Προς το περιεχόμενο

Τι να διαλέξω (Mobo & CPU) ? ? ?

eXtreme520

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα μου ντε.. Με τόσα που κυκλοφορούνε εκεί έξω δεν ξέρω τι να πρωτο-διαλέξω! Βασικά θέλω να μου βγει όσο ποιο οικονομικό και αξιόπιστο γίνετε. Επίσης γιατί θα δουλέψει πάνω από ένα χρόνο 24/7 θέλω να καταναλώνει μικρό ποσοστό ενέργειας ο επεξεργαστής (45w - !!!MAX!!! 65w). Επίσης δεν θέλω να υπερζεστένεται αφότου θέλω να φτιάξω ένα κάπως αθόρυβο PC. Επίσης θέλω να ενημερώσω ότι σε πρώτη φάση θα δουλεύω Linux... ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, θέλω άφθονο χώρο από πολλαπλούς σκληρούς και ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΡΙΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...

Έχω βάλει κατά νου τις παρακάτω μητρικές:

1.) ECS A780GM-A

2.) Gigabyte GA-MA770 UD3

3.) Asus M3A78 PRO

4.) Asus M4A78 PRO

Έχω βάλει στο νου και τους παρακάτω επεξεργαστές:

1.) AMD Athlon X2 5050e

2.) AMD Athlon 64 X2 (sAM2) 5600

3.) AMD Phenom X3 8650

1η ερώτηση: Τι διαφορά θα είχε ως προς την κατανάλωση άμα επέλεγα Intel.

2η ερώτηση: Τι διαφορά θα είχε ως προς την απόδοση άμα επέλεγα Intel.

3η ερώτηση: Ποιά μητρική να επιλέξω;

4η ερώτηση: Ποιό επεξεργαστή να επιλέξω;

5η ερώτηση: Η ECS είναι καλή εταιρεία;

6η ερώτηση: Η ASUS είναι καλή; αποδοτική; από εγγύηση;

Δημοσ.

δεν ειπε πως θα ειναι ονο κατεβαστηρι,παντως αν ειναι θεμα καθαρα καταναλωσης κ δεν σε ενδιαφερει μια απωλεια στην ταχυτητα παιρνεις εναν atom k εισαι πολυ πιο οικονομικος .

Δημοσ.

από CPU AMD μονο ο 4850e και 5050e αξίζουν για την κατανάλωσης τους. μη κοιτάς τους άλλους, ειδικά τους X3 και X4 που είναι ότι χειρότερο έχω δει!

από CPU INTEL δες προς 5200 και 7400. πάντως σε idle οι AMD είναι ακατανίκητοι, σε κάποιο φορτίο και πάνω οι INTEL είναι κορυφή.

από M/B για αξιοπιστία κοιτάς για ASUS και GIGABYTE με τους solid state πυκνωτές. αν δε έχει μονο τέτοιους πυκνωτές, είσαι άρχοντας.

Δημοσ.

9qy4af.jpg

Θα κάνεις άψογα την δουλειά σου προσφέροντας σου αυτά που ζητάς αλλά και ισχύ όταν την χρειαστείς, σε αντίθεση με κάτι τσιπάκια Intel Atom. Με μια καλή ψήκτρα όπως η Scythe Ninja 2, τον επεξεργαστή τον δουλεύεις άφοβα σε Fanless. Για χρήση NAS/File Server, βάζεις πάνω και 1-2 Promise 4πορτους και καθάρισες.

Δημοσ.

Ναι καλά καταλάβατε.. Δεν με νοιάζει να χάσω λίγο σε ισχύ, μιας και δεν έχω απαιτήσεις όπως παιχνίδια. Ο υπολογιστής θα είναι 24/7 τουλάχιστον για ένα χρόνο και θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για Internet αλλά και Photoshop, Premier και τα λοιπά. Δεν μενοιάζει τόσοη ταχύτητα όσο η κατανάωση για 24/7, να μην έρχεται και κανά 300άρι από την ΔΕΗ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...