mithrid Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 καλησπερα φιλοι.εχω μια απορια.σκεφτομαι να φτιαξω γλαστρα απο alfa block μηκους 4μετρων και υψους 50εκ.με διαχωριστικα ενδιαμεσα για να βαζω διαφορετικα φυτα και να μην μπερδευονται οι ριζες τους.η κατασκευη ειναι πολυ απλη και αυτο μου δημιουργει την περιεργεια αν ειναι καλη για τα φυτα(θα κολλησω πανω στα πλακακια το alfa block).οι ερωτησεις μου: -ειναι καταλληλο το υλικο για γλαστρα? -τι διαχωριστικο να βαλω μεσα στο χωμα που να μην αποσυντιθεται?ειχα σαν ιδεα καποιο πλαστικο φυλλο. -τι χωμα προτεινετε δεδομενου οτι δεν θα στραγγιζεται? -θα μπορουσε να δημιουργησει καμποια ζημια στα πλακακια ή στην αναπτυξη των φυτων το γεγονος της μη αποστραγγισης? δεκτες καθε ιδεες σωστης κατασκευης.ευχαριστω εκ των προτερων!
leftermann Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 alpha block είναι το ytong; Κατά την γνώμη μου, δεν χρειάζονται διαχωριστικά. Ας μπερδεύονται οι ρίζες. Αντίθετα, χρειάζεται οπωσδήποτε να βρεις τρόπο να στραγγίζεις τα νερά...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 σωστά, αν τα νερά δεν φεύγουν θα σαπίσουν οι ρίζες.
@@sos@@ Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Αν ήταν η γλάστρα 4 μέτρα ύψος και 0.50 μήκος ίσως και να σου έβρισκα λύση ...
mithrid Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 μετα απο υπολογισμους κατεληξα στη σκεψη να το αφησω στους 25ποντους υψος.να βαλω μονη σειρα alfa block για 4μετρα μηκος και μια αποσταση απο τον τοιχο 30εκατοστων(την οποια και τη γεμιζω με χωμα).ελπιζω να μην σας μπερδεψα. πρωτα ομως θα στρωσω ελαφροπετρα για να στραγγιζουν τα νερα και επειδη τα 4μετρα θα καταληγουν κοντα στον αγωγο αποχετευσης και εχει και μια κλιση η βεραντα εκ κατασκευης θα κολησω την τελευταια πλευρα αλφα(στην οποια θα συγκεντρωνονται τα νερα) 1εκ πιο ψηλα ωστε να φευγουν τα νερα. -ειναι σωστος ο συλλογισμος μου? -αν θελω να φυτεψω ενα θαμνο τι μεγιστο βαθος εκτος των 25εκ θα πρεπει να εχω(βασικα δεν εχω ιδεα και τι θαμνο θα βαλω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.