mgkillme Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 παιδια καλησπερα και συγχαρητηρια για το forum:-) την Δευτερα που καθομουν και χαζευα στο pc,ξαφνικα παγωνει η οθονη και μετα απο 4-5 δευτερολεπτα κανει restart! στη συνεχεια αφου περασει η αρχικη οθονη (οπου γραφει τι cpu,τι μνημες τι δισκους εχει το συστημα),μου βγαζει το μυνημα boot disk failure.insert system disk and press enter....οσες φορες και να εκανα ρεσταρτ μου εβγαζε το ιδιο μυνημα...δοκιμασα καινουρια καλωδια και σε διαφορετικες θυρες sata αλλα παλι τα ιδια... επιχειρησα να κανω ενα φορματ στον σκληρο και να περασω εκ νεου λειτουργικο και ολα δουλευαν ρολοι...μεχρι που καποια στιγμη μετα απο ενα restart που εκανα(για να ενεργοποιηθουν καποιοι drivers),μου ξαναεβγαλε το ιδο μυνημα τελως παντων υπεθεσα οτι ο δισκος αρχισε να βαραει μπιελες,και εβαλα εναν εκ των δυο καινουριων 6400AAKS και περασα windows...εγκαθιστω τους drivers motherboard,κανω ρεσταρτ και ξανα μανα το ιδιο μυνημα... τι μπορει να φταει ρε παιδια? ps...οταν μπαινω στο bios,ους δισκους τους αναγνωριζει κανονικοτατα...οταν ομως μπαινει στην οθονη που κανονικα θα υπηρχε η μπαρα που φορτωνει τα windows βγαζει παλι το ιδιο μυνημα σχετικα με τον σκληρο......... το συστημα ειναι case:antec 900 PSU:enermax modu82+ 625watt modular CPU:amd 64 X2 4800+ MOBO:Asus M2N-E SLI RAM:4X1GB KINGSTON DDR2 800MHZ GPU:Asus 7300GS σκληροι δισκοι: 1)WD 2500KS 2)WD 2500JS 3)WD 6400AAKS 4)WD 6400AAKS αρχικα ειχα πανω στον υπολογιστη τους δυο πρωτους σκληρους....οταν ειδα και επεμενε το μυνημα disk boot failure,αφαιρεσα και τους δυο πρωτους και εβαλα εναν 6400AAKS και του περασα λειτουργικο...ομως ξανα τα ιδια πραγματα!
ser_x Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Περισσότερο θέμα bios το βλέπω μπες στο bios και πήγαινε στο σημείο boot συγκεκριμένα HD BOOT και δήλωσε ποιον από τους 4 θέλεις δίσκο windows (συνήθως το χαρακτηριστικό του δίσκου πχ 1 6400AAKS 2 2500JS 3 6400AAKS Κλπ κλπ
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ...ένα pc με "θέματα στο BIOS" δεν συνηθίζει να πετάει μηνύματα για boot disk failure - πόσο μάλλον να κάνει restart... Εγώ είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι παλιός και νέος δίσκος έχουν πρόβλημα. Από 'κει και πέρα, καλωδιοταινία, τροφοδοτικό, μέχρι κι ο controller
mgkillme Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ξεχασα να πω οτι εκανα και clear cmos βγαζοντας την μπαταρια και ξανατοποθετωντας την στην mobo!!! washcloud: εχω δοκιμασει και δευτερο τροφοδοτικο,καινουρια καλωδια sata,εχω δοκιμασει διαφορετικες θυρες sata,αλλα τιποτα........το ιδιο προβλημα μου το ειχε παρουσιασει και παλιοτερα αλλα αλλαξα για πλακα θυρα sata και ως δια μαγειας λυθηκε το προβλημα
washcloud Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 ...καμμιά μαγεία, απλά (μάλλον) δεν κάνει καλή επαφή (οι SATA συνδέσεις έχουν γενικά πολύ ευαισθησία) Καλά που το τόνισε και ο _BASSstarlet_. Eμένα μου 'κοψε να σου πω μέχρι και για αλλαγή του καλωδίου. ...Για clear CMOS πάντως, χρειάζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων να βγάλεις ΚΑΙ το καλώδιο του ρεύματος που πάει στο τροφοδοτικό - δε φτάνει το βγάλσιμο της μαπταρίας. ser_x, αν χάσει τις ρυθμίσεις του (το BIOS) ενδέχεται να υπάρχουν, ναι, ΚΑΙ ασυνίθιστες συμπεριφορές... Όχι όμως να του πετάει μήνυμα για disk boot failure. Συν το ότι το πρόβλημα ΑΡΧΙΣΕ έτσι. Και δεν "χάνει τις ρυθμίσεις του" (για να πεις ότι πχ μετά θα υπήρχε, ας πούμε πρόβλημα με τις default ρυθμίσεις των μνημών), εφ' όσον είναι ανοιχτό το pc, και φυσικά δεν σου πατάει restart γι' αυτό το λόγο....
mgkillme Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 εννοειται οτι οταν εκανα clear cmos εβγαλα και το καλωδιο ρευματος...σε ενα αλλο υπολογιστη παντως που εχω δανειστει οι δισκοι δουλευουν μια χαρα...τουλαχιστον με το hdtune που τους ελεγξα.δεν παρουσιαστηκε κανενα σφαλμα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.