Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά,δεν γίνεται να αναλύσεις το γιατί να μην θέλει κάποιος να βγει στο ίντρνετ ακόμα και με κρυμμένη φάτσα.Σε άλλους μπορεί να φαίνεται ok και σε άλλους κάτι το οποίο παραβιάζει προσωπικά δεδομένο.Δηλαδή βγαίνει κάποιος τη βολτίτσα του ωραία-ωραία και επειδή τυχαίνει να παιρνάει το αυτοκίνητο της google να βγεις στο ίντερνετ?

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Παιδιά,δεν γίνεται να αναλύσεις το γιατί να μην θέλει κάποιος να βγει στο ίντρνετ ακόμα και με κρυμμένη φάτσα.Σε άλλους μπορεί να φαίνεται ok και σε άλλους κάτι το οποίο παραβιάζει προσωπικά δεδομένο.Δηλαδή βγαίνει κάποιος τη βολτίτσα του ωραία-ωραία και επειδή τυχαίνει να παιρνάει το αυτοκίνητο της google να βγεις στο ίντερνετ?

Δεν ειναι μονο αυτο φιλε σκεψου με τις πολυεθνικες τι εχει να γινει αλλος ενας τροπος για να μαθουν τα παντα....

Δημοσ.
ε και μερικοι μπορει να μην το θελουν αυτο(αν και νομιζω ειναι οι περισσοτεροι)

Πώς το νομίζεις ότι είναι οι περισσότεροι;

Ναι άλλα δεν απαντήθηκε η ερώτηση και αυτό απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την ίδια διστακτική άποψη: Και τί έγινε αν κάποιος δει το θολό σουλούπι σου ή το παρκαρισμένο έξω απ' το σπίτι σου αυτοκινητό σου; Οι περαστικοί δε τα βλέπουν; Παραβιάζουν προσωπικά σου δεδομένα λοιπόν.

Δημοσ.

ρε παιδιά οι φωτογραφίες έχουν θολά πρόσωπα και πινακίδες

έχω δει αρκετά περιστατικά από ανθρώπους που γκρινιάζουν αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ίδιοι το έκαναν θέμα

η google σβήνει φωτογραφίες που μπορούν να κριθούν "ευαίσθητες".

το Ελληνικό δημόσιο δεν απάντησε γιατί είναι πνιγμένο στη γραφειοκρατία, πιστεύω ότι θα απαντήσει μέχρι να τελειώσουν τη φωτογράφιση ;-)

αυτοί που λένε για κάψιμο του οχήματος δεν είναι "Ελληνάρες", υπάρχουν αντιδράσεις γενικότερα, στη Βρετανία, στη χώρα με κάμερες παντού, μερικοί Βρετανοί αντέδρασαν και του έκλεισαν το δρόμο

προσωπικά ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά και να μην μείνουν στην Αθήνα γιατί έχουμε πολλές ομορφιές στα νησιά μας κι ελπίζω να γίνει το Google Street View δόλωμα, να δουν στο εξωτερικό φωτογραφίες από παραλίες κλπ και να μας έρθουν περισσότεροι τουρίστες του χρόνου...

Δημοσ.
-Κώστα,είδα κάποιον στη Συγγρού που σου έμοιαζε;

-Ναι,ε και;

-Μια το βράδυ και φορούσε ψηλοτάκουνα...

-W@T?!(Deny everything)

:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Πώς θα χρησιμοποιήσει στοιχεία που είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμα στον καθένα το έχω μεγάλη απορία. Ναι καλά καταλάβατε ο καθένας μπορεί να περπατήσει στους δρόμους μιας οποιαδήποτε πόλης, να τραβήξει φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στο ίντερνετ. Μήπως πρέπει να ζητάμε απ' τους περαστικούς να εκκενώσουν το οπτικό πεδίο πριν πάρουμε τις φωτογραφίες μας;

Πως θα τα χρησιμοποιησει, λες...:rolleyes:

Κοιτα να δεις μια ιδεα που μου ηρθε, μπορει να ειναι λιγο επιστημονικη φαντασια βεβαια...

