evansdr Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Καλημέρα σε όλους, οπως λεει και ο τιτλος,θελω να μαθω τα ηλεκτρολογικα του σπιτιου.Δηλαδη,εννοω καταρχας τα παντα για τον πινακα που εχει τους διακοπτες,επειτα γιατι το ταδε καλωδιο παει εκει και εξηγηση βασικων εννοιων οπως ρελε κτλ. Υπαρχει καποιο σαιτ που να εξηγει ολα αυτα και γενικα που μπορω να κοιταξω τετοια θεματα;
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 @Evgenios1 εγω ξερω πολυ καλα μαλιστα. με εχει χτυπησει πολλες φορες και ακομα ζω.. δεν ειναι και τοσο τρομερο. μιλαω για το ρευμα που εχουμε σπιτι μας.... γιατι αλλου χτυπαει πιο ασχημα!
pournaras Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Ο λογος που θες να τα μαθεις; Τι δουλεια κανεις;
sndev Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 το μόνο που θα σου πω ότι και αν πας να επιχείρησης πρόσεχε πολύ που βάζεις τα χεράκια σου άμα δε ξέρεις τι πας να πιάσεις το ρεύμα είναι πολύ επικίνδυνο και το πόσο πολύ θα σε χτυπηση το ρεύμα είναι καθαρά θέμα τύχης μιας και η αντίσταση από ανθρώπινο οργανισμό σε ανθρώπινο οργανισμό αλαζει και παίζει ρόλο μέχρι και το πόσο "γειωμενος" είσαι φορώντας πλαστικά παπούτσια κτλ ΥΓ ΔΕ σε χτυπάνε τα βολτ αλλά τα αμπερ
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 ΥΓ ΔΕ σε χτυπάνε τα βολτ αλλά τα αμπερ δηλαδη λες οτι δεν εχουν σχεση τα βολτ αλλα τα αμπερ. δηλαδη αν πιασω μια μπαταρια 12βολτ με 50αμπερ λες οτι θα με ψησει ε?
Evgenios1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 δηλαδη λες οτι δεν εχουν σχεση τα βολτ αλλα τα αμπερ. δηλαδη αν πιασω μια μπαταρια 12βολτ με 50αμπερ λες οτι θα με ψησει ε? Ναι, μπουζι σε εχει χτυπισει? Το μπουζι βγαζει καμποσα εκατομιρια βολτ, αλλα δε κεγεσε ΥΓ:@sndev Οι περισσοτεροι τρομαζουμε με το ακουσμα 220V παρα με το μA
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Ναι, μπουζι σε εχει χτυπισει? Το μπουζι βγαζει καμποσα εκατομιρια βολτ, αλλα δε κεγεσεΥΓ:@sndev Οι περισσοτεροι τρομαζουμε με το ακουσμα 220V παρα με το μA μη τα μπλεκεις αυτα τα 2. μιλαμε για καλωδια και οχι για μπουζι. το μπουζι ετσι κι'αλλιως εχει φτιαχτει γι'αυτο το σκοπο. αν πιασεις το καλωδιο που παει στο μπουζι, απλος σε γαργαλαει... τελος παντον τα αμπερ δεν ερχονται μονα τους. τα αμπερ τα "τραβαει"η συσκευη που τροφοδοτιτε απο το ρευμα. γι'αυτο θα εχετε δει στα σπιτια οτι η ασφαλεια στο ρολοι ειναι ΜΕΧΡΙ 50Α. δηλαδη η συνολικη καταναλωση ολων το συσκευων να μην ειναι πανω απο 50Α αυτο δε σημαινει οτι η τηλεοραση που μπενει στη πριζα, περναει απο τη τηλεοραση 50Α. περνει 220βολτ και οσα αμπερ χρειαζονται για να λειτουργησει. τα τραβαει μονη της. το ιδιο και στο ανθρωπινο σωμα. αν ειμαστε στον αερα και πιασουμε καλωδιο με ρευμα, δε θα παθουμε τιποτα γιατι δεν εχουμε καταναλωση. αν βαλουμε το χερι μας στη βρυση και με το αλλο πιασουμε καλωδιο με ρευμα, τοτε.... δε θα μαθεις ποτε τι εγινε γιατι δε θα προλαβεις!
