Προς το περιεχόμενο

Συνδρομο ΑΚΦ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τους γιατρους μας...

Σιγουρα δεν ειναι κατι καλο

Η τοποθετηση stend ανω κοιλης φλεβας σε τι μπορει να βοηθησει ???

Αφορα μια συναδελφισα με μαλλον κακοηθεια πνευμονα στον Ευαγγελισμο που δεν εχει καποιον δικο της ...Στον Ευαγγελισμο , το μεγαλυτερο νοσοκομειο, δεν γινεται αυτη η επεμβαση.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Η άνω κοίλη φλέβα είναι μία από τις μεγάλες φλέβες που φέρνουν αίμα στην καρδιά. Η συγκεκριμένη φέρνει το αίμα από το πάνω μέρος του σώματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. όγκος στον πνεύμονα) πιέζεται εξωτερικά κι επειδή έχει μαλακά τοιχώματα, συμπιέζεται, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η φυσιολογική ροή του αίματος. Τότε, το άτομο μπορεί να έχει δύσπνοια, βήχα, πονοκέφαλο, πρησμένο πρόσωπο κτλ. Γενικά, το σύνδρομο ΑΚΦ αντιμετωπίζεται, αλλά για να φτάσει σε σημείο να εμφανιστεί, πιθανώς σημαίνει ότι ο όγκος στον πνεύμονα είναι μεγάλος, οπότε γενικά οι προοπτικές δεν είναι καλές. Βεβαίως, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχει καρκίνος, απλώς αυτές είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό.

Για το στεντ δεν ξέρω πολλά. Η λογική είναι μάλλον ότι το βάζουν για να συγκρατεί ανοιχτή τη φλέβα και να αντέχει στην εξωτερική πίεση, αλλά για διαδικασίες, πρόγνωση, πού γίνεται κτλ, δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.

Δημοσ.

Ευχαριστω.Κατι τετοιο μου ειπε τηλεφωνικα και μια αγγειοχειργος απο το Ευγενιδειο και το stend στοιχιζει απο 1200-3800 ευρω εκει.

Ψαχνω για αλλο δημοσιο νοσοκομειο αφου ο Ευαγελισμος δηλωνει αδυναμια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:48 ----------

Τότε, το άτομο μπορεί να έχει δύσπνοια, βήχα, πονοκέφαλο, πρησμένο πρόσωπο κτλ.

Το πρησμένο πρόσωπο ηταν το μοναδικο της συμπτωμα και πηγε πριν 15 μερες σε εφημερια του Ερυθρου και της ειπαν για αλεργικο και της εβαλαν ενα ορο και την εδειωξαν.

Δημοσ.

Το πρησμένο πρόσωπο ηταν το μοναδικο της συμπτωμα και πηγε πριν 15 μερες σε εφημερια του Ερυθρου και της ειπαν για αλεργικο και της εβαλαν ενα ορο και την εδειωξαν.

Χωρίς να αποκλείεται αυτός που την είδε να μην είναι καλός γιατρός, όταν στην εφημερία γίνεται πόλεμος και πρέπει να ξεπετάξεις έναν ασθενή σε 5-10 λεπτά, αυτά θα συμβαίνουν. Δεν έχεις χρόνο να ψάξεις για τα ασυνήθιστα, με αποτέλεσμα κάποια να παραβλέπονται.

Δημοσ.
Χωρίς να αποκλείεται αυτός που την είδε να μην είναι καλός γιατρός, όταν στην εφημερία γίνεται πόλεμος και πρέπει να ξεπετάξεις έναν ασθενή σε 5-10 λεπτά, αυτά θα συμβαίνουν. Δεν έχεις χρόνο να ψάξεις για τα ασυνήθιστα, με αποτέλεσμα κάποια να παραβλέπονται.

Το ξεπεταμα του ασθενη ομως μπορει να τον οδηγησει σε οριστικη διαγραφη χωρις να τον παει στον καδο ανκυκλωσης πρωτα αν ειναι ...μεγαλο αρχειο το προβλημα του και χωρις να υπαρχει προγραμμα επαναφορας.

Δημοσ.
Το ξεπεταμα του ασθενη ομως μπορει να τον οδηγησει σε οριστικη διαγραφη χωρις να τον παει στον καδο ανκυκλωσης πρωτα αν ειναι ...μεγαλο αρχειο το προβλημα του και χωρις να υπαρχει προγραμμα επαναφορας.

Δεν υπάρχει περίπτωση,μιας και εδώ θα ενεργοποιηθούν οι νόμοι της μασωνίας.Γιατροί θα τον κρίνουν,άν...

