poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 prpei και εσεις να τρεξετε προγραμμα update απο windows 7 που δεν τα υποστηριζει το προγραμμα.εμμμ καλυτερα απο Usb stick απο μεσα απο το bios.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 prpei και εσεις να τρεξετε προγραμμα update απο windows 7 που δεν τα υποστηριζει το προγραμμα.εμμμ καλυτερα απο Usb stick απο μεσα απο το bios. ΑΝ τελικά φταίνε τα windows, μια εταιρεία σαν την asus θα έπρεπε να προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο, και γενικότερα για τον τρόπο που γίνεται το update. Ως παλιός χρήστης, έχω κάνει άπειρα updates μέσα από boot disk σε pentium mmx, pentium 3, pentium 4. Τα προγράμματα που κάνουν αναβάθμιση μέσα από τα windows υποτίθεται πως πρέπει να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη... Στο θέμα μας τώρα, το manual λέει πως αν απλά γράψουμε το bios rom file σε μια δισκέτα ή σε ένα USB stick, η λειτουργία ASUS CrashFree BIOS 3 utility θα αποκαταστήσει αυτομάτως τη λειτουργία του pc, εγκαθιστώντας το σωστό BIOS ROM FILE... Το προσπαθώ εδώ κι ώρα αλλά μάταια...
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Η εταιρεια δεν γραφει πουθενα οτι το προγραμμα τρεχει σε windows 7
Ai8erovamon Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αθάνατη asus με τις αηδίες σου!!! απαράδεκτες μητρικές!!! απαράδεκτη εταιρία στο σύνολό της!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Η εταιρεια δεν γραφει πουθενα οτι το προγραμμα τρεχει σε windows 7 Καλά, ας δούμε και οι υπόλοιποι τι λειτουργικό είχαν...
bau_07 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 M @ # @ *i< i Ε Σ !!! Η πιο αξιοπιστη υποτιθεται εταιρεια ΛΕΕΙ M @ # @ *i< i Ε Σ !!!! Μας λεει να βαλουμε το bios σε Floppy.Εχει δει κανεις floppy στα 2ΜΒ? Πως θα το χωρεσουμε δηλαδη? Επισης λεει να βαλουμε το bios file σε USB Flash. Αυτο το εκανα απειρες φορες και δεν εγινε αναγνωριση του USB. Το ιδιο λεει και καποιος παραπανω, το ιδιο διαβασα και σε ξενα φορουμ. Το να κανεις bootable USB, ειναι αγγουρι. Εγω προσωπικα ημουν ετοιμος να την πεταξω και να παω για MSI. Η "φωτιση" που μου ηρθε ξαφνικα και σωθηκα, ηταν να κανω copy&paste ΟΛΟ το cd της ΜΒ σε ενα νεο CD μεσω του NΕRΟ Burning ROM, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ την παλια εκδοση bios που περιειχε το cd με τη νεα. (και αυτο το εκανα γιατι, ψαχνοντας το pc να βρει το αρχειο bios, ναι μεν το εβρισκε στο CD, αλλα ελεγε οτι ειναι παλιο και δεν υποστηριζει το νεο Hardware.) (Τη διαδικασια την περιγραφω πιο πανω) Μετα απ'ολα αυτα, θυμηθηκα και πως εγινε η ζημια: Αναβαθμισα το bios της P5K-E μεσα απο WINXP-SP3 με το utility "ASUSUPDATE". Το ειχα κανει με επιτυχια αλλες 2 φορες παλιοτερα. Τωρα προφανως, αν και εχω UPS, καπου κολλησε η διαδικασια, με αποτελεσμα να μου ανοιξει το pc σε μαυρη οθονη: "Boot Block Compatible Version Ver.029 Please do NOT insert any disk into CD-ROM or Floppy drive if you want to recovery with an USB device. Bad BIOS chechsum. Starting BIOS Recovery ... _" Παντως ολοι συνιστουν να κανουμε αναβαθμιση bios μεσα απο το bios με το utility ASUS EZ Flash. Αν το δοκιμασε κανεις ας μας πει.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 prpei και εσεις να τρεξετε προγραμμα update απο windows 7 που δεν τα υποστηριζει το προγραμμα.εμμμ καλυτερα απο Usb stick απο μεσα απο το bios. Η εταιρεια δεν γραφει πουθενα οτι το προγραμμα τρεχει σε windows 7 Αναβαθμισα το bios της P5K-E μεσα απο WINXP-SP3 με το utility "ASUSUPDATE" Τσα! καλά που γράφει ότι υποστηρίζει τα winXP... -Reset Battery PINS, αποσυνδεω τους HDD -Copy&Paste τα περιεχομενα του αυθεντικου CD της MB σε νεο CD με ΝΕRΟ ROM, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΤΟ υπαρχον παλιο bios με το νεο bios file π.χ. P5K-E-1301.ROM με μετονομασμενο τιτλο P5KE.ROM -Βαζω το CD και κανω restart ή απο διακοπτη on/off μεχρι να αρχισει να ψαχνει σε Floppy/USB/CDROM. Το βρισκει στο CDROM , και κανει Διαγραφη παλιου/Εγγραφη νεου bios.(~1-2 λεπτα) Η DRAM να ειναι >512ΜΒ, αλλοιως δεν ξεκινα το ψαξιμο του CD Δυστυχώς ούτε έτσι θέλει να δουλέψει η δικιά μου μητρική...
