poihths Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 να μην αλλαξεις τπτ.. εγω αφοτου γυρισα σε χπ... ειχα και 15 φραμες παραπανω σε παιχνιδια... κουλο αλλα. ειναι η αληθεια(την 4850 εχω) και ειδικα αν εχεις λαπτοπ χπ μονο βιστα θα κανει 2 ωρες να ανοιξει.... και θα τρεχει καθε τοσο ο σκληρος στο ακυρο και θα σου σπαει τα νευρα.. χπ και περιμενουμε να δουμε τι θα λενε και τα 7 αν και αποτι διαβαζω πιο ελαφρια δν θαναι απ τα χπ απλα θαναι πιο γρηγορα σε καποιες συγκεκριμενες λειτουργιες... ειδωμεν
Street-Fighter Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ε ναι αν ηταν πιο ελαφρια δεν θα ηταν λειτουργικο αλλα pac man
nickarmy Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 συμβουλή μου ειναι να περιμενεις μεχρι τον Αύγουστο να βάλεις windows 7 βεβαια υπαρχουν και αυτοι που λένε ότι καινουργιο βγαινει μετα απο 1 χρονο + το βάζεις αλλα απο προσωπική εμπειρια και μάλιστα beta ειμαι απόλυτα ευχαριστημένως
Street-Fighter Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 συμβουλή μου ειναι να περιμενεις μεχρι τον Αύγουστο να βάλεις windows 7 βεβαια υπαρχουν και αυτοι που λένε ότι καινουργιο βγαινει μετα απο 1 χρονο + το βάζεις αλλα απο προσωπική εμπειρια και μάλιστα beta ειμαι απόλυτα ευχαριστημένως πολυ σωστα
disqualified Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 χπ και περιμενουμε να δουμε τι θα λενε και τα 7 αν και αποτι διαβαζω πιο ελαφρια δν θαναι απ τα χπ απλα θαναι πιο γρηγορα σε καποιες συγκεκριμενες λειτουργιες... ειδωμεν μα ειναι δυνατον ενα λειτουργικο που βγαινει 9 χρονια μετα τα XP να ειναι "πιο ελαφρυ" απο τα XP? Ειναι δυνατον τα windowsXP να ηταν πιο ελαφρια απο τα windows95?
mvaggel Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Σκέψου μόνο πόσοι αγοράζουν laptop με προεγκατεστημένα vista και μετά ψάχνουν να βρουν drivers για να βάλουν xp... Τα vista αξίζουν μόνο να τα βάλεις, να τα δεις επειδή έχουν ωραία εφέ και μετά να γυρίσεις στα xp να κάνεις δουλειά. Άντε και στην περίπτωση που θες σώνει και ντε 64Bit λειτουργικό, μιας και τα 64bit xp δεν υποστηρίχθηκαν αρκετά. Τα Vista ήταν μια αποτυχία (ανεπισήμως το παραδέχεται και η MS).
elven Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Σκέψου μόνο πόσοι αγοράζουν laptop με προεγκατεσδημένα vista και μετά ψάχνουν να βρουν drivers για να βάλουν xp... Τα vista αξίζουν μόνο να τα βάλεις, να τα δεις επειδή έχουν ωραία εφέ και μετά να γυρίσεις στα xp να κάνεις δουλειά. Άντε και στην περίπτωση που θες σώνει και ντε 64Bit λειτουργικό, μιας και τα 64bit xp δεν υποστηρίχθηκαν αρκετά. Τα Vista ήταν μια αποτυχία (ανεπισήμως το παραδέχεται και η MS). Έβλεπα το θέμα κι έλεγα "Να γράψω ή να μη γράψω;" Μετά λέω μπα τα χουμε πει 1670 φορές σε 4200 διαφορετικά topics,δεν χρειάζεται να αποδείξουμε πάλι ότι ο ΠΑΟΚ φοράει ασπρόμαυρα και όχι ροζ Μετά διαβάζω posts σαν το παραπάνω αλλά και άλλα στο topic, και κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον "ξερόλα" που στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάει
dkoum Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 δηλαδη ειναι καλητερα τα xp που δεν χρισημοποιουν την μνημη ? η μηπως οταν βγικαν τα xp το 2001 δεν λεγαμε σε συστηματα της εποχης ποσο βαρια ηταν σε σχεση me ta windows 2000 kai windows 98 η μηπως θεωρητε πως σε καινουργια συστηματα πρεπει να βαζουμε λειτουργικο 9ετιας ? και στα συστηματα μας αν βαλουμε dos θα πετανε ........