Ας πουμε οτι τα δινει αυτα η google σε καποια υπηρεσια πληροφοριων καποιας χωρας, στη CIA για παραδειγμα.. Ας πουμε οτι τις τα πουλουσε. Θα τη χαλαγε τη CIA λες εσυ να εχει με καθε λεπτομερεια τους δρομους και τις γειτονιες της αθηνας, ολα σε εναν χαρτη. Και της οποιαδηποτε αλλης πολης του κοσμου, σου λεω εγω! :rolleyes:

Βεβαια θα μου πεις, υπαρχουν και οι δορυφοροι, και τι αναγκη εχουν....

Μπορει και να εχουν, που το ξερουμε...

Αλλα ασε τη cia, υπαρχουν κι αλλες χωρες. Δεν εχουν ολες οι χωρες δορυφορους...

Οκ, λιγο επιστημονικη φαντασια, το ξερω, αλλα δεν θα χαλαγε καμιά μυστικη υπηρεσια καποιας χωρας να εχει αυτον τον λεπτομερεστατο χαρτη

Οσο για το οτι θα σβηστουν τα προσωπα και οι πινακιδες....

Ενταξει, μπορει να τα σβηνουν οταν τα ανεβαζουν στο ιντερνετ, αλλα το θεμα δεν ειναι εκει...

Αν τα παρει καποιος τριτος οπως ειπα πριν, γιατι να σβηνει τα προσωπα και τις πινακιδες η google?? Δηλ. θα του πει, "μισο λεπτο ρε φιλε να σβησω λιγο τη φατσα του τυπου και τη πινακιδα του, μην παραβιαζω τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα" ?

Δημοσ.

Ναι άλλα δεν απαντήθηκε η ερώτηση και αυτό απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την ίδια διστακτική άποψη: Και τί έγινε αν κάποιος δει το θολό σουλούπι σου ή το παρκαρισμένο έξω απ' το σπίτι σου αυτοκινητό σου; Οι περαστικοί δε τα βλέπουν; Παραβιάζουν προσωπικά σου δεδομένα λοιπόν.

Ναι ρε μαν,αν το δει ο περαστικός δε με χαλάει γιατί δεν με ξέρει,αν το δει η γυναίκα μου όμως...

Δηλαδή πειράζει ότι δεν θέλω να μάθει το πανελλήνιο,η γειτονιά ολόκληρη,η οικογένεια μου ότι συννελήφθηκα πχ όπως αυτός,άντε δεν φαίνεται

?catid=6424&imgid=2542297&srcid=761&type=11180

Το να πάω σε sex shop και να με δουν πάλι όλοι αυτοί που ανέφερα;

SNN3126Z-682_769202a.jpg

Να φανταστώ ότι οι δικοί του δεν τον γνώρισαν ε;

funnystreetmap2_1369263i.jpg

Το να ξερνάω έξω απο μπαρ και να μη θέλω να μάθευτεί απο τους δικούς μου;

6a00e008d68b9688340112798354b528a4-500wi

Το περίεργο που είναι δεν κατάλαβα.Δηλαδή θα καταργήσουμε την ιδιωτικότητα για να βγάλει λεφτά η Google;

Kαι ναι σε αυτό που ρώτησσε κάποιος πριν,αν με βγάλεις με τα χεράκια σου φώτο στο δρόμο ΔΕΝ μπορείς να ανεβάσεις τα μούτρα μου στο Internet.

Ας μας πει και κάποιος νομικός

Δημοσ.

Ας πουμε οτι τα δινει αυτα η google σε καποια υπηρεσια πληροφοριων καποιας χωρας, στη CIA για παραδειγμα..

