Προς το περιεχόμενο

overcloking σε i7 920

john4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το stability test ειναι του εβερεστ εγω αυτο ετρεχα ανεκαθεν δες και στην εικονα

θεωρητικα ο 920 εχεις υψηλοτερες θερμοκρασιες απο τον 940 στις ιδιες ταχυτητες

vcore εχω 1.38 στα 4 οταν το τρεχω μνημες 1.65 πονεμενη ιστορια γιατι ειναι οι 1866 και τρεχουν στα 1592 γιατι για παραπανω θελουν κοντα στα 2 βολτακια..

ετσι για να μου φυγει η απορια αν η υδροψυξη μου τα εχει φτυσει κανε τον κοπο και τρεξε το τελευταιο εβερεστ 5(αν δεν εχεις κωδικο στειλε μου πμ) γιατι η ψυχτρα που εχεις θεωρειται σχεδον κορυφη στο αερα

και δες τι θερμοκρασιες θα βαρεσουν οι πυρηνες και αν θα σου κανει throting

post-123778-129062997945_thumb.jpg

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μη με παρεξηγεις βρε!:o:o:o

ok men...!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:50 ----------

το stability test ειναι του εβερεστ εγω αυτο ετρεχα ανεκαθεν δες και στην εικονα

θεωρητικα ο 920 εχεις υψηλοτερες θερμοκρασιες απο τον 940 στις ιδιες ταχυτητες

vcore εχω 1.38 στα 4 οταν το τρεχω μνημες 1.65 πονεμενη ιστορια γιατι ειναι οι 1866 και τρεχουν στα 1592 γιατι για παραπανω θελουν κοντα στα 2 βολτακια..

ετσι για να μου φυγει η απορια αν η υδροψυξη μου τα εχει φτυσει κανε τον κοπο και τρεξε το τελευταιο εβερεστ 5(αν δεν εχεις κωδικο στειλε μου πμ) γιατι η ψυχτρα που εχεις θεωρειται σχεδον κορυφη στο αερα

και δες τι θερμοκρασιες θα βαρεσουν οι πυρηνες και αν θα σου κανει throting

θα το τρεξω πιο βραδυ και θα σου στελω να σου πω...!

Δημοσ.

με τι ρευμα τον εχεις στα 3.5? γιατι ο δικος μου για να ειναι stable στα 4 στανταρ θελει τουλαχιστον 1.38 vcore και αλλαξα την υδοψυξη με μια εξωτερικη που εχω και στα 4 παιζει σε νορμαλ χρηση ιδια θερμοκρασια με του mb πανω κατω 28-30 και full load κατω απο 68 οι πυρηνες και κατω απο 50 ο επεξεργαστης

κατα την διαρκεια ολου του 3dmark06 με σκορακι 24600 (940 στα 4)δεν ανεβηκε ποτε πανω απο τους 50 ο επεξεργασης και οι πυρηνες κατω απο τους 68 παντα με μεσω ορο κοντα στους 38 ο επεξεργαστης

οποτε κατι δεν πηγαινε καλα με την Onboard υδροψυξη

Δημοσ.

παιδια γνωριζει κανεις που θα βρω να απενεργοπιησω αυτη την ρυθμιση μεσα απο το bios...?CPU TM FUNCTION.

ψαχνω και δεν μπορω να την βρω!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:41 ----------

με τι ρευμα τον εχεις στα 3.5? γιατι ο δικος μου για να ειναι stable στα 4 στανταρ θελει τουλαχιστον 1.38 vcore και αλλαξα την υδοψυξη με μια εξωτερικη που εχω και στα 4 παιζει σε νορμαλ χρηση ιδια θερμοκρασια με του mb πανω κατω 28-30 και full load κατω απο 68 οι πυρηνες και κατω απο 50 ο επεξεργαστης

κατα την διαρκεια ολου του 3dmark06 με σκορακι 24600 (940 στα 4)δεν ανεβηκε ποτε πανω απο τους 50 ο επεξεργασης και οι πυρηνες κατω απο τους 68 παντα με μεσω ορο κοντα στους 38 ο επεξεργαστης

οποτε κατι δεν πηγαινε καλα με την Onboard υδροψυξη

εγω τωρα τον εχω στα 3,8 και τον δοκιμαζω...ρευμα του εχω δωσει 1,2 και οι θερμοκρασιες ειναι σε full load απο 64-72 και του επεξεργαστη 54...σε κανονικη χρηση εχει 40-44 και 25 ο επεξεργαστης...

ε ναι απ'οτι φαινεται κατι δεν πηγαινε καλα με την υδροψυξη σου!

Δημοσ.

