Προς το περιεχόμενο

κινητό με οθόνη αφής ποιο μου προτείνεται?

shadowmann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το εχω δει να δουλευει το 5800, εχει πολυ δυνατα ηχεια.

Αλλα να το συγκρινω με το iphone..? Δε ξερω εγω παντως δε μπορω να το συγκρινω νομιζω οτι το νοκια 5800 ανηκει σε μικροτερη κατηγορια απο αυτη του iphone.

Εγω σε προκαλω παντως...πες μου κατι που κανει το I-phone και δε το κανει το 5800...

Μαλλον το αντιθετο θα ελεγα...:rolleyes:

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

συμφωνω με το kakadi

γιατι παθιαζεστε ολοι με το iphone;

μετα απο αυτο δεν υπαρχει αλλο τηλεφωνο;

θα ηθελα και εγω να απαριθμησεις τι καλυτερο εχει το iphone σε σχεση με το 5800

Δημοσ.

Το παρακατω το παραθετω απο μια μικρη αναζητηση στο γουγλε...Δεν θελω να πω τιποτα με αυτο..Ουτε οτι το 5800 ειναι iphone killer ουτε τιποτα..Απλα φαινεται μεσα απ αυτο ξεκαθαρα το value for money της nokia απεναντι στην apple..

Παρολα αυτα θελω να πω οτι το iphone και δικαια εχει καλυτερο touch, καλυτερο menu αλλα και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης..

sorry για το κειμενο που ειναι στα αγγλικα αλλα βαριομουβ να το μεταφρασω..:P

We get lots of requests to compare in detail Nokia 5800 with Apple Iphone 3G. Here are some reasons we believe Nokia 5800 is way ahead than Iphone-

1) Size

The iphone is bigger in size and uneasy for one hand grip. Nokia 5800 is designed to fit well into your hands. Being smaller in width, its easy to operate single handedly.

Iphone size: 115.5 X 62.1 X 12.3 mm

Nokia 5800 size: 111 X 51.7 X 15.5 mm

2) Weight

Iphone is much bulkier than Nokia 5800. Nokia 5800 is 25g lighter than Iphone in weight.

Iphone: 133g

Nokia 5800: 109g

3) Screen Resolution

The Iphone has 3.5” screen while Nokia 5800 has 3.2” but the resolution of 5800 is far more superior to Iphone.

Resolution:

Iphone: 480 by 320

Nokia 5800: 640 by 360

4) Storage

Iphone comes with two options- 8GB & 16GB internal memory. Nokia has a more flexible option to offer 8GB with micro SD card which is expandable upto 16GB. Nokia owners can expand memory size according to needs which the Iphone guys can’t do.

5) Input Methods

Iphone: Finger only.

Nokia 5800: Finger, stylus, plectrum, handwriting recognition.

6) Features

Apple Iphone has lots of missing features like cut and paste function, saving email attachments, no support for third party headphones, ringtones, pricey iphone applications, many software bugs and other technical glitches. Nokia 5800 Tube has no such issues plus many more amazing features included.

7) Colors

Iphone: Black for 8 & 16 GB, White for 16 GB only.

Nokia 5800: Red, Blue and Black.

8 ) Battery

Nokia 5800 provides upto 35 hrs of music playing time against Apple Iphone which claims just 24 hrs. Overall battery power (talktime/standby) is also about 30% more in Nokia 5800. What more, 5800 has a removable battery which Iphone lacks.

Iphone: 5 hrs talk-time, 300 hrs standby, not removable.

Nokia 5800: 8.8 hrs talk-time, 406 hrs standby, removable battery.

9) Camera

Iphone: 2 MP, no flash, no zoom, no additional camera.

Nokia 5800: 3.2 MP, Flash, 3x digital zoom with Carl Zeiss lens. A second camera in front is available for video calling/conferencing.

10) Video Calling

Iphone: No Video calling possible in Iphone.

Nokia 5800: Video calling is possible.

11) Video Recording

IPhone: No option for video recording.

Nokia 5800: Video recording is included.

12) Music Service

Iphone: Paid service with Apple Itunes Store. You pay and download music to your Iphone.