johnnyestia Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Το αίτιο είναι η ισχύς και η τάση της πηγής. Τα αμπέρ είναι το αποτέλεσμα της τάσης ρυθμιζόμενο από την αντίσταση. Συμπέρασμα: Τα αμπέρ είναι που σκοτώνουν, αλλά για να υπάρχουν αμπέρ πρέπει να υπάρχει και τάση, άρα και η τάση σκοτώνει.
Evgenios1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Τιτλος << Πως να αυτοκτονησεις στο σπιτι>> αν βαλουμε το χερι μας στη βρυση και με το αλλο πιασουμε καλωδιο με ρευμα, τοτε.... δε θα μαθεις ποτε τι εγινε γιατι δε θα προλαβεις!
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Τιτλος << Πως να αυτοκτονησεις στο σπιτι>> υπαρχει και αλλη λυση. γεμιζεις τη μπανιερα με νερο, βαζεις το πιστολακι για τα μαλλια στη πριζα, μπαινεις μεσα στη μπανιερα μαζι με το πιστολακι! φυσικα προσοχη μη κανει κανεις κατι τετοιο.... αν και υπαρχει ο ρελες που κοβει το ρευμα αλλα λεμε τωρα...
sndev Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 χχαχαχαχα ορεα εξεληχτηκε λοιπόν δε σε σκοτώνουν τα βολτ αλλά τα αμπέρ το σωστό αυτό είναι φυσικά για να υπάρχουν αμπέρ πρέπει να υπάρχει τάση αλλα το πόσα αμπερ περνάνε εξαρτάται και από την αντίσταση ( στη προκείμενη το ανθρώπινο σώμα) αν είσαι στο αέρα και πιάσεις καλώδιο της ΔΕΗ φυσικά δε παθαινεις τπτ οχι γτ είσαι στον αέρα αλλά επειδη δεν "κλείνεις κύκλωμα" δλδ δεν είσαι γειωμένος (τα ποδιά να ακουμπάνε στη γη) αν τώρα είσαι στον αέρα πιάσεις το ένα καλώδιο και με το άλλο χερι πιάσεις τον ουδέτερο γίνεσαι φορτίο δλδ σαν συσκευή και παίρνοντας το ρεύμα απο μέσα σου έχεις τελειώσει σαν οντότητα (παρόλο που δεν ακουμπάς εσύ στη γη) πάμε λίγο παραπέρα τώρα.. για αρχή βαλτε στην άκρη του μυαλου σας ότι το ρεύμα είναι "Έξυπνο" τι σημαίνει αυτό.. αν έχουμε δυο εξόδους στη πρώτη αντίσταση 10 ομ και στην δεύτερη 100 ομ το ρεύμα ΔΕ θα περάσει και από τις δυο εξόδους άλλα από κει που το θεωρεί πιο εύκολο. δλδ στα 10 ομ όπου θα βρει και μικρότερη αντίσταση ενα βημα παραπερα ακομα.. πιάνω το καλώδιο και πατάω στη γη περνάνε απο μέσα μου 220 v και έστω 10 αμπέρ και αυτά καταλήγουν στα πόδια μου και στη γη. πιάνω το καλώδιο και πατάω στη γη ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ το άλλο μου χέρι είναι στη μπανιέρα με το νερό. περνάνε από μέσα μου 220 v και 12 αμπερ και αυτά καταλήγουν απο το ενα μου χέρι στο άλλο και μετα στη μπανιερά με το νερό κ μετα στη γη! και αυτό ειναι γτ είναι καλύτερος αγωγός άρα τραβάει πιο πολύ ένταση (και τα δυο είναι 220 v) και φυσικά το δεύτερο είναι πιο θανατηφόρο γτ μειώνεται η αντίσταση λόγω καλύτερου αγωγού και περνάνε ΠΙΟ ΠΟΛΑ ΑΜΠΕΡ Η ΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ 220ΒΟΛΤ!.. πάμε σε ένα παράδειγμα τώρα.. πιάστε με τα δυο σας χέρια μαι πηγή 50 v. δε θα καταλαβαιτε τπτ τωρα πηγαίνετε να τα βρεξεται και αν μπορείτε καλύτερα με αλατόνερο (πχ θαλασσινό νερό ειναι πιο κάλος αγωγος) ξαναπιαστε την ίδια πηγή και θα δείτε ότι θα σας "χτυπηση" το ρεύμα τι έγινε τωρα? έχουμε σταθερά 50v αυτό που αλαξε ειναι η αντίσταση άρα περάσανε ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ αμπέρ από μέσα μας και έτσι το "νιώσαμε" ΥΓ λέγοντας με χτύπησε το ρεύμα ενωουμε αμπέρ. τα 220v είναι απλός διαφορά δυναμικού και ΔΕ σε σκοτώνει αυτή. τα βολτ προκαλούν αμπέρ και τα αμπέρ δημιουργούν φαινόμενα μαγνητικά φωτεινα κτλ και αυτά σκοτώνουν τον άνθρωπο. Η εξίσωσή ειναι v=i x r v=volt i=amper r=αντίσταση τα βολτ είναι πάντα σταθερά!!!! 220! ΑΡΑ αλαζωντας την αντισταση ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ Ι = ΑΜΠΕΡ ΑΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΤ ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΛΤ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΜΠΕΡ ΜΗ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ και μετά κεφαλαία δε φωνάζω έμφαση θέλω να δώσω
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 για αρχή βαλτε στην άκρη του μυαλου σας ότι το ρεύμα είναι "Έξυπνο" τι σημαίνει αυτό.. αν έχουμε δυο εξόδους στη πρώτη αντίσταση 10 ομ και στην δεύτερη 100 ομ το ρεύμα ΔΕ θα περάσει και από τις δυο εξόδους άλλα από κει που το θεωρεί πιο εύκολο. δλδ στα 10 ομ όπου θα βρει και μικρότερη αντίσταση ενα βημα παραπερα ακομα.. πιάνω το καλώδιο και πατάω στη γη περνάνε απο μέσα μου 220 v και έστω 10 αμπέρ και αυτά καταλήγουν στα πόδια μου και στη γη. πιάνω το καλώδιο και πατάω στη γη ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ το άλλο μου χέρι είναι στη μπανιέρα με το νερό. περνάνε από μέσα μου 220 v και 12 αμπερ και αυτά καταλήγουν απο το ενα μου χέρι στο άλλο και μετα στη μπανιερά με το νερό κ μετα στη γη! και αυτό ειναι γτ είναι καλύτερος αγωγός άρα τραβάει πιο πολύ ένταση (και τα δυο είναι 220 v) και φυσικά το δεύτερο είναι πιο θανατηφόρο γτ μειώνεται η αντίσταση λόγω καλύτερου αγωγού και περνάνε ΠΙΟ ΠΟΛΑ ΑΜΠΕΡ Η ΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ 220ΒΟΛΤ!.. :lol::lol::lol: κλαιω απο τα γελια! αυτο που λες δεν ισχυει! ΑΝ ηταν ετσι οπως τα λες τοτε αν βαζαμε στη πριζα 2 συσκευες, μια λαμπα και ενα θερμοσιφωνα τοτε δε θα δουλευανε και τα 2! αλλα μονο αυτο που εχει μικροτερη αντισταση! γινεται ομως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.