τα ειχε παιξει μαλλον τωρα εκανε μπουτ στα 4 με 22 βαθμους ακριβως τους ιδιους με το mb και τωρα ειναι στους 29 κανει κρυο βεβαια στο δωματιο

εντυπωση μου κανει το ποσο λιγο ρευμα θελει ο δικος σου

στην δικια μου μητρικη ειναι στο cpu configuration (rampage ii extreme)

τι σκορ βγαζεις στο 3dmark06?

Δημοσ.
παιδια γνωριζει κανεις που θα βρω να απενεργοπιησω αυτη την ρυθμιση μεσα απο το bios...?CPU TM FUNCTION.

ψαχνω και δεν μπορω να την βρω!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:41 ----------

εγω τωρα τον εχω στα 3,8 και τον δοκιμαζω...ρευμα του εχω δωσει 1,2 και οι θερμοκρασιες ειναι σε full load απο 64-72 και του επεξεργαστη 54...σε κανονικη χρηση εχει 40-44 και 25 ο επεξεργαστης...

ε ναι απ'οτι φαινεται κατι δεν πηγαινε καλα με την υδροψυξη σου!

Απόκλείεται με 1,2 volt να είσαι stable στα 3,8Ghz! Για ρίξε ένα screenshot απο cpu-z σε full load να σιγουρευτούμε. Πάντως αν κρίνω από τις θερμοκρασίες σου μάλλον κοντά στα 1,4 V εισαι, ίσως και λίγο παραπάνω!!!

Δημοσ.
τα ειχε παιξει μαλλον τωρα εκανε μπουτ στα 4 με 22 βαθμους ακριβως τους ιδιους με το mb και τωρα ειναι στους 29 κανει κρυο βεβαια στο δωματιο

εντυπωση μου κανει το ποσο λιγο ρευμα θελει ο δικος σου

στην δικια μου μητρικη ειναι στο cpu configuration (rampage ii extreme)

τι σκορ βγαζεις στο 3dmark06?

ναι και εμενα μου εκανε εντυπωση το ρευμα που θελει...τι να πω,δεν ξερω...ισως να ετυχε το κομματι!ειχα τρεξει το 3dmark το τελευταιο αλλα ξεχασα να σημιειωσω ποσο εβγαλα και το διεγραψα για να κατεβασω το 6 θα τα ξανα κατεβασω και τα δυο και θα σου πω!

εγω εχω αυτη...http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1186949&Manufacturer=MSI&category=69977721&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE873E77100669B2116CE4B881201D907D236D480C8F9096A5011A3281EE9BC0AC8739CA411772158FFCAB712984E3162EA43FADF082FE112D65BFE163368113AFBB9B862DCA83306B98FA7611796479BF15C894212FEBC0B810A6BA85CAF9DE26202465D45D8D78545424B6A1ABA876A2BEA1AB355AD76FFC

Δημοσ.
τελικα εδωσα παραπανω vcore και vdram και δουλευει τωρα στα 3,4ghz οι θερμοκρασιες ειναι 39-38-37-34 και full load 65-65-62-61 και μου φαινοντε λιγο υπερβολικες για την ψυχτρα που εχω...σκευτομαι να τον ανοιξω για να βγαλω και να την ξανα βαλω μηπως δεν εχει κατσει καλα...εσυ τι λες?

εισαι λιγο ψηλα για 3,4. τι θερμοκρασια cpu εχεις;

post-82775-129063002183_thumb.jpg

Δημοσ.

Συγνωμη ξεχασα να το αναφερω. Noctua για 1366 (εχω κανει λειανση της βασης), δυο ανεμιστηρες.

Ο λογος που ειπα οτι ισως ειναι λιγο ψηλα ειναι οτι πολλες φορες δεν εξαρταται απο ενα μονο παραγοντα πχ. : δεν γινεται καλο κουμπωμα, η βαση να κοιταξει αν ειναι εντελως επιπεδη, τι θερμικη παστα χρησιμοποιειται, ροη αερα εχει το κουτι.

Βοηθαει παρα πολλη παντος αν υπαρχει ανεμιστηρας ,κυριως 230mm στο πλαι του κουτιου.

Δημοσ.
Συγνωμη ξεχασα να το αναφερω. Noctua για 1366 (εχω κανει λειανση της βασης), δυο ανεμιστηρες.

Ο λογος που ειπα οτι ισως ειναι λιγο ψηλα ειναι οτι πολλες φορες δεν εξαρταται απο ενα μονο παραγοντα πχ. : δεν γινεται καλο κουμπωμα, η βαση να κοιταξει αν ειναι εντελως επιπεδη, τι θερμικη παστα χρησιμοποιειται, ροη αερα εχει το κουτι.

Βοηθαει παρα πολλη παντος αν υπαρχει ανεμιστηρας ,κυριως 230mm στο πλαι του κουτιου.

