Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για ασυρματο δικτυο

tolkap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους!!

Καταρχην να πω ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα παιδια του forum για τις πολυτιμες απαντησεις=βοηθειες που μας δινουν.

Εχω ενα προβληματακι...θελω να φτιαξω ενα ασυρματο δικτυο 2 υπολογιστων...ο ενας υπολογιστης βλεπει ενα ασυρματο router της connx...και εχω και εναν δευτερο υπολογιστη που απλα εχει μια καρτα ασυρματου δικτυου.θελω λοιπον να συνδεσω αυτους τους 2 υπολογιστες για να εχουν κοινουν φακελους...Καταρχην χρειαζομαι access point ή ειμαι ενταξει με το router??και δευτερον ο οδηγος για το στησιμο ασυρματων δικτυων που υπαρχει σαν sticky ποιο πανω με καλυπτει??

Please Help!!!! :-)

ευχαριστω πολυ!!!

Υ.Γ. και οι 2 υπολογιστες εχουν windows XP GREEk με SP 2

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα

ακολουθησα τις οδηγιες για να στησω το ασυρματο δικτυο ομως αντιμετωπιζω 2 προβληματα...

1) Οταν κανω δεξι κλικ στις ιδιοτητες του TCO/IP και του οριζω εγω τις ΙΡ διευθυνσεις ( αυτες που εχετε στον οδηγο) μου βγαζω ενα μηνυμα οτι δεν μπορω να τις χρησιμοποιησω γιατι χρησιμοποιουνται απο ενα αλλο Interface και ποιο συγκεκριμενα απο την ασυρματη καρτα δικτυου μου...αυτο συμβαινει και στους 2 υπολογιστες...

2) αφου ψιλοκαταφερω να φτιαξω το ασυρματο δικτυο (τεστ) δεν εχω ιντερνετ...κανω disconnect και connect στο ασυρματο τις connx αλλα και παλι δεν εχω ιντερνετ...πρεπει να επαναφερω ολες τις αρχικες ρυθμιμσεις για να ξαναεχω ιντερνετ...και ειμαι σιγουρος οτι ακολουθω σωστα τις οδηγιες...

και μια μικρη ερωτησουλα...οταν λετε οτι βαζουμε την ip διευθυνση 192.168.0.1 στον υπολογιστη που πιθανον να εχει ιντερνετ μετα τι εννοειται??εμενα και οι 2 υπολογιστες που θελω να συνδεσω εχουν ιντερνετ..

ευχαριστω παρα παρα πολυ για το χρονο σας

Δημοσ.
1. ασύρματο router είναι ένα router και ένα access point σε 1 συσκευή, οπότε είσαι οκ.

2. Ναι σε καλύπτει.

νομίζω ότι το ασύρματο router δεν είναι ταυτόχρονα και access point.

Δημοσ.
νομίζω ότι το ασύρματο router δεν είναι ταυτόχρονα και access point.

Μην λέτε ότι νάνε αν δεν γνωρίζετε.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_router

Φίλε μου σε όλα τα μηχανήματα στο δίκτυό σου θα βάλεις σαν πύλη και σαν dns την ip του router σου.

Αν o router σου έχει ip 192.168.0.1 τότε στο ένα pc θα βάλεις 192.168.0.2 και στο άλλο 192.168.0.3 και πύλη και dns όπως σου είπα παραπάνω.

Δημοσ.
Μην λέτε ότι νάνε αν δεν γνωρίζετε.

Φίλε μου σε όλα τα μηχανήματα στο δίκτυό σου θα βάλεις σαν πύλη και σαν dns την ip του router σου.

Αν o router σου έχει ip 192.168.0.1 τότε στο ένα pc θα βάλεις 192.168.0.2 και στο άλλο 192.168.0.3 και πύλη και dns όπως σου είπα παραπάνω.