Nokia 5800: “Comes with music” service is bundled with Nokia 5800 Xpressmusic phone by which you can download as much music as you want for 1 year- FREE!!

13) Voice Dialing

Iphone: Not Available

Nokia 5800: Available

14) Voice Recording

IPhone: Not Available

15) Web Browser

Iphone: Webkit based Safari browser, no flash available.

Nokia 5800: Webkit based browser, supports flash lite.

16) FM Radio

Iphone: Not Available

17) Bluetooth

Iphone: Bluetooth is available for just handsfree, no file sharing possible.

Nokia 5800: Bluetooth available for handsfree and file sharing is possible. Better audio quality on bluetooth in 5800 with A2DP technology which Iphone lacks.

18) Messaging

Iphone: It does not support message forwarding, multiple SMS deletion, sending SMS to multiple recipients and multimedia messages (MMS).

Nokia 5800: All the above is possible plus it has MMS ver 1.3, message size upto 600kb, and automatic resizing of Images for MMS.

19) Price

Nokia 5800 is hopefully unlocked (without any contract) and will sell much cheaper for just £219 in UK which is equal to 279 Euros or $385.

Οποτε και για να μη ξεφευγω πολυ εκτος θεματος το 5800 κρινω οτι ειναι μια χαρα επιλογη για το φιλο μας..Αλλα αν θελει να ξοδεψει παραπανω χρηματα εκτος απ το iphone υπαρχουν και αλλες επιλογες..

Δημοσ.

**************Off Topic , plx excuse ******************

Εμείς δεν καταλαβαίνουμε..???Ξέρω πολύ καλά τι είναι το 3G αλλά είτε σου αρέσει είτε όχι η βίντεο κλήση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του 3G ΑΡΑ είναι μία από τις λειτουργίες που μπορεί να εκμεταλευτεί ΕΝΑ 3G ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!!To 3G Ιντερνετ είναι άλλη μια λειτουργία!Εγώ προσωπικά ξέρω ελάχιστα άτομα που χρησιμοποιούν γενικά το 3G και η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων το χρησιμοποιούν για βίντεο κλήσεις!

Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω , video-κλήσεις δέν χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΙΣ γιατι πρέπει και ο Απέναντι να έχει συσκευή 3G και προυποθέτει καλή λήψη , αντιθέτως πολύς κοσμος μπαίνει στο internet απο το κινητό του , έστω και για τα e-mail.

Δημοσ.

lgkp500.gif

Features of the LG KP500 Cookie include:

* 3 megapixel camera with digital zoom

* Video recording

* Touch sensitive screen: TFT LCD, 262k colours, 240 x 400 pixels (3 inches)

* Handwriting recognition

* Music player (MP3/AAC/AAC+/AAC++/WMA formats)

* FM radio

* Speakerphone

* Messaging: SMS, MMS, Email

* T9 predictive text

* Document viewer (TXT, PDF, DOC, PPT, XLS)

* Ringtones: 64 voice polyphonic ringtones / MP3 ringtones

* Wallpaper

* Java 2.0 games

* Phonebook (1000 names)

* Memory: 48 Mbytes plus microSD memory card slot (up to 8GB)

* Connectivity: USB 2.0, Bluetooth

* Internet: WAP 2.0, GPRS, EDGE, web browser

* Vibration alert

* Quad band

* Size: 107 x 55 x 12 mm

* Weight: 89g

* Talktime: 3.5 hours

* Battery standby: 350 hours

αυτό έχω και εγώ είναι απο τα καλύτερα

και είναι οικονομικό στα 250 ευρώ πρίν απο 2 μήνες το που το είχα παρει τωρα γύρω στα 200

L2 COOKIE-PROMO-VIDEO

Δημοσ.

βασικά δεν είμαι τύπος που θα κάτσει με την γραφίδα να πασπατεύει το κινητό...

βεβαια το nokia έχει και εναλλακτικές όπως την πένα που την κρέμας στο κινητό και είναι πιο διακριτική αλλα και πάλι πιο πολύ με τα δάχτυλα θα το χρησιμοποιώ.

