Προς το περιεχόμενο

ψύκτρα για Ε8400

valemon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Και η 1283 που λέει ο grimpr είναι καλή επιλογή, αλλά σκέφτομαι μήπως σε καλύψει μια χαρά και η Hyper 212, που είναι και αρκετά φθηνότερη.

Και οι 3 πάντως έχουν περίπου 16εκ. ύψος, οπότε τσέκαρε αν χωράνε στο κουτί ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων...

Επίσης θα ήθελα να δω τι γνώμη έχει το Core Temp (ή το Real Temp) για τις θερμοκρασίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη μαμά πόσο είχες.

Καμιά 54αρα να φανταστώ.

Δε λέει ρε η Kama Cross και σε ενα site στο net που κοίταζα την είχε στα failed προϊοντα επειδή δεν κατάφερνε να κρατήσει σε ανεκτές θερμοκρασίες την τεστ cpu.

Ρε δες την σχεδίασή της ο αέρας πάει οπου να ναι και δεν παιρνάει καν μέσα απο τα fins...

H βάση της είναι απο αλουμίνιο και όχι χαλκό και σε μένα τουλάχιστον είναι κοίλη στο κέντρο της.

Να μη μιλήσω για τα Push pins της. Αμα τη ζορίσεις πολύ νιώθεις ότι θα λυγίσουν και αυτά μαζί.

Λίγο καλύτερη απο τη μαμά αλλά τριπλάσια σε μέγεθος, 2 φορές πιο βαριά και πιο δύσκολη στην τοποθέτηση. Εντάξη καμία επαφή με άλλες καλές aftermarket...

Ώπα ρε παιδιά, η Kama Cross 9ευρά δεν είχε; Τώρα την έχει το e-shop στα 27.90; Έλεος...

Για τα 9€ που κόστιζε όμως ήταν καλή περίπτωση, αν αναλογιστείς ότι είναι λίγο καλύτερη από τη stock (που συνήθως κοστίζουν περί τα 7€) και ότι είναι αρκετά πιο αθόρυβη.

yiannis_1 δοκίμασε να τη lappάρεις να έρθει στα ίσια της, λογικά θα δεις μείωση θερμοκρασίας αν είναι τόσο κοίλη όπως λες.

phanispal νομίζω έχεις δίκιο, και η hyper 212 είναι πολύ αξιόλογη αλλα λέω μήπως η Achilles - S1284C είναι πιό αποτελεσματική-δροσίζει πιό πολυ τον επεξεργαστή.

Νά ρωτήσω κάτι άλλο ;;

Η Nexus FLC-3000 πώς σας φαίνεται ;;

Εγω εντυπωσιάστηκα δέν έχει σχεδίαση H.D.T. βέβαια αλλα γεμάτη fins είναι, εντυπωσιάστηκα απο την βάση των fins που έχει ακριβώς πάνω απ' τον επεξεργαστή, αυτό σε συνδιασμό με την κλίση της ψύκτρας, να είναι πιό ασποτελεσματικό απ' τον σχεδιασμό H.D.T. που διαθέτει η Achilles - S1284C ;;

Πάντως απο τιμή είναι ίδια

Γενικά, οι tower (αυτές με τον ανεμιστήρα στα δεξιά που βγάζουν τον αέρα από το κουτί) είναι αποδοτικότερες από αυτές που έχουν το ανεμιστήρι να φυσάει κάθετα. Φυσικά αυτό δεν είναι κανόνας με τόσα μοντέλα που κυκλοφορούν.

Τώρα, η Hyper 212 λογικά είναι υποδεέστερη της 1284C, αλλά απ' ότι κατάλαβα, δεν ψάχνεις υποχρεωτικά το καλύτερο, αλλά κάτι καλύτερο από αυτό που έχεις και ταυτόχρονα αθόρυβο.

Επίσης δεν είπες αν έχεις σκοπό να κλοκάρεις.

Τώρα για τη Nexus, μια απ' τα ίδια με τη V1.. 9άρης ανεμιστήρας που μάλλον δε μπορείς να τον αλλάξεις με άλλον, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.

Με τη μαμά πόσο είχες.

Καμιά 54αρα να φανταστώ.

Τo stock cooler, δεν εχω δοκιμασει καθολου με X3210...

& δεν ειμαι εδω να "υπερασπιστώ", την Kama Cross :P

Αλλα, για 4-πυρηνο @ 3.2, ειμαι ικανοποιημενος!

Δηλαδη, τι θα επρεπε να περιμενω, με αλλο cooler?

Ποσο παρακατω θα πηγαινε? Π.χ.-5 βαθμους κατω?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:02 ----------

Ρε δες την σχεδίασή της ο αέρας πάει οπου να ναι και δεν παιρνάει καν μέσα απο τα fins...

