Tzimmys Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δεν θέλω να απενεργοποιήσω εντελώς το uac, αλλά να επιτρέψω να εκτελείται όποιο πρόγραμμα επιθυμώ εγώ χωρίς να με ρωτάει. Πώς γίνεται? Έπαιξα λίγο με τα δικαιώματα αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
ghostgr_a_n Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Εγω παντος δεν βλεπω λογο να το εχεις ανοιχτο.
Dark Scizor Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts, κλίκ στο Change User Account Control Settings και κατεβάζεις το slider στη τρίτη επιλογή. Εγω παντος δεν βλεπω λογο να το εχεις ανοιχτο. Στα 7 δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στο default. Εξάλλου στη καθημερινή χρήση δε χρειάζεται να έχεις όλη την ώρα δικαιώματα διαχειριστή.
Tzimmys Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts, κλίκ στο Change User Account Control Settings και κατεβάζεις το slider στη τρίτη επιλογή. Αυτό το έχω δει ήδη αλλά δεν ήθελα αυτό. Δεν υπάρχει κάποια επιλογή όπως στα firewall ας πούμε που του λες ότι αυτό, αυτό και αυτό άστα να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να με ενοχλεί ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:58 ---------- Ένα update για να σας πω που το έφτασα. Γίνεται, αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. 1ος τρόπος και απλός, ένα πρόγραμμα που έκανε ένας τύπος εδώ. Δουλεύει, αλλά δεν κρατάει. Θέλει κάθε φορά να τρέχεις και το πρόγραμμα, δώρο - άδωρο δηλαδή. Αν το αναλάμβανε τώρα ένας από τους δικούς μας, ίσως να κατάφερνε κάτι. 2ος τρόπος και πιο δύσκολος, αλλά φαίνεται πιο σωστός, από Microsoft μεριά. Εδώ και εδώ αναλυτικές οδηγίες. Μοιάζει να θέλει πολύ χρόνο αλλά τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά ούτε αυτό δούλεψε. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και ελπίζω κάποια στιγμή η ms να ενσωματώσει μια τέτοια δυνατότητα στη τελική έκδοση.
Tzimmys Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Σας είχα πει για ένα πρόγραμμα, το “ElevateMe”, το οποίο προσπερνούσε το uac και μπορούσαμε να τρέχουμε κάποιο πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεσή μας. Στην πράξη του όμως το "ElevateMe" δεν ήταν λειτουργικό γιατί έπρεπε στην ουσία να το τρέχουμε κάθε φορά πριν από το πρόγραμμα. Οπότε είτε έτρεχες το “ElevateMe”, είτε απλά απαντούσες στο ΝΑΙ του uac, είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα δεν έτρεχε με την μία. Ο τύπος έβγαλε καινούρια έκδοση του προγράμματος με τη οποία όχι μόνο προσπέρασε αυτό το πρόβλημα, αλλά μπόρεσε να δώσει στο “ElevateMe” τη δυνατότητα να προσπερνάει και ολόκληρους φακέλους. Δυστυχώς όμως, όπως διάβασα σε κάποιο σχόλιο, αυτό το πρόγραμμα στην ουσία δημιουργεί τρύπα στο uac και αφήνει το λειτουργικό μας απροστάτευτο. This is worse than turning off UAC all together. if any other program uses ElevatorRunner, it can bypass UAC, but you will still think, incorrectly, that you have some level of security added by UAC……. Overall i would say that this is a program that shouldn't be installed by anyone. Η λύση σε αυτό είναι πολύ απλή και έρχεται μέσω των Windows. Περιληπτικά αυτό που θα κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα schedule task με highest privileges και να δημιουργήσουμε ένα shortcut σε αυτό. Πάμε λοιπόν στο Control Panel\System and Security\Administrative Tools και επιλέγουμε το schedule tasks. Από εκεί επιλέγουμε το action και Create task Στο name δίνουμε ένα απλό όνομα που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε άμεσα στο ποιο πρόγραμμα αναφερόμαστε και εδώ είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρουμε το “Run with highest privileges” Μετά πάμε στην καρτέλα Actions, πατάμε new, στο action αφήνουμε το run a program ενώ στο program script επιλέγουμε μέσω browsing το πρόγραμμα που θέλουμε να τρέξουμε. Πατάμε ΟΚ και αν όλα έχουν πάει εντάξει, τώρα επιλέγοντας το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε φτιάξει το schedule και με δεξί κλικ και run, το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει χωρίς καμία προειδοποίηση. Αν όχι, κάτι δεν κάνατε καλά, πάρτε το από την αρχή. Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα εύκολα. Πάμε να κάνουμε το shortcut του schedule για να το τρέχουμε όποτε εμείς θέλουμε. Δεξί κλικ λοιπόν στο desktop και επιλέγουμε new -> shortcut Στο πλαίσιο πρέπει να βάλουμε το εξής >schtasks /run /tn "όνομα_προγράμματος" όπου «όνομα_προγράμματος» μαντέψτε τι πρέπει να βάλετε, χωρίς όμως τα εισαγωγικά. Πατήστε next, διαλέξτε ένα καλό όνομα και πατήστε finish. Η ουσία αυτήν ήταν, είστε έτοιμοι. Απλά και για την καλαισθησία, να σας πω κάτι που έμαθα σε αυτήν την προσπάθειά μου. Αν θέλετε να βάλετε το εικονίδιο που έχει από default το πρόγραμμα για το οποίο κάνατε τη συντόμευση, πατήστε δεξί κλικ στη συντόμευση, properties, change icon, (τα κλασικά δηλαδή), αλλά αν μέσω browsing πάτε στο exe του προγράμματος θα βρείτε τα εικονίδια που θέλετε. Καλή επιτυχία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.