σκεφτόμουν και το omnia αλλα όπως είπα και από πάνω δεν θα το παιδεύω πολύ με την γραφίδα κτλ..οποτε με windows είναι λίγο δύσκολο,τουλάχιστον ας την ενσωμάτωναν στην συσκευή όχι να κρέμεται η οδοντογλυφίδα... :P

θέλω να ρωτήσω επίσης τους κατόχους του 5800 πως είναι η οθόνη του σε έντονο φως /ήλιο?

Δημοσ.

μν ανσχεις οι κατασκευαστές του cookie τα έχουν οργανώσει όλα μπορείς να πατάς κ μ το χέρι χωρίς να υπάρχει πρόβλημα + οτι το stick ενσωματόνετε με το κινιτό δλδ η κάτω γωνία του έχει μία μικρή εξοχή την οποία τραβάς προς τα έξω και το πολυμορφικό stick :P είναι έτοιμο για χρήση για εμένα αυτό αξίζει να πάρεις και είναι και πολύ οικονομικό!!

δές την γωνία να καταλάβεις τι εννοώ!

lg-kp500-0.jpg

Δημοσ.
βασικά δεν είμαι τύπος που θα κάτσει με την γραφίδα να πασπατεύει το κινητό...

βεβαια το nokia έχει και εναλλακτικές όπως την πένα που την κρέμας στο κινητό και είναι πιο διακριτική αλλα και πάλι πιο πολύ με τα δάχτυλα θα το χρησιμοποιώ.

σκεφτόμουν και το omnia αλλα όπως είπα και από πάνω δεν θα το παιδεύω πολύ με την γραφίδα κτλ..οποτε με windows είναι λίγο δύσκολο,τουλάχιστον ας την ενσωμάτωναν στην συσκευή όχι να κρέμεται η οδοντογλυφίδα... :P

θέλω να ρωτήσω επίσης τους κατόχους του 5800 πως είναι η οθόνη του σε έντονο φως /ήλιο?

Στο εντονο φως το 5800 εχει ενα θεμα...Αν θες τη γνωμη μου αν και εχω 5800 και θες κινητο με ευκρινεια καλη στη μερα και θες επισης να παιζεις με τα δαχτυλα τοτε iphone.. Σε αυτα που ζητας ειναι πολυ καλο..Ειναι λιγο τσιμπημενο απο τιμη αλλα εχει αυτα που θες..Και τα αλλα κινητα παιζουν με δαχτυλα αλλα το μηλαρακι ειναι πιο ευχρηστο..

Δημοσ.

ομνια ανετα..συνδυαζει παρα πολλα πραγματα μαζι εστω και αν δεν θα τα χρησιμοποιησεις και τοσο συχνα...

Δημοσ.
**************Off Topic , plx excuse ******************

Χωρίς να θέλω να στο χαλάσω , video-κλήσεις δέν χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΙΣ γιατι πρέπει και ο Απέναντι να έχει συσκευή 3G και προυποθέτει καλή λήψη , αντιθέτως πολύς κοσμος μπαίνει στο internet απο το κινητό του , έστω και για τα e-mail.

Καλή λήψη προύποθέτει και το 3G Internet!Εσύ λές ότι δεν χρησιμοποιεί κανείς βιντεο κλήση......εγώ λέω ότι ειδικά τώρα με τα διάφορα πακέτα στην καρτοκινητή τα χρησιμοποιούν αρκετοί γνωστοί/φίλοι μου και είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς!!!!Ίντερνετ εκτός από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που το χρειάζονται για δουλειά κυρίως ή άτομα που ασχολούνται πολύ με tech/gadgets κ.α. σε πληροφορώ ότι δεν....!Πολύ απλά γιατί δεν είναι εξοικοιωμένοι!!!

Το 5800 το προτείνω σε όσους θέλουν μια φθηνή λύση!Μόνο για αυτό.Προβληματάκια έχουν ακουστεί (τα οποία κάποια φτιάχνονται) αλλά πάλι παραμένει μια all in one προσιτή πρόταση!

Το ΟΜΝΙΑ από την άλλη έχει windows ΑΛΛΑ με μια απλή εγκατάσταση προγράμματος (SPB Mobile Shell) ξεχνάς την γραφίδα!Εγώ προσωπικά έχω πολύ καιρό να την χρησιμοποιήσω!