1. είπα "νομίζω"

2. να είσαι πιο ευγενικός

3. καιρός είναι να μας πεις ότι ένα wifi router έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός access point

Δημοσ.
1. είπα "νομίζω"

2. να είσαι πιο ευγενικός

3. καιρός είναι να μας πεις ότι ένα wifi router έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός access point

1. Αν νομίζεις κάτι, δεν πρόκειται γράφοντάς το να βοηθήσεις κάποιον.

Φαντάσου να ρωτούσε κάποιος για βοήθεια και ο καθένας να έγραφε ότι νόμιζε.

2. Είμουνα αρκετά ευγενικός.

3. Ναί έχει όλα τα χαρακτηριστικά του access point και πολλά περισσότερα μάλιστα. Δεν μπήκες στον κόπο να δεις το λινκ.

Δημοσ.

δηλ. αν διαθέτω δύο router (πχ linksys wag354g που είναι αρκετά διαδεδομένο ασύρματο router) μπορώ να τα κάνω να λειτουργήσει το ένα ως router και το άλλο ως access point?

Δημοσ.
δηλ. αν διαθέτω δύο router (πχ linksys wag354g που είναι αρκετά διαδεδομένο ασύρματο router) μπορώ να τα κάνω να λειτουργήσει το ένα ως router και το άλλο ως access point?

Ναι

Δυνατότητες:

* ADSL2+ Modem, Internet-sharing Router, 4-Port Switch and Wireless-G Access Point in one box

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=29263

Δημοσ.

και είσαι σίγουρος ότι όλα τα ασύρματα router έχουν αυτήν την δυνατότητα (ADSL2+ Modem, Internet-sharing Router, 4-Port Switch and Wireless-G Access Point in one box)?

Δημοσ.
και είσαι σίγουρος ότι όλα τα ασύρματα router έχουν αυτήν την δυνατότητα (ADSL2+ Modem, Internet-sharing Router, 4-Port Switch and Wireless-G Access Point in one box)?

Για το δικό σου ασύρματο router γράφω wag354g . Είδες το link που σου δίνω; Που θες να καταλήξεις μου λες ; Γιατί το σκίσαμε το Post του ανθρώπου.

Δημοσ.

συμφωνώ ότι το σκίσαμε το post του ανθρώπου :-)

θέλω να σου πω ότι όλα τα ασύρματα router δεν λειτουργούν και ως access point όπως λες στην αρχική σου απάντηση.

Για τον λόγο αυτό είπα "νομίζω" γιατί αυτό που λες δεν ισχύει απόλυτα. Μην τον βάλουμε τον άνθρωπο να ψάχνει πως μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει όταν υπάρχει η πιθανότητα (γιατί δεν μας λέει και ποιό router έχει) αυτό που θέλει να είναι αδύνατο

Δημοσ.

Κοίτα, αυτό που θέλει να κάνει ο φίλος μας το έχω κάνει και εγώ στο σπίτι.

Έχω ένα ασύρματο router του conx (ένα τιποτένιο philips είναι) το οποίο είναι με lan συνδεδεμένο σε ένα pc (file server). Σε lan έχω ένα 2 pc το οποίο είναι συνδεδεμένο σε projectora. Ασύρματα συνδέονται και βλέπουν τα αρχεία του fileserver 2 laptop, 1 p990i, και 1 mediaplayer που είναι στην 42'' άρα.

Μην μου λες ότι αυτό που θέλει είναι αδύνατο.

Δημοσ.
Μην τον βάλουμε τον άνθρωπο να ψάχνει πως μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει όταν υπάρχει η πιθανότητα (γιατί δεν μας λέει και ποιό router έχει) αυτό που θέλει να είναι αδύνατο

ξαναδιάβασε τι λέω, όταν υπάρχει η πιθανότητα το router του να μην μπορεί να λειτουργήσει και ως access point.

Δεν είπα ότι είναι αδύνατο, είπα ότι αναλογα με το router του είναι δυνατό ή όχι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...