bruce_wayne Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 zyxel 570s wireles access point ειναι το μοντελο και ενω ο σκοπος μου ειναι να λαμβανω το σημα απο τον 4ο οροφο του ασυρματου στο ισογειο -ως εκ τουτου αγορασα και το zyxel ωστε να δινει τη δυνατοτητα αυτη και να φτανει το σημα αυτα τα 10μ μαζι βεβεια με το παχος και να μην υπαρχει προβλημα - Ενω λοιπον το συνδεω κανονικα με το ρουτερ το zyxel για να γινει το set up - η διαδικασια κολλαει -μπορει κανεις να βοηθησει?ή εναλλακτικά να πει τα 2-3 βασικα βηματα σε τετοιες περιπτωσεις που πρεπει να γινονται για να πηγαινει καλα η διαδικασια **Να ενημερωσω οτι τρεχω windows vista και το ρουτερ ειναι ενα thompson speedtouch 685 αν παιζει καποια σημασια
FatMellonMike Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες? Όταν λες ότι κολλάει τι εννοείς? Πάντως, ελπίζω να βγω ψεύτης, αλλά όταν καταφέρεις να συνδέσεις το Ζyxel φοβάμαι ότι θα διαπιστώσεις ότι δεν θα καταφέρει να στείλει το σήμα σε 4 ορόφους. Ενδεχόμενα θα χρειαστείς ενδιάμεσα έναν Repeater. .
bruce_wayne Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Εκανα τη γρηγορη εγκατασταση (wizard setup) και αφου συμπληρωσα κατι ssid και αλλα keys, η εγκατασταση πραγματοποιηθηκε και στη συνεχεια πατισα το κουμπι του Otist το οποιο εδειξε να ενεργοποιηθηκε. Εβγαλα τη συνδεση του zyxel με το ρουτερ ,και προσπαθησα να συνδεθω απο το wlan με το λαπτοπ μου. Ενω συνδεθηκα στο zyxel, δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ ( εβγαινε το κιτρινο σημα πανω στην ενδειξη του δικτυου, συνδεση με περιορισμους) ... Τι εχω κανει λαθος?
FatMellonMike Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Εκανα τη γρηγορη εγκατασταση (wizard setup) και αφου συμπληρωσα κατι ssid και αλλα keys, η εγκατασταση πραγματοποιηθηκε και στη συνεχεια πατισα το κουμπι του Otist το οποιο εδειξε να ενεργοποιηθηκε. Εβγαλα τη συνδεση του zyxel με το ρουτερ ,και προσπαθησα να συνδεθω απο το wlan με το λαπτοπ μου. Ενω συνδεθηκα στο zyxel, δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ ( εβγαινε το κιτρινο σημα πανω στην ενδειξη του δικτυου, συνδεση με περιορισμους) ... Τι εχω κανει λαθος? Σύνδεση με περιορισμούς = όχι σύνδεση. Συνήθως σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις IP. Αυτό ενδεχόμενα γιατί στο δίκτυό σου έχεις παραπάνω από έναν DHCP servers. To πιθανώτερο είναι να έχεις ενεργοποιημένους και τον DHCP server του router και τον DHCP server του Access Point. Αν είναι έτσι, απενεργοποίησε τον έναν από τους δύο. Αν πάλι δεν σου δώσει ΙΡ, δοκίμασε να βάλεις Static ΙΡ στο laptop σου και πιστεύω ότι θα σε συνδέσει. .
bruce_wayne Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Σύνδεση με περιορισμούς = όχι σύνδεση. Συνήθως σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις IP. Αυτό ενδεχόμενα γιατί στο δίκτυό σου έχεις παραπάνω από έναν DHCP servers. To πιθανώτερο είναι να έχεις ενεργοποιημένους και τον DHCP server του router και τον DHCP server του Access Point. Αν είναι έτσι, απενεργοποίησε τον έναν από τους δύο. Αν πάλι δεν σου δώσει ΙΡ, δοκίμασε να βάλεις Static ΙΡ στο laptop σου και πιστεύω ότι θα σε συνδέσει. . Θα το κανω. ομως επειδη με τα δικτυα δεν τα παω και πολυ καλα, φοβαμαι μηπως το κανω αυτο και εχω καποιο προβλημα μετα καπου αλλου, στην ασφαλεια η στην ταχυτητα η στις γενικοτερρες ρυθμισεις -δηλαδη οταν θα σταματησω να το χρησιμοποιω το ζιξελ θα πρεπει να το απενεργοποιησω αυτο? Επιπλεον,η αλλαγη στην ρυθμιση θα γινει απο την σελιδα του speedtouch της ασυρματης συνδεσης? το καταλαβα σωστα?