[προσπερναω το ρε :lol:] εδω μου εβαλες πραγματικα φυτιλι :confused:

Αν ειναι οντως ετσι και ο ανεμιστηρας/fan δεν κανει δουλεια,

υπαρχει απλουστατος [ :shock: ] τροπος, να το διαπιστωσουμε:

cpu fan off -don't try this @ home!- fanless Kama mode on :devil:

Μετα ~15 λεπτα surfαρισματος, τα πριν χαλαρα fins, καινε!

kamacrossfanless.th.gif

Restart, cpu fan on -και temps οι γυριζουν σε κανονικες B)

kamacrosswithfan.th.gif

Επομενως το fan δεν ειναι "διακοσμητικο" στη Kama Cross

και τα fins, αν και παραδοξα, επωφελουνται απο ροη αερα!

Αλλα δεν εχει τοση σημασια τωρα πια,

καθως δεν βρισκεται σε προσφορα.. :cry:

Τo stock cooler, δεν εχω δοκιμασει καθολου με X3210...

& δεν ειμαι εδω να "υπερασπιστώ", την Kama Cross :P

Αλλα, για 4-πυρηνο @ 3.2, ειμαι ικανοποιημενος!

Δηλαδη, τι θα επρεπε να περιμενω, με αλλο cooler?

Ποσο παρακατω θα πηγαινε? Π.χ.-5 βαθμους κατω?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:02 ----------

[προσπερναω το ρε :lol:] εδω μου εβαλες πραγματικα φυτιλι :confused:

Αν ειναι οντως ετσι και ο ανεμιστηρας/fan δεν κανει δουλεια,

υπαρχει απλουστατος [ :shock: ] τροπος, να το διαπιστωσουμε:

cpu fan off -don't try this @ home!- fanless Kama mode on :devil:

Μετα ~15 λεπτα surfαρισματος, τα πριν χαλαρα fins, καινε!

kamacrossfanless.th.gif

Restart, cpu fan on -και temps οι γυριζουν σε κανονικες B)

kamacrosswithfan.th.gif

Επομενως το fan δεν ειναι "διακοσμητικο" στη Kama Cross

και τα fins, αν και παραδοξα, επωφελουνται απο ροη αερα!

Αλλα δεν εχει τοση σημασια τωρα πια,

καθως δεν βρισκεται σε προσφορα.. :cry:

Λοιπόν πρώτον το ρε, δεν είναι υποτιμιτικό ρε.

Μάλλον φιλικό σκούντιγμα στην πλάτη.:-)

2ον εμένα τα fins της kama να μην πω και η βάση της είναι όλα πάντα κρύα και εχω κάνει πάνω απο 4 reinstall οπότε για μένα όλη η ψύκτρα είναι διακοσμιτική και όχι μόνο τα fins.:P

Για περετέρω βελτίωση μέσω lapping ουτε καν αξίζει να ασχοληθώ...

Και σε προσφορά να ταν και ενα ευρό να κανε κλάιν μαϊν και ας φάω και μπαν.:lol:

Εται που την έφτιαξαν ας την πουλήσουν μόνοι τους...

Η SCYTHE SCMG-2000 MUGEN 2 έχει μικρότερη ροη αέρα απ' την V1 και το κουφό με την mugen2 είναι οτι ενώ έχει χαμηλώτερες στροφές ανεμηστήρα, είναι πιό θορυβώδης απ' την V1.

Εξηγήστε μου, η V1 που έχει μεγάλη ροή αέρα (86,5 CFM) λογικό δέν είναι να διώχνει πιό πολύ καυτή θερμοκρασία απο άλλες με μικρότερη ροή αέρα όπως η Mugen2 ;;

Δεν εχει τοσο σημασια η ροη (CFM) του αερα οσο η κατασκευη της ψυκτρας, αριθμος fins, υλικο fins, αριθμος heat pipes, υλικο heat pipes, τοποθετηση των heat pipes μεσα στα fins και αλλα πολλα...η απαγωγη θερμοτητας ειναι μεγαλο κεφαλαιο...αλλιως παρε εναν επιτραπεζιο ανεμιστηρα και βαλτον να φυσαει..τρελη παροχη αερα (CFM=cubic feet per minute). Ασε που η scythe mugen 2 εχει πανω 1 ανεμιστηρακι...περνει ομως αλλα 3...4 στο συνολο...μην συγκρινεις την V1 με την skythe

Γειά χαρά και πάλι, τελικά λέω να πάρω την Xigmatek Thors Hammer S126384 με αυτούς εδώ τους ανεμιστήρες.

Θα την τοποθετήσω στην Asus P5B (θά 'θελα να ρωτήσω όποιος ξέρει, να μου πεί άν θα αντιμετοπήσω κάποι πρόβλημα χώρου στην τοποθέτησή της στην P5B ;;

Παίδες είμαι σε δείλημα, για να ψύξω τον Ε8400 μου, τί μου προτείνεται, να πάρω την Xigmatek Thor's Hammer ή την Scythe Mugen 2 που απ' τα Reviews (στο Τhe Labs.gr) συμπαιρένω οτι έχει ίδιες επιδόσεις με φθηνότερη τιμή ;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...