Προς το περιεχόμενο

9800 GT - Δεν δείχνει εικόνα η οθόνη

Xenobius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ένα νέο pcακι με τα παρακάτω στοιχεία:

MSI P6NGM-FD, Intel Core2 Quad, 4GB RAM, τροφοδοτικο 650W. Τα υπόλοιπα τα είχα αφήσει onboard (και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών 7100) και ήρθε η ώρα να τσιμπήσω και την Gigabyte 9800GT 512MB ώστε να ολοκληρωθεί το σύστημα. Το θέμα είναι ότι όταν συνδέω την καρτούλα το pc ανοίγει κανονικά φορτώνει αλλα εικόνα yok. Αν αλλάξω εκείνη την ώρα το DVI στην ενσωματωμένη ανοίγει κανονικά! Το ανεμιστηράκι της κάρτας δουλεύει κανονικά (άρα παίρνει ρεύμα-έχει extra υποδοχή άλλωστε). Δοκίμασα αρκετά:

1) Έκανα reset το CMOS είτε με μπαταρία είτε με βραχυκύκλωμα των Pins

2) δοκίμασα τις μνήμες σε όλους τους συνδυασμούς

3) έβγαλα ό,τι καταναλώνει ρεύμα (σκληρούς, dvd, fans) μήπως εμπόδιζε την κάρτα να δώσει φόρτο (σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς).

4) το bios είναι το τελευταίο της MSI 2.3

5) δοκίμασα να εγκαταστήσω το cd της 9800GT ώστε να βρει έτοιμους τους drivers

6) προσπάθησα να απενεργοποιήσω την onboard από το bios αλλα το μόνο που αφήνει είναι πού να δώσει priority (PCI-e ή Internal). Επίσης και αυτά και στους δύο συνδυασμούς.

7) Απενεργοποίηση απο το device manager της 7100 και reset με την καινούρια.

Δυστυχώς δεν έχω κάποια άλλη PCI-E εύκαιρη να δοκιμάσω να δω τι κάνει γενικά με άλλες της ίδιας κατηγορίας. Και όχι τίποτα άλλο στο site της MSI λένε ότι πήγανε διακοπές (μάλλον λόγω καθολικών εορτών) οπότε δεν λειτουργεί και το online support.

Please, αν έχετε κάποια άαααλλη ιδέα από αυτά που έγραψα δώστε την ρε παιδιά γιατι την έχω αγαπήσει και περίμενα πως και πως να ηρεμήσω από χρόνο και να την πάρω.

ΥΓ: Οι γενικές ιδέες που έχω πετύχει δεν έχουν πιάσει όπως καταλάβατε, οπότε ψάχνω κάποια ιδέα από κάποιον που έχει πάθει το αντίστοιχο

ΥΓ2 : Καταλαβαίνω ότι οι συνδυασμοί είναι τόσοι πολλοί που αν έπαιζα λοττο θα έπιανα το jackpot, οπότε έκανα τους αναγκαίους αλλά πολλούς.

YΓ 3: Δεν έχω πρόβλημα να την γυρίσω πίσω, αλλα το θέμα είναι οτι παίζει να μην είναι χαλασμένη και να είναι θέμα ρυθμίσεων, οπότε θα μου κάνει τα ίδια και με κάθε άλλη PCI-E 2.0 16x που θα πάρω.

ΥΓ 4: Σόρρυ που σας κούρασα ;)

Δημοσ.

Στην περιπτοση σου πρεπει να μπεις στο bios και να απενεργοποιησεις το chip της onboard γραφικων για να δουλεψει η pci-e...(κανονικα...) αλλα οπως λες δεν γινετε... παρε την καρτα και δοκιμασε σε pc φιλου να δεις....

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Πριν κανα 3 μηνο είχα γράψει το παραπάνω θέμα για την κάρτα γραφικών μου 9800 gt. Μετά απο διάφορες δοκιμές και σε συνεργασία με MSI (να ναι καλα, δεν το περιμενα)καταλήξαμε στο ότι δεν ήταν θέμα με μητρική , επομένως παίζει να είναι το τροφοδοτικό.... Θέλω τη γνώμη σας :

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Cooler Master Extreme Power Duo 600W με

+3.3 V - 30A

+5V - 30A

+12V1 - 18A

+12V2 - 18A

-5V - 0.8A

-12V - 0.8A

5V sb - 2.0A

και απο Bios H/W monitor :

+3.3 V - 3.456V

+5V - 5.129V

+12V - 12.144 V

5Vsb - 5.200V

Τα ρεύματα είναι αρκετά για αυτή την κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

600άρι για μια 9800gt, και βέβαια είναι αρκετό... Εκτός και άμα είναι τελείως μούφα, μα τελείως.

Δημοσ.

Συνηθως η CoolerΜaster βγαζει ικανοποιητικά τροφοδοτικά. Τα ρεύματα που μου βγάζει όμως είναι εντάξει? Γιατί βλέπω γενικά στο νετ, άτομα που ρωτάνε αν θα τους παίξει η καρτα τους και έχουν περισσότερα Ampere απο αυτό...

Δημοσ.

Δοκιμασες την καρτα σε αλλο pc;

Τα ρεύματα που μου βγάζει όμως είναι εντάξει?

+3.3 V - 3.456V

+5V - 5.129V

+12V - 12.144 V

5Vsb - 5.200V

Αφου ειναι εντος του +10/-10% ....μια χαρα

Δημοσ.