Εγώ αυτή την στιγμή ανάλογα με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάποιος προτείνω 5800-ΟΜΝΙΑ-HTC HD

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ακόμα δεν έχω αποφασίσει...κοίταγα το iphone αλλα αφού σε 1 μηνα έρχεται ο ιούνιος και η παρουσίαση τις apple ας περιμένω να δω μήπως ανακοινώσουν κάνα καινούργιο iphone..

μη πάρω αυτό και μετά από 1 μηνα βγει κάνα καινούργιο και τραβάω τα μαλλιά μου.

είδα και το 5800 από κοντά συμπαθητικό και ωραία τιμή αλλα στο θέμα του internet δεν μου φάνηκε εύχρηστο...μου άρεσε και το X1 αλλα έχει windows και είμαι λίγο επιφυλακτικός..

• Moderators
Δημοσ.

Εγω απλα θα αναφερω την εμπειρια που ειχα με το ΟΜΝΙΑ, η οποια ηταν ασχημη θα ελεγα. Κατ'αρχην εχουν παρουσιαστει πολλες συσκευες με καμμενα πιξελς (μαζι και η τοτε δικη μου). Το παρακαμπτουμε ομως αυτο καθως μπορεις πολυ απλα να το γυρισεις στους κορεατες και να στο αντκαταστησουν αν εχει τετοιο προβλημα.

Για εμενα τα windows mobile ηταν τρομερα δυσχρηστα (σαφως αυτο δεν ειναι αντικειμενικο), καθως επρεπε να ψαχνω αρκετα για να βρω την εκαστοτε επιλογη για το τι ακριβως ηθελα να κανω. Φανταζομαι βεβαια πως για καποιον με μεγαλυτερη εμπειρια στο λειτουργικο αυτο θα ηταν πανευκολο.

Την γραφιδα ειχα αρχισει να την ψιλοκαταργω στην δευτερη εβδομαδα (χονδρικα το κρατησα εναν μηνα), αν και για ορισμενα θεματα μου ηταν απαραιτητη.

Τελος αυτο που θεωρω εγω το μεγαλυτερο μειον, ειναι τα χρωματα που απεικονιζει η οθονη (256.000?) τα οποια καθως ημουν συνηθισμενος με τα 12 εκατομυρια του Ν95, εδιναν πολυ ασχημη εικονα στις ταινιες π.χ.

Στα υπερ του βαζω πως αντικειμενικα ηταν πολυ γρηγορο και ας το ειχα φορτωσει με απειρες εφαρμογες, μπορουσα να ειμαι ταυτοχρονα σε περιηγητη, μεσσεντζερ, μουσικη και αλλα προγραμματα να τρεχουν χωρις να κολλαει το κινητο.

Και φυσικα η διαρκεια της μπαταριας ηταν πολυ καλη παρα το λιωσιμο το δικο μου λολ.

Για την ιστορια, το σουταρα αφου μου ειχαν σπασει τα νευρα τα windows mobile και δεν ειχα διαθεση να το πολυψαξω (πρωτη επαφη με αυτο το λειτουργικο) και πηρα το Ν96 που με υπερκαλυπτει τελικα.

Αααα. και μην ξεχασω, στο ΟΜΝΙΑ (αν και φανταζομαι πως ισχυει και σε ολα μαλλον τα κινητα με οθονη αφης) δεν θα μπορεις με ευκολια να παιξεις καποια ειδη παιχνιδιων αν σε ενδιαφερει.

Αυτα απο εμενα.

Δημοσ.
Εγω απλα θα αναφερω την εμπειρια που ειχα με το ΟΜΝΙΑ, η οποια ηταν ασχημη θα ελεγα. Κατ'αρχην εχουν παρουσιαστει πολλες συσκευες με καμμενα πιξελς (μαζι και η τοτε δικη μου). Το παρακαμπτουμε ομως αυτο καθως μπορεις πολυ απλα να το γυρισεις στους κορεατες και να στο αντκαταστησουν αν εχει τετοιο προβλημα.

