mits@kos Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 +1964^n grimpr... Έλεος, δες τη μηχάνημα σου έστησε με μείον 110 ευρώ από το τελικό σου μπάτζετ... Εγώ θα έπαιρνα το σύστημα που προτείνει, απλά με 8GB μνήμης...
HELP Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 +1964^n grimpr... Έλεος, δες τη μηχάνημα σου έστησε με μείον 110 ευρώ από το τελικό σου μπάτζετ... Εγώ θα έπαιρνα το σύστημα που προτείνει, απλά με 8GB μνήμης... Να μου προτεινει ζητησα.. Τι ειναι καλυτερο
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Να μου προτεινει ζητησα.. Τι ειναι καλυτερο Aυτο λενε τα παιδια.Σου προτειναν ενα πολυ καλο συστημα για να παιζεις τα παιχνιδια σου και αν σκεφτεσαι με τον παραγοντα value for money δεν μπορεις να πας σε κατι καλυτερο.Καλο 8α ηταν βεβαια να αναφερεις και τι τροφοδοτικο εχεις,για να εισαι σιγουρος για την καρτα γραφικων.Αν ειναι απο αυτα του κιλου ισως να μην αποδιδει οσο χρειαζεται για την τροφοδοσια της καρτας.Και δν ειναι κακο πλεον να πας σε 8 gb ram.
eSATA Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 ρε φιλε οκ σε αποδοση-τιμη παντα οι amd ηταν μπροστα...αλλα οτι καλυτερο υπαρχει σε επεξεργαστη αυτη την εποχη ειναι ο i7 και εφοσον εχεις τη δυνατοτητα αντε εκει...εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα...
HELP Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 ρε φιλε οκ σε αποδοση-τιμη παντα οι amd ηταν μπροστα...αλλα οτι καλυτερο υπαρχει σε επεξεργαστη αυτη την εποχη ειναι ο i7 και εφοσον εχεις τη δυνατοτητα αντε εκει...εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα... Δηλαδη τι με συμβουλευετε να παρω?
eSATA Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δηλαδη τι με συμβουλευετε να παρω? εγώ σου είπα!
HELP Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 εγώ σου είπα! Την AMD? Πες τε μου εσεις που ξερετε καλυτερα...
grimpr Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 AMD Phenom II X4 920 BOX - 156.00 € Gigabyte GA-MA790X-UD4 - 106.95 € Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL - 116.90 € Kingston KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM - (4GB) 38.98 € OCZ OCZSSD2-1VTX60G SOLID STATE 60GB SATA 2 VERTEX SERIES DRIVE - 229.10 € Σύνολο : 649 €
mits@kos Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Όχι ρε μαν ssd από τώρα... Άσε να περάσει κανένας χρόνος να ψηθούν... Είναι σφαίρες, αλλά 238 ευρώ για 60GB δίσκο δεν δικαιολογούνται (ειδικά μη Intel, δλδ με stuttering ενίοτε λόγω jmicron controller)... Καλύτερα να τα σπρώξε σε μα 4890 να χαρεί τα παιχνιδάκια του και με όσα του μείνουν θα βάλει του χρόνου ssd μεγαλύτερο και φθηνότερο και χωρίς stuttering φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα...
grimpr Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Το τι θα κάνει, ποσώς με ενδιαφέρει μιας και ειχε πάρει την απόφαση του εξαρχής και προφανώς μας δούλευε. Scripta manent, για όλους τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν αυτό το thread και θα πάρουν μια ιδέα για το που τους συμφέρει να αφήσουν τα λεφτά τους. Για κάποιον που τα 60GB του Vertex του φαίνονται λίγα για τις ανάγκες του, μπορει κάλλιστα να στήσει ενα ωραιότατο RAID0 με 2 έως 4 γρήγορους single platter 500άριδες δίσκους των 50-55 Euro και να πλησιάσει ακόμα και να ξεπεράσει τον Vertex σε μερικά νούμερα. H σειρά Vertex κοντράρουν στα ίσια τους Intel και δουλεύουν problem free δίχως τα γνωστά microstutters κτλπ. Ψάξε benches των Vertex σε RAID0 και θα καταλάβεις γιατί πράγμα μιλάμε. Όπως λέει και ο Linus "Γρήγορος ο Core i7 μάγκες, αλλά όταν οι δίσκοι σέρνονται , μου είναι άχρηστος". Και ακριβώς επειδή ο δίσκος είναι το ποιο αδύναμο σημείο στην αλυσίδα των επιδόσεων (bottleneck που επηρεάζει τα πάντα στο σύστημα, ακόμη και επιδόσεις σε games), μια ουσιαστική αναβάθμιση του σε επιδόσεις υπερτερεί από άλλα κριτήρια (cpu/vga κτλπ).
