Προς το περιεχόμενο

Συλλογικές αυταπάτες ή αλήθεια;Ο ιστορικός Ιησούς

Ptolemy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aρα η φύση δεν επιθυμεί την επιβίωση της. Δεν είναι ενα μεγάλο σύστημα (είσοδοι, έξοδοι, αναδράσεις) ή ένας οργανισμός (κι αυτός σύστημα είναι). Ασφαλώς και το νεφρό πχ δεν αισθάνεται το αλκοολ, αλλά δίνει σήμα κάπου και ειδοποιεί εσένα πως ρε μάγκα μην πίνεις πολύ, σε πειράζει το ποτό.

Η φύση απλά υπάρχει. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από όλα αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Καλύτερη και πιο φυσιολογική απάντηση δεν νομίζω να υπάρχει.

Ανθρωπομορφισμοί και αγιοποίηση της ανθρώπινης συνείδησης δεν υφίστανται. Χeστηκε το σύμπαν αν εσύ έχεις συνείδηση του εαυτού σου.

Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ότι του αρέσει..

Στον μικρόκοσμο ακόμα και η αιτιότητα (αρχή δράσης-αντίδρασης) χάνει την παντοδυναμία της. Τα λεγόμενα εικονικά σωματίδια (στα οποία οφείλονται πλήθος φαινόμενα που οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει στον μικρόκοσμο) αναδύονται από το κβαντικό κενό (που κάθε άλλο παρά κενό είναι με την συνηθισμένη έννοια) απρόβλεπτα και αυθόρμητα και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

http://www.physics4u.gr/articles/2006/vacuum_fluctuations_universe.html

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο γυμνάσιο και το λύκειο, πάλι τα παιδάκια αυτά επειδή ήταν κοντά και άσχημα οι καθηγητές δεν τα βάζανε διμοιρίτες. Οπότε λέγανε στα άλλα παιδάκια να μην παρελάσουν κι αυτά. [...] Σήμερα μπορεί κανείς να τα δει στις παρελάσεις με πανώ κατά των παρελάσεων ή να τσαντίζονται που ο κόσμος μαζεύεται στις εκκλησίες.

Νιώθω πως οι εκφραστικές μου ικανότητες είναι πολύ λίγες για να απαντήσουν σε κάτι τέτοια όπως πρέπει.

Γιατί μυγιάστηκες? Δεν εννούσα αυτούς που απλά είναι άθεοι ή απατριδες και αδιαφορούν. Εννοούσα αυτούς που με σταλινικό τρόπο, προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους στους άλλους.

Το ήξερα ότι έλεγε την αλήθεια:

http://www.revleft.com/vb/you-got-nothing-t105738/index.html?t=105738

Δημοσ.
Στο σχολείο, στα παιδικά πάρτυ κάποια παιδάκια δεν τα καλούσαμε. Ηταν κάπως περίεργα. Αυτά τα παιδάκια όμως λέγανε στα άλλα μην πάτε στο πάρτι της μαρίτσας γιατί είναι... Βέβαια στα πάρτι μαζεύονταν παιδάκια από διαφορετικά σχολεία χωρίς απαραίτητα να τους αρέσουν τα ίδια παιχνίδια. Στο γυμνάσιο και το λύκειο, πάλι τα παιδάκια αυτά επειδή ήταν κοντά και άσχημα οι καθηγητές δεν τα βάζανε διμοιρίτες. Οπότε λέγανε στα άλλα παιδάκια να μην παρελάσουν κι αυτά.

2uprcaw.gif

Δημοσ.

Να σας ρωτησω κατι?

Εχετε σκεφτει οτι η ηλιθιοτητα/αποπροσανατολισμος και εν τελει η μα... του απαλευτου αποτελει τακτικη για να κανει μπιπ τα νηματα με θεματα που δε του αρεσουν/δε τον συμφερουν?

Παραδειγμα αυτο το νημα που μιλαει για κατι σημαντικο μπηκε και με τις ηλιθιοτητες του το εκανε μπ...ε, παιδικη χαρα.

Αμα μιλαγε για τιποτα φασισμους και εθνικιστικα η για τον εβραιοχριστιανοσμο/ορθοδοξια κατι μου λεει οτι θα εμενε on topic διατηρωντως βεβαια τη γνησια μα... που τον διακρινει.

