Προς το περιεχόμενο

SQL multiple insert statement?

N1ghtW0lf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιαχνω μια βαση δεδομενων για μια αεροπορικη εταιρια και προσπαθω να φτιαξω τωρα το δρομολογιο πτησεων...

Εχω 2 tables, τα Flights και το Schedule που ειναι τα απαραιτητα αυτη τη στιγμη...

• (PK) flightID
  • departure
  • destination
  • departuretime
  • arrivaltime
  • price

και το Schedule...

• (PK) ScheduleID
  • FlightDate
  • (FK) FlightID
  • Capacity

Στον Πινακα flights αποθηκευονται οι πτησεις απο-προς-τιμη και ωρα αναχωρησης...

Στον Schedule αποθηκευεται η ημερομηνια μαζι με το ID της πτησης.

Φτιαχνω αυτη τη στιγμη one by one τις καταχωρησεις πτησεων στον πινακα flights...

πχ.

1 ΑΤΗ-ΤΗΕ 10:00:00-11:00:00 100€

Μολις τα φτιαξω τα flights θελω στον αλλο πινακα...με τα Schedules να κανω καταχωρησεις για ολο το μηνα Aπριλιο και Μαιο για ολα τα flightIDs, αλλα αν το κανω οπως τωρα one by one θα μου παρει ΠΟΛΥ ΩΡΑ και ηλπιζα μηπως υπηρχε κανας πιο γρηγορος τροπος με ενα sql statement...

Any help pleaseeeeeeeeeee ??????????

ΥΓ. Χρησιμοποιω MS Access 2007...

Δημοσ.

Πολύ απλά χωρίζεις τα statements μεταξύ τους με ";" (χωρίς τα quotes) και στέλνεις έτσι ένα multi-statement query, μια φορά αντί για ένα query per statement. Ψάξε λίγο στο Google, θα βρεις αρκετά παραδείγματα.

Edit: Sorry, τώρα είδα το ΥΓ σου οπότε δεν έχω ιδέα τι γίνεται με την MS Access 2007

Δημοσ.

Το προβλημα μου ειναι η συνταξη της insert οσο αφορα για ενα μηνα...σιγουρα υπαρχει καποιος τροπος να κανει καταχωρηση για εναν ολοκληρο μηνα...αλλα δεν ξερω πως..

πχ... insert * into schedule WHERE FlightDate= ... AND FlightID=flights.flightid ; ?

Ευχομαι να εγινα κατανοητος και οχι πιο δυσνοητος

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως ακριβώς μπορείς να το κάνεις στην Access, πάντως σε MS SQL server υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις while loops και cursors. Τσέκαρε τι επιτρέπεται στην πλατφόρμα σου.

simple examplito

>
1) Δήλωση cursor που διαβάζει όλες τις εγγραφές στον πίνακα πτήσεων
2) Για κάθε result που σου επιστρέφει ο cursor κάνεις τις καταχωρήσεις για τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν (Απρ.-Μάι. -- while loop που δημιουργεί τα insert)
3) ?????
4) Profit

Δημοσ.
Δεν ξέρω πως ακριβώς μπορείς να το κάνεις στην Access, πάντως σε MS SQL server υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις while loops και cursors. Τσέκαρε τι επιτρέπεται στην πλατφόρμα σου.

simple examplito

>
1) Δήλωση cursor που διαβάζει όλες τις εγγραφές στον πίνακα πτήσεων
2) Για κάθε result που σου επιστρέφει ο cursor κάνεις τις καταχωρήσεις για τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν (Απρ.-Μάι. -- while loop που δημιουργεί τα insert)
3) ?????
4) Profit

Εχω ψαξει μεσω help αλλα δυστυχως δεν εχω βρει ακρη...εκαψα και φλατζες απο το πρωι

Δημοσ.
Συγνώμη για το offtopic μήνυμα, αλλά ποια αεροπορική εταιρία αποφάσισε να έχει βάση δεδομένων σε Access? :s

Ασκηση σε σχολη φανταζομαι ειναι

Εε ναι...τι αλλο...η πτυχιακη μου ειναι βασικα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...