random Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 για να κάνεις bootable USB stick για vista/win7 : 1. format σε ntfs (εγώ. αλλοι λενε οτι πιανει και το fat32) 2. κανεις Active το partition (με διάφορα εργαλεια οπως το disk management των win, το acronis, κλπ) 3. αντιγράφεις μεσα το vista bootsector. στα vista αυτο γινεται με την εντολη bootsect.exe /nt60 u: όπου u: το γραμμα δισκου του στικ. στα XP γινεται αφου εγκαταστήσεις το EasyBCD 1.7.2, θα βρεις μεσα στο φακελο του το σωστό bootsect.exe (το παλιο bootsect που περιλαμβάνουν τα XP, δεν κάνει) 4. αντιγράφεις μεσα στο στικ ολα τα αρχεια του .ISO (όχι το ίδιο το iso) 5. σεταρεις το bios να bootάρει απο usb. σε Linux, φυσικά, δεν έχω ιδέα πως γίνεται το (3). Αφου φτιάξεις το 1ο στικ, για να εγκαταστήσεις άλλη έκδοση, πχ νέο build των 7, ή εφτιαξες για 32, και θελεις τωρα τα 64, απλά σβηνεις τα περιεχόμενα, και κάνεις ξανά το βήμα 4. δεν χρειαζονται ξανα φορματ, κλπ. G ...... install windows 7 from usb
Nik0s Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Πολυς ραισ ε ευχαριστω πολυ! Αυτην την στιγμη προσπαθω να τα ακνω αλλα διαπιστωσα πως δεν εχω πλεον το .iso των windows 7 επειδη το ειχα σβησει οταν τα εκαψα σε dvd. Πρεπει να το ξανακατεβασω(ειναι και μεγαλο!) ή μπορω απο τα καμμενα αρχεια του dvd αν το ξαναδημιουργησω? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:58 ---------- επισης το ubuntu εχει ενα app called "usb startup disk creator" που μου φαινεται κανει μεσω gui το ιδιο πραγμα που λες εσυ αλλα δεν το ξερω ακομη επειδη δεν εχω το iso. Αν καποιος ξερει ας μας πει και γιαυτο. το vistabootect φανταζομαι ειναι η ιδια εντολη και για win7 ετσι? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:10 ---------- Επισης φιλε random ακομα και να τα κανω ολα αυτα ανησυχω μηπως το bios δεν ειναι σε θεση να ξεκινησει απο bootable usb stick αν και μεσα στο bios οτι αφορα usb το εχω enabled! Προς το παρον ομως προσπαθω να διαπιστωσω αν μπορω να ακνω την διαδικασια που λες επειδη δεν εχω πλεον το .iso των windows 7 επειδη το ειχα σβησει οταν τα εκαψα σε dvd. Απο το υπαρχον dvd των 7 μπορω να ξαναπαρω το .iso πισω? Καλη Ανασταση φιλε μου και σε ολους εδω μεσα και καλη Χωνεψη! Αν μετα το φαγοποτι του αρνιου δεν σου εχει πεσει βαρυ στο στομαχι μου απαντας αν εχεις διαθεση ;-) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:11 ---------- αλλα φυσικα Πασχα ειναι φυσικα και θα εχεις κανονισει κατι να ακνει καλυτερο απο το να απαντας σε φορουμ!
random Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Απο το υπαρχον dvd των 7 μπορω να ξαναπαρω το .iso πισω? ναι. με καποιο burning software οπως το nero, ή οτι εχεις στο Linux, μπορεις να κανεις create iso from dvd αν και , Για το θεμα του usb stik, δεν χρειαζεται . για να φτιαξεις το bootable usb, δεν χρειαζεται το ιδιο το iso. μπορεις απλα να κανεις αντιγραφή ολων των αρχειων του dvd, μεσα στο στικ. το μονο προβλημα σου ειναι η εντολή bootsect.exe /nt60 u: απο λινουξ, αυτό δεν γινεται. πρεπει να το κανεις απο pc με vista ή win7, ή xp+EasyBCD
Nik0s Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Mηπως μια λυση θα ητανε να εγκαταστησω εικονικη μηχανη με windows 7 μεσα απο linux και να επιχειρησω να το κανω απο εκει μεσα? Θα το επιχειρησω τωρα κιολας αν και σκεφτομαι πως και να τα κανω ολα υατα θα μπορεσει το stickaki να κανει boot? Θα το καταλαβει το bios? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:51 ---------- Εκανα την εικονικη μηχανη και συνεδεσα το usb stick για να ξεκινησω την διαδικασια που ανεφερες αλλα η εικονικη μηχανη δεν βλεπει το usb stick. Γιατι? Πως το ξεπερναω τωρα αυτο? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:53 ---------- το μονο προβλημα σου ειναι η εντολήbootsect.exe /nt60 u: απο λινουξ, αυτό δεν γινεται. πρεπει να το κανεις απο pc με vista ή win7, ή xp+EasyBCD Tα εβαλα σε ξεχωριστο partition kai τωρα παιρνω: C:\Users\nik>bootsect 'bootsect' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Μα καλα δεν ξεροει το ιδιο το λειτουργικο που να το brei? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:48 ---------- το μονο προβλημα σου ειναι η εντολή bootsect.exe /nt60 u: απο λινουξ, αυτό δεν γινεται. πρεπει να το κανεις απο pc με vista ή win7, ή xp+EasyBCD Δοκιμασα και μεσα απο βιστα και απο win7 δεν μπορω να βρω το bootsect.exe Αληθεια σε ποιον φακελο μεσα ειναι? Δεν ειναι και στο $pth βλεπειες...
random Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Το bootsect.exe μπορεις να το βρεις ειτε στο Vista DVD, ειτε στο Windows 7 dvd/iso, μεσα στο φάκελο \Boot, (το εχουν εκει για να δουλευει αν μπουταρεις σε recovery console, για repair) είτε αν κατεβάσεις το utility EasyBCD, http://neosmart.net/dl.php?id=1 το βρισκεις μεσα στο φάκελο του
Nik0s Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Α ετσι και γω που εψαχνα να το βρω μεσα στον σκληρο δισκο στα εγκατεστημενα δηλαδη windows. Εκει μεσα δεν υπαρχει καθολου δηλαδη? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:17 ---------- Α εγω το εψαχνα στα εγκατεστημενα windows 7 στον σκληρο δισκο. Εκει μεσα δεν υπαρχει πουθενα σε περιπτωση πουδ εν ειχα το cd ή το ΕasyBCD?
Nik0s Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2009 για να κάνεις bootable USB stick για vista/win7 : 1. format σε ntfs (εγώ. αλλοι λενε οτι πιανει και το fat32) 2. κανεις Active το partition (με διάφορα εργαλεια οπως το disk management των win, το acronis, κλπ) 3. αντιγράφεις μεσα το vista bootsector. στα vista αυτο γινεται με την εντολη bootsect.exe /nt60 u: όπου u: το γραμμα δισκου του στικ. στα XP γινεται αφου εγκαταστήσεις το EasyBCD 1.7.2, θα βρεις μεσα στο φακελο του το σωστό bootsect.exe (το παλιο bootsect που περιλαμβάνουν τα XP, δεν κάνει) 4. αντιγράφεις μεσα στο στικ ολα τα αρχεια του .ISO (όχι το ίδιο το iso) 5. σεταρεις το bios να bootάρει απο usb. σε Linux, φυσικά, δεν έχω ιδέα πως γίνεται το (3). Αφου φτιάξεις το 1ο στικ, για να εγκαταστήσεις άλλη έκδοση, πχ νέο build των 7, ή εφτιαξες για 32, και θελεις τωρα τα 64, απλά σβηνεις τα περιεχόμενα, και κάνεις ξανά το βήμα 4. δεν χρειαζονται ξανα φορματ, κλπ. G ...... install windows 7 from usb F:\boot>bootsect /NT60 I: /force Target volumes will be updated with BOOTMGR compatible bootcode. Could not map drive partitions to the associated volume device objects: και με τοντ ροπο σου και με τον οδηγο το ιδιο σφλαμα. μπορεις να βοηθησεις?
Nik0s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 οπως και να προσπαθησω το ιδιο μηνυμα παιρνω γιατι? D:\vista\boot>bootsect /NT60 J: Target volumes will be updated with BOOTMGR compatible bootcode. Could not map drive partitions to the associated volume device objects: σε παρακαλω βοηθησε με!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.