Προς το περιεχόμενο

Γρήγορα αντιμποτ

alexpant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έχουν καταστρέψει το φόρουμ μου τα μποτάκια που καθημερινά εισβάλουν στην ιστοσελίδα....Σος

Ψάχνω τρόπους αντιμετόπισης

Δημοσ.
Σε τι είναι το forum σου?
σε smf ειναι στημενο..σε οαλ τα forum αν πας στην κεντρικη τους σελιδα κααατωα κατω παντα λεει εκδοση λογισμικου..
Δημοσ.

βάλε custom field ( μία ερώτηση ) στο registration ώστε θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτήν ώστε να κάνουν register επίσης activation από email αν δεν το έχεις βάλει.. με λίγο ψάξιμο θα βρεις λύση. gl

Δημοσ.
Αναβάθμισε το captcha αυτό που έχεις πρέπει να το 'ξεπεράσανε' τεχνολογικά.

Πως ακριβώς θα το αναβαθμίσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φτιαχτικε το προβλιμα? Εαν Οχι εχω να σω προτινω κατι...

Like http://cokollata.com/forumi/register.html

Εροτισις για μαθηματικες πραξης , το εχω εφαρμοσει προτι φορα σε αυτο το φορουμ και τωρα το το εχουν βαλει πολλα Αλβανικα φορουμ.

Δημοσ.

Εγω ειχα το ιδιο προβλημα σε phpbb3 αλλα ι λυση ειναι πολυ απλη τωρα δε ξερω αμα θα σου δουλεψει αλλα ψαξτο.Λοιπον τα spambots οποτε γραφονται...γραφονται με time zone utc-12 (επειδη αυτη ειναι η 1η επιλογη) ετσι ειναι στο phppbb τουλαχιστον.Ετσι αυτο που κανεις ειναι να ανοιγεις τον php φακελο που εχει μεσα το register δε θυμαμε τωρα πωσ το λενε και βαζεις 3 σειρες κωδικα και δεν επιτρεπεις να γραφονται με αυτο το time zone και δεν εχεις προβλημα γτ αυτο το time zone βρισκετε στον ειρινικο και μονο ψαρια μενουν εκει. Πες μου μονο αμα θες να ψαξω το topic στο phpbb.com για να δεις και τον κωδικα ακριβως και να το βολεψεις.Παντως κανει τρελη δουλεια...ειχα πνιγει στο σπαμ και μολις το βαλα (χωρις captcha πλεον οι εγγραφες) δεν ειχα ουτε 1 περιπτωση spambot

Δημοσ.

Καλό κολπάκι!

Να δώσω κι εγώ 2 cents... Έχετε κατά νου πως εκτός των robots υπάρχουν και ...hubots (!), άνθρωποι που δεκαρο-πληρώνονται από τους spammers για να κάνουν εγγραφές. Το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο. Μπαίνουν σε μια ειδική σελίδα του spammer, τους βγαίνει το site-θύμα στη σελίδα εγγραφής, και με το που γράφονται βγαίνει το επόμενο, κοκ. Μέχρι στιγμής, γνωρίζω πως αυτή η πρακτική εφαρμόζεται από Ρώσους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα συμβατικά μέτρα προστασίας είναι αδύναμα μπροστά σε hubot. Προ μηνών, έπεσε θύμα ένα vb forum που διαχειρίζομαι. Κατάλαβα πως είναι hubot από τις πληροφορίες εγγραφής καθώς και το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την εγγραφή μέχρι το πρώτο post. Tα robots ποστάρουν αμέσως μετά την εγγραφή. Στην περίπτωση των hubots μεσολαβούν 12-24 ώρες.

Τότε εφάρμοσα μία μέθοδο δικής μου επινόησης, η οποία είχε άμεσο αποτέλεσμα. Είχα captcha συν το σύστημα με τις απλές μαθηματικές πράξεις. Το τελευταίο, αντικαταστάθηκε με (τυχαίες) ερωτήσεις που μόνον κάποιος που διαβάζει και γράφει Ελληνικά μπορεί να απαντήσει. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο κόβεις οποιονδήποτε μη Ελληνόγλωσσο. Για ένα ελληνικό φόρουμ, όμως, μικρό το κακό...

Δημοσ.
Καλό κολπάκι!

Να δώσω κι εγώ 2 cents... Έχετε κατά νου πως εκτός των robots υπάρχουν και ...hubots (!), άνθρωποι που δεκαρο-πληρώνονται από τους spammers για να κάνουν εγγραφές. Το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο. Μπαίνουν σε μια ειδική σελίδα του spammer, τους βγαίνει το site-θύμα στη σελίδα εγγραφής, και με το που γράφονται βγαίνει το επόμενο, κοκ. Μέχρι στιγμής, γνωρίζω πως αυτή η πρακτική εφαρμόζεται από Ρώσους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα συμβατικά μέτρα προστασίας είναι αδύναμα μπροστά σε hubot. Προ μηνών, έπεσε θύμα ένα vb forum που διαχειρίζομαι. Κατάλαβα πως είναι hubot από τις πληροφορίες εγγραφής καθώς και το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την εγγραφή μέχρι το πρώτο post. Tα robots ποστάρουν αμέσως μετά την εγγραφή. Στην περίπτωση των hubots μεσολαβούν 12-24 ώρες.

Τότε εφάρμοσα μία μέθοδο δικής μου επινόησης, η οποία είχε άμεσο αποτέλεσμα. Είχα captcha συν το σύστημα με τις απλές μαθηματικές πράξεις. Το τελευταίο, αντικαταστάθηκε με (τυχαίες) ερωτήσεις που μόνον κάποιος που διαβάζει και γράφει Ελληνικά μπορεί να απαντήσει. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο κόβεις οποιονδήποτε μη Ελληνόγλωσσο. Για ένα ελληνικό φόρουμ, όμως, μικρό το κακό...

xD τους την εφερες :lol:

Ελεεινο αυτο με τους hubots στην αρχη νομιζα οτι τετοιοι με ειχαν αρχισει στο σπαμ γιατι εβλεπα στις εγγραφες οτι συμπλιρωναν πολλα πραγματα στο προφιλ και θεωρησα οτι τα μποτακια δε θα συμπλιρωναν το προφιλ.Απο οτι φαινετε ειχα αδικο :-) μερικα γραφαν ακομα και συγνωμη που εβαλαν σε λαθος φορουμ το θεμα...αυτο με συγκινησε παραλιγο να μιν το διαγραψω το θεμα :lol::lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...