Προς το περιεχόμενο

Best 64bit OS Support?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη σκεφτομαι να φτιαξω νεο πισακι και θελω να ριξω πανω απο 3gb ram πρεπει να παω σε 64 λειτουργικο. Το θεμα ειναι πως δεν θελω με τιποτα vista ή linux. Αρα τι μενει?

Εχβ ακουσει πως γενικοτερα παιζουν προβλημα με drivers στα 64αρια. XP ουτε και αυτα μου πολυ αρεσουν. Σε server 2003/2008 64 υπαρχει ανταποκριση?

Τι προτεινετε?

Δημοσ.

δεν μπορω να μιλησω για windows server αν και μονο απο οτι εχω ακουσει το 2008 ειναι παρα πολυ καλο

Εγω δεν προτεινω με τπτ XP μιας και νεο συστημα με γερασμενο λειτουργικο δεν αξιζει μιας και αν βαλεις vista θα καταλαβεις οτι ειναι απειρως καλυτερα και οτι εχεις ακουσει ειναι ενας σκετος ΜΥΘΟΣ, φτιαγμενος απο ατομα που δεν τα εχουν χρησιμοποιησει ποτε

Δημοσ.

Εχβ ακουσει πως γενικοτερα παιζουν προβλημα με drivers στα 64αρια.

Εγω παντος οσα vista χ64 εχο δει δεν υπηρξε ποτε κανενα θεματακι με drivers.Ισως με καποιο προγραμματακι ναι(κι εκεινο ξεχασμενο απο τον θεο).Τωρα για server 2003/2008 δεν μπορω να σου πω κατι,μια και δεν εχω δουλεψει ποτε.Παντος απο τοτε που εφυγα απο vista x32 και πηγα σε x64 εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος και εχω πει οτι σε χ32 λειτουργικο δεν θα ξαναγυρισω εφοσον μπορω.

Δημοσ.

Από την στιγμή που θα φτιάξεις νέο PC, τα Vista δεν πρέπει να τα φοβάσαι γιατί θα βρείς σίγουρα drivers. 64bit ΧP δεν σου συστήνω, και για server 2003-2008 δεν γνωρίζω. Από 'κει και πέρα, το αν θα βάλεις Windows ή Linux εξαρτάται από την χρήση που θέλεις να κάνεις στον υπολογιστή. Εάν θέλεις να παίζεις παιχνίδια, τα Windows είναι μονόδρομος. Εάν θέλεις να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο, τα Linux έχουν τα πάντα.

Δημοσ.
Από την στιγμή που θα φτιάξεις νέο PC, τα Vista δεν πρέπει να τα φοβάσαι γιατί θα βρείς σίγουρα drivers. 64bit ΧP δεν σου συστήνω, και για server 2003-2008 δεν γνωρίζω. Από 'κει και πέρα, το αν θα βάλεις Windows ή Linux εξαρτάται από την χρήση που θέλεις να κάνεις στον υπολογιστή. Εάν θέλεις να παίζεις παιχνίδια, τα Windows είναι μονόδρομος. Εάν θέλεις να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο, τα Linux έχουν τα πάντα.

Ακριβως. +1

Δημοσ.

Το προβλημα με drivers στα 64 εννουσα γενικοτερα και ειδικοτερα μαλλον στα XP. Τα vista πρεπει ομως να εχουν το καλυτερο χ64 support. Απο κει και περα ομως τα θεωρω περισσοτερη σαλτσα και λιγοτερη ουσια.

Τις τελευτεες μερες που χρησιμοποιοω το asus laptop του πατερα μου που το αγορασαμε με τα vista εγκατεστημενα, δεν μπορω να πω πως με ξετρελαινουν. Κυριως αντιμετωπιζω προβληματα με δικτυακα θεματα, δεν βλεπει και δεν το βλεπουν υπολογιστες σε LAN και επισης λογω του interface τρωει περισσοτερους πορους. Επισης δεν μαρεσεουν ολα τα warnings που πεται για αποδοχες οταν τρεχεις καποια .exe και ακομα και οταν θες να κανεις μια απλη αντιγραφη με αντικατσταση αρχειου. Γενικοτερα απλως δεν τα παω... Θα ημουνα ποιο ευχαριστημενος με αλλο λειτουργικο.

Στα υπολοιπα PC μου δουλευω τοσα χρονια με server 2003 χ86 και ειμαι ανετος. στα 64αρια ομως δεν ξερω τι παιζει και ειδικα στα 2008 που δεν τα εχω δοκιμασει και καθολου. Απαραιτητη προυποθεση να βαλω και ενα συστημα που να ειναι και ελαφρι και να μην καταναλωνει ασκοπους πορους. Αυτα εν ολιγοις...

Δημοσ.
Το προβλημα με drivers στα 64 εννουσα γενικοτερα και ειδικοτερα μαλλον στα XP. Τα vista πρεπει ομως να εχουν το καλυτερο χ64 support. Απο κει και περα ομως τα θεωρω περισσοτερη σαλτσα και λιγοτερη ουσια.

πιστεψε με δεν ειναι σαλτσα, και μην ακους για τους πορους και τη RAM η οποια ειναι για να χρησιμοποιειται και οχι για να τη βλεπεις αδεια. Μπορει να τρομαζει καποιους το ποσοστο RAM στην αρχη του boot των vista αλλα τα πραγματα δεν ειναι καθολου οπως φαινονται, απλα μην το κοιτας και το συστημα δεν προκειται να σε προδωσει ποτε. Αν τωρα θες να πας σε server πασο.

οσο για το Interface βαζεις κλασικα windows και ξεμπερδευεις, και απενεργοποιεις και το UAC

XP παντως εγω δε θα εβαζα σε δικο μου PC διπηρυνο και πανω με τιποτα

Σαλτσες ειναι αυτα που λενε οσοι δεν τα χρησιμοποιουν και ουσια οσα λενε οσοι τα εχουν σε pc για μεγαλο χρονικο διαστημα

Και μετα βαζεις 7 οταν με το καλο βγουν

Δημοσ.

Εγω οτι λεω παντως το λεω φερνοντας σε συγκριση τον desktop μου που ειναι υποδιεστερος σε χαρακτηριστικα αλλα και πιο καλα τρεχει και ειμαι εγω ποιο παραγωγικος σαν χρηστης με το εν λογω λειτουργικο (Server 2003 x86).

Εγω λεω παντως οταν με το καλο στησω το νεο μου PC, να αρχισω με server και αν δω τα σκουρα να ριξω vista x64. Στην χειροτερη φτιαχνω και ενα dual boot με server+vista...

XP ναι ουτε εγω ειμαι φαν, ελαχιστα εχω δουλεψει με XP. Απο την αρχη που εβαλα 2003 δεν ξεκολησα μεχρι και σημερα.

Δημοσ.
disqualified χωρίς παρεξήγηση, ακούγεσαι τόσο απόλυτος όσο αυτοί που κοροϊδεύεις.

LOL, μονο που εγω του λεω να κανω ο,τι θελει ακομα και XP να βαλει αν ειναι να νιωθει ανετα. Αφου βλεπω καποια πραγματα στα vista να μην τα πω? αυτος το ζητησε δε ρωτησε τι διανομη Linux να βαλει και πεταγομαι εγω για τα vista, για windows μιλαμε ετσι κι αλλιως

Αρα που ειναι η απολυτοσυνη, εχω μια αποψη για τα vista εμπεριστατωμενη ενω τα χρησιμοποιω 1.5 χρονο παραλληλα με Linux και εχω και εναν παλιο με XP

Δημοσ.
vista και μετα 7 με την μια.

Πεστα tritonas00,ετσι!Αυτην την κινηση περιμενει να κανει ο μισος πλανητης. :-)

Δημοσ.

Ονομαστικα παντως μπορει καποιος απο τους υποστηριχτες των vista να αναφερει και καποιους απο τους λογους για τους οποιος πρεπει κανεις να τα προτιμησει?

Δημοσ.

ποιο σταθερα, χωρις μπλε οθονες απο το πουθενα

πολυ πιο αποκρισιμα στο Multitasking

πιο ασφαλη αν και αυτο ειναι κυριως μελημα του χρηστη

εχω ξεχασει format (1.5 χρονος εγκατασταση υπερφορτωμενη σε laptop)και defragment

Η ουσια ειναι οτι νιωθεις το συστημα να ρολαρει

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:09 ----------

Liopyr ευχαριστω παντως χρειαζομια καποιον να με βαζει στη θεση μου αν ξεφευγω λιγο καμια φορα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...