Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση σκληρού δίσκου!!!

tsiliman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προσπαθώ να κανω το pc μου να δει έναν κανούργιο SATA δίσκο 1ΤΒ της SAMSUNG (HD103UJ), αλλά δεν τα καταφέρνω. Η motherboard είναι λίγο παλιά, και δυστυχώς ο κατασκευαστής έχει βάλει λουκέτο. Παρόλαυτά, έχει δύο SATA υποδοχές. Δοκίμασα να κάνω update το BIOS, αλλά τίποτα. Δοκίμασα κάτι utilities της Samsung, αλλά τίποτα. Έβαλα τους τελευταίους VIA chipset drivers, αλλά τίποτα. Τα μόνα BIOS updates που μπόρεσα να βρω είναι τα v1.6 και v1.7 έτους 2004, αν δεν κάνω λάθος.

Motherboard:

ACORP 7KM400QP

VIA ΚΜ400Α - VT8237

BIOS:

Phoenix AwardBios

Δίσκος:

Samsung HD103UJ, SATA II, 1TB

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει???

Ευχαριστώ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:11 ----------

Σε κανεναν δεν εχει τυχει κατι αντιστοιχο;

Δημοσ.

Τα jumpers δεν κάνουν τίποτα. Εϊναι τέσσερα στο σύνολο (δύο ζευγάρια), και πουθενά (ούτε πάνω στο δίσκο, ούτε στο site της Samsung) δεν αναφέρεται τίποτα. Δηλαδή, ποιά θέση κάνει τι, και ούτοκαθεξής.

Παίδες, πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Δυό μέρες τώρα έχω βγάλει τα μάτια μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οπως είπε και ο notios7, άλλαξε την θέση στο τζαμπεράκι πίσω, βραχυκυκλώνωντας κάθε φορά άλλα pin. Ας μην γράφει τίποτα πάνω ο σκληρός. Κάπου θα το πετύχεις και θα τον δεις τον σκληρο.

Είχα και γω παρόμοιο πρόβλημα με ένα σκληρό σε κάποιο mobo και το έλυσα έτσι. Trial and error.

Δημοσ.

Το έκανα βρε παιδιά. Δύο θέσεις έχει όλες κιόλες (τέσσερα πιν = δύο θέσεις). Δεν άλλαξε τίποτα.

Δοκίμασα το σκληρό και σε άλλο πιο σύγχρονο pc και το bios τον βλέπει κανονικότατα

Δημοσ.

τα 4 pin αν είναι όλα οριζόντια είναι 3 θέσεις. αν είναι ανά ζεύγη είναι 4 θέσεις. πάντως ψάξε με το τύπο του σκληρού στο internet να βρείς πως τον κάνουν σατα1. παίζει όμως το βίος να μην τον δει ούτε ως σατα1.

Δημοσ.

Έχω την υποψία πως ο δίσκος παραείναι μεγάλος για να τον δεί ένα τόσο παλιό Motherboard :o

Δοκίμασε να βάλεις κάποιον μικρότερο sata δίσκο (160-250GB) για να διαπιστώσεις αν είναι όντως θέμα μητρικής.

Δημοσ.

Καταρχήν στους SATA δίσκους δεν βάζουμε jumperάκια, ο λόγος που υπάρχουν τα pins είναι για χρήση μόνο από τον κατασκευαστή. Και μάλλον δεν τον βλέπει λόγω παλαιότητας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Κοίταξε μήπως βρεις update για το BIOS του SATA controller, καθώς αυτό πιθανότατα θα λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά, μη μπερδεύεστε με τα jumpers. Στο αριθμό είναι τέσσερα (τέσσερα pins δηλαδή-δύο ζευγάρια) και είναι τοποθετημένα κάθετα, δηλαδή σχηματίζουν ένα τετράγωνο. Δίνουν δηλαδή δύο επιλογές, από τις οποίες φυσικά καμία δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις τα κοιτάς δηλαδή, βλέπεις ακριβώς το μισό απ'ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο πίσω μέρος των δίσκων. Το μήνυμα που παίρνω κατά τη διάρκεια του boot, εφόσον ο SATA δίσκος είναι συνδεδεμένος είναι το εξής: "Hardware initiate failed, please check device!!! The BIOS does not be installed. Press <g> to continue". Αν πατίσω το "g", ξεκινάει η διαδικασία εκκίνησης των Windows, μόνο που παίρνει κανά 5λεπτο, ενώ κανονικά χρειάζεται λιγότερο από 40 δευτερόλπετα. Το προηγούμενο μήνυμα σταματάει βέβαια να εμφανίζεται, μόλις ξηλώσω το δίσκο.

Είμαι ανοιχτός δε κάθε πρόταση, ιδέα, παρατήρηση.

Ευχαριστώ!

Να προσθέσω, πως δεν έχω δοκιμάσει άλλο μικρότερο SATA δίσκο στη συγκεκριμένη motherboard, αλλά έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο δίσκο που με παιδεύει, σε πιο σύγχρονο υπολογιστή, όπου βέβεια λειτουργεί κανονικότατα. Αυτά!

Και κάτι ακόμα. Αν κάποις τυγχάνει να έχει ή να ξέρει που μπορώ να βρω πιο πρόσφατο BIOS για την 7km400qp της Acopr, από το Version1.7 του 2004, ας σφυρίξει.

Δημοσ.

Τα 4 pins σε μορφή τετράγωνου σου δίνουν 4 επιλογές-υπάρχουν και οι οριζόντιες θέσεις....(αλλά αυτό ας το ξεχάσουμε προς το παρόν ;-).

Στο παρακάτω πόστ

http://forums.hexus.net/hexus-hardware/145729-samsung-hd103uj-problem-sata.html#post1530071

δίνει έναν τρόπο που ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα σου.

Εφόσον έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις άλλον υπολογιστή κάνε τη διαδικασία σε εκείνον και κατόπιν μετέφερε τον δίσκο στον προβληματικό υπολογιστή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ sivadWS2 για το link, αλλά το πρόβλημα για το οποίο τα παιδιά συζητούν εκεί, είναι για δίσκους HD103UJ που αναγωνρίζονται από το BIOS, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στα Windows. Βρίσκονται ένα στάδιο δηλαδή μετά εμένα. Ας δει το BIOS τον δίσκο, και ας τον βλέπει και ως 32MB.... θα την βρούμε τη λύση.

Κάποια πρόταση...κάποιος?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:08 ----------

Κανείς? Τϊποτα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...