fotis12 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Έχω ένα core i7 940, έκανα format και έβαλα τα windows7 7077 και παρατήρησα ότι αντί να δουλεύουν και οι 8 πυρήνες απο λίγο δουλεύουν οι πρώτοι 4 και μόνο σε παιχνίδια αρχίζουν και οι άλλοι να βοηθάνε, όμως όταν έτρεξα το 3D Mark για test του cpu γέμησαν όλοι, αυτό είναι σκόπιμο απο τα windows ή έχι κάποιο πρόβλημα κάποιο driver;
guardianx71 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Εμ...8 πυρήνες?!?!?!? Όχι...απλά όχι... οι core i7 είναι τετραπύρηνοι....οπότε...ξαναδές λίγο τι γίνεται
fotis12 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Εμ...8 πυρήνες?!?!?!? Όχι...απλά όχι... οι core i7 είναι τετραπύρηνοι....οπότε...ξαναδές λίγο τι γίνεται Στο Task Manager δείχνει 8, εγώ για εκεί λέω
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μάλλον είναι το hyper-threading, το οποίο κάνει κάθε πυρήνα να φαίνεται σαν δύο, και το οποίο δεν μπορούν να το εκμεταλευτούν όλα τα προγράμματα με αποτέλεσμα η μισή ισχύς των επεξεργαστών να πηγαίνει ανεκμετάλευτη (άμα βάλεις και άλλα προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα, τότε θα χτυπήσεις 100% παντού, όπως γίνεται στο test που τρέχεις). Θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις το hyper-threading από το BIOS, αφού και με 4 επεξεργαστές κάνεις μιά χαρά την δουλειά σου, δεν νομίζω να χρειάζεσαι τους επιπλέον (εικονικούς) 4.
activex Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 όπως λέει και ο eliascm21 δεν έχεις κάποιο πρόβλημα... αυτό που βλέπεις σαν 8 πυρήνες είναι 4 (πραγματικοί) + 4 (ΗΤ) εδώ δε γεμίζουν οι δυο πυρήνες έτσι άπλα ! θα γεμίσουν οι 4 + (4 HT) ; όταν χρειαστείς Όλη την ισχύ, θα την έχεις! (πάντα κάτω από προϋποθέσεις βέβαια μια και πρέπει να υποστηρίζονται και από τα προγράμματα) απο την αλλη δε βλέπω και το λόγο να κλείσεις το hyper-threading από το BIOS
ultraxmode Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Όταν και το πρόγραμμα που θα τρέξεις είναι ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ HYPERTHREADING TOTE K MONO TOTE ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !.. Ούτε να το σκεφτείς να απενεργοποίησεις το HT .. πιστεύω είναι ό,τι πιό λάθος μπορείς να κάνεις ... Όταν χρειαστούν τα windows 7 και συγκεκριμμένα ένα πρόγραμμα hyperthreading ΤΟΤΕ θα το έχουν απο τον επεξεργαστή σου ...
fotis12 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δηλαδή δεν θα χρεισιμοποιηθούν ποτέ από τα windows οι υπόλυποι 4 πυρήνες ή απλά θα βλέπει τον πρώτο πυρήνα μαζί με τον πέμπτο σαν ένα?
p_under Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δηλαδή δεν θα χρεισιμοποιηθούν ποτέ από τα windows οι υπόλυποι 4 πυρήνες ή απλά θα βλέπει τον πρώτο πυρήνα μαζί με τον πέμπτο σαν ένα? δεν υπαρχει 5ος πυρηνας . ουτε 6,7,8 απλα τους βλεπει σαν 2 κ ετσι εχει μια επιταχυνση το συστημα αναλογα την εφαρμογη
nikosl Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Ο επεξεργαστής σου είναι 4 πύρηνος, απλά τους βλέπει το λειτουργικό σαν 8 λογικούς επεξεργαστές ώστε να μοιράζει πιο σωστά τις διεργασίες. Όταν εκτελείς κάποια εφαρμογή που απαιτεί 4 πυρήνες, θα τους βλέπεις όλους να φουλάρουν. Αν έχεις κάποια single threaded εφαρμογή είναι λογικό να μην φουλάρουν όλοι οι πυρήνες.
ultraxmode Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 είναι KAΘΑΡΑ software-based το θέμα.. είναι multihreaded ??? παίζει με hyperthreading και σου δείχνει πως (και καλά) παίζουν κ οι "8" πυρήνες.. (στην ουσία παίζουν 4 πυρήνες με το hyperthreading - enabled..) είναι single-threaded ??? παίζει με hyperthreading - disabled..
eliascm21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 είναι KAΘΑΡΑ software-based το θέμα.. είναι multihreaded ??? παίζει με hyperthreading και σου δείχνει πως (και καλά) παίζουν κ οι "8" πυρήνες.. (στην ουσία παίζουν 4 πυρήνες με το hyperthreading - enabled..) είναι single-threaded ??? παίζει με hyperthreading - disabled.. Είσαι σίγουρος για το τελευταίο? Εγώ έχω έναν Pentium 4 στα 3,2. Όταν έτρεχα ένα πρόγραμμα (όχι multihreaded) που απαιτούσε καμμία ώρα πλήρη υπολογιστική ισχύ για να ολοκληρωθεί, αν είχα ενεργοποιημένο το hyperthreading το task manager μου έδειχνε 50% συνεχώς. Οπότε η μισή ισχύς πήγαινε ανεκμετάλευτη... Για αυτό του είπα να το απενεργοποιήσει. Εμένα που είναι μονοπύρηνος μου είναι χρήσιμο ώστε να μπορώ να τρέχω 2-3 εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς να κολλάει το σύμπαν. Αν έχεις 4 πυρήνες τι να το κάνεις το hyperthreading? Πόσες εφαρμογές θέλεις πια να τρέχεις ταυτόχρονα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 σε benchmarks και εφαρμογές που εκμεταλεύονται το HT η κατάσταση βελτιώνεται αρκετά όταν είναι ενεργοποιημένο...
PCharon Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Καλά μην πολυ-τρελένεστε με το hyper-threading. Ας θυμηθούμε λίγο όταν είχε πρωτοβγεί στους Ρ4, όπου η διαφορά του "απλού" με τον ΗΤ ήταν το πολύ εως +5~30% (στην τρελά τυχερή περίπτωση) σε συγκεκριμένες μόνο εφαρμογές. Ε, δε νομίζω να έγινε και κάποια τρομερή αλλαγή στους i7, απλά είναι κάτι σαν boost για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συνεπώς αυτά που βλέπετε είναι virtual, δεν πρόκειται περί 8 πυρήνων. θύματα του marketing
nikosl Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Από την στιγμή που βοηθά το scaling, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Το ενεργοποιείς και ανάλογα με το πόσο καλογραμμένος είναι ο παραλληλοποιημένος κώδικας της εφαρμογής, τόσο περισσότερο θα σε ωφελεί.
swiftech Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 μιας και σε βρηκα προχειρο fotis:-) στα 7077 μηπως δουλευει το asus smartdoctor? τι μνημες εχεις και τι βολτ δινεις γιατι αν λεει καλα εχεις 2 χ 2 γιγα ddr3?? η sb x-fi mb δουλευει στα 7077?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.