Προς το περιεχόμενο

win XP σε MacBook

pix_lax82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους θελω τα φώτα όλων σας!!

Η κατάσταση έχει ώς εξης:

Εγω δεν έχω την παραμικρή ιδεα απο Mac.

Μου έδωσαν ενα MacBook a1181 το οποίο μόλις ανοιγεί

δειχνει μια γκρι οθόνη και αμεσως μετα το σήμα των VISTA kai

μπαίνει κανονικα σε windows.

Αυτο που θέλω είναι να σβήσω τα VISTA και να βάλω XP πως γινεται αυτο?

Μεχρι τώρα εχω κάνει τα εξής:

Ειδα στο control panel στo administrative tools οτι αναγνωρίζει 3 partitions

το ενα ειναι αυτό που έχει τα vista και τα αλλα δυο δεν τα αναγνωρίζει ειναι 30gb

οπότε υποθέτω ειναι το MAC-OS.

Εγω αυτο που έκανα ειναι να βαλω το CD των windows ν ανοιξω το mac και να πατησω διαφορα πληκτρα καθε φορά μπας και bootarei απο το cd αλλα απέτυχα. Πατησα τα εξής:

F2,F5,F8,F10,F12, DEL,C,COMMAND

Τι κάνω λάθος?

Υ.Γ Που εμπλεξα ρε γαμώτο!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλα πως θα μπω στο Leopard το μηχάνημα με το που ανοίγει μπαίνει κατ'ευείαν σε vista. Εαν δεν σου είναι κόπος μου το περιγράφεις λίγο πιο αναλυτικά?

αν ήταν εγκατεστημένα και τα δύο λειτουργικά, θα σου είχε την επιλογή με πιο να ξεκινήσεις. Προφανώς ο προηγούμενος κάτοχος "πείραξε" τα partitions και τώρα έχεις μόνο vista. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την άποψή μου, είναι να κάνεις εξ'αρχής μια εγκατάσταση του leopard, σβήνοντας ότι υπάρχει αυτή την στιγμή εγκατεστημένο και στην συνέχεια να εκτελέσεις το boot camp προκειμένου να έχεις και τα XP.

Πάντως, στην εποχή μας και για ένα τέτοιο μηχάνημα το να θες να βάλεις XP υποδηλώνει ότι ή δεν σε ικανοποιεί η απόδοση των vista (κάτι που δεν ισχύει για το leopard καθότι πάει σφαίρα) ή θες να τρέχεις συγκεκριμένα προγράμματα (κάτι που επίσης γίνεται στο leopard).

Για το boot camp δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί παραείναι εύκολο, όπως όλα τα προγράμματα της Apple. Λίγα αγγλικά να γνωρίζεις και είναι παιχνιδάκι η εγκατάσταση των XP.

Για να μπεις στο Mac OS X Leopard, υπάρχουν 2 τρόποι:

1. Στο Control Panel των Windows θα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο με όνομα Boot Camp. Εκεί μπορείς να επιλέξεις ποιό από τα 2 λειτουργικά (Mac OS X ή Windows) θα εκκινεί.

2. Την ώρα που ανοίγει το Mac, μόλις πριν δείξει το μηλαράκι, πάτα και κράτα πατημένο το πλήκτρο ALT. Με αυτόν τον τρόπο θα σου δείξει στην οθόνη 2 μεγάλα εικονίδια, ένα για το Mac OS X και ένα για τα Vista. Με τα βελάκια (δεξί, αριστερό) μπορείς να διαλέξεις ποιό από τα 2 θα εκκινήσει.

Θα διαλέξεις το Mac OS X και θα εκκινήσει αυτό. Αφού ανοίξει, θα πατήσεις πάνω στο 1ο εικονίδιο τέρμα αριστερά, τον Finder. Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τα περιεχόμενα του δίσκου. Θα πας στο φάκελο Applications, εκεί μέσα θα πας στο φάκελο Utilities και εκεί θα κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιο BootCamp Assistant.

Εκεί, πρώτα θα σβήσεις το υπάρχον Partition με τα Vista. Μετά θα του πεις να σου φτιάξει ένα νέο Partition για να εγκαταστήσεις Windows. Αφού το κάνει θα σου ζητήσει να βάλεις το CD των Windows XP και να κάνεις επανεκκίνηση. Έτσι θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows.

Αφού τελειώσεις την εγκατάσταση και μπεις κανονικά στα Windows XP, θα βάλεις το 1ο DVD εγκατάστασης του Mac OS X. Το DVD αυτό, εκτός φυσικά από το Mac OS X, περιέχει και όλους τους απαραίτητους drivers για τα windows (κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, bluetooth, wi-fi, camera κλπ).

Σας ευχαριστώ πολύ βρηκα το boot camp assistant. Βεβαια τώρα μου ζητάει ενα κωδικό που δεν τον ξέρω αλλα απο Δευτέρα θα τον μάθω (τον κωδικο του χρήστη) Σε περιπτωσή που δεν τον έχουμε τι γίνεται?

Υ.Γ Παντως αυτο το boot camp φαινεται εξαιρετικά ευχρηστο.

Ωραια την Δευτέρα το βράδυ θα σας ενημερώσω και για την κατάληξη που ειχε το όλο σκηνικό.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:12 ----------

Εγινε η εγκατάσταση. Σας ευχαριστώ πολύ.

Μια τελευταία απορία μονο. Drivers απο που μπορώ να κατεβάσω? Πήγα να κατεβάσω απο

το site της apple και δεν βρηκα. Και το CD που μου αναφέρατε δεν υπάρχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...