poulinos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 το εχω κανει μεσα απο το bios και ολα οκ.επισης με τοasus update το εχω κανει και σε vista me firewall κλειστα και με την τελευτεα εκδοση παντα του asus update και παλι ολα καλα.και εγω Msi ειχα παρει αλλα απογοητευτηκα απο πολλα πραγματα.για το Msi eclipse φαντασου.το μονο καλο 10 sata.floppy τα ξεχνας.πχ το revolution δεν υποστηριζει floppy.για usb stick νομιζω πρεπει να ειναι κατω απο 512 mb και επισης να ειναι fat32 Οχι ntfs.αν το εχει δοκιμασει κανεις ας μας πει.δεν εχω δοκιμασει recovery απλα update απο stick kai ok.to usb stick δεν χριαζεται να ειναι bootable για το recoveryalla ginεται ευκολα με ενα utility της Hp.επισης απλα ενημερωτικα μεταξυ αστειου και σοβαρου υπαρχουν floppy 2,88 mb οπως και μια δισκετα 1,44 μπορεις να την κανεις 1,62 usable
poulinos Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 και μια ερωτηση .οταν εκανες copy to cd ths asus πως το εκανες boot?απο floppy πηρε τα αρχεια η τα πηρες απο το ιδιο το cd tis asus.με nero το εγραψες η το εκανες iso και εκανες τις αλλαγες και μετα το εγραψες σαν Iso?
bau_07 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 και μια ερωτηση .οταν εκανες copy to cd ths asus πως το εκανες boot?απο floppy πηρε τα αρχεια η τα πηρες απο το ιδιο το cd tis asus.με nero το εγραψες η το εκανες iso και εκανες τις αλλαγες και μετα το εγραψες σαν Iso? Οταν κρασαρε το βιος ειχα winXPSP3.Μου εβγαζε στην εκινηση σε μαυρη οθονη: "Boot Block Compatible Version Ver.029 Please do NOT insert any disk into CD-ROM or Floppy drive if you want to recovery with an USB device. Bad BIOS chechsum. Starting BIOS Recovery ... _" Δοκιμασα το CD που συνοδευει τη ΜΒ αλλα ενω το ετρεχε και εβρισκε το αρχειο bios P5KE.ROM, ελεγε οτι ειναι παλιο και δεν υποστηριζει το hardware. Τι εκανα με λεπτομερειες: Εβαλα σε αλλο pc το αυθεντικο cd της ΜΒ, ανοιξα το NERO Burning Rom και "εσυρα" ολα τα περιεχομενα του προς τα αριστερα στο Νεο cd. Εκανα Delete στο αρχειο bios και προσθεσα αριστερα το νεο αρχειο bios που ειχα κατεβασει μετονομασμενο απο P5K-E-1301.ROM σε P5KE.ROM.(SOS=ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ,αλλιως δεν το διαβαζει ). Εκαψα σε CD. Ετσι το τελικο Νεο cd περιεχει προφανως ολα τα boot αρχεια του παλιου+ νεο BIOS. Αμεσως το αναγνωρισε και αρχισε να κανει Διαγραφη του παλιου/Εγγραφη του νεου BIOS. Μεσα σε 1 λεπτο τελειωσε. Restart και ανοιξαν κανονικα τα Windows! *Poulinos, τι ακριβως μηνυμα σου βγαζει?
poulinos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 δεν μου βγαζει καποιο μυνημα απλα ηθελα να μαθω για το θεμα booting για αυτο ρωτησα.δοξα το θεω με πανω αππο 200 bios update και καμια 300 firmware update σε ρουτερ μονο σε 2 ρουτερ εχει αποτυχει.σε mobo αποτυχε μια φορα επειδη ειχε η δισκετα bad sector αλλα οκ χωρις να κλεισω το Pc εφτιαξα σε αλλο αλλη δισκετα και ολα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.