adi32 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Αν σε ενδιαφερει να μη σερνονται τα βαρια games και δε σε ενδιαφερουν τα αχρηστα εφε μεινε στα xp μεχρι να δουμε τι ψαρια πιανουν τα 7
elven Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Αν σε ενδιαφερει να μη σερνονται τα βαρια games και δε σε ενδιαφερουν τα αχρηστα εφε μεινε στα xp μεχρι να δουμε τι ψαρια πιανουν τα 7 Ωραία άντε. Πανσοφε παρακαλώ μοιράσου τις γνώσεις σου και πες μου: Η διαφορά βρίσκεται στα άχρηστα εφέ; Το στηρίζεις κάπου;Το πετάς στον αέρα;Έχεις κάποια ιδέα για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς η ξέρεις μόνο αυτό που βλέπεις;
dkoum Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Αν σε ενδιαφερει να μη σερνονται τα βαρια games και δε σε ενδιαφερουν τα αχρηστα εφε μεινε στα xp μεχρι να δουμε τι ψαρια πιανουν τα 7 τα windows 7 βασιζονται στον πυρηνα των vista πως θεωρειται τα εφφε βαρια ??? ξερετε το desktop composition ? τα εφφε τα χειριζεται η καρτα γραφικων και οχι ο gui οπως στα xp
mvaggel Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Προς τους φωτεινούς παντογνώστες του thread (δεν ξεκίνησα εγώ τους χαρακτηρισμούς) να πω πως οτιδήποτε πιο καινούριο δεν είναι κατ' αναγκη και καλύτερο. Αλλά που να το ξέρετε όταν το μόνο που κάνετε είναι να γράφετε τα ίδια 1670 φορές σε 4200 topic? (Ρητορική ερώτηση). Βέβαια είναι πολύ πιο εντυπωσιακό να ποστάρεις σε διάφανο παράθυρο (WOW!!!). Άμα χρειαστεί να κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά όμως, ελάτε να μου ξαναπείτε τα ίδια για τα Vista και τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ. Υ.Γ. Sorry για το flaming αλλά προκλήθηκα. Αν κάποιος mod πιστεύει ότι είναι too much, ας το σβήσει (όπως και την πρόκληση, ελπίζω)
Street-Fighter Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Ωραία άντε.Πανσοφε παρακαλώ μοιράσου τις γνώσεις σου και πες μου: Η διαφορά βρίσκεται στα άχρηστα εφέ; Το στηρίζεις κάπου;Το πετάς στον αέρα;Έχεις κάποια ιδέα για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς η ξέρεις μόνο αυτό που βλέπεις; Χαλαρωσε ρε φιλε μαθε πρωτα να εισαι ευγενικος με τους αλλους και μετα μιλα σε forum Ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του αρκει να μην ειναι προσβλιτικος και με τον τροπο που γραφεις εμενα τουλαχιστον μου διχνεις το τελευταιο. Το καθε λειτουργικο δεν ειναι για ολους εσενα σου αρεσουν τα vista του αλλου τα xp εμενα το leopard κλπ κλπ Το οτι ομως ειναι μια αποτυχεια τα windows vista ειναι. Το οτι η ms ενεπισημος το εχει ομολογισει οτι ειναι αποτυχεια μας το διχνει καθε μερα. Το οτι βαριες εφαρμογες ακομα και σε τουμπανο νεο pc οπως παιχνιδια κλπ και ολας τρεχουν καλυτερα στα xp ειναι αποδεδιγμενο με αποδιξεις. Το οτι υπαρχουν τυποι σαν και σενα σαν και μενα που δεν ειχαν ιδιαιτερο προβλημα με τα vista ειναι και αυτο αποδεδειγμενο. Το οτι ομως ειναι καλυτερα τα vista απο τα xp δεν μπορω να το δεχτω! Γιατι δεν ειναι! Πανε ποσα χρονια που κυκλοφορουν τα xp φιλε μου και ακομα κρατανε τον κοσμο! Τα vista εχουν καποια καλα αλλα αυτα τα καλα ειναι μηδαμινα και μπροστα στα ασχημα που εχουν και στα xp. Οσο για το dkoum δηλαδη ειναι καλητερα τα xp που δεν χρισημοποιουν την μνημη ? Ναι πολυ καλυτερα δεν περνεις λειτουργικο συστημα για να σου τρωει την μνημη αυτο. Μην μου πεις οτι την εκμεταλεβονται γιατι αν το κανανε αυτο θα εβλεπες τελειος αλλο λειτουργικο και ανταπόκριση προσπαθησαν εκει στην ms να το κανανουν το παρα πανω αλλα δεν τους εκατσε
dkoum Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 ωραια το superfetch κανει monitor τις εφαρμογες που τρεχεις και τις φορτονει στην ραμ οταν πασ να ανοιξεις μια εφαρμογη ανοιγει τα dll απο την ραμ την ραμ τα vista την χρισημοποιουν σαν cache και ειναι δυναμικη τα χρισημοποιω 1.5 και χρονο και απο εποχης beta 1 και αν δεις τα process poy τρεχουν θα καταλαβεις δηλαδη σου τρωει ραμ επειδη την αξιοποιει ?? κατι που δεν κανουν τα xp http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/features/superfetch.aspx να το θεσω αλλιως το ερωτημα ενα προγραμμα που χρισημοποιειτε συχνα ειναι καλητερα καθε φορα που θα το ανοιγετε να το φορτωνει απο τον δισκο ή απο την ram ?
