gf030 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Παιδες καλησπερα. Χτες βρηκα λιγο χρονο να στησω ενα νεο μηχανακι με τα εξης: asus p5ql-e, intel e8400, wd aaks 5000, 4 gb ram. Εκανα φορματ, εγκατεστησα win xp sp3. Me to πρωτο booτ μετα την εγκατασταση των drivers το μηχανημα σερνοτανε του σκοτωμου. Απο bios δεν πειραξα κατι εκτος απο το να booταρει απο cd-dvd. Κλεινοντας και ξαναανοιγοντας (οχι restart) δεν βρικει boot device κανω ρεσετ και μετα μπουταρει, αργει ομως παρα πολυ. Δοκιμαζοντας να τρεξω απο hiren's boot cd acronis η part. magic μου εγκαθιστα ενα σωρο cd rom, scsi, και διαφορους αλλους τετοιου ειδους drivers πρωτου ξεκινησουν τα προγραμματα, κατι που το βλεπω για πρωτη φορα. Επισης δοκιμαζοντας να μπουταρω με acronis true image home bootable dvd απλα δεν βρισκει σκληρο. Μεσα στα windows εκτος απο το οτι σερνεται τρωει παγωματα απο 2 ως 5-6 sec πχ. ανοιγω ενα φακελο παγωνει βγαινοντας η κλεψυδρα για μερικα δευερολεπτα, δεξι κλικ σε αρχειο το ιδιο παγωμα, πιασιμο και μεταφορα καποιων αρχειων το ιδιο. Ο δισκος ειναι 2 μηνων απο πλαισιο. Χρειαζεται μηπως κατα την εγκατασταση των win να βαλω καποιον sata driver η κατι τετοιο; Πρεπει να πειραξω κανα τζαμπερακι απο τον δισκο; Εβαλα πανω δυο παλιους σκληρους 80ρηδες εναν ide και εναν sata για να σωσω καποια αρχεια, τον sata τον βλεπει κανονικα, τον ide τον βλεπει ως usb(????) Τρεχοντας το HD Tune δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα... Τι παιζει ρε παιδες, φταιει ο δισκος η φταιει κατι αλλο;
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Χρειαζεται μηπως κατα την εγκατασταση των win να βαλω καποιον satadriver η κατι τετοιο; Πρεπει να πειραξω κανα τζαμπερακι απο τον δισκο; άμα δεν υπήρχε sata driver ή το τζαμπεράκι ήταν σε λάθος σημείο, δε θα είχες windows πάντως
gf030 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 άμα δεν υπήρχε sata driver ή το τζαμπεράκι ήταν σε λάθος σημείο, δε θα είχες windows πάντως Ευχαριστωγια την απαντηση Αρχιζω και αισθανομαι τελειως ηλιθιος με ολα αυτα, τζαμπερακι δεν εχω βαλει καθολου, διαολε, οι SATA δισκοι δεν θελουν τζαμπερομα... Στην IDE καλωδιοταινια εχω συνδεσει master το dvd και slave εναν μικρο 80αρη που εχω....τον βλεπει, οποτε δεησει και μπουταρει ως usb δισκο!!! Αφαιρω τον μικρο 80αρη, κανω restart και δεν υπαρχει αναγνωρηση του sata δισκου ουτε στο bios... πρεπει να κανω reset απο το κουμπι μπροστα κανα δυο φορες για να δεησει να μπει σε windows... Και οταν μπει, σε-ρνε-ται, ενας mmx 32 mb ram() ενος φιλου κυριολεκτικα πεταει μπροστα στο δικο μου. Ειμαι ετοιμος να παρω τη βαριοπουλα και να τον κανω λαμπογυαλο. Παιζει να φταιει καμια καρτα γραφικων;...
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 οι SATA δισκοι δεν θελουντζαμπερομα... πως δε θέλουν (κάποιοι). Αν έχουν τζαμπεράκι επάνω, πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θέση : είτε για SATA1, είτε για SATA2. Παιζει να φταιει καμια καρτα γραφικων; όχι βέβαια Ειμαι ετοιμος να παρω τη βαριοπουλα και να τον κανω λαμπογυαλο ...δεν τον προωθείς εδώ καλύτερα ; ..τα λες λίγο "ανάκατα" είναι αλήθεια, και δεν πιάνω τί τρέχει. Γενικά : α) δοκίμασε τον δίσκο σε άλλο pc β) δωσ' τον για έλεγχο/πιθανή αλλαγή
liopyr Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μπες για αρχή σε safe mode να δεις συμπεριφορά, ώστε να αποκλείσουμε πιθανότητα driver conflict. Τσέκαρε έναν-έναν τους δίσκους μόνους τους, κατεβάζοντας το ανάλογο utility από την σελίδα του κατασκευαστή. (με CD check). Επίσης άφησε πάνω μόνο μία ram, δοκιμάζοντάς την σε διαφορετικά slot. Πριν κάνεις τα παραπάνω, αποσύνδεσε οποιαδήποτε IDE συσκευή έχεις πάνω.
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ram και drivers να ευθύνονται για "σούρσιμο" όμως ρε συ liopyr.............;
liopyr Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ram και drivers να ευθύνονται για "σούρσιμο" όμως ρε συ liopyr.............; ram σπάνια, συνήθως σου δείχνουν ευγενικές BSOD, driver conflict άνετα. Ειδικά αν ήταν καμμία έκδοση με περασμένο κάποιο driverpack και έβαλε από πάνω άλλους... Λίγες πιθανότητες βέβαια μαζεύουν τα παραπάνω να φταίνε, αλλά όπως και να'χει 1 λεπτό υπόθεση είναι να μπει σε safe mode να σιγουρευτεί.
