Προς το περιεχόμενο

Νομος Σχετικα Με την Αγορά δικυκλου

mmpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι θα υπάρχουν και άλλοι όπως εγώ που να έχουν κάποιες απορίες σχετικά με τους νόμους γύρο από τα δίκυκλα!

εδώ όποιος μπορεί να ξέρει κάτι ας βοηθήσει την κατάσταση !

πχ

--> Πότε βγάζουμε δίπλωμά για 50κκ 125κκ και για 125+κκ

--> Από πότε μπορείς να έχεις στο όνομα σου μια μοτοσικλέτα ,και αν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είσαι πάνω από 21 για να κατέχεις 700κκ μηχανή πχ...

-->και τι μηχανές και παπιά θα προτείνατε !

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:56 ----------

ακούστε την δικιά μου απορία σε αυτό το θέμα !

εγώ είμαι 17 και έχω ένα άστρα ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ παπί περιστασιακά εχω οδηγήσει και Ζ750 άλλα θέλω όταν πάω 18 να πάρω μια δικιά μου !

τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα άλλα ούτε το αν έχω δίπλωμά (μια ζωή παρανόμως είμαι έτσι και αλλιώς) !

άλλα το αν μπορώ να την έχω στο όνομα μου !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ουαου.. ζαλιζει το ποστ σου οπως ειμαι σιγουρος οτι θα ζαλιζει κ η εξατμιση απο την παπια σου....

anyway, μηχανη στο ονομα σου χωρις να κανεις φορολογικη δηλωση μπορεις να εχεις μεχρι 200cc απο 200cc και πανω πρεπει να την δηλωνεις κανονικα. αυτα ισχυαν πρινα πο μερικα χρονια δεν ξερω αν εχουν αλλαξει τωρα που αλλαξε κ η φαση με τα διπλωματα (με τους ιππους πλεον κ οχι με τα κυβικα)

εγώ είμαι 17 και έχω ένα άστρα ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ παπί περιστασιακά εχω οδηγήσει και Ζ750 άλλα θέλω όταν πάω 18 να πάρω μια δικιά μου !

τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα άλλα ούτε το αν έχω δίπλωμά (μια ζωή παρανόμως είμαι έτσι και αλλιώς) !

άλλα το αν μπορώ να την έχω στο όνομα μου !

Προσεχε εισαι στην φαση της ορμης(για λογους κοσμιοτητος δεν χρησιμοποιω την γνωστη λεξη) αν την βγαλεις καθαρη τωρα και θελεις θα γερασεις πανω στις μοτο.

Το καλυτερο πραμα ειναι να κυκλοφορας νομιμος χωρις το αγχος μην ειναι στημενοι στη γωνια, θα τους φυγης μια δυο δεκα ε και μια φορα σπαει η σταμνα.

Σημερα υπαρχουν μικρα μηχανακια πολυ γρηγορα και με ενα ικανο αναβατη γινονται ειδικα μεσα στην πολη πυραυλοι.

To θέμα δεν είναι αν "είναι στημένοι στην γωνία".

Το θέμα είναι πως σπάει ο διάολος το πόδι του και σου πετάγεται ένα πιτσιρίκι και το σκοτώνεις. Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τέτοια κατάσταση?

Επίσης ξανασπάει ο διάολος το πόδι του και σου βγαίνει ένας παλαβός με κόκκινο και σε στέλνει αδιάβαστο.

Συμβιβάζεσαι με το γεγονός πως και δίκιο δεν θα βρεις, και η ασφάλειά σου (του) θα κάνει τον κινέζο?

* Δίπλωμα για 50cc βγάζεις απο την τροχαία, όταν κλείσεις τα 16 και έχεις την γραπτή συγκατάθεση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ γονείς σου.

* Στα 18 βγάζεις δίπλωμα για Α1 κατηγορία, που σημαίνει οτι μπορείς να οδηγήσεις οτιδήποτε μέχρι 34hp. Δηλαδή ακόμα και Hayabusa 1300 μπορείς να κυκλοφορήσεις ΑΝ το προσαρμόσεις να αποδίδει 34Hp.

* Στα 21 βγάζεις δίπλωμα Α κατηγορίας, δηλαδή χωρίς κανένα περιορισμό. Αν είσαι κάτοχος Α1 διπλώματος για 2 χρόνια τότε αναβαθμίζεσαι σε Α κατηγορία στα 20 σου.

Για να είσαι κάτοχος μηχανής πρέπει να έχεις δικό σου ΑΦΜ. Και τις μοτοσυκλέτες δεν τις δηλώνεις για λιγότερα απο 600cc (όχι 100% σίγουρο αυτό).

Όσο το να κυκλοφορείς χωρίς δίπλωμα, είναι η υπέρτατη βλακεία που μπορείς να κάνεις. Κι αν συμβεί κάτι άσχημο (ένα ατύχημα) τότε είσαι σε πολύ δυσμενή κατάσταση! Και χωρίς δίπλωμα, εννοείται οτι δεν μπορείς να βγάλεις και ασφάλεια. Κοινώς είσαι ΚΑΙ ανασφάλιστος!

Δίπλωμα, ασφάλεια και κράνος πάνω απ΄ όλα!!

* Και χωρίς δίπλωμα, εννοείται οτι δεν μπορείς να βγάλεις και ασφάλεια. Κοινώς είσαι ΚΑΙ ανασφάλιστος!

δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο (πριν απο μερικα χρονια δεν ισχυε σιγουρα αλλα κ τωρα δεν μου ζητανε το διπλωμα για να μου κανουν ασφαλεια)

• Super Moderators
δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο (πριν απο μερικα χρονια δεν ισχυε σιγουρα αλλα κ τωρα δεν μου ζητανε το διπλωμα για να μου κανουν ασφαλεια)

Απλώς η ασφαλιστική δεν σε καλύπτει εάν δεν έχεις δίπλωμα. Η μη ύπαρξη διπλώματος και η μέθη είναι δύο κλασσικές εξαιρέσεις από την ασφάλιση.

Το οποίο τι σημαίνει; Ότι εάν κάνεις ατύχημα και δεν έχεις δίπλωμα (ή είσαι μεθυσμένος) η ασφαλιστική σου εταιρεία αποζημιώνει κανονικότατα τον άλλο και μετά στρέφεται εναντίον σου και σου ζητάει τα λεφτά που έδωσε στον άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...