Street-Fighter Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 @Street-Fighter προφανώς δεν γνωρίζεις πως διαχειρίζoνται τη μνήμη τα Vista και πως τα XP. Αναφέρεις σαν μειονέκτημα ενώ αποδεδειγμένα η νέα διαχείριση μνήμης είναι αποτελεσματικότερη και ταχύτερη. Το πρόβλημα δεν είναι στη διαχείριση μνήμης αλλά στο ότι τα Vista φορτώνουν πολλές άχρηστες υπηρεσίες απο default,αφού είστε όμως Power users αλλιώς γιατί να εκφέρετε τόσο απόλυτη άποψη θα ξέρατε και πως απενεργοποιούντε. Επειδή εγώ και εσυ είμαστε power users λοιπόν να σου πω πως κάποιοι δεν ειναι... Γιατι λοιπόν να κάτσω να απενεργοποιήσω κάθε μπούρδα που έχει φορτωμένο από την μάνα του? Αν δεν ξέρετε να πείτε τα θετικά που έχουν τα vista μην μιλάτε για μνήμες και χαζομάρες που γράφτηκαν σε πολλά φόρουμ κατά καιρούς. Πείτε κάτι δικό σας από την εμπειρία σας και οχικατι που διαβάσατε! dkoum να το θεσω αλλιως το ερωτημα ενα προγραμμα που χρισημοποιειτε συχνα ειναι καλητερα καθε φορα που θα το ανοιγετε να το φορτωνει απο τον δισκο ή απο την ram ? Και το ξανά λέω δεν είναι καλύτερο το να χρησιμοποιούν την μνήμη. Ναι για τα windows πάντα γιατί για linux και machitosh δεν ισχύει το παρά πάνω.. Αλλα αλλού είναι το θέμα το οτι επειδή εγώ σαν power user οταν χρησιμοποιούσα τα vista x64 απο 4gb ραμ έφτανε να χρησιμοποιεί πάνω απο 1.5gb με διαδικασίες στο παρασκήνιο να μην ξεπερνούν τις 45(όλες μέσα τα βάζω) εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας ποτέ δεν είχα και έχω...Οπότε αποτυχία είναι γιατί αν εσυ τρέχεις καμία 10αρια εφαρμογουλες πάντα δες πως θα γίνουν Τεσπα τα θετικά τον vista βρίσκονται σε άλλα σημεία από αυτά που λέτε αυτά είναι τα αρνητικά τους παιδιά.
mvaggel Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Άμα μου βάζεις δίπλα δίπλα 98 με 2000 δεν έχω λόγο να συνεχίζω την κουβέντα. Κατάλαβα ότι έχεις βαθιά γνώση του λειτουργικού σου (και της ιστορίας του ιδιαίτερα) οπότε είναι σα να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες. Όσο για τον topic starter, μπορεί να διαβάσει όλες τις απόψεις και να αποφασίσει τι θα κάνει. Σου εύχομαι το superfetch να σου δουλεύει τέλεια και οι εφαρμογές να ανοίγουν με τη σκέψη και μόνο. Και το ASLR να σε προστατεύει πάντα. Άντε γειά, άντε γεια, πρωτάθλημα και κύπαλλό ξανα στον Πειραιά (άσχετο αλλά μακάρι να ήταν το μόνο εδώ μέσα) Υ.Γ. Το "sorry" φυσικά και πήγαινε σε όλους όσους αναγκάζονται να παρακολουθήσουν τη διαμάχη ανάμεσα στους "ξερόλες" και τους "φωτεινούς παντογνώστες". Αλλά προφανώς έψαχνες στο google και δε πρόλαβες να το φιλτράρεις στον εγκέφαλό σου... όπως και πολλά άλλα... χμμ...Slow down, pal, or u r gonna burn this...
tolis_01 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Και το ξανά λέω δεν είναι καλύτερο το να χρησιμοποιούν την μνήμη. Ναι για τα windows πάντα γιατί για linux και machitosh δεν ισχύει το παρά πάνω.. Δηλαδή το linux και το mac είναι καλό να σου τρώνε τη μνήμη; Γιατί εμένα το 1GB μου το καταβροχθίζει το linux Ψηφίζω vista 64άρια.
elven Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι,δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιες είναι οι διαφορές Vista με XP έτσι; Kατα τα άλλα εξέφρασες και άποψη τρομάρα σου.