Για εμενα τα windows mobile ηταν τρομερα δυσχρηστα (σαφως αυτο δεν ειναι αντικειμενικο), καθως επρεπε να ψαχνω αρκετα για να βρω την εκαστοτε επιλογη για το τι ακριβως ηθελα να κανω. Φανταζομαι βεβαια πως για καποιον με μεγαλυτερη εμπειρια στο λειτουργικο αυτο θα ηταν πανευκολο.

Την γραφιδα ειχα αρχισει να την ψιλοκαταργω στην δευτερη εβδομαδα (χονδρικα το κρατησα εναν μηνα), αν και για ορισμενα θεματα μου ηταν απαραιτητη.

Τελος αυτο που θεωρω εγω το μεγαλυτερο μειον, ειναι τα χρωματα που απεικονιζει η οθονη (256.000?) τα οποια καθως ημουν συνηθισμενος με τα 12 εκατομυρια του Ν95, εδιναν πολυ ασχημη εικονα στις ταινιες π.χ.

Στα υπερ του βαζω πως αντικειμενικα ηταν πολυ γρηγορο και ας το ειχα φορτωσει με απειρες εφαρμογες, μπορουσα να ειμαι ταυτοχρονα σε περιηγητη, μεσσεντζερ, μουσικη και αλλα προγραμματα να τρεχουν χωρις να κολλαει το κινητο.

Και φυσικα η διαρκεια της μπαταριας ηταν πολυ καλη παρα το λιωσιμο το δικο μου λολ.

Για την ιστορια, το σουταρα αφου μου ειχαν σπασει τα νευρα τα windows mobile και δεν ειχα διαθεση να το πολυψαξω (πρωτη επαφη με αυτο το λειτουργικο) και πηρα το Ν96 που με υπερκαλυπτει τελικα.

Αααα. και μην ξεχασω, στο ΟΜΝΙΑ (αν και φανταζομαι πως ισχυει και σε ολα μαλλον τα κινητα με οθονη αφης) δεν θα μπορεις με ευκολια να παιξεις καποια ειδη παιχνιδιων αν σε ενδιαφερει.

Αυτα απο εμενα.

κατατοπιστικότατος.για κάποιον που δεν έχει ξανά ασχοληθεί με windows mobile είναι δύσκολα...

εν αναμονή λοιπόν να δούμε τι γίνετε με το νέο iphone.

και βλέπουμε...

τα παιχνίδια είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

ευχαριστώ για το χρόνο σου φιλε.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν είδα κανέναν να αναφέρει γενικά τα blackburry...γιατί;;;

Βσκ επειδή μου έχει εμφανιστεί μια ευκαιρία να πάρω ένα του κουτιού blackburry 8520 από έναν φίλο, τί λέτε; Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα παραπάνω, και κατάλαβα ότι ο καθένας αναλόγως τις ανάγκες του κρίνει κι ένα κινητό.

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως το ίντερνετ (wi-fi) και να ξέρω εάν έχει καθόλου επεκτασιμότητα. Δλδ να προσθέσω εγώ κάποιες εφαρμογές που ενδεχομένως να χρειαστούν. Επίσης με προβληματίζει η προέλευση της εταιρίας (κινέζικη;) Αξίζει να σκάσω 200€ για ένα κινητό που το μόνο παραπάνω που σε προσφέρει από ένα "συμβατικό κινητό" είναι το wifi?

Btw με τα δικά μου standards, το ΟΜΝΙΑ HD είδα να είναι αυτό που με καλύπτει...και είναι και Samsung που τη λατρεύω την εταιρία.

Δημοσ.
Δεν είδα κανέναν να αναφέρει γενικά τα blackburry...γιατί;;;

Βσκ επειδή μου έχει εμφανιστεί μια ευκαιρία να πάρω ένα του κουτιού blackburry 8520 από έναν φίλο, τί λέτε;

Δες εδώ για να καταλάβεις λίγο τι παίζει με τα blackburry. Αν είσαι mainstream user νομίζω δεν αξίζει η αγορά χωρίς να τα θεωρώ σε καμία περίπτωση κακά κινητα :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...