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Το τι θα κάνει, ποσώς με ενδιαφέρει μιας και ειχε πάρει την απόφαση του εξαρχής και προφανώς μας δούλευε. Scripta manent, για όλους τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν αυτό το thread και θα πάρουν μια ιδέα για το που τους συμφέρει να αφήσουν τα λεφτά τους. Για κάποιον που τα 60GB του Vertex του φαίνονται λίγα για τις ανάγκες του, μπορει κάλλιστα να στήσει ενα ωραιότατο RAID0 με 2 έως 4 γρήγορους single platter 500άριδες δίσκους των 50-55 Euro και να πλησιάσει ακόμα και να ξεπεράσει τον Vertex σε μερικά νούμερα. H σειρά Vertex κοντράρουν στα ίσια τους Intel και δουλεύουν problem free δίχως τα γνωστά microstutters κτλπ. Ψάξε benches των Vertex σε RAID0 και θα καταλάβεις γιατί πράγμα μιλάμε. Όπως λέει και ο Linus "Γρήγορος ο Core i7 μάγκες, αλλά όταν οι δίσκοι σέρνονται , μου είναι άχρηστος". Και ακριβώς επειδή ο δίσκος είναι το ποιο αδύναμο σημείο στην αλυσίδα των επιδόσεων (bottleneck που επηρεάζει τα πάντα στο σύστημα, ακόμη και επιδόσεις σε games), μια ουσιαστική αναβάθμιση του σε επιδόσεις υπερτερεί από άλλα κριτήρια (cpu/vga κτλπ). Ωραια και σωστα ολα αυτα που λες. Αλλα εγω δεν νομιζω οτι πρεπει να παει ουτε σε i7 ουτε σε ssd για να παιζει παιχνιδια. Δεν καταλαβαινω βεβαια και γιατι εχεις αυτο το "αυστηρο" υφος...Ενταξει το παιδι ακουει προτασεις και ισως να εχει κατι που 8ελει να παρει στο πισω μερος του μυαλου του...Για αυτο ρωταει. Ο τροπος για να τον πεισεις ειναι να του παρα8εσεις, οπως και εκανες, δειγματα που να δειχνουν γιατι αυτα που του προτεινεις ειναι η καλυτερη αγορα σε αυτα τα λεφτα με αυτες τις απαιτησεις. Tωρα αν δεν 8ελει να ακουσει αστον... Cheers
grimpr Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Απόλυτα σύμφωνως οτι για budget gaming η i7 πλατφόρμα και οι SSD είναι πέταμα χρημάτων, αλλά όταν το budget ξεκινάει στα 500 και καταλήγει στα 650 ευρώ για μητρική/επεξεργαστή/κάρτα/μνήμη, έχουμε πλέον ξεφύγει από ένα πλαίσιο και πλέον πρέπει να ψάξουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι μας συμφέρει. Η άποψη μου είναι και παραμένει οτι σε σχέση με το βασικό σύστημα Core i7 που προτάθηκε πιο πριν, το setup με τον SSD θα προσφέρει ανώτερες συνολικές επιδόσεις εκεί που πραγματικά μετράνε, μηδενίζοντας τις σαφέστερα πιο γρήγορες επιδόσεις της CPU στο i7 σύστημα, π.χ. μια zip/unzip λειτουργία στο σύστημα με SSD θα είναι αν όχι πολύ πιο γρήγορη σαν εργασία τουλάχιστον στους ίδιους χρόνους με ένα σύστημα i7 και συμβατικούς δίσκους και κατά πολύ πιο γρήγορο σε ένα busy σύστημα (multitasking), και για τις λίγες εφαρμογές (κυρίως video) που υποστηρίζουν και ολοένα γίνονται περισσότερες, επιτάχυνση μέσω CUDA, ο i7 κρίνεται ανεπαρκής μπροστά στην δύναμη της GPU. Βέβαια για κάποιον που έχει τα λεφτά, ένα σύστημα με i7 και SSD's είναι ότι το καλύτερο μέχρι στιγμής, εκεί θα απογειωθεί πραγματικά η CPU. Για όλους τους υπόλοιπους όμως που είναι και η πλειοψηφία το ζητούμενο είναι να γίνονται έξυπνοι συμβιβασμοί.