Δημοσ.
Μονο που σε ολο το φασμα της ιστοριας θα βρεις καποιους να εκμεταλευονται την οποια θρησκεια για να πετυχουν τους σκοπους τους.

Sorry αλλα δεν χρειαζομαι καποια θρησκεια να μου πει οτι πρεπει να ειμαι καλος, να συμπονω τον συνανθρωπο μου και να μην βγω εξω με ενα αλυσοπριονο και οποιον παρει ο χαρος.

Εχω λογικη, και δεν μου την εδωσε κανενας θεος.

Όπως θα βρεις επίσης κάποιους να εκμεταλλεύονται την όποια πολιτική και κοινωνική κοσμοθεωρία και ιδανικό για να πετύχουν τους σκοπούς τους (βλέπε πόλεμοι στο όνομα της ειρήνης, απολυταρχικά καθεστώτα στο όνομα της δημοκρατίας, ανελευθερία στο όνομα της ελευθερίας, πλουτισμός λίγων στο όνομα του κομμουνισμού κτλ).

Your point?

Δημοσ.
Είναι κουραστική η προσπάθεια να μαυρίσετε μια θρησκεία πιασμένοι σε θεωρείς συνωμοσίας, σε διεφθαρμένους πνευματικούς κτλ.

Αν γουστάρετε πραγματικά διάλογο, γράφτε ποιές κατευθύνσεις δίνουν τα κατά τον χριστιανισμό ιερά κείμενα που δεν σας αρέσουνε και γιατί για να το συζητήσουμε.

Σίγουρα δεν προσπαθεί κανείς να "μαυρίσει" καμία θρησκεία αλλά στο συγκεκριμένο topic αν όπως δείχνουν τα υπάρχοντα στοιχεία δεν υπήρξε ιστορικό πρόσωπο Ιησούς αλλά ήταν μια δημιουργία κάποιων ανθρώπων μετά από 2-3 αιώνες, σημαίνει οτι όπως και όλες ανθρώπινες δημιουργίες/θεωρίες υπόκεινται σε κριτική.

Οσο για τις κατευθύνσεις που λές, θα ήθελα να ήξερα την άποψη της εκκλησίας στο λόγο που λέει στο κατά Λουκά οτι βγάζει ο Ιησούς στους μαθητές του (ΙΔ 26 και κατά Μάρκο Γ 31-35):

" Οποιος με ακολουθεί και δεν μισεί τον πατέρα του και τη μάνα του και τη γυναίκα του και τα παιδιά του και τα αδέρφια του και την ψυχή του, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου(!!!!)"

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ----------

Απλό είναι.Μετά κατάλαβε ο Παύλος και οι συν-αυτώ τι θησαυρό είχαν στα χέρια τους και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Παυλιανισμός θάπρεπε να λέγεται....

Για τον Παύλο πια δεν υπάρχει και κανένα απολύτως στοιχείο.Δεν τον αναφέρουν ούτε τα ευαγγέλια, που παρότι αναφέρονται στη ζωή του Ιησού, μια νύξη θα έκαναν.

Οι ιστορικοί όλοι τον αγνοούν και μάλιστα πρίν μερικά χρόνια ένας καθηγητής ονόματι Νόρντεν, απέδειξε ότι η περίφημη ομιλία του στον Αρειο Πάγο της Αθήνας είναι αντιγραφή της ομιλίας του υπαρκτού ιστορικά προσώπου του Απολλώνιου του Τυανέα.

Δημοσ.
Εγω παλι πιστευω οτι ο ομνι ειναι μια συλλογικη αυταπατη.

Δε δυναται να υπαρχει ο ανθρωπας.

...ενδιαφέρουσα άποψη...χμμμμμμμμ

Δημοσ.
nick[;2661603'']Δεν με απασχολεί τόσο αν υπήρξε όντως σαν ιστορικό πρόσωπο ο ιησούς, όσο το αρχέτυπο του μεσσία, το μεσσιανικό σύνδρομο, ο μεσσιανισμός κλπ, περισσότερο από την πλευρά της ψυχολογίας και -λιγότερο- του εσωτερισμού.

Για αυτή την πλευρά του χριστιανισμού, νομίζω το καλύτερο βιβλίο είναι "το Δόγμα του Χριστού" του Εριχ Φρόμ.

