Προς το περιεχόμενο

Αυθεντικά Windows XP Home Edition...Αλλά...

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια.

Θα ήθελα την βοήθεια σας.Το λαπτοπ μου τα έπαιξε και δν ανοιγε.Έτσι είπα να του κάνω format.To κακό ειναι πως έχω χάσει το cd ανάκτησης που μου είχαν δώσει όταν το αγόρασα.Έτσι κατέβασα ένα "σπασμένο" Windows XP Home Editon και ειπα πως όταν θα μου ζητηθεί το key κατα την εγκατάσταση θα βάλω αυτό που έχει κάτω από το λαπτοπ.Το κακό ειναι οτι δν το δεχόταν.Γιατί γινόταν αυτό?Θέλει οπωσδήποτε το δικό του cd?

Έτσι έβαλα το key απο το "σπασμένο" λειτουργικό που κατέβα.Και όταν μπήκα στα windows κατάφερα με τις οδηγίες να τα ξεκλειδώσω μέσω τηλεφώνου.Λέτε να μου χτυπήσουν αργότερα ως πλαστά?

Τα ΟΕΜ σημαίνει οτι συνοδεύουν ΜΕ ΑΥΤΟ το PC!

Αν δηλαδή πετάξεις το PC (λέμε τώρα) και αγοράσεις άλλο PC τότε δεν έχεις δικαίωμα να τα βάλεις στο νέο PC.

Αν όμως κάνεις μία αναβάθμιση (όπως είπες αλλαγή δίσκου τότε) τα βάζεις κανονικά χωρίς πρόβλημα...

Φυσικά το πότε είναι αναβάθμιση και πότε είναι αλλαγή PC το καταλαβαίνει η Microsoft από τα σειριακά των εξαρτημάτων του PC. Στην πραγματικότητα κρατάει λίγα ψηφία από το κάθε σειριακό (οπότε δεν μπορεί να κατηγορηθεί οτι ελέγχει τους χρήστες αφού δεν έχει όλο το σειριακό) και τα συγκρίνει με το σειριακό αριθμό του νέου εξαρτήματος που βάζεις...

Κάθε εξάρτημα έχει κάποιο βαθμό βαρύτητας (Αναφέρεται στο Site της Mic.) αν αλλάξεις τόσα εξαρτήματα ώστε χάσεις μεγάλο βαθμό (γιατί αθροίζονται) τότε η Microsoft θα καταλάβει οτι ουσιαστικά μιλάμε για άλλο PC οπότε δεν θα σε αφήσει να τα ενεργοποιήσεις. Βέβαια η αλλήθεια είναι οτι εσύ μπορεί να μην έχεις κάνει αλλαγή PC αλλά αναβάθμιση (πχ με αλλαγή μητρική και μόνο έχω δει τα windows να μου λένε οτι άλλαξα PC -γιατί άλλαξαν οι μοναδες όχι μόνο της μητρικής αλλά και της κάρτας δικτύου (Onboard) και της κάρτας γραφικών (on board) και της κάρτας ήχοu (on board) Και από τα dimm Μνήμης (δεν θυμάμαι αν τα dimm δίνουν σειριακό στην Mic) που αναγκαστικά αλάχτηκαν (το τροφοδοτικό δεν έχει σειριακό αριθμό))

Όμως όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου (κάποιοι το κάνουν ακόμα όταν έχουν και το άδικο) η Μicrosoft είναι μαζί σου. Τότε απλά μπορείς να δηλώσεις τα WIN τηλεφωνικά και ενεργοποιούνται χωρίς πρόβλημα

Επίσης τα Win ΟΕΜ έχουν μέγιστο αριθμό εγκαταστάσεων (δηλαδή μην αρχίσεις να κάνεις κάθε μήνα format). Βέβαια νομίζω πως και σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα λίνεται με τηλεφωνική ενεργοποίηση των WIN

Με βάση αυτα που έγραφαν σε ένα forum που έψαξα δν θα έπρεπε να το δέχετε το key που ειναι απο πίσω?

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις τα ΟΕΜ XP Home Edition. Κάθε έκδοση δέχεται τα δικά της κλειδιά. Όπως επίσης μπορεί να μην είναι generic OEM κλειδί αλλά για την συγκεκριμμένη εταιρία, π.χ HP OEM ή Toshiba OEM. Δες εάν γράφει εταιρία στο sticker και ποια. Αν όχι μια generic OEM θα παίρνει το κλειδί σου.

Δημοσ.
Πρέπει να βάλεις τα ΟΕΜ XP Home Edition. Κάθε έκδοση δέχεται τα δικά της κλειδιά. Όπως επίσης μπορεί να μην είναι generic OEM κλειδί αλλά για την συγκεκριμμένη εταιρία, π.χ HP OEM ή Toshiba OEM. Δες εάν γράφει εταιρία στο sticker και ποια. Αν όχι μια generic OEM θα παίρνει το κλειδί σου.

Μπορείς να διευκρινίσεις λιγάκι?Τι είναι το generic OEM?Ποιό ειναι το sticker που μου λές να δω?

Εαν εννοεις το χαρτάκι κατω απο το λαπτοπ που σου γράφει τον κωδικο τότε λέει "Windows XP Home Edition Acer Incorporated".Παίζει καθόλου ρόλο?

Εντομεταξύ δν θυμάμαι εαν μου το είχαν δώσει με ενσωματομένα τα sp1 ή οχι (γιατί το σπασμένο που έβαλα ήταν με Sp1 ελληνικά),παίζει καθόλου ρόλο αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...