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

Γιάννη,αν δεν έχεις καταλάβει,διαλυθήκαμε σαν κοινωνία.Φταίμε κι εμείς γι αυτό.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει περίπτωση,μιας και εδώ θα ενεργοποιηθούν οι νόμοι της μασωνίας.Γιατροί θα τον κρίνουν,άν...

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

Γιάννη,αν δεν έχεις καταλάβει,διαλυθήκαμε σαν κοινωνία.Φταίμε κι εμείς γι αυτό.

Φυσικα και φταιμε κι εμεις για να μην πω οτι μονο εμεις φταιμε.

Δημοσ.

Όχι πάντα.

Όσο η θεσμοθέτηση του νόμιμου (κάτω από ποιές συνθήκες άραγε και ποιός είναι ο Ροδάμανθυς; ) έχει παρεπόμενο την ηθική,θα συνεχίζεται ο διαμελισμός της αρετής.

Γειά μας...

Δημοσ.

Διαβάζοντας κάποιος τις σελίδες του insomnia θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα πως για όλα τα κακά του τόπου μας φταίνε (κατά σειρά εμφανίσεων) το e-shop, οι κόρακες - μασόνοι γιατροί και οι μπάτσοι. Θα μου επιτρέψετε όμως να διακόψω την τηλεοπτικού τύπου δίκη που πάει να ξεκινήσει, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα...

Τα ενδοαυλικά stents, όπως είπε και ο Filippos νωρίτερα, τοποθετούνται σε περιπτώσεις που θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτό ένα στενωμένο αγγείο ή άλλο "σωληνωτό" όργανο (ουρητήρας, χοληδόχος πόρος κλπ). Η πρόοδος στα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι σημαντική, ώστε να μιλάμε πλέον για πολύ καλά αποτελέσματα και ελαχιστοποίηση των επιπλοκών.

Εκτός από την κλασσική χειρουργική προσέγγιση, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα (σε αρκετές περιπτώσεις) και από την πλευρά της επεμβατικής ακτινολογίας. Γνώμη μου, να ερευνήσετε και αυτή την πλευρά, καθώς είναι λιγότερο επεμβατική και αναίμακτη - σε συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα ιατρό της, που είναι ο μόνος που μπορεί να έχει έγκυρη και υπεύθυνη άποψη για την συγκεκριμένη ασθενή.

Γενικότερα όμως μιλώντας, θα πρέπει κυρίως να εξετάσετε τη σχέση κόστους και πιθανής επιβάρυνσης της υγείας της γυναίκας από τη μια και το πόσο πραγματικά θα βοηθήσει κάτι τέτοιο, από την άλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω, καθώς η ειδικότητα μου δεν έχει σχέση με τον θώρακα. Επειδή όμως πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση, καλό θα ήταν να το ψάξετε πολύ και να πάρετε πολλές ιατρικές γνώμες, πριν καταλήξετε σε κάτι.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως, σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε την κουβέντα...

Δημοσ.
Διαβάζοντας κάποιος τις σελίδες του insomnia θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα πως για όλα τα κακά του τόπου μας φταίνε (κατά σειρά εμφανίσεων) το e-shop, οι κόρακες - μασόνοι γιατροί και οι μπάτσοι. Θα μου επιτρέψετε όμως να διακόψω την τηλεοπτικού τύπου δίκη που πάει να ξεκινήσει, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα...

Τα ενδοαυλικά stents, όπως είπε και ο Filippos νωρίτερα, τοποθετούνται σε περιπτώσεις που θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτό ένα στενωμένο αγγείο ή άλλο "σωληνωτό" όργανο (ουρητήρας, χοληδόχος πόρος κλπ). Η πρόοδος στα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι σημαντική, ώστε να μιλάμε πλέον για πολύ καλά αποτελέσματα και ελαχιστοποίηση των επιπλοκών.

Εκτός από την κλασσική χειρουργική προσέγγιση, τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα (σε αρκετές περιπτώσεις) και από την πλευρά της επεμβατικής ακτινολογίας. Γνώμη μου, να ερευνήσετε και αυτή την πλευρά, καθώς είναι λιγότερο επεμβατική και αναίμακτη - σε συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα ιατρό της, που είναι ο μόνος που μπορεί να έχει έγκυρη και υπεύθυνη άποψη για την συγκεκριμένη ασθενή.