Street-Fighter Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δηλαδή το linux και το mac είναι καλό να σου τρώνε τη μνήμη; Γιατί εμένα το 1GB μου το καταβροχθίζει το linux Ψηφίζω vista 64άρια. lol δεν καταλαβες τι εννοω Κατσε να το ζωγραφίσω Εννοούσα οτι διαχειρίζονται διαφορετικά απο τα windows τους πόρους της μνήμης του καθε υπολογιστή ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:03 ---------- Χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι,δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιες είναι οι διαφορές Vista με XP έτσι; Kατα τα άλλα εξέφρασες και άποψη τρομάρα σου. Χρειάζεσαι κοπέλα φιλε μου σύντομα ομως
elven Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Άμα γίνει αυτό θα μείνω χωρίς δόντια ,θα πέσει πολύ παντόφλα Άσχετο αλλά δεν πήγαινε σε σενα το προηγούμενο Post
tolis_01 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 lol δεν καταλαβες τι εννοω Κατσε να το ζωγραφίσω Εννοούσα οτι διαχειρίζονται διαφορετικά απο τα windows τους πόρους της μνήμης του καθε υπολογιστή Μα αυτό ακριβώς δεν κάνουν και τα vista/7; Διαχειρίζονται τη μνήμη όπως τα linux/mac.
Street-Fighter Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Άμα γίνει αυτό θα μείνω χωρίς δόντια ,θα πέσει πολύ παντόφλα Άσχετο αλλά δεν πήγαινε σε σενα το προηγούμενο Post Το ξέρω αλλά το συνεχίζεις και εσυ γιαυτό το είπα είναι σαν να λέμε τραβάτε με και ας κλαίω ενα πράγμα
dkoum Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 το να καθισω να αναφερω τι διαφορες εχουν τα vista σε σχεση με τα xp ειναι κουραστικο για μενα για να τα γραφω και για σας να διαβαζετε σε γενικες γραμμες οποιοσ ενδιαφερετε να μαθει τι διαφορετικη αρχιτεκτονικη εχουν τα vista σε σχεση με τα xp μπορει να το ψαξει στο google το οτι me to service pack 1 τα vista αποκτουν το idio code base me ta windows server 2008 kai to service pack 2 αναπτυσσεται παραλληλα και για τα 2 λειτουργικα δεν σας λεει κατι για την σταθεροτητα και τον πυρηνα του λειτουργικου τα vista ta χρισημοποιω απο εποχης beta 1 να συζητησω και να ανταλλαξω αποψεις με ατομα που τα χρισημοποιουν παραπανω απο 2 εβδομαδες ναι θα το κανω αλλα να λενε ατομα που τα χρισημοποιουν 2 ημερες max οτι ειναι χαλια και οτι ειναι καλητερα τα xp ενταξει με γεια τους με χαρα τους ενα παραδειγμα θα αναφερω και σταματαω εδω φιλος μου ειχε pc με windows xp και ελεγε οτι τα vista einai xalia πηρε laptop με windows vista home premium τα εβαζε διπλα διπλα και δουλευε και με ta vista ηταν πολυ ευχαριστιμενος και μου ελεγε ποσο σταθερα και γρηγορα ηταν και τον πηραζα και του ελεγα να του βαλω xp giati ta vista einai xalia kai elege oxi μια χαρα ειναι τα vista
elven Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Το ξέρω αλλά το συνεχίζεις και εσυ γιαυτό το είπα είναι σαν να λέμε τραβάτε με και ας κλαίω ενα πράγμα Δεν σε πιασα αλλά ΟΚ,μπορεί να φταίει κι η ώρα
dkoum Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 ανεβασα ena screenshot apo την ραμ mou apo ta 4gb ram exo 10 free τι σιμαινει οτι το συστημα σερνετε ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 συμβουλή μου ειναι να περιμενεις μεχρι τον Αύγουστο να βάλεις windows 7 τα windows 7 δεν βγαίνουν Αύγουστο...
