Evgenios1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Ξερετε ποια συναρτηση ειναι για το ορισμα του voltage στο CPU? Και σε ποιο dll (κατι μου λεει οτι ειναι στο kernel32)
bxenos Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δεν νομίζω να έχει σχέση με το κερνελ. Ι/Ο εντολές στο τσίπσετ απ'ευθε'ίας είναι για δυναμική αλλαγή. Και αλλαγή περιεχομένων του CMOS για offline αλλαγή
Evgenios1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Αυτο ειναι το χομπι μου, μπορεις να γινεις ποιο σαφης Εχω ενα προγραμμα το οποιο κανει αυτη τη δουλεια. Το εν λογο προγραμμα εχει ενα sys file το οποιο ταραβαει απο NTOSKRNL.EXE >IoCreateDevice IoCreateSymbolicLink IoDeleteDevice IoDeleteSymbolicLink IofCompleteRequest MmIsAddressValid ObReferenceObjectByHandle RtlInitUnicodeString ZwClose ZwMapViewOfSection ZwOpenSection ZwUnmapViewOfSection _except_handler3 HAL.DLL HalTranslateBusAddress
bxenos Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Αυτο ειναι το χομπι μου, μπορεις να γινεις ποιο σαφης Εχω ενα προγραμμα το οποιο κανει αυτη τη δουλεια. Το εν λογο προγραμμα εχει ενα sys file το οποιο ταραβαει απο NTOSKRNL.EXE παλιότερα (dos/win3xx εποχές) είχα πρόγραμμα που διάβαζε και έγραφε στο RTC απ'ευθείας με i/o. Οπότε μπορούσα να πειράζω το CMOS απο δικό μου πρόγραμμα. Στα τωρινά προγράμματα δεν μπορείς να στείλεις εντολές απ'ευθείας στα τσιπάκια διότι τα windows έχουν προστατευμένη τη μνήμη των i/o (μνήμη i/o είναι εικονικές διευθύνσεις μνήμης στις οποίες ανταποκρίνονται οι διάφορες συσκευές εισόδου/εξόδου - αν πας στα controlpanel->properties->devicemanager->οποιαδήπορε συσκευη->properties->resources αναγράφει τις i/o διευθύνσεις της). Ανοίγεις λοιπόν με τη βοήθεια των win32 συναρτήσεων τον driver της συσκευής που θέλεις, στέλνεις τις εντολές που βρίσκεις στο datasheet της συσκευής και αυτό εκτελεί την προβλεπόμενη λειτουργία. Φυσικά πρώτα πρέπει να "αναγνωρίσεις" πιό τσιπάκι είναι (π.χ. απο το registry στο enumeration των συσκευών).
Evgenios1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Καλα αστο, αστο μη παρει φωτια ο cpu.
bxenos Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Οκ, πάντως αν έχεις χρόνο, ασχολήσου με το διάβασμα μόνο των δεδομένων και την ερμηνία τους. Οπότε θα μπορείς να έχεις ένα προγραμματάκι που να αναφέρει αρχικά ποιό chip υπάρχει για το pll και να εμφανίζει πληροφορίες στον χρήστη. Για να μην ψάχνεις άπειρα datasheet απο τσιπάκια, μπορείς να δείς και ποιά i/o στέλνουν προγράμματα open source (π.χ απο linux) όπως το lmsensors ή παρόμοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.