FatMellonMike Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Θα το κανω. ομως επειδη με τα δικτυα δεν τα παω και πολυ καλα, φοβαμαι μηπως το κανω αυτο και εχω καποιο προβλημα μετα καπου αλλου, στην ασφαλεια η στην ταχυτητα η στις γενικοτερρες ρυθμισεις -δηλαδη οταν θα σταματησω να το χρησιμοποιω το ζιξελ θα πρεπει να το απενεργοποιησω αυτο? Επιπλεον,η αλλαγη στην ρυθμιση θα γινει απο την σελιδα του speedtouch της ασυρματης συνδεσης? το καταλαβα σωστα? Μην φοβάσαι τίποτα - δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ασφαλείας, ταχύτητας ή οτιδήποτε άλλο. Η δουλειά των DHCP servers είναι να δίνουν αυτόματα IP στις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο. Επομένως κανένα δίκτυο δεν μπορεί να δουλέψει με παραπάνω από έναν DHCP server (εκτός αν κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις - να δίνουν IPs σε διαφoρετικά ranges), γιατί συνήθως δημιουργούν IP conflicts. Πρέπει να απενεργοποιήσεις οπωσδήποτε τον ένα απο τους δύο - ή του Router ή του Access Point. O τρόπος που γίνεται αυτό είναι μέσα από το Web Interface της συσκευής σου. Κάπου μέσα στα menu θα βρεις την ρύθμιση που χρειάζεται - DHCP server: Disabled. .
bruce_wayne Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 βρηκα απο το control panel στο Network connections οσον αφορα το ρουτερ οτι ειναι ενεργοποιημενη αυτη η επιλογη -ομως δεν μπορω να την αλλαξω απο κει - Εσυ αναφερεσαι στην κλασικη σελιδα του ρουτερ την 168 .κτλ η μεσο του control panel να γινει αυτη η αλλαγη?
FatMellonMike Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 βρηκα απο το control panel στο Network connections οσον αφορα το ρουτερ οτι ειναι ενεργοποιημενη αυτη η επιλογη -ομως δεν μπορω να την αλλαξω απο κει - Εσυ αναφερεσαι στην κλασικη σελιδα του ρουτερ την 168 .κτλ η μεσο του control panel να γινει αυτη η αλλαγη? Αναφέρομαι στο Web Interface - αυτό που εσύ ονομάζεις 'κλασικη σελιδα του ρουτερ την 168 .κτλ ' Αλλά αν σου φαίνεται δύσκολη η απενεργοποίηση του ενός DHCP server, και σου φαίνεται πιό εύκολο, δοκίμασε να δώσεις στο Laptop σου Static IP μέσα από τις Ρυθμίσεις Δικτύου. .
bruce_wayne Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 μια ακομα ισως χαζη ερωτηση... Τωρα οπως ισως εχεις φανταστει βρισκω 2 ασυρματα δικτυα -αυτο που ειχα και αυτο που ονομασα τωρα ψ πχ με το ζυξελ.. με ποιανου απο τα 2 τη συνδεση να προχωρησω σε αυτη την αλλαγη στο dchp? επισης ισως αυτο βοηθησει -στις κακογραμμενες για αρχαριους σημειωσεις του ζυξελ λεει accessing the g-570s web configurator you may need to set your wireless adapters ip address to ne in the same subnet as ip adress 192 ktl..... αυτο εχει να κανει με την δευτερη λυση για static ip που μου προτεινες?πραγματικα εγω εκει ειμαι τωρα-οτι δεν μπορω να μπω στο web configurator ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:37 ---------- να απενεργοποιησω στο ρουτερ το dhcp , ομως εχοντας μια σταθερη ip απ' οτι καταλαβα υπαρχουν καποια θεματα που πρεπει να με απασχολουν. 1) Καταρχας το θεμα rapidshare - ολοι ξερουμε οτι κανοντας disconnect kai connect αλλαζε η ip και δεν περιμενες αν δεν ησουν premium 2) Στο θεμα ιχνη στο διαυκτιο και ασφαλεια - εχοντας μια σταθερη ip δεν θα ημουν πιο ευκολος στοχος? 3)αλλα θεματα που λογω μικρης γνωσης δεν μπορω να φανταστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.