ειναι θεμα bios και οχι windows

Η εχει προβλημα η καρτα ,

ή καποια μουφα της msi μητρικης (τις σιχαινομαι τις msi)

και με nforce chipset ηρθε κι εδεσε

Εχεις συνδεσει μηπως και LCD TV ? αν ναι αποσυνδεσε την !

Τροφοδοτικο αποκλειεται, τα coolermaster ειναι μια χαρα, με 600watt δεν υπαρχει περιπτωση.Την δικια μου 8800 για να καταλαβεις την ειχα στην αρχη σε 420watt noname τροφοδοτικο και δουλευε μια χαρα

Δημοσ.

Πρώτα την έστειλα πίσω στο κατάστημα να την ελέγξουν και μου είπαν οτι παιζει κανονικα. Αλλα και αφού ήρθε την δοκίμασα σε αλλο pc και όντως παίζει. Από MSI μου εστειλαν αρκετα email απο ticket που είχα ανοίξει τότε, δοκιμάσαμε αρκετα μπορώ να πω και δεν φταίει η μητρική, επομένως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι το τροφοδοτικό... Αν βρω μια φθηνή PCI-E θα την βάλω πανω να δω αν παίζει.

Πάντως το έσχατο βήμα είναι να πάω το pcακι με την καρτούλα μαζί πίσω στο κατάστημα (και με τις εγγυήσεις τους εννοείται μαζί) και να τους πω

-Ααααα, δεν μου δουλευει, μεσα στη εγγύηση είναι καντε το να δουλέψει...

Απλα επειδή είναι λίγο ταλαιπωρία αυτό ψάχνω να δω τι αλλο μπορει να ειναι!

(Παντως αμαρτία είναι , εχω μια 9800 εδώ και 3 μήνες και επειδή είχα δουλειές παίζει το 4πύρηνο με την ενσωματωμένη! Αμαρτία μεγάλη!!)

Δημοσ.
Καλησπέρα! Πριν κανα 3 μηνο είχα γράψει το παραπάνω θέμα για την κάρτα γραφικών μου 9800 gt. Μετά απο διάφορες δοκιμές και σε συνεργασία με MSI (να ναι καλα, δεν το περιμενα)καταλήξαμε στο ότι δεν ήταν θέμα με μητρική , επομένως παίζει να είναι το τροφοδοτικό.... Θέλω τη γνώμη σας :

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Cooler Master Extreme Power Duo 600W με

+3.3 V - 30A

+5V - 30A

+12V1 - 18A

+12V2 - 18A

-5V - 0.8A

-12V - 0.8A

5V sb - 2.0A

+3.3 V - 3.456V

+5V - 5.129V

+12V - 12.144 V

5Vsb - 5.200V

Τα ρεύματα είναι αρκετά για αυτή την κάρτα γραφικών;

Αποκλειετε να ειναι τροφοδοτικο, ακομα κι αν ειχες το ποιο μουφα που υπαρχει, εκτος αν ειναι ελατωματικο.

Τα εξτρα ρευματα φανταζομαι τα βαζεις στην καρτα.

Φυσα την υποδοχη pci e μηπως δεν κανει καλη επαφη.

priority (PCI-e ή Internal). Εννοειτε pci e

Απο την στιγμη που αλλαζεις το dvi στην onboard και παιζει το σιγουρο ειναι οτι δεν εχει απενεργοποιηθει.

Το προβλημα σου 99% ειναι ρυθμιση bios, κανε φιλο και φτερο ολλα τα settings και προσεχε εκει που αναφερει, onboard, pci-pci e και οτιδηποτε νομιζεις οτι εχει σχεση,

ξεφιλησε και το manual της μητρικης και δες μηπως χρειαζετε να βραχυκηκλωσεις τιποτα για ενεργοποιηση/απενεργοποιηση.

Δημοσ.

Όλα τα παραπανω έχουν γίνει και δυστυχώς έπρεπε να τύχει σε εμένα να μην έχει απενεργοποιηση η onboard στη μητρική μου. Μόνο το priority εχει που εννοειται οτι ειναι στο pci-e. Από bios έχω βαλει το τελευταίο που μου δήλωνε στο site της msi οτι παιρνει και την 9800gt συν οτι εχω δοκιμασει και ό,τι μου εστειλαν και απο την ίδια την εταιρεια απο το helpdesk τους...

Και ότι αλλο είναι να βραχυκυκλωθεί το έχω περάσει. Μακάρι να την ξήλωνα την onboard να τελειώνω!

...

...ρε λες?

Πάντως αν είναι αυτές τις μέρες θα ανεβάσω sreenshots του bios mou μπας και σας έρθει καμια καλή ιδέα του τι μπορει να αλλαχτεί!

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, άλλαξα μητρική, έβαλα πάνω μια Asus P5Q και πλέον παίζει κανονικά η κάρτα... :P

Δημοσ.
οτι ξεθαψες ενα αρχαιο θεμα σου για να ενημερωσεις για κατι το οποιο κανεις δεν θυμοταν.

To εκανα σε περιπτωση που κάποιος κάνει search με το ίδιο πρόβλημα και δει ένα πρόβλημα χωρίς λύση... Το ότι είναι ξεχασμένο και όχι διεγραμμένο σημαίνει ότι σαν πρόβλημα αποτελεί ακόμα θέμα προς συζήτηση... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...