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 δεν ξέρω φίλος - όχι ότι όντως χάνει κάτι να μπει safe mode, απλά η δικιά μου εμπειρία με μηχάνημα να σέρνεται, περιλαμβάνει είτε προβληματικό δίσκο, είτε προβληματικό λειτουργικό (σε PATA δίσκους, να έχει γυρίσει το mode σε ΡΙΟ, να τρέχουν διάφορα processes και τέτοια), αλλά ακριβώς driver conflict να ρίχνει την ταχύτητα....όχι. Γι' αυτό το είπα. Anyway, όντως το να μπει σε safe δεν είναι κάτι "πολυδάπανο", οπότε γιατί όχι
gf030 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μπηκα safe mode, τα ιδια. Λοιπον αυτη τη στιγμη εχω πανω μονο τον δισκο και το dvd...στο device manager-ide atapi controllers υπαρχουν δυο primary ide chanel και δυο secondary. Το πρωτο ειναι ...ακατοικητο, το δευτερο εχει τον σκληρο ως ultra dma mode 5, τα δυο secondary επισης ακατοικητα, δλδ. το dvd δεν υπαρχει
washcloud Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Σόρι, αλλά γενικά τα ποστ σου στο παρόν thread, είναι δυσκολοπαρακολούθητα. Γράφεις μ' έναν τρόπο που θα έπρεπε να είμαστε εκεί και να βλέπουμε σε τί αναφέρεσαι κάθε φορά, για να καταλάβουμε. Ή τουλάχιστον εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Παρ' όλ' αυτά, απλά να σου προτείνω να δώσεις τον "2 μηνών δίσκο" στο Πλαίσιο, για RMA. Είναι το μόνο που βγάζω-μπορώ να πω.
Tigran Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Αυτός με τις Ram το δοκίμασες που σου είπε ο liopyr? Γενικά παίξε λίγο με το hardware και αποκλείεται μετά από 2-3 δοκιμές να μην βρείς τι φταίει.
washcloud Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 ...άμα είναι πάντως να το ρίξει στο παιχνίδι, προτείνω καλύτερα μπάλα.
gf030 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Σόρι, αλλά γενικά τα ποστ σου στο παρόν thread, είναι δυσκολοπαρακολούθητα.Γράφεις μ' έναν τρόπο που θα έπρεπε να είμαστε εκεί και να βλέπουμε σε τί αναφέρεσαι κάθε φορά, για να καταλάβουμε. Ή τουλάχιστον εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Παρ' όλ' αυτά, απλά να σου προτείνω να δώσεις τον "2 μηνών δίσκο" στο Πλαίσιο, για RMA. Είναι το μόνο που βγάζω-μπορώ να πω. Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις. 1. Ο δισκος δεν αναγνωριζεται στο bios παρα μονο μετα απο αρκετα ρεσταρτ. 2. Συνδεοντας και δευτερο ide δισκο ως slave (master tο dvd) αυτος εμφανιζεται στα windows ως USB συσκευη και αφαιρειται κανονικα απο το safely remove hardware. 3.Στη διαχειρηση συσκευων ide atapi controllers, και ενω υπαρχουν συνδεδεμενα ενας δισκος και ενα dvd στον υπολογιστη, δεν εμφανιζεται το dvd. Ο δισκος παει αυριο για RMA, ελεγα μηπως φταιει κατι αλλο.
washcloud Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δεν προσπάθησα "να σου την πω" πάντως : 2-3 φορές που δοκίμασα να βγάλω συμπέρασμα από τα ποστ σου, μπερδεύτηκα. Και το τόνισα, γιατί μπορεί γι' αυτόν τον λόγο να μην έχουν απαντήσει πολλοί στο παρόν θέμα. Τα είχες γράψει "γρήγορα" και με ασάφειες πχ ποιός δίσκος είναι τί (IDE και SATA), ποιός δημιουργεί θέμα και σε ποιά φάση, τί ακριβώς γίνεται πχ με τον "USB" δίσκο - αν μπορείς να μπεις μέσα του κτλ, αν άλλος δίσκος στην ίδια θέση έχει ίδια "συμπεριφορά" ... Anyway, από 'μενα για την ώρα, κάνε το RMA που είπα... Εκτός κι αν θες να περιμένεις κάποια άλλη γνώμη.
gf030 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Ενταξει, ολα καλα Ετσι απο περιεργεια, ας αφησουμε τα περι σουρσιματος μεσα στα windows και ας παμε πριν, στο bios. Η πληροφορια για την αναγνωρηση-ταυτοτητα του δισκου που αναγραφεται; σε μερος που εχουμε διαμορφωσει εμεις κατα το φορμαρισμα- κατατμηση κλπ., πχ. στο mbr, η σε καποιο τσιπακι του δισκου; Διοτι συνδεοντας εναν αφορμαριστο-zero δισκο, αυτος αν θυμαμαι καλα αναγνωριζεται απο το bios. Ο δισκος αυτος (WD 500 GB SATA II) εχει προβλημα στο να αναγνωριστει, εχω εγκαταστησει windows δυο φορες μετα απο φορματ, μπουταρω και μου λεει οτι δεν βρισκει boot device, μπαινω στο bios και στο sata1 μεχρι το sata6 δεν εμφανιζεται. Του εχω αλλαξει θεσεις, εχω δοκιμασει πολλα sata καλωδια, τιποτα. Παρεμπιπτοντως κατεβασα το προγραμματακι απο την WD και περασε τα τεστ χωρις προβλημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:11 ---------- Ο δισκος αντικατασταθηκε αμεσως με εναν WD6400AAKS (+10 ευρω). Ενα απο τα λιγα καλα αυτου του μαγαζιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.