Προς το περιεχόμενο

overclocking απορίες

mooo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους! Έχω μερικές απορίες σχετικά με κάποιες λειτουργείες στο bios.

Σχετικά με τις τάσεις,ποιά η διαφορά μεταξύ της τάσης στο nb και της τάσης στο fsb,και πότε δίνουμε τάση στην κάθε περίπτωση.Όσο αναφορά το pci express frequency λέμε να το βάζουμε 110 αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ρόλο παίζει?

Δημοσ.

Οκ η ταση του nb αλλα ταση fsb? Μηπως εννοεις την ταση στον πυρηνα του επεξερgαστη?

Και στις δυο περιπτωσεις παντως, οσο ανεβαζεις τα mhz σε fsb και nb και δεν ειναι

σταθερο το συστημα σου σε εκεινες τις τιμες, ανεβαζεις κατα ενα βημα και τις τασεις,

μεχρι να σταθεροποιηθει.

Οσο για το pci-e frequency ειναι πολλα τα 110,

αστο 101 και μην δινεις σημασια, παρολο που δεν ξερω τι ρολο παιζει...:P:p

Δημοσ.

Ναι,είναι το

pci-e overvoltage control

fsb overvoltage control

(g)mch overvoltage control

το τελευταίο είναι το nb σωστα?

οταν λες δεν ειναι σταθερο(?),επειδη μερικες φορες μετα απο καποια ωρα gaming πεταει blue screen(αν και εχω κανει στο prime τεστ 10-12 ωρες)ή οταν απλώς κολλαέι το pc ή δεν bootarei μονο?

Δημοσ.

Το οτι σου πεταει μπλε οθονη μπορει να ειναι και θεμα μνημων, τις οποιες μπορεις να τις ελεγξεις καλυτερα με το memtest.

Δημοσ.

To pcie αν δεν μπεντσάρεις άστο στο 100. Απλά σου δίνει κάποιους πόντους παραπάνω όταν μετράς γραφικά. Το mch είναι η τάση του nb. Το ότι σου πετάει μπλε σελίφα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είναι. Δε δίνεις πληροφορίες τι έχεις πειράξει και τι hardware έχεις.

Δημοσ.

Eχω τον q6600 στα 3.2ghz (400x8) 1.38v με την gigabyte p35-dq6 και 800αρες μνημες, 1:1 stable για 10-12 ωρες στο prime. max θερμοκρασιες ειναι 65-67(nb δεν ειχα πειραξει αλλα το ανεβασα κατα 1.5v λογο αυτου του προβληματος χωρις αποτελεσμα)

Δημοσ.

To nb δε θέλει τάση. Πολύ τάση στον επεξεργαστή βλέπω. Παρακάτω δεν ανοίγει???? Μπορεί να σου πετάει μπλε σελίδα λόγω των 67 βαθμών είναι ψηλές.

Δημοσ.

το nb σιγουρα δε θελει ταση? γιατι το normal fsb της μητρικης ειναι 1333 ενω τωρα δουλευει στα 1600,παντως σε games δεν νομιζω να ξεπερναει τους 55 (για το prime αναφερόμουν στους 65-67)blue screen πεταει αραια και που

Δημοσ.

Το nb όχι δε νομίζω. Δεν έχει σημασία τι λέει η μητρική απέξω. Τα λένε πιο πολύ για να συο δείξει ότι υποστηρίζει και τέτοιους επεξεργαστές. Ο επεξεργαστής με λιγότερη τάση δεν ανοίγει???

Δημοσ.

Μπορει αλλα απο οτι θυμαμαι στα 1.3κατι μου ειχε βγαλει σφαλμα στο prime,παντως για b3 stepping δεν νομιζω οτι ειναι πολυ το 1.38 για να ανεβει τοσα ghz

Δημοσ.

b3 εεε??? Και αν δεν είναι και καλό κομμάτι μπορεί να τα θέλει. Η θερμοκρασία νομίζω ότι είναι το πρόβλημα σου. Μνήμες και αυτές μια χαρά μου φαίνονται. Εξαλου για το nb μπορεις να το ελεξεις και αλλιως. Ρίχνεις πολλαπλασιαστή και παίζεις στα 400 να δεις αν έχεις πρόβλημα

Δημοσ.

Ρίχνοντας πολλαπλασιαστή και δουλεύοντας στα 400*6 =2,4GHz ταυτόχρονα δε θέλεις και τόσο πολύ τάση 1,38 που έχεις. Άρα χαμηλώνεις την τάση στον επεξεργαστή και σου κατεβαίνουν και οι θερμοκρασίες. Ξανατρέχεις αυτό που σου πετάει μπλε σελίδα. Αν δε σου πετάξει πάει να πει ότι έφταιγαν οι ψηλές θερμοκρασίες που είχες. Αν σου πετάξει θα το ψάξουμε να δούμε τι φταίει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...