trilali Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Καλησπέρα, Έχω ένα P4 επταετίας πλέον στον οποίο έχει καεί η μητρική, και θέλει γύρω στα 60Ε να πάρω καινούργια. Το θέμα είναι αξίζει να το φτιάξω ή με κάποια λεφτά ακόμα να πάρω ένα καινούργιο PC? Το χρειάζομαι κυρίως για internet και που και που λίγο matlab απο πιο βαριά,. Σκέφτομαι ότι απο το να δώσω 60Ε για τόσο παλιό PC μπορώ με γύρω στα 200 να πάρω καινούργιο και να του βάλω ότι μπορώ από το παλιό για να μην αγοράζω καινούργια (drives κλπ). Από την άλλη όσο δούλευε την δουλειά του την έκανε μια χαρά, αλλά για πόσο ακόμα? Εσείς τι θα προτείνατε? Πάντως αν θα πάρω καινούργιο θέλω να είναι κάτι που θα αντέξει αρκετά στο χρόνο και παρότι τώρα δεν θέλω π.χ. κάρτα γραφικών άν θελήσω κάποια στιγμή να μπορώ να του βάλω και να παίζω χωρίς προβλήματα. Πόσο θα πάει να αγοράσω μόνο κουτι, ΜΒ, CPU τροφοδοτικό της πλάκας, ίσως και το παλιό μου, και ένα σκληρό?
VKostas Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μπορείς να ψάξεις για μεταχειρισμένο Μ/Β με καμιά 30αριά ευρώ. Δε νομίζω να δυσκολευτείς να βρείς. Εναλλακτικά μπορείς να στήσεις ένα αξιοπρεπέστατο συστηματάκι με ~300 ευρώ. Δες ενδεικτικά το παρακάτω. Αν είσαι πολύ στριμωγμένος από budget, έχεις περιθώρια να κόψεις 40-50Ε από Μ/Β και επεξεργαστή.
trilali Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μητρική δεν βρίσκω τόσο εύκολα. Όπως μου είπε κάποιος σε άλλο topic θέλω μητρική socket 748 και απότι είδα υπάρχει μόνο σε λίγα καταστήματα. Μεταχειρισμένη λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι εκτός από μια στο ebay που κι αυτή ήταν ακριβή.. Στριμωγμένος δεν είμαι απο budget από την άποψη ότι μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω αν κάτι το αξίζει. Είδα μου προτείνεις AMD. Είναι καλύτερος από έναν intel για την χρήση που τον θέλω? Μόνο intel είχα μέχρι στιγμής και αν δεν υπάρχει λόγος δεν θα ήθελα να αλλάξω εταιρεία. Επίσης το παλιό μου τροφοδοτικό θα κάνει για νέο σύστημα? Είναι από αυτά της πλάκας που δίνουν μαζί με το κουτί..(Με την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα πάρω και ένα κανονικό). Πάντως αν είναι να πάρω νέο PC θα θελα να πάρω κάτι που να αντέξει πολλά χρόνια. Δηλαδή δίνω λίγα παραπάνω να πάρω ένα καλό σετ ΜΒ/CPU από το να πάρω κάτι που είναι ήδη παλιό..
trilali Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Οντως έχει κάποιες. Αλλά αυτές θα υποστηρίζουν την κάρτα γραφικών που έχω ή θα πρέπει να πάρω άλλη(Μια Gforce είναι..)? Γιατί δεν βλέπω να έχει καμία με onboard. Επίσης πρέπει να δω ποιον επεξεργαστή έχω για να ελέγξω την συμβατότητα? Ή αποκλείεται να έχω πρόβλημα? Ξέρω μόνο ότι είναι intel Ρ4 ,όχι celeron, αγορασμένος το 2002.
the_eye Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Για το λόγο ότι το μηχάνιμά σου είναι 7 ετίας και είναι πολύ πιθανό να σου βγάλει και άλλες βλάβες πχ δίσκος θα σου πρότεινα να πάρεις ένα νέο.
VKostas Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 AMD cpu + M/B= καλύτερο value for money. Και αν σε μερικούς μήνες αποφασίσεις να κάνεις αναβάθμιση, παίρνεις έναν Phenom II και μια κάρτα γραφικών και είσαι κομπλέ. Υ.Γ. Αν τελικά μείνεις με τον Ρ4, να ξέρεις ότι το Μ/Β σου είναι κατά πάσα πιθανότητα Socket 478 με SDRAM.
pcpanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Κατα την γνωμη μου παρε νεο μηχανιμα επιδι απο οτι βλεπω ειναι αρκετα παλιο και μπορει να χαλασει τιποτα παλι.Με 400 ευρα εξαλου περνεις ενα κουτι που θα ειναι 20 φορες καλυτερο απο αυτο που ειχες ως τωρα
val007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 προτεινω για καινουριο. και AMD Phenom II X3 710 http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=13295&ref=pathfinder συνολο τιμη 342 ευρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.