Γενικότερα όμως μιλώντας, θα πρέπει κυρίως να εξετάσετε τη σχέση κόστους και πιθανής επιβάρυνσης της υγείας της γυναίκας από τη μια και το πόσο πραγματικά θα βοηθήσει κάτι τέτοιο, από την άλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω, καθώς η ειδικότητα μου δεν έχει σχέση με τον θώρακα. Επειδή όμως πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση, καλό θα ήταν να το ψάξετε πολύ και να πάρετε πολλές ιατρικές γνώμες, πριν καταλήξετε σε κάτι.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως, σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε την κουβέντα...

Ευχαριστω πολυ για την επι του θεματος τοποθετηση σου.

Δημοσ.

Απ' όσο ξερω κι εγω, το συνδρομο ανω κοιλης ειναι συνηθως ένα βημα πριν το τελος....

Παντα ομως εξαρταται απο το τι το προκαλει (δεν μας το ειπατε?)

πχ αν ειναι απο καρκινο πνευμονος - και μαλιστα μικροκυτταρικο, υποχωρει μονο με τη χημειοθεραπεια

Δημοσ.
Απ' όσο ξερω κι εγω, το συνδρομο ανω κοιλης ειναι συνηθως ένα βημα πριν το τελος....

Παντα ομως εξαρταται απο το τι το προκαλει (δεν μας το ειπατε?)

πχ αν ειναι απο καρκινο πνευμονος - και μαλιστα μικροκυτταρικο, υποχωρει μονο με τη χημειοθεραπεια

Ευχαριστω παρα πολυ.Σημερα θα βγει η βιοψια απο την βρογχοσκοπιση και αν δεν ειναι διαφωτιστικη θα χρειαστει ληψη για βιοψια απο θωρακοχειρουργο. Μαλλον ομως ειναι απο κακοηθεια πενυμονος.Αν καταλαβα καλα πιθανοτητς ιασης μηδενικες ετσι ????

Δημοσ.

''Πιθανοτητες ισον μηδεν'', δεν υπαρχει στην ιατρικη. Παντα υπαρχει μια ελπιδα και σιγουρα μετα τις ακτινογραφειες θα ξερουμε περισσοτερα.

Δεν υπαρχει λογος να πανικοβαλλομαστε, οποια και να ειναι η προγνωση για το συγκεκριμενο ειδος καρκινου, ο ασθενης πρεπει και οφειλει παντα να παλευει.

Ας ελπισουμε παντως αν ειναι καρκινος, να μην εχει δωσει μεταστασεις στους λεμφαδενες..

Δημοσ.
''Πιθανοτητες ισον μηδεν'', δεν υπαρχει στην ιατρικη. Παντα υπαρχει μια ελπιδα και σιγουρα μετα τις ακτινογραφειες θα ξερουμε περισσοτερα.

Δεν υπαρχει λογος να πανικοβαλλομαστε, οποια και να ειναι η προγνωση για το συγκεκριμενο ειδος καρκινου, ο ασθενης πρεπει και οφειλει παντα να παλευει.

Ας ελπισουμε παντως αν ειναι καρκινος, να μην εχει δωσει μεταστασεις στους λεμφαδενες..

Στατιστικα η πιθανοτητα ιασης απο πρωτογενη (αν το λεω καλα) καρκινο του πνευμονα ειναι υπαρκτη ??? Και αν ειναι ποσο τοις εκατο ??

Σιγουρα θα δοθει η μαχη απο την 55χρονη συναδελφισσα εστω για την τιμη των οπλων.

Δημοσ.

Πραγματικα δεν ειμαι σε θεση να ξερω, φοιτητης ειμαι οποτε καλυτερα ας απαντησει καποιος ιατρος...απλα αν θυμαμαι καλα, ο καρκινος του πνευμονα διηθει ευκολα το λεμφικο συστημα και αντιμετωπιζεται (οσο αφορα την προγνωση) απο την στιγμη της διαγνωσης ως πρωτογενης που εχει δωσει μεταστασεις..Τωρα μπορει να ειμαι εντελως λαθος, οποτε ας μας πει καποιος που να ξερει καλυτερα..

Απο αποψη θεραπειας, εχω ακουσει για χειρουργικη αφαιρεση τμηματος του πνευμονα μεχρι και ακτινοθεραπειες..προσωπικα πονταρω στο 2ο..

Υ.Γ. Ας μην αποκλεισουμε την πιθανοτητα να μην προκειται για καρκινο (εκτος αν δεν εχω καταλαβει εγω καλα), μεχρι τουλαχιστον να βγουν οι εξετασεις..Ειναι και τα κατω ακρα πρησμενα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...