Προς το περιεχόμενο

Nokia N79 και GPS

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για το N79, άλλα θα ήθελα να μάθω τα εξής:

1) Κλειδώνει γρήγορα το δορυφόρο; Και γενικά, η εσωτερική του GPS κεραία είναι καλή με δυνατό σήμα; Νομίζω όλα τα τελευταία μοντέλα της N σειράς έχουν τα ίδια GPS χαρακτηριστικά, οπότε αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο, νομίζω το ίδιο μετράει.

2) Επειδή ενδιαφέρομαι κυρίως για χάρτες Ελλάδας προς το παρόν, το Nokia Maps είναι καλό; Ή να κινηθώ σε Destinator (το iGo από όσο γνωρίζω δεν βγαίνει για symbian); Βέβαια για το Destinator κάτι πήρε το αυτί μου ότι η εταιρεία χρεωκόπησε, και επομένως δεν θα υπάρχουν νέες εκδόσεις/updates, αληθεύει;

3) Η ανανέωση σήματος εξαρτάται από την συσκευή ή το πρόγραμμα; Επειδή πιο πολύ το GPS το θέλω ενώ οδηγώ, για αυτό ρωτάω. Δεν θέλω να φεύγω την στροφή και να μου λέει "έπρεπες να στρίψεις" :-D.

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω για το (2) που έχω άποψη. Το Nokia maps για μένα είναι ίσως το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη ευχρηστία και το καλύτερο γραφικό περιβάλλον ανάμεσα στα GPS navigation προγράμματα που κυκλοφορούν για Symbian. ( Υποπτεύομαι ότι είναι μάλιστα μια παραλλαγή του Route66 που έκανε η Nokia κατόπιν άδειας αλλά αυτό είναι μόνο δική μου εικασία... ) Αλλά το navigation του λειτουργεί επί πληρωμή , εκτός βέβαια αν το βρεις σπασμένο και το εγκαταστήσεις . Δυστυχώς στην τρέχουσα έκδοση 'Nokia maps 2' οι χάρτες δεν είναι πλήρεις και επομένως το πρόγραμμα είναι ανεπαρκές εξαιτίας των χαρτών. Η ελπίδα εναποτίθεται στην έκδοση 'Nokia maps 3' που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό με τρισδιάστατα γραφικά, νέα χαρακτηριστικά και νέους χάρτες, όμως όλα μένουν να αποδειχθούν όταν το δοκιμάσουμε σπασμένο στην πράξη...

Πάντως από τη στιγμή που για Symbian κυκλοφορούν πολλές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις εγώ δε θα ασχολούμουν καθόλου με το Nokia maps, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τέτοιες είναι το Garmin (που έχει εξαιρετικούς χάρτες και παρά τα μείον του ως πρόγραμμα, κάνει τη δουλειά που πρέπει δηλαδή το navigation - και ω ναι δυστυχώς αυτό δεν είναι αυτονόητο για όλα τα προγράμματα του είδους - και συνεπώς είναι για μένα η καλυτερη επιλογή για Symbian) , το Navigon (αρκετά αξιόλογο και ενδιαφέρον αν και λίγο δύστροπο, γερμανικό γαρ...) , το Sygic (όμορφο γραφικό περιβάλλον, ενδιαφέροντες και οι χάρτες του, αν έβρισκε γρήγορα και σωστά τη βέλτιστη διαδρομή καλά θα ήταν...) , το Destinator (δεν έχω γνώμη, δεν υπάρχει σπασμένο προς το παρόν, λέγεται ότι δε συνεργάζεται πλέον με την NGI, υπάρχει όντως αβεβαιότητα για μελλοντικές αναβαθμίσεις χαρτών...) , το Route66 και το Tomtom ( δεν υπάρχουν χάρτες Ελλάδας ή είναι παλιοί για Αθήνα μόνο) , το Copilot κά

Για το (3) τώρα, γενικά τo GPS από τη φύση του είναι σχετικά ανακριβές και οπωσδήποτε λιγότερο ακριβές από το Gallileo πχ, οπότε τέτοιες καταστάσεις του τύπου 'έπρεπε να στρίψεις΄ σε κάποιο βαθμό είναι μάλλον αναμενόμενες αναλόγως των συνθηκών και της περοχής που κινείσαι , ειδικά μάλιστα με ένα δέκτη GPS που ενσωματώνεται σαν εσωτερικό τσιπάκι ενός κινητού... Από εκεί και πέρα σίγουρα παίζει ρόλο και το τσιπάκι και το πρόγραμμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...