τότε το Google Street View μπαίνει στη λίστα... στην ίδια λίστα που είναι τα: google search engine (ξέρουν τι ψάχνεις άρα ξέρουν ποιος είσαι), gmai, picasa, youtube, google earth (φαντάζομαι ότι μπορεί να έχουν καλύτερες φωτό από αυτές που προβάλλουν) κλπ κλπ.

άστα, βράστα...

Δημοσ.

Δε νομίζω να υπάρχει κάποια παραβίαση. Όπως ειπώθηκε, ούτε πινακίδες φαίνονται, ούτε πρόσωπα. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από δημόσιους χώρους, δεν εισχώρησαν στο προσωπικό περιβάλλον κανενός. Και η πρόσοψη κάποιου ιδιωτικού κτιρίου δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο απ τη στιγμή που είναι έτσι κι αλλιώς φανερή προς τον κόσμο.

Πιο λογικό θα μου φαινόταν να διαμαρτύρεται κάποιος για τους δορυφορικούς χάρτες οι οποίοι φανερώνουν ιδιωτικούς χώρους που κατά τ άλλα είναι προσωπικοί και μη φανεροί (μέσω φράχτη πχ), όπως κήποι, χωράφια, ταράτσες.

Δημοσ.
Δε νομίζω να υπάρχει κάποια παραβίαση. Όπως ειπώθηκε, ούτε πινακίδες φαίνονται, ούτε πρόσωπα. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από δημόσιους χώρους, δεν εισχώρησαν στο προσωπικό περιβάλλον κανενός. Και η πρόσοψη κάποιου ιδιωτικού κτιρίου δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο απ τη στιγμή που είναι έτσι κι αλλιώς φανερή προς τον κόσμο.

Πιο λογικό θα μου φαινόταν να διαμαρτύρεται κάποιος για τους δορυφορικούς χάρτες οι οποίοι φανερώνουν ιδιωτικούς χώρους που κατά τ άλλα είναι προσωπικοί και μη φανεροί (μέσω φράχτη πχ), όπως κήποι, χωράφια, ταράτσες.

Κι εγώ ξαναρωτάω:

Δεν φαίνεται η μάπα του;Δηλαδή πες μου τώρα,πιστεύεις ότι οι γνωστοί του δεν τον κατάλαβαν;

Νομικό παραθυράκι;Ε να τον έσβησα ρε,γιατί δεν Piexeliaζει ολόκληρους τους ανθρώπους;

Τι είναι street-view ή people-view;

Δημοσ.

Το κακό με την εν λόγω υπηρεσία,δεν είναι τόσο το ότι βγάζει φωτογραφίες τα πάντα (όχι ότι αυτό δεν είναι κακό),όσο το ότι ανεβάζει τις φωτογραφίες σε μια σελίδα ή υπηρεσία πείτε τη,η οποία μάλιστα είναι και πολύ δημοφιλής.Έχει τεράστια διαφορά με τον περαστικό που λες.

Δημοσ.
τότε το Google Street View μπαίνει στη λίστα... στην ίδια λίστα που είναι τα: google search engine (ξέρουν τι ψάχνεις άρα ξέρουν ποιος είσαι), gmai, picasa, youtube, google earth (φαντάζομαι ότι μπορεί να έχουν καλύτερες φωτό από αυτές που προβάλλουν) κλπ κλπ.

άστα, βράστα...

Κοιταξε να δεις φιλε, εσυ μπορει να εισαι ειρωνικος οσο θελεις, εγω παντως το θεωρω απιθανο να αφησουν αναξιοποιητα αυτα τα στοιχεια που θα εχουν στη διαθεση τους

Πειραζει που ειμαι καχυποπτος? Τοσα βλεπουμε να γινονται

Δημοσ.
Πως θα τα χρησιμοποιησει, λες...:rolleyes:

Κοιτα να δεις μια ιδεα που μου ηρθε, μπορει να ειναι λιγο επιστημονικη φαντασια βεβαια...