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Απόλυτα σύμφωνως οτι για budget gaming η i7 πλατφόρμα και οι SSD είναι πέταμα χρημάτων, αλλά όταν το budget ξεκινάει στα 500 και καταλήγει στα 650 ευρώ για μητρική/επεξεργαστή/κάρτα/μνήμη, έχουμε πλέον ξεφύγει από ένα πλαίσιο και πλέον πρέπει να ψάξουμε με περισσότερη λεπτομέρεια τι μας συμφέρει. Η άποψη μου είναι και παραμένει οτι σε σχέση με το βασικό σύστημα Core i7 που προτάθηκε πιο πριν, το setup με τον SSD θα προσφέρει ανώτερες συνολικές επιδόσεις εκεί που πραγματικά μετράνε, μηδενίζοντας τις σαφέστερα πιο γρήγορες επιδόσεις της CPU στο i7 σύστημα, π.χ. μια zip/unzip λειτουργία στο σύστημα με SSD θα είναι αν όχι πολύ πιο γρήγορη σαν εργασία τουλάχιστον στους ίδιους χρόνους με ένα σύστημα i7 και συμβατικούς δίσκους και κατά πολύ πιο γρήγορο σε ένα busy σύστημα (multitasking), και για τις λίγες εφαρμογές (κυρίως video) που υποστηρίζουν και ολοένα γίνονται περισσότερες, επιτάχυνση μέσω CUDA, ο i7 κρίνεται ανεπαρκής μπροστά στην δύναμη της GPU. Βέβαια για κάποιον που έχει τα λεφτά, ένα σύστημα με i7 και SSD's είναι ότι το καλύτερο μέχρι στιγμής, εκεί θα απογειωθεί πραγματικά η CPU. Για όλους τους υπόλοιπους όμως που είναι και η πλειοψηφία το ζητούμενο είναι να γίνονται έξυπνοι συμβιβασμοί. Για αλλη μια φορα μιλας σωστα.Αλλα ας παει στο συστημα με τον AMD και 8α ειναι υπερευχαριστημενος ,αποψη μου.Και συν οτι μεσα στο budget προβλεπω την αναγκη για αγορα τροφοδοτικου...
HELP Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Το τι θα κάνει, ποσώς με ενδιαφέρει μιας και ειχε πάρει την απόφαση του εξαρχής και προφανώς μας δούλευε. Scripta manent, για όλους τους υπόλοιπους που θα διαβάσουν αυτό το thread και θα πάρουν μια ιδέα για το που τους συμφέρει να αφήσουν τα λεφτά τους. Για κάποιον που τα 60GB του Vertex του φαίνονται λίγα για τις ανάγκες του, μπορει κάλλιστα να στήσει ενα ωραιότατο RAID0 με 2 έως 4 γρήγορους single platter 500άριδες δίσκους των 50-55 Euro και να πλησιάσει ακόμα και να ξεπεράσει τον Vertex σε μερικά νούμερα. H σειρά Vertex κοντράρουν στα ίσια τους Intel και δουλεύουν problem free δίχως τα γνωστά microstutters κτλπ. Ψάξε benches των Vertex σε RAID0 και θα καταλάβεις γιατί πράγμα μιλάμε. Όπως λέει και ο Linus "Γρήγορος ο Core i7 μάγκες, αλλά όταν οι δίσκοι σέρνονται , μου είναι άχρηστος". Και ακριβώς επειδή ο δίσκος είναι το ποιο αδύναμο σημείο στην αλυσίδα των επιδόσεων (bottleneck που επηρεάζει τα πάντα στο σύστημα, ακόμη και επιδόσεις σε games), μια ουσιαστική αναβάθμιση του σε επιδόσεις υπερτερεί από άλλα κριτήρια (cpu/vga κτλπ). Ρε φιλε τι ναι αυτα που λες? Ποτε ειπα οτι εχω παρει αποφαση και σας δουλευω? Σημερα το απογευμα θα παω τον υπολ. μου να φτιαξω. Δεν σε καταλαβαινω δηλαδη πως βγαζεις τετοια συμπερασματα. Συμβουλες ηθελα. Θα με συμβουλεψουν και στο μαγαζι που θα παω και ειμαι κομπλε..Θα ανεβασω τον συνδιασμο που θα κανω μετα το Πασχα.. Καλη Ανασταση σε ολους σας!!
Spartacos Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Στο πρωτο ποστ γραφει οτι θελει gaming pc. Οτι συνθεση και να κανετε σε ι7 ως 650 ευρω δεν θα ξεπερασει ποτε σε 3d επιδοσεις τη συνθεση που εκανα παρακατω στα 640: phenom ii x4 black 790fx mushkin pc2-8500 gtx 275
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.