grassogr Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 να κανω μια ερωτηση.στο matlab ειναι δυνατον να βαλουμε ως δεδομενο σε ενα m-file μια συναρτηση την ωρα που τρεχει.πιο,απλα εστω οτι θελω να υπολογισω το αποτελεσμα μιας συναρτησης (π.χ. y=5*χ) αλλα δεν ξερω απο πριν τι μορφη θα εχει.υπαρχει δυνατοτητα οταν μου ζητηθει να εισαγω την συναρτηση να διαβασει αυτοματα τους συντελεστες,τις πραξεις και τις δυναμεις και να αποθηκευση ως y τη συναρτηση που θελω εγω?? Γιατι μεχρι τωρα εχω βρει οτι μπορεις να βαλεις σαν εισοδο μονο νουμερα και strings. Ευχαριστω.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 να κανω μια ερωτηση.στο matlab ειναι δυνατον να βαλουμε ως δεδομενο σε ενα m-file μια συναρτηση την ωρα που τρεχει.πιο,απλα εστω οτι θελω να υπολογισω το αποτελεσμα μιας συναρτησης (π.χ. y=5*χ) αλλα δεν ξερω απο πριν τι μορφη θα εχει.υπαρχει δυνατοτητα οταν μου ζητηθει να εισαγω την συναρτηση να διαβασει αυτοματα τους συντελεστες,τις πραξεις και τις δυναμεις και να αποθηκευση ως y τη συναρτηση που θελω εγω?? Γιατι μεχρι τωρα εχω βρει οτι μπορεις να βαλεις σαν εισοδο μονο νουμερα και strings.Ευχαριστω. Ναι μπορείς να το κάνεις με την εντολή, inline. Ουσιαστικά αυτό που θες είναι να περνάς ένα function σαν argument σε κάποιο άλλο function. Ακολουθεί ένα απλό παράδειγμα που έφτιαξα. > function [ outputVal ] = PassArgAsFunc(func, inputVal) y = inline(func) outputVal = y(inputVal); end και δοκίμασε το, π.χ., PassFuncAsArg('7*x^2-x+5',5)
grassogr Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 πραγματικα με εσωσες!!!ευχαριστω παρα πολυ..επειδη τωρα αρχιζω να ασχολουμαι με το matlab για ζητηματα της διπλωματικης μου,εχεις να μου προτεινεις κανενα καλο βιβλιο για προγραμματισμο στο matlab??
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 πραγματικα με εσωσες!!!ευχαριστω παρα πολυ..επειδη τωρα αρχιζω να ασχολουμαι με το matlab για ζητηματα της διπλωματικης μου,εχεις να μου προτεινεις κανενα καλο βιβλιο για προγραμματισμο στο matlab?? Δεν κανει τιποτα. Καποια βιβλία που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς (δεν γνωρίζω το θέμα της πτυχιακής σου!) 1. A Guide to MATLAB for Beginners and Experienced Users - Hunt Lipsman & Rosenberg 2. Numerical Methods in Engineering with MATLAB - Jaan Kiusalaas 3. Digital Circuit Analysis and Design with Simulink Modeling - Steven T. Karris 4. Digital Signal and Image Processing Using MATLAB - Gerard Blanchet & Maurice Charbit 5. Algorithm Collections for Digital Signal Processing Applications using Matlab - E.S. Gopi 6. Introduction to Fuzzy Logic using MatLab - Sivanandam Sumathi and Deepa Φυσικα το site της Mathworks έχει πληροφορίες αρκετες για να βρεις παραδειγματα και να ανατρεξεις σε εντολες. Επίσης στο ίδιο το Help του Matlab.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.