Ας πουμε οτι τα δινει αυτα η google σε καποια υπηρεσια πληροφοριων καποιας χωρας, στη CIA για παραδειγμα.. Ας πουμε οτι τις τα πουλουσε. Θα τη χαλαγε τη CIA λες εσυ να εχει με καθε λεπτομερεια τους δρομους και τις γειτονιες της αθηνας, ολα σε εναν χαρτη. Και της οποιαδηποτε αλλης πολης του κοσμου, σου λεω εγω! :rolleyes:

Βεβαια θα μου πεις, υπαρχουν και οι δορυφοροι, και τι αναγκη εχουν....

Μπορει και να εχουν, που το ξερουμε...

Αλλα ασε τη cia, υπαρχουν κι αλλες χωρες. Δεν εχουν ολες οι χωρες δορυφορους...

Οκ, λιγο επιστημονικη φαντασια, το ξερω, αλλα δεν θα χαλαγε καμιά μυστικη υπηρεσια καποιας χωρας να εχει αυτον τον λεπτομερεστατο χαρτη

Οσο για το οτι θα σβηστουν τα προσωπα και οι πινακιδες....

Ενταξει, μπορει να τα σβηνουν οταν τα ανεβαζουν στο ιντερνετ, αλλα το θεμα δεν ειναι εκει...

Αν τα παρει καποιος τριτος οπως ειπα πριν, γιατι να σβηνει τα προσωπα και τις πινακιδες η google?? Δηλ. θα του πει, "μισο λεπτο ρε φιλε να σβησω λιγο τη φατσα του τυπου και τη πινακιδα του, μην παραβιαζω τα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα" ?

Ναι ολα αυτα γίνονται αλλα το FBI, CIA, INTERPOL κυνυγαει ως συνηθως εγγληματιες και καλο θα ηταν να ειχαν τετοιους χάρτες. Δεν τους νοιαζει οτι η Ριτσα και ο Βαγγελης ηταν για καφε στην ταδε οδο...ουτε οτι ο Βαγγελης τα βραδυα μπαίνει σε τσονταδικα και sex shop

Δημοσ.

Εγω παλικαρια μου θελω να βγαλουν το σπιτι μου φωτο ε ρε εκει να δεις τι θα γινει!

χαχααχαα θα γινω μετα τοσο πλουσιος που θα με θελουν για στην google να ειμαι μετοχος σοβαρα ετσι και κανουν καμια μ@λ34κια ετσι και κανουν!

Και καλο ειναι και εσεις να κανετε αγωγή ακου εκει δηλαδη εταιρια του internet να γινετε πιο ακριβεις και απο κυρβενησης στο που ειναι και τι ειναι ακου εκει!

Δημοσ.
Κι εγώ ξαναρωτάω:

Δεν φαίνεται η μάπα του;Δηλαδή πες μου τώρα,πιστεύεις ότι οι γνωστοί του δεν τον κατάλαβαν;

Νομικό παραθυράκι;Ε να τον έσβησα ρε,γιατί δεν Piexeliaζει ολόκληρους τους ανθρώπους;

Τι είναι street-view ή people-view;

Κοίταξε, επειδή είναι λεπτό το θέμα, μια λύση θα ηταν οι ανθρωποι να αντικατασταθούν από μαύρες σιλουέτες. Παρ' όλα αυτά η πιθανότητα να δει κάποιος κάποιον γνωστό του στο streetview και να τον αναγνωρίσει κιόλας είναι πολύ πιο μικρή απ το να τον δει μπροστά του εκείνη τη στιγμή. Αλλά εντάξει, θεωρούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα, οπότε πάω πάσο.

Κατά τ άλλα η συγκεκριμένη φωτογραφία δε φανερώνει κάποια κρυφή πληροφορία. Και με την ίδια λογική θα έπρεπε να είχαν κλείσει υπηρεσίες όπως το panoramio, το trekearth κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...