tritonas00 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 από την στιγμή που έχεις 4gb ram πήγαινε σε 64bit Vista...όπως έχω πει και σε άλλα topics θα εξοικιωθείς και πιο γρήγορα με τις αλλαγές ώστε να περάσεις πιο εύκολα στα Windows 7 what he said.! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:26 ---------- χπ και περιμενουμε να δουμε τι θα λενε και τα 7 αν και αποτι διαβαζω πιο ελαφρια δν θαναι απ τα χπ απλα θαναι πιο γρηγορα σε καποιες συγκεκριμενες λειτουργιες... ειδωμεν Πως γινετε ενα λειτουργικο του 2009 να ειναι πιο ελαφρυ απο ενα του 2001?Πιο ελαφρυα δεν ειναι.!Ειναι πιο γρηγορα σε μετριο σχετικα hardware.Και σε καινουργιο hardware απλα δεν το συζηταμε.Μονοδρομος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:31 ---------- Αν σε ενδιαφερει να μη σερνονται τα βαρια games και δε σε ενδιαφερουν τα αχρηστα εφε μεινε στα xp μεχρι να δουμε τι ψαρια πιανουν τα 7 Απο ποτε το accelerated gui θεωρειται "αχρηστο εφε"? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:32 ---------- τα windows 7 βασιζονται στον πυρηνα των vista ξερετε το desktop composition ? τα εφφε τα χειριζεται η καρτα γραφικων και οχι ο gui οπως στα xp Διορθωσε το ..προλαβαινεις... Φιλε elven μετα απο "4200 διαφορετικά topics" δεν πρεπει να αμφιβαλλεις οτι σε αυτο μαθαμε καινουργια πραγματα... μαθαμε πως τα λειτουργικα του 2009 πρεπει να ειναι ελαφρυτερα απο αυτα του 50 π.χ.... μαθαμε πως το accelerated gui και το desktop composition σε ενα λειτουργικο ειναι απλα ...ενα "αχρηστο αφε" μαθαμε οτι το directx 10 ειναι αχρηστο..!!!Γι αυτο το crysis εχει τετοια αθλια γραφικα... Δεν εχεις καποιο παραπονο πιστευω..?Οσο ζεις μαθαινεις..!
Tigran Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Προσωπικά δεν ξέρω και πολλά από τεχνικούς όρους κτλ, αλλά καθαρά εμπειρικά μπορώ με απόλυτη σιγουριά να παω ότι τα Vista είναι πολύ καλύτερα από τα XP σε ένα καλό μηχάνημα. Πιστεύω ότι όλη η "αρνητική αύρα" που δημιουργήθηκε για τα Vista, ήταν επειδή βγήκαν πριν την ώρα τους. Πολύς κόσμος είχε "αρχαίο" hardware, αποφάσισε να δοκιμάσει τα Vista, απογοητεύτηκε επειδή όπως ειναι λογικό δεν τα σήκωνε το μηχανημά τους και έτσι ξεκίνησε όλο το "Vista sucks" στόρυ. Και τα όποια πρόβληματα ασυμβατότητας κτλ διορθώθηκαν με το SP1. Πιστεύω πλέον τα Vista έχουν ωριμάσει τόσο πολύ ως λειτουργικό, που δεν αξίζει σε ένα καλό μηχάνημα να βάλει κάποιος XP. Είναι εντελώς ανούσιο. Πάντως γενικότερη άποψη μου ειναι, ότι όταν κάτι δουλεύει σωστά και ικανοποιητικά, δεν το πειράζουμε. Αν ο φίλος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα XP, όλα τρέχουν τέλεια και ο μόνος λόγος που θα τα βάλει ειναι για να δει ωραιότερα γραφικά, ψηφίζω να παραμείνει στο υπάρχον λειτουργικό του.
Street-Fighter Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 what he said.!μαθαμε οτι ολες οι εκδοσεις του directx απο 10 και μετα ειναι αχρηστες..!!!Γι αυτο το crysis εχει τετοια αθλια γραφικα... Αυτο που το εμαθες για πες μου :p:p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.