Δημοσ.
Όπως θα βρεις επίσης κάποιους να εκμεταλλεύονται την όποια πολιτική και κοινωνική κοσμοθεωρία και ιδανικό για να πετύχουν τους σκοπούς τους (βλέπε πόλεμοι στο όνομα της ειρήνης, απολυταρχικά καθεστώτα στο όνομα της δημοκρατίας, ανελευθερία στο όνομα της ελευθερίας, πλουτισμός λίγων στο όνομα του κομμουνισμού κτλ).

Your point?

Το point μου ειναι η δευτερη παραγραφος απο το quote που εκανες...

Δεν χρειαζομαι την κατευθυνση της οποιας θρησκειας για να ειμαι αυτο που λεμε "καλος ανθρωπος".

Στο κατω κατω ο ιδιος ο χριστιανισμος σαν θρησκεια δεν ειπε και τιποτα καινουριο.

Αγαπατε αλληλους και μην σκοτωνεστε μεταξυ σας?

Και ολα αυτα με τον εκβιασμο του Παραδεισου προκειμενου να τα τηρησω και ενα βαρυ αμαρτημα απο την στιγμη που θα βγω απο την μητρα της μανας μου.

Οχι φιλε μου. Μορω να ειμαι "καλος χριστιανος" χωρις να ειμαι χριστιανος.

Btw τα πολιτικα συστηματα που κολλανε με το θεμα?

Ειπε κανεις οτι εχουμε βρει το τελειο συστημα και δεν υπαρχει εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο?

Αμα καταφερουμε και το κανουμε αυτο, η θρησκεια θα χρειαζεται μονο για να καταπραυνει τον πονο και τον φοβο του θανατου.

Δημοσ.
Ο έρωτας έχουμε πλειστάκις τονίσει, ότι είναι αυθυποβολή, γενικά παντού στη φύση (θα ξέρει ο lucifer καλύτερα), το promiscuity υπερέχει. Τα θηλυκά γονιμοποιούνται από πολλούς άντρες και τα αρσενικά γονιμοποιούν πολλές θηλυκές. Βέβαια το αμερικάνικο όνειρο χρειάζεται ένα αντρογυνο, βασικό συστατικό για την επιβίωση του

Αρκεί βέβαια όλα τα αρσενικά να φέρουν τα θηλυκά σε οργασμό για να γίνει και η γονιμοποίηση.

Δημοσ.
για κατι σημαντικο

Για σένα. Αλλά και πάλι,τη Μ.Βδομάδα βγήκε κάποιος να βγάλει το κόμπλεξ του για τον Ιησού και τους Αγίους? Αν δε γουστάρεις

α)παρελάσεις

β)εθνικές εορτές

γ)γιορτές, γάμους και βαφτίσια

μην πατάς. Ασε τους άλλους να πηγαίνουν. Μα προς Θεού μην νομίζεις πως ανακάλυψες την "σωστή" οδό και όλοι οι άλλοι το "σκότος" και περιμένουν από εσένα ως άλλο "μεσσία" να τους σώσεις.

Οποιος με ακολουθεί και δεν μισεί τον πατέρα του και τη μάνα του και τη γυναίκα του και τα παιδιά του και τα αδέρφια του και την ψυχή του, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου(!!!!)"

Τι δεν καταλαβαίνεις. Η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη από τις επίγειες. Αυτό δεν είναι και το νόημα της Κ.Διαθήκης

Δημοσ.
Αρκεί βέβαια όλα τα αρσενικά να φέρουν τα θηλυκά σε οργασμό για να γίνει και η γονιμοποίηση.

Το οποιο μου δημιουργει μια απορια.

Ρε συ omnislash οι γυναικες σε κατι χωρες που τους εκοβαν την κλειτοριδα, πως στο διαολο εκαναν παιδια?

Εκτος αν μετραει ο κολπικος οργασμος μονο...

Δημοσ.
Το οποιο μου δημιουργει μια απορια.

Ρε συ omnislash οι γυναικες σε κατι χωρες που τους εκοβαν την κλειτοριδα, πως στο διαολο εκαναν παιδια?

Εκτος αν μετραει ο κολπικος οργασμος μονο...

[Omni mode]

Υπάρχουν δηλαδή πολλά είδη;

[/Omni mode]

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:24 ----------

Τι δεν καταλαβαίνεις. Η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη από τις επίγειες. Αυτό δεν είναι και το νόημα της Κ.Διαθήκης

You give love, a bad name!

Μπλα μπλα μπλα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...