pix_lax82 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Καλησπέρα σε όλους θελω τα φώτα όλων σας!! Η κατάσταση έχει ώς εξης: Εγω δεν έχω την παραμικρή ιδεα απο Mac. Μου έδωσαν ενα MacBook a1181 το οποίο μόλις ανοιγεί δειχνει μια γκρι οθόνη και αμεσως μετα το σήμα των VISTA kai μπαίνει κανονικα σε windows. Αυτο που θέλω είναι να σβήσω τα VISTA και να βάλω XP πως γινεται αυτο? Μεχρι τώρα εχω κάνει τα εξής: Ειδα στο control panel στo administrative tools οτι αναγνωρίζει 3 partitions το ενα ειναι αυτό που έχει τα vista και τα αλλα δυο δεν τα αναγνωρίζει ειναι 30gb οπότε υποθέτω ειναι το MAC-OS. Εγω αυτο που έκανα ειναι να βαλω το CD των windows ν ανοιξω το mac και να πατησω διαφορα πληκτρα καθε φορά μπας και bootarei απο το cd αλλα απέτυχα. Πατησα τα εξής: F2,F5,F8,F10,F12, DEL,C,COMMAND Τι κάνω λάθος? Υ.Γ Που εμπλεξα ρε γαμώτο!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakos356 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 http://www.apple.com/macosx/features/bootcamp.html αλλά προς Θεού!!!!, δοκίμασε τα Leopard τώρα που έχεις την ευκαιρία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pix_lax82 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Ναι αλλα πως θα μπω στο Leopard το μηχάνημα με το που ανοίγει μπαίνει κατ'ευείαν σε vista. Εαν δεν σου είναι κόπος μου το περιγράφεις λίγο πιο αναλυτικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakos356 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 αν ήταν εγκατεστημένα και τα δύο λειτουργικά, θα σου είχε την επιλογή με πιο να ξεκινήσεις. Προφανώς ο προηγούμενος κάτοχος "πείραξε" τα partitions και τώρα έχεις μόνο vista. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την άποψή μου, είναι να κάνεις εξ'αρχής μια εγκατάσταση του leopard, σβήνοντας ότι υπάρχει αυτή την στιγμή εγκατεστημένο και στην συνέχεια να εκτελέσεις το boot camp προκειμένου να έχεις και τα XP. Πάντως, στην εποχή μας και για ένα τέτοιο μηχάνημα το να θες να βάλεις XP υποδηλώνει ότι ή δεν σε ικανοποιεί η απόδοση των vista (κάτι που δεν ισχύει για το leopard καθότι πάει σφαίρα) ή θες να τρέχεις συγκεκριμένα προγράμματα (κάτι που επίσης γίνεται στο leopard). Για το boot camp δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί παραείναι εύκολο, όπως όλα τα προγράμματα της Apple. Λίγα αγγλικά να γνωρίζεις και είναι παιχνιδάκι η εγκατάσταση των XP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Για να μπεις στο Mac OS X Leopard, υπάρχουν 2 τρόποι: 1. Στο Control Panel των Windows θα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο με όνομα Boot Camp. Εκεί μπορείς να επιλέξεις ποιό από τα 2 λειτουργικά (Mac OS X ή Windows) θα εκκινεί. 2. Την ώρα που ανοίγει το Mac, μόλις πριν δείξει το μηλαράκι, πάτα και κράτα πατημένο το πλήκτρο ALT. Με αυτόν τον τρόπο θα σου δείξει στην οθόνη 2 μεγάλα εικονίδια, ένα για το Mac OS X και ένα για τα Vista. Με τα βελάκια (δεξί, αριστερό) μπορείς να διαλέξεις ποιό από τα 2 θα εκκινήσει. Θα διαλέξεις το Mac OS X και θα εκκινήσει αυτό. Αφού ανοίξει, θα πατήσεις πάνω στο 1ο εικονίδιο τέρμα αριστερά, τον Finder. Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τα περιεχόμενα του δίσκου. Θα πας στο φάκελο Applications, εκεί μέσα θα πας στο φάκελο Utilities και εκεί θα κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιο BootCamp Assistant. Εκεί, πρώτα θα σβήσεις το υπάρχον Partition με τα Vista. Μετά θα του πεις να σου φτιάξει ένα νέο Partition για να εγκαταστήσεις Windows. Αφού το κάνει θα σου ζητήσει να βάλεις το CD των Windows XP και να κάνεις επανεκκίνηση. Έτσι θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows. Αφού τελειώσεις την εγκατάσταση και μπεις κανονικά στα Windows XP, θα βάλεις το 1ο DVD εγκατάστασης του Mac OS X. Το DVD αυτό, εκτός φυσικά από το Mac OS X, περιέχει και όλους τους απαραίτητους drivers για τα windows (κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, bluetooth, wi-fi, camera κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pix_lax82 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ βρηκα το boot camp assistant. Βεβαια τώρα μου ζητάει ενα κωδικό που δεν τον ξέρω αλλα απο Δευτέρα θα τον μάθω (τον κωδικο του χρήστη) Σε περιπτωσή που δεν τον έχουμε τι γίνεται? Υ.Γ Παντως αυτο το boot camp φαινεται εξαιρετικά ευχρηστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeascona Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Γενικά το boot camp κάνει τα πάντα. Μάθε τον κωδικό και δες τι παίζει. Πάντως η λύση format-leopard-vista μοιάζει όντως η καλύτερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pix_lax82 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Ωραια την Δευτέρα το βράδυ θα σας ενημερώσω και για την κατάληξη που ειχε το όλο σκηνικό. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:12 ---------- Εγινε η εγκατάσταση. Σας ευχαριστώ πολύ. Μια τελευταία απορία μονο. Drivers απο που μπορώ να κατεβάσω? Πήγα να κατεβάσω απο το site της apple και δεν βρηκα. Και το CD που μου αναφέρατε δεν υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sitop Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Για τους drivers, βάλε το DVD του Leopard στο driver και τρέξε το παρακάτω: msiexec /i "D:\Boot Camp\Drivers\Apple\BootCamp.msi" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pix_lax82 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Τελος καλό ολα καλά!!!! Εβαλα το cd στα windows ετρεξα το bootcamp και ολα ειναι μέλι γάλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.