Προς το περιεχόμενο

Μερική αναβάθμιση pc mobo+cpu

TZORTZINO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αναβαθμίσω το παλιό μου pc.

Θα κρατήσω:

1.case (NZXT Tempest Black Case)

2.psu (750W EPSILON FX 700 GLN)

3.gpu (EVGA 8800 GTS 640MB)

4.hard disk 2(160GB ide & 320GB sata)

5.ram DDR2 2GB (1+1) crucial ballistix 5-5-5-15

6.λειτουργικό windows xp sp3

Σκέφτομαι να αγοράσω:

1.mobo

α)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526783

β)http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1233297&internetonly=1&category=69977721&catalog=20

2.cpu http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251

Θα ήθελα την άποψή σας για ποιό απο τα δύο mobo και το cpu;

Θα χρησιμοποιηθεί για gaming,surfing,λίγο overclocking,lan.

Από Σεπτέμβρη αλλαγή και gpu.

Προτιμώ cpu intel.

Διαθέσιμα χρήματα 300 έως 350 ευρώ.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Όσον αφορά το cpu πιστεύω πως είναι value of money γι΄αυτά που ζητάω.μπορεί να κάνω και λάθος.Για το mobo θα προτιμούσα ενα καλό με αρκετές δυνατότητες και καλούδια..είμαι φτιαγμένος για μια από τις δύο mobo.Ποιά είναι καλύτερη gigabyte ή asus(e-shop ή plaisio)?

Δημοσ.

εμεις να βοηθησουμε θελουμε...Νομιζεις οτι ο INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ και ο Intel Core 2 Quad 9400 (s775, 2.66 GHz, Cache 6MB

ειναι καλυτεροι απο τον AMD?!?

AMD>>iNTEL CORE 2 DUO E8400

AMD>Intel Core 2 Quad 9400

Δημοσ.
Όσον αφορά το cpu πιστεύω πως είναι value of money γι΄αυτά που ζητάω.μπορεί να κάνω και λάθος.Για το mobo θα προτιμούσα ενα καλό με αρκετές δυνατότητες και καλούδια..είμαι φτιαγμένος για μια από τις δύο mobo.Ποιά είναι καλύτερη gigabyte ή asus(e-shop ή plaisio)?

Εγώ ψηφίζω Gigabyte.

Αν θες σώνει και καλά την μητρική με τα καλούδια,τα οποία δεν είναι και πολλά σε σχέση με αυτή που σου πρότεινα, (+1 pciXpress, firewire), μπορείς να την βρεις φθηνότερα εδώ, και να σε βγάλουν τα λεφτά για Q9400.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας ως τώρα.

Μπορεί κάποιος να μου πεί τι περισσότερο δίνει ο Intel Core 2 Quad 9400

από ενα Ε8400 σε αυτά που ζητάω(παιχνίδια,fps και λίγη επεξεργασία video).Aξίζει η διαφορά χρημάτων;

Για mobo τείνω προς gigabyte.

Δημοσ.

ο Ε8400 ειναι απλα ενας διπλοπυρινος με <ωμη δυναμη>...

Αξιζει να πας στον quad,γιατι ολο και περισσοτερα παιχνιδια σημερα αξιοποιουν το multithreading

Δημοσ.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας ως τώρα.

Μπορεί κάποιος να μου πεί τι περισσότερο δίνει ο Intel Core 2 Quad 9400

από ενα Ε8400 σε αυτά που ζητάω(παιχνίδια,fps και λίγη επεξεργασία video).Aξίζει η διαφορά χρημάτων;

Για mobo τείνω προς gigabyte.

Ένας Quad μπορεί να δώσει τεράστιο boost στα ελάχιστα (πάντως) παιχνίδια που μπορούν προς το παρόν να τον εκμεταλευτούν.

Είναι πιο future proof επένδυση. Το GTAIV και μόνο που είναι τόσο εξαρτημένο από cpu, είναι αρκετός λόγος για εμένα να μη κοιτάω διπύρηνους πλέον.

Α.

Και "με γεια" μου ο Q9550. :-D

Δημοσ.

γιατι να μην παρεις κατι πιο γρηγορο?

Phenom 2 x4 black edition

msi 790fx

με την ιντελ παιρνεις εναν 2χ2πυρηνο, με κομμενη cache και κλειδωμενο multi +το mainstream chipset

με την amd συνθεση εχεις ενα 4πυρηνο, full cache, ελευθερο multi +το κορυφαιο 790fx

και το σημαντικοτερο phenom 2 940 > q9400

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...