ρε φιλε που το εκανες αυτο;:-)

Δημοσ.
ρε φιλε που το εκανες αυτο;:-)

Σ αυτο το κουτι με αυτο τον ανεμιστηρα αυτη την ψυκτρα και ορισμενους πειραματισμους και δοκιμες.

Η μετρηση εγινε με prime95 (small FFTs) και ανεμιστηρες στο φουλ .

Τωρα αν με το που το εκανα; εννοεις κατι αλλο θα πρεπει να το διευκρινησεις.

Δημοσ.
Σ αυτο το κουτι με αυτο τον ανεμιστηρα αυτη την ψυκτρα και ορισμενους πειραματισμους και δοκιμες.

Η μετρηση εγινε με prime95 (small FFTs) και ανεμιστηρες στο φουλ .

Τωρα αν με το που το εκανα; εννοεις κατι αλλο θα πρεπει να το διευκρινησεις.

εχω κανει πρασινο αυτο που θελω να μου απαντησεις:-)

οχι τιποτα αλλο να το δοκιμασω και εγω:P

Δημοσ.
εχω κανει πρασινο αυτο που θελω να μου απαντησεις:-)

οχι τιποτα αλλο να το δοκιμασω και εγω:P

Συγνωμη δεν το ειχα προσεξει.

Ντουκοχαρτο 600 800 1000 1200 1500 2000 απο οποιοδηποτε μαγαζι που πουλαει χρωματα. Λενε με νερο , αλλα μην το κανεις με νερο,, διοτι: καθως την ξυνεις πανω στο ντουκοχαρτο με νερο μαζευονται κροκιδες οι οποιες σε 1500 ή στο 2000 αντι να λειενουν την βαση της ψυκτρας κανουν ψιλες χαρακιες. Να παρεις ενα σπρει πεπιεσμενου αερα.Σε καθε περιστροφη 90 μοιρων να φυσας πανω στο ντουκοχαρτο και την βαση της ψυκτρας για να μην μενουν κοκκοι. Θα παρεις ενα γυαλι και με χαρτοταινια θα ακινητοποιησης πανω το ντουκοχαρτο .εδω εχει μερικους οδηγους. Απο εκει και μετα μονος σου θα βρεις το καλυτερο και σταθεροτερο τροπο για να κρατας την δικη σου ψυκτρα. Το βασικο ειναι να μην μενουν υπολειμματα πανω στο ντουκοχαρτο. Βασικα απο το 800 εως το 1500 την κανουν την δουλεια, αλλα στο τελος εσυ αποφασιζεις βλεποντας και κανοντας. Τωρα αν εχεις αποτελεσμα; Οταν παιζεις με βαθμους, ενα - δυο απο εδω , εναν - δυο απο εκει στο τελος αθροιστικα παντα θα βγαζεις το αποτελεσμα αν ειναι αξιο λογου ή αν ειναι μια πατατα.:-)

Καλη επιτυχια.

Δημοσ.
Συγνωμη δεν το ειχα προσεξει.

Ντουκοχαρτο 600 800 1000 1200 1500 2000 απο οποιοδηποτε μαγαζι που πουλαει χρωματα. Λενε με νερο , αλλα μην το κανεις με νερο,, διοτι: καθως την ξυνεις πανω στο ντουκοχαρτο με νερο μαζευονται κροκιδες οι οποιες σε 1500 ή στο 2000 αντι να λειενουν την βαση της ψυκτρας κανουν ψιλες χαρακιες. Να παρεις ενα σπρει πεπιεσμενου αερα.Σε καθε περιστροφη 90 μοιρων να φυσας πανω στο ντουκοχαρτο και την βαση της ψυκτρας για να μην μενουν κοκκοι. Θα παρεις ενα γυαλι και με χαρτοταινια θα ακινητοποιησης πανω το ντουκοχαρτο .εδω εχει μερικους οδηγους. Απο εκει και μετα μονος σου θα βρεις το καλυτερο και σταθεροτερο τροπο για να κρατας την δικη σου ψυκτρα. Το βασικο ειναι να μην μενουν υπολειμματα πανω στο ντουκοχαρτο. Βασικα απο το 800 εως το 1500 την κανουν την δουλεια, αλλα στο τελος εσυ αποφασιζεις βλεποντας και κανοντας. Τωρα αν εχεις αποτελεσμα; Οταν παιζεις με βαθμους, ενα - δυο απο εδω , εναν - δυο απο εκει στο τελος αθροιστικα παντα θα βγαζεις το αποτελεσμα αν ειναι αξιο λογου ή αν ειναι μια πατατα.:-)

Καλη επιτυχια.

σε ευχαριστω πολυ...ομως αερας και ντουκοχαρτο ποσο κανουν;:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...