Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα βάσης δεδομένων Βιβλιοπωλείου.

Hlapatsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Καταρχάς να πω ότι γνώσεις από Access και προγραμματισμό ελάχιστες κατέχω!

Στο ζητούμενο.

Θέλω να φτιάξω μία βάση δεδομένων για βιβλιοπωλείο και στην συνέχεια και interface για την βάση.

Χρόνο έχουμε μπόλικο.

Θέλω να ασχοληθώ και να μάθω.Είμαι φοιτητής ηλεκτρονικής..

Με απλά λόγια θα ήθελα για αρχή να μου πείτε τι εργαλεία θα χρειαστώ για να φτιάξω μία βάση-πρόγραμμα.

Στο σχολείο είχα κάνει και λίγο Visual Basic ξέρωγω, οπότε είχα <<μαγευτεί>> από την δημιουργεία ενός .exe!

Αυτά βασικά.Όποιος θέλει ας δώσει την συμβουλή του.:lol:

Δημοσ.

Ναι αλλα να ξερεις οτι η εφαρμογη της access δεν θα ειναι αυτονομο exe. Θα πρεπει να εχεις εγκατεστημενη access για να την τρεξεις. Κατα τ'αλλα ομως ναι, σου αρκει για αυτο που θες και μαλιστα με δυνατοτητα για πολυ καλα αποτελεσματα

Δημοσ.
Ναι αλλα να ξερεις οτι η εφαρμογη της access δεν θα ειναι αυτονομο exe. Θα πρεπει να εχεις εγκατεστημενη access για να την τρεξεις. Κατα τ'αλλα ομως ναι, σου αρκει για αυτο που θες και μαλιστα με δυνατοτητα για πολυ καλα αποτελεσματα

Ελα τωρα... exe και :X ... το θεμα ειναι να γινει σωστη δουλεια

Δημοσ.

Τη βάση θα την φτιάξεις σε ACCESS και την εφαρμογή σε ΣΕ VISUAL BASIC. Αυτό είναι το πιο σωστό.

Δημοσ.
Τη βάση θα την φτιάξεις σε ACCESS και την εφαρμογή σε ΣΕ VISUAL BASIC. Αυτό είναι το πιο σωστό.

Δε μιλαω μονο και μονο επειδη εισαι γαυρος :-D

Δημοσ.
Η εφαρμογή θα τρέχει χωρις να έχω εγκατεστημενη access;;Υπάρχει τετοιος τρόπος;

Για να το κανεις αυτο θες το access runtime

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa140960.aspx

Αυτο βρισκεται στην developer εκδοση του office, που φανταζομαι διατιθεται σε τσουχτερη τιμη. Δυστυχως ακομα και αν ηθελες να τη βρεις πειρατικη (που δεν μπορουμε να βοηθησουμε) δεν φαινεται να ειναι ευκολη υποθεση.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια χαρά...

Λοιπόν έχω μια βάση δεδομένων .mdb και την σύνδεσα με ένα πρόγραμμα που έφτιαξα στην Visual Basic. Εχω όμως το εξής πρόβλημα, δεν θέλω η βάση να είναι στο δικό μου τον υπολογιστή αλλά να την ανεβάσω σε έναν server και να πάιρνει από εκεί τα στοιχεία...με λίγα λόγια τώρα στο πρόγραμμα η διαδρομή της βάσης είναι αυτή C:/xristes.mdb εγώ όμως θέλω να την ανεβάσω σε έναν server και η διαδρομή να γίνει http://www.alexandros.orgfree.com/xristes.mdb για παράδειγμα. Βάζω αυτήν την διαδρομή στην visual basic και μου βγάζει σφάλμα, οτι δεν είναι δυνατή η σύνδεση της βάσης δεδομένων με το πρόγραμμα... Help please...Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Δημοσ.

HLapatsa γιατί να χρησιμοποιησεις access και όχι SQL server 2005-8?Έχει πιο ολοκληρωμένες ιδιότητες σαν βάση δεδομένων από την Αccess

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις την access και να κάνεις την εφαρμογή web based με mysql βάση. Αλλιώς καλύτερα .net c# και sql server. Περισσότερο το προτείνω για να μαθεις κάτι καλύτερο απο την Access.

Δημοσ.

Ρε τι Access και μλκσ.... Sql server Express Edition χρειαζςσαι. Για αρχη, ειναι Free και ειναι κανονικος Sql Server. Αργοτερα αν η βαση σου μεγαλωσει κανεις ενα Migrate σε Standard Edition Και τελος.

Δημοσ.
Ρε τι Access και μλκσ.... Sql server Express Edition χρειαζςσαι. Για αρχη, ειναι Free και ειναι κανονικος Sql Server. Αργοτερα αν η βαση σου μεγαλωσει κανεις ενα Migrate σε Standard Edition Και τελος.

Για σιγά ρε φιλαράκι μαλακίες η access, αν δεν υπήρχε η access τώρα δεν θα ήξερες τι είναι βάση δεδομένων...επειδή μερικοί απο σας δεν χονεύουν την Microsoft, δεν είναι ανάγκη να λέτε και στους αλλους να ξεχάσουν την access...πες μου κατι που δεν κάνει η access, για αρχή, είναι φοβερή, δηλαδή να μπεις στο νόημα και να κάνεις πλούσιες εφαρμογές...αργότερα για μεγάλο όγκο δεδομένων πιάνεις την SQL...:devil::mad::mad::devil:

Δημοσ.
αν δεν υπήρχε η access τώρα δεν θα ήξερες τι είναι βάση δεδομένων...ε

Η Access είναι μεταγενέστερη της SQL και φυσικά προιόντων βάσεων δεδομένων. Επομένως είναι άκυρος ο ισχυρισμός σου.

Επίσης κάποιος που δεν χωνεύει την microsoft δεν θα σου πρότεινε Sql Server που είναι επίσης της microsoft.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα απλά κοιτάς εδώ που πιθανόν έχεις κοιτάξει και εφόσον καλύπτεσαι πας για access.

http://office.microsoft.com/en-us/access/HA100307391033.aspx?pid=CH100621861033

Όμως αν θέλεις απο το ταξίδι να πάρεις αρκετές γνώσεις βάσεων και όχι να μάθεις ένα εργαλείο του ms office πας σε κάτι άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...