Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Εχω ενα htpc συνδεδεμενο σε δικτυο και βλεπω ταινιες απο εσωτερικο ή εξωτερικο σκληρο δισκο απο το κυριο pc μου σε 47αρα LG τηλεοραση FullHd στα 100Mhz. Μερικες mkv ταινιες οταν παω να της δω μολις ξεκινανε μου πεταει μια μπλε οθονη και το htpc θελει restar. Με avi ταινιες δεν εχω προβλημα. Το htpc εχει επεξεργαστη amd dual core 2.5 και καρτα γραφικων ati Xpress 1250.Λειτουργικο vista . Μπορει το προβλημα να οφειλεται σε "χαμηλο" hardware ??? Ευχαριστω.
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Όχι, αν ήταν θέμα αδύναμου hardware δε θα είχες μπλε οθόνη αλλά σπαστή αναπαραγωγή video, αποσυγχρονισμό ήχου-εικόνας κλπ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Ευχαριστω.Τι αλλο μπορει να φταιει ?
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 1. Codec conflict 2. Πρόβλημα από τον οδηγό της VGA ή του ήχου 3. Αστοχία της RAM (αν και σε αυτήν την περίπτωση θα είχες πιθανότατα ένα σωρό άλλες παρενέργειες στο σύστημα, όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή MKV)
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Τι θα μπορουσα να κανω για αυτα ???? Στο μεγαλο pc η ιδια ταινια παιζει μια χαρα. Ευχαριστω.
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 1. Άρθρα Video playback σε Windows και ffdshow tryouts- Εγκατάσταση και ρυθμίσεις στο Insomnia Wiki 2. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς τις νεότερες διαθέσιμες εκδόσεις οδηγών 3. Έλεγχος με κάποια σχετική εφαρμογή όπως το Memtest86+. Download link για το bootable ISO
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 1. Άρθρα Video playback σε Windows και ffdshow tryouts- Εγκατάσταση και ρυθμίσεις στο Insomnia Wiki2. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς τις νεότερες διαθέσιμες εκδόσεις οδηγών 3. Έλεγχος με κάποια σχετική εφαρμογή όπως το Memtest86+. Download link για το bootable ISO Ευχαριστω.
micos000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δοκίμασε και με άλλους players. KMPlayer, VLCPlayer, Media Player Classic Home Cinema. Κάτι παρόμοιο μου συνέβαινε κι εμένα και ήταν θέμα θερμοκρασίας. Τα hd mkv ανεβάζουν στα όρια το επεξεργαστή. Έχω κι εγώ amd 2.5 με ati 3870 και αν δεν βοηθήσει η κάρτα γραφικών, ο amd δουλεύει 100% συνέχεια.
coreygaylas Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 παντως, αν και ασχετα απο τις μπλε οθονες, η καρτα γραφικων ειναι λιγο αδυναμη.
gherudos Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δεν χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για την αναπαραγωγή HD ταινιών αλλά τον επεξεργαστή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δεν χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για την αναπαραγωγή HD ταινιών αλλά τον επεξεργαστή. Σας ευχαριστω ολους.Αυτο με τον επεξεργαστη δεν το ηξερα. Θα κανω δοκιμες.
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα hardware monitor όπως π.χ. το Motherboard Monitor 5 να δεις τις θερμοκρασίες κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας hd. Άνοιξε και Διαχείριση εργασιών-Επιδόσεις να βλέπεις και το cpu load. Αν σε παίρνει να αλλάξει κάρτα γραφικών, προτίμησε κάποιοα πιο δυνατή, χωρίς υποχρεωτικά να πληρώσεις μια μικρή περιουσία. Κάπου στα 50€ νομίζω φτάνουν. Προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την dvxa δυνατότητα στο media plyer classic, kmplayer, gom player για να αναλάβει η vga την αναπαραγωγή.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μετεφερα την ταινια στο htpc και ενω ξεκιναει κανει επανεκινηση μετα απο λιγο τις πιο πολλες φορες. Τωρα εχει προχωρησει στο 30% ...Θα δω αν ολοκληρωθει. Ευχαριστω.
parsifal Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Αν η επανεκκίνηση δε γίνεται αμέσως με την έναρξη της αναπαραγωγής, αλλά σε κάποιο τυχαίο σημείο κατά τη διάρκεια αυτής, πιο πιθανός λόγος είναι η υπερθέρμανση που προανέφερε ο micos000. Θα έλεγα όμως να ελέγξεις και τη σωστή λειτουργία της RAM για να αποκλείσεις αυτήν την παράμετρο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Αν η επανεκκίνηση δε γίνεται αμέσως με την έναρξη της αναπαραγωγής, αλλά σε κάποιο τυχαίο σημείο κατά τη διάρκεια αυτής, πιο πιθανός λόγος είναι η υπερθέρμανση που προανέφερε ο micos000. Θα έλεγα όμως να ελέγξεις και τη σωστή λειτουργία της RAM για να αποκλείσεις αυτήν την παράμετρο. Ετσι ακριβως γινεται...Σε τυχαιο σημειο.Πως μπορω να ελεγξω την λειτουργια της ram ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.