kfoynt Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Καλησπέρα Έχω ένα site στο οποίο έχω προσθέσει τα απαραίτητα ><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /> και η βάση δεδομένων μου είναι phpMyAdmin, δουλεύει σε MySql, στην οποία έχω ορίσει τα στοιχεία των πινάκων σε utf8_unicode_ci Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι σελίδες δείχνουν κανονικά ελληνικούς χαρακτήρες, όταν προσθέτω κάτι στην βάση και πάω να ελέγξω πως φαίνεται τα δείχνει αλλαμπουρνέζικα.. το ίδιο συμβαίνει προφανώς και όταν ανακτώ δεδομένα από την βάση. Αν έχει καμία καλή ιδέα κανείς θα με βοηθούσε πολύ!! Ευχαριστώ!!
Maniakos Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μόλις κάνεις το connection με την βάση πρέπει να στείλεις το εξής SQL query: > SET NAMES 'utf8' Οτι έχεις βάλει στην βάση θα συνεχίσει να είναι αλαμπουρνέζικα, πρέπει να τα ξαναπεράσεις.
kfoynt Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μόλις κάνεις το connection με την βάση πρέπει να στείλεις το εξής SQL query: > SET NAMES 'utf8' Οτι έχεις βάλει στην βάση θα συνεχίσει να είναι αλαμπουρνέζικα, πρέπει να τα ξαναπεράσεις. Έχω βάλει ήδη τα εξής: > mysql_query('set character set greek',$conn); mysql_query("SET NAMES 'greek'",$conn); αλλά το πρόβλημα παραμένει..
Maniakos Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Άρα τελικά δοκίμασες αυτό που πρότεινα ή όχι; Βάλε λοιπόν: > mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$conn); και δοκίμασε να περάσεις πάλι κάτι στην βάση.
antonisid Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 μηπως βαζεις περιεχομενο απο καποιο cms πχ OsCommerce? Αν ναι τοτε δοκιμασε να το προσθεσεις απ το admin αλλης γλωσσας.Δηλαδη αν το προσθετεις απο Αγγλικη γλωσσα και φαινονται αλλαμπουρνεζικα , δοκιμασε απ το ελληνικο admin , κι αντιστροφα!!
kfoynt Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Άρα τελικά δοκίμασες αυτό που πρότεινα ή όχι; Βάλε λοιπόν: > mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$conn); και δοκίμασε να περάσεις πάλι κάτι στην βάση. Άψογα!!! να σαι καλα!!! :-D:-D
kostas_crete Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Επίσης δες και αυτήν την function: mysql_set_charset http://gr.php.net/manual/en/function.mysql-set-charset.php Βοηθάει σε τέτοιου είδους προβλήματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.