Προς το περιεχόμενο

Asus P5W DL Bios Crash

eric_in

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.άλλαξα επεξεργαστή στην πιο πάνω μητρική και δεν τον έβλεπε σωστά.μπαίνω στην asus και βλέπω ότι θέλει bios update.επείδη δεν έιχα και πολύ χρόνο να ασχοληθώ πήγα να κάνω update με utility της asus μέσα από τα win και εκεί ήρθε το τέλος.κόλησαν τα win και το utility και αναγκαστικά έκανα restart αφου δεν γινόνταν τίποτε άλλο.τώρα το pc δεν κάνει τίποτα.εγγύηση δεν υπάρχει.διάβασα για ένα άλλο utility το Crash Free BIOS 3 της asus που λέει ότι η μητρική το υποστηρίζει.έλα όμως που δεν έχω ούτε το γνήσιο cd για να το δοκιμάσω έστω και στο site της asus δεν το βρίσκω πουθενά.κάθε βοήθεια δεκτή!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:19 ----------

επειδή έχω και ένα ίδιο τέτοιο m/b σε άλλο pc λέω να προσπαθήσω και κάτι άλλο που είχα διαβάσει παλιότερα.άλλαζες το bios από την χαλασμένη m/b με ένα άλλο που ήταν σωστό,άνοιγες το pc και ένω ήταν ανοιχτό τότε έβγαζες το καλό bios και έβαζες πάνω το χαλασμένο και μετά του έκανες και πάλι update.δεν είμαι σίγουρος για την όλη διαδικασία(ειδικά για το κομμάτι που αλλάζεις το bios ενώ είναι ανοιχτό το pc) γιατί έχω πολύ καιρό που το διάβασα και τώρα δεν μπορώ να βρώ που.αν το έχει κάνει αυτό κάποιος ας βοηθήσει.

Δημοσ.

Αν το bios δεν ειναι κολλημενο πανω και μπορει να βγει,γινεται να το φτιαξεις.

Αν θες μπορεις επισης να την στειλεις πισω και θα σου το φτιαξουν αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει.

Δημοσ.

δεν είναι κολλημένο.βγαίνει.απλά δεν θυμάμαι ακριβώς τον τρόπο και με ποια σειρά πρέπει να γίνει η δουλειά.

Δημοσ.

λοιπόν η λύση βρέθηκε.με τον τρόπο που είπα πιο πάνω.έβαλα bios από άλλη ίδια μητρική.το pc άνοιξε κανονικά.έκανα restart και πάτησα Alt+F2 όπως λέει στο manual της μητρικής για να κάνεις update από δισκέτα.προσοχή εδώ.δεν είχα μέσα την δισκέτα στην οποία είχα βάλει το τελευταίο bios.όταν μπήκε στο μενού που είναι για να κάνεις update bios έψαχνε να βρει new bios από το floppy.ένω λοιπόν ήταν ανοιχτό το pc στο μενού για το update έβγαλα από πάνω το καλό bios που είχα πάρει από την άλλη μητρική και έβαλα πάνω το χαλασμένο.στην συνέχεια έβαλα μέσα την δισκέτα και άρχισε να ψάχνει για το new bios.όταν το βρήκε έκανε update κανονικά στο χαλασμενο bios και στο restart που έκανε στη συνέχεια όλα δουλευαν μια χαρά!!!!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
ναι έτσι είναι.πάλι καλά που θυμήθηκα αυτό το κόλπο.

ASUS P5K-E/WIFI-AP

---------------------

Δεν ξερω πως συνεβη. Μετα απο bios update, ισως οταν εβγαλα τη μπαταρια και εκανα τα jumpers αλλαγη.

Τεσπα, τωρα μου βγαζει σε μαυρη οθονη:

Boot Block Compatible Version Ver.029

Please do NOT insert any disk into CD-ROM or Floppy drive

if you want to recovery with an USB device.

Bad BIOS chechsum. Starting BIOS Recovery ... _

Δοκιμασα τα εξης:

1. Εβαλα το αυθεντικο CD της ΜΒ, ετρεξε, μου βρηκε το bios, ομως λεει οτι ειναι παλιο

το bios και δεν υποστηριζει το hardware της ΜΒ.

2. εγραψα με ΝΕRO σε bootable cd το νεο bios που κατεβασα απο την ASUS, αλλα δεν το βλεπει.

3. Εβαλα σε USB Flash διαφορες εκδοσεις bios μια-μια, αλλα παλι δεν τις βλεπει

Αυτο που κανει πλεον ειναι να τρεχει το pc συνεχεια -αν το αφησω- ψαχνοντας αναμεσα

σε Floppy-USB-CDROM χωρις να βρισκει τιποτα.

Οποιος μπορει ας πει καμια ιδεα.

Δημοσ.

META AΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ:

Τα καταφερα.

Ουτε Bootable CDR ουτε USBflash με το bios μεσα δουλεψαν, δεν ξερω γιατι, δεν τα αναγνωριζε

Να μην τα πολυλογω, παρακατω ειναι η διαδικασια, για οποιον ομοιοπαθη του κρασαρει το bios κατα την αναβαθμιση του

----------------------------------------------

-Reset Battery PINS, αποσυνδεω τους HDD

-Copy&Paste τα περιεχομενα του αυθεντικου CD της MB σε νεο CD με ΝΕRΟ ROM, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΤΟ υπαρχον παλιο bios με το νεο bios file π.χ. P5K-E-1301.ROM με μετονομασμενο τιτλο P5KE.ROM

-Βαζω το CD και κανω restart ή απο διακοπτη on/off μεχρι να αρχισει να ψαχνει σε Floppy/USB/CDROM. Το βρισκει στο CDROM , και κανει Διαγραφη παλιου/Εγγραφη νεου bios.(~1-2 λεπτα)

-Οταν τελειωσει κανω restart και με βγαζει σε μπλε οθονη bios.

-Ρυθμιζω Defaults και κανω restart.Μετα συνδεω τους HDD

-Ανοιγουν κανονικα τα WINDOWS!!!

****SOOOS: Η DRAM να ειναι >512ΜΒ, αλλοιως δεν ξεκινα το ψαξιμο του CD

Δημοσ.

Τα ίδια εδώ με asus p5b deluxe wifi...

Ρε παιδιά από περιέργεια... από τι λειτουργικό κάνατε το update; (γιατί έχω μια υποψία...)

Εγώ από τα νέα windows 7 64bit...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...