elven Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Προς τους φωτεινούς παντογνώστες του thread (δεν ξεκίνησα εγώ τους χαρακτηρισμούς) να πω πως οτιδήποτε πιο καινούριο δεν είναι κατ' αναγκη και καλύτερο. Αλλά που να το ξέρετε όταν το μόνο που κάνετε είναι να γράφετε τα ίδια 1670 φορές σε 4200 topic? (Ρητορική ερώτηση). Βέβαια είναι πολύ πιο εντυπωσιακό να ποστάρεις σε διάφανο παράθυρο (WOW!!!). Άμα χρειαστεί να κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά όμως, ελάτε να μου ξαναπείτε τα ίδια για τα Vista και τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ. Υ.Γ. Sorry για το flaming αλλά προκλήθηκα. Αν κάποιος mod πιστεύει ότι είναι too much, ας το σβήσει (όπως και την πρόκληση, ελπίζω) Μη ζητάς sorry,δεν είναι too much όπως λένε και στο χωριό μου. Φωτεινέ παντογνώστη μάθε λοιπόν ότι εκτός απο το διάφανο παράθυρο άλλη μία μικρή μικρή μα παρα πολύ μικρή διαφορά για παράδειγμα είναι ότι τα Vista "υποστηρίζουν" FULL ASLR ενώ τα XP όχι. Τι είναι το ASLR αγαπητοί φωστήρες;Το Google σώζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά τι λέει πχ κάποιος που ξέρει περισσότερα απο εμάς για αυτό; Για να δούμε πόσο ασήμαντο είναι: The NX bit is very powerful.When used properly, it ensures that user-supplied code cannot be executed in the process during exploitation. Researchers (and hackers) have struggled with ways around this protection. ASLR is also very tough to defeat. This is the way the process randomizes the location of code in a process. Between these two hurdles, no one knows how to execute arbitrary code in Firefox or IE 8 in Vista right now. The NX Bit And ASLR Ουάου!!!!Κοίτα να δεις,τελικά δεν έχουν διαφορά μόνο στα διάφανα παράθυρα.Πως και; Superfetch;Διαχείριση RAM;Μπααααααααα είπαμε μόνο τα διάφανα παράθυρα @Street-Fighter προφανώς δεν γνωρίζεις πως διαχειρίζoνται τη μνήμη τα Vista και πως τα XP. Αναφέρεις σαν μειονέκτημα ενώ αποδεδειγμένα η νέα διαχείριση μνήμης είναι αποτελεσματικότερη και ταχύτερη. Το πρόβλημα δεν είναι στη διαχείριση μνήμης αλλά στο ότι τα Vista φορτώνουν πολλές άχρηστες υπηρεσίες απο default,αφού είστε όμως Power users αλλιώς γιατί να εκφέρετε τόσο απόλυτη άποψη θα ξέρατε και πως απενεργοποιούντε. Η MS φυσικά παραδέχεται την αποτυχία των Vista αφού τρέχει να βγάλει όσο νωρίτερα γίνεται τα 7. Oh wait,αυτό σημαίνει ότι παραδέχτηκε την αποτυχία των '98 βγάζοντας τα 2000,και την αποτυχία των 2000 βγάζοντας τα XP.Την αποτυχία των '95 βγάζοντας τα 98!OMG! Τώρα που το σκέφτομαι μόνο στα XP δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα. ΥΓ:Το ότι ούτε ένας δεν έχει κάτσει να διαβάσει πριν εκφέρει άποψη σαν ο "γνωρίζω τα πάντα όλα" είναι χειρότερο απο το πρώτο μου post εδώ. ΥΓ2:Το ότι πάρα μα πάρα πολλά παιδιά εδώ έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τις διαφορές και αμέσως στο επόμενο post πετάει κάποιος παρόμοια με αυτές εδώ μπούρδες είναι χειρότερο απο το 1ο μου post. ΥΓ3:Το ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το λειτουργικό που χρησιμοποιείτε φαίνεται σε κάθε post,όπως αυτό με τα διάφανα παράθυρα ΥΓ4:Μην εκφέρετε άποψη τουλάχιστον όχι απόλυτη και απαξιωτική(μπορείτε να πείτε εγώ προτιμώ XP και όχι αυτά που αραδιάζετε) για πράγματα που δεν ξέρετε,κι εγώ σε topic για μπαλέτο δεν θα γράψω,δεν είναι κακό. ΥΓ5:Το Forum είναι για να βοηθάει κάποιυς που δεν γνωρίζουν κάτι,ε λοιπόν το να πετάς απόλυτες απόψεις ενώ δεν γνωρίζεις το παραμικρό δεν βοηθάει. ΥΓ6:Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι πανταγνώστης και επίσης μην το πάρετε προσωπικά,απλά εσείς έτυχε να γράψετε αυτά που λέω στο συγκεκριμένο θέμα Νύχτες,plz flame me
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.