piii Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Αφού δίνει το ΟΚ ο αρχικός poster, να μην κάνουμε και hijack συνέχεια στο thread του. piii, είσαι σίγουρος ότι γινόταν κάτι τέτοιο; Το δουλεύω το πρόγραμμα αρκετά χρόνια αλλά δεν έχω δει να γίνεται ποτέ μετάβαση στον υπότιτλο που παίζει. Έψαξα και στα settings και δεν βλέπω κάτι τέτοιο!!! Το έχει δει κανείς άλλος; Και όμως έτσι δούλευε, είμαι 1000% σίγουρος. Ισως όμως να είναι δυνατότητα όχι του ίδιου του προγράμματος αλλά κάποιου στην μέση για την αποκωδικοποίηση π.χ και κάνει αυτό την δουλειά. Τι να πω...
micos000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δηλαδή, για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοείς. Λέμε π.χ. ότι φορτώνουμε έναν υπότιτλο μαζί με το avi, επιλέγουμε translate mode για να μας εμφανίσει το τμήμα δίπλα στους υπότιτλους όπου μπορούμε να γράψουμε το μεταφρασμένο κείμενο και ενώ παίζει η ταινία κι εμείς γράφουμε για τον 1ο υπότιτλο, μόλις πάει στον 2ο μας πηγαίνει αυτόματα στον 2ο, είτε έχουμε τελειώσει είτε όχι την μετάφραση. Αν αυτό εννοείς και το θεωρείς ευκολία, εγώ δεν το θέλω.
piii Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δηλαδή, για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοείς.Λέμε π.χ. ότι φορτώνουμε έναν υπότιτλο μαζί με το avi, επιλέγουμε translate mode για να μας εμφανίσει το τμήμα δίπλα στους υπότιτλους όπου μπορούμε να γράψουμε το μεταφρασμένο κείμενο και ενώ παίζει η ταινία κι εμείς γράφουμε για τον 1ο υπότιτλο, μόλις πάει στον 2ο μας πηγαίνει αυτόματα στον 2ο, είτε έχουμε τελειώσει είτε όχι την μετάφραση. Αν αυτό εννοείς και το θεωρείς ευκολία, εγώ δεν το θέλω. Λοιπόν θα προσπαθήσω να το εξηγήσω ποιο λεπτομερώς. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιοώ το translate mode γιατί δεν με βολεύει. Αυτό που κάνω είναι το εξής: Φορτώνω τον υπότιτλο στα αγγλικά και ξεκινάει το avi να παίζει. Με το που θα εμφανιστεί ο πρώτος υπότιτλος στην οθόνη το κάνω pause και μετά στην γραμμή του συγκεκριμένου υπότιτλου σβήνω τα περιεχόμενα και γράφω αυτό που θέλω. Τώρα πρίν εμφανιστεί το πρόβλημά με το που ξαναπατούσα το play και έφτανε στον επόμενο υπότιτλο αυτομάτως και στο κάτω μέρος άλλαζε σειρά,και έτσι με βοηθούσε ώστε να μην μου ξεφύγει κάτι. Ενα videaki απο αυτά που λέω ίσως να ήταν ποιό κατατοπιστικό, αλλά πως να το βγάλω τώρα;
micos000 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ορθόν. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Πάτα το 3ο κουμπάκι με το βέλος προς τα κάτω (Toggle Scroll List) Δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν το είχα προσέξει.
piii Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ορθόν. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς.Πάτα το 3ο κουμπάκι με το βέλος προς τα κάτω (Toggle Scroll List) Δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν το είχα προσέξει. Φίλε σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου. Με έσωσες στην κυριολεξία. Ευχαριστώ και πάλι.
dazeman Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ορθόν. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς.Πάτα το 3ο κουμπάκι με το βέλος προς τα κάτω (Toggle Scroll List) Δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν το είχα προσέξει. Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι πρόκειται για Déjà vu. Αυτό που περιέγραφε ο piii το θυμόμουνα ότι μου είχε συμβεί στο παρελθόν, αλλά όσο κι άν έψαχνα τίποτα ... Εύγε micos!
F1spa Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Παιδιά χαίρομαι που το topic μου βοήθησε. Να μας ξανάρθετε
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μόνο μην βάλεις εισιτήριο. Όσο έχεις δωρεάν είσοδο θα ερχόμαστε να σε βλέπουμε.
FILIM0N Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Να ριξω και γω μια απορια: γιατι στα HD matroska αρχεια δε μου βγαζει εικονα στο SW? Σιγουρα κατι παιζει με τον h264...
micos000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Να ριξω και γω μια απορια: γιατι στα HD matroska αρχεια δε μου βγαζει εικονα στο SW? Σιγουρα κατι παιζει με τον h264... Μάλλον δεν έχεις τους κατάλληλους codecs για mkv-h264 αρχεία.
FILIM0N Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Οι codec ειναι κανονικα εγκατεστημενοι, αναπαραγω τα αρχεια κανονικα με οποιονδηποτε player.
parsifal Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δεν αρκεί μόνο ο codec για την αποκωδικοποίηση του video stream, χρειάζεται επιπλέον και κάποιο DirectShow source filter για το parsing και το splitting του Matroska container. Ένα τέτοιο είναι π.χ. ο Haali Media Splitter. Επίσης, έχε υπ' όψιν σου ότι πλέον αρκετοί players - ακόμη κι αν βασίζονται στο υποσύστημα DirectShow των Windows - περιλαμβάνουν ενσωματωμένη υποστήριξη splitting για ορισμένα δημοφιλή containers όπως MP4 και MKV. Οπότε, το γεγονός ότι αναπαράγεται σωστά σε αυτούς ένας συγκεκριμένος τύπος video δεν αποτελεί κατ' ανάγκη κριτήριο επάρκειας codecs στο σύστημα. Άλλες εφαρμογές πλην αυτών (καλή ώρα, Subtitle Workshop) μπορεί κάλλιστα να μην ανοίγουν το αρχείο...
FILIM0N Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Εγκατεστησα τον Haali Media Splitter αλλα το προβλημα παραμενει.
parsifal Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Ποιον codec που να υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.264 video streams έχεις εγκαταστήσει; Ίσως να θέλει κάποια επιπλέον ρύθμιση. Π.χ. στον ffdshow-tryouts πρέπει να σιγουρέψεις ότι έχει ενεργοποιηθεί η υποστήριξη για H.264:
FILIM0N Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Εχει ενεργοποιηθει. Στις επιλογες του ffdshow ειναι ο h.264 οπως στο screenshot. Eκτος αν μου διαφευγει κατι αλλο. Οταν λες επιπλεον ρυθμιση τι εννοεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.