bomberb17 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Ενοικιάζω ένα διαμέρισμα και αυτό το μήνα λήγει το συμβόλαιό μου και γνωστοποίησα στον ιδιοκτήτη ότι θα φύγω. Με τη σύναψη του συμβολαίου του έδωσα ΕΠΙΠΛΕΟΝ σαν εγγύηση ένα ποσό ίσο με το νοίκι ενός μήνα. Στο συμβόλαιο επίσης αναφέρεται ρητά ότι το ποσό της εγγύησης δε συμψηφίζεται με νοίκι. Τώρα λοιπόν που φεύγω από το σπίτι με την κανονική λήξη του συμβολαίου, από την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη όταν του γνωστοποίησα ότι θα φύγω, φοβάμαι μην μου αρνηθεί να μου επιστρέψει την εγγύηση με πρόφαση φθορές σπιτιού, βάψιμο, απλήρωτους λογαριασμούς κλπ. ή να μου κρατήσει ένα μεγάλο μέρος αυτής. Εγώ από την πλευρά μου το σπίτι το έχω σε άριστη κατάσταση, το μόνο που έχω κάνει είναι μερικές τρύπες για φωτιστικά και το κλιματιστικό. Τους λογαριασμούς τους πληρώνω κανονικά (άλλωστε η ΔΕΗ είναι στο όνομά μου) και οι μόνοι λογαριασμοί που εκκρεμούν (γιατί δεν έχουν εκδοθεί) είναι το νερό (της τάξης των 6-8 € ανά τετράμηνο) και τα κοινόχρηστα (40€ το πολύ). Εγώ αυτόν το μήνα δεν τον έχω πληρώσει ακόμα (για πρώτη φορά, πάντα έβαζα το νοίκι την 1η του μήνα) και δε θέλω να τον πληρώσω ώστε στο τέλος του μήνα που θα παραδώσω το σπίτι να μην μπορεί να μου κρατήσει την εγγύηση. (Για την οποία άλλωστε δεν έχει λόγο να την κρατήσει!) Μπορεί να μου κάνει κάτι νομικά;
Ather Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Κανονικά πληρώνεις το ενοίκιο και στο τέλος του μήνα σου επιστρέφει την εγγύηση, καθώς ενοίκιο και εγγύηση μπορεί να μη συμφωνούν στο ποσό. Από την άλλη ο Έλληνας έχει τη νοοτροπία, αν στα πήρα σιγά μη σου τα δώσω, συνεπώς μην του δίνεις τίποτα και στο τέλος του πληρώνεις τη διαφορά (πχ εγγύηση 200, ενοίκιο 300, άρα θα του δώσεις την τελευταία ημέρα 100). Αν δεν έχεις κάνει κάποια ζημιά μεγάλη στο σπίτι και είσαι οκ, τι θα σου κάνει; Νομικά-πρακτικά δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.
o_magazatoras Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Ενημέρωσέ τον για τις κινήσεις σου.Πρέπει στο διάστημα μέχρι να φύγεις,να βρει άλλον ενοικιαστή. Μη δόσεις φράγκο,δεν πρόκειται να τα δεις πίσω.Θα βρει κάποια δικαιολογία (οποιαδήποτε) να στα κατακρατήσει. Καλά θα είναι όμως να του δώσεις τους εξωφλημένους λογαριασμούς του νερού,καθώς και την εξωφλητική απόδειξη του ενοικίου.Κράτα φωτοτυπίες καλού-κακού. Εμπειρία πολλών χρόνων και στα δύο μέρη.
Chris_85 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Ενα βαψιμο παντως μπορει να στο ζητησει..ειδικα αν εσυ το πηρες βαμμενο το σπιτι
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Βάψιμο συνήθως ζητάνε σε καπνιστές αν αποχρωματίζεται το φρεσκοβαμμένο σπίτι από τον καπνό. Αν το πήρε μαύρο, δε θα κάνει και μερεμέτια. Επίσης αν είσαι βέβαιος πως θα παίξει πρόβλημα, πολύ απλά κράτα το ποσό της εγγύησης από τα νοίκια όπως είπαν και αν σου πει τίποτα για αποδείξεις και δικαστήρια, να θυμάσαι πως ούτε αυτός έχει απόδειξη επιστροφής εγγύησης.
Chris_85 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Οχι ρε συ, αν στο νοικιαζει 4 χρονια και στο ειχε παραδωσει βαμμενο, λογικο ειναι μετα απο τοσα χρονια να σου ζητησει ενα βαψιμο. Ειδικα στους τοιχους ειναι οτι πιο ευκολο να προκληθουν φθορες, μεχρι και απο υγρα χερια, απο επιπλα κτλ κτλ..
o_magazatoras Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Όσα χρόνια νοίκιαζα,ποτέ δεν μου ζητήθηκε να συνεισφέρω στο βάψιμο. Τόσα χρόνια που είμαι μισθωτής,ποτέ δεν ζήτησα να μου βάψουν το σπίτι οι ενοικιαστές. Συνεπώς το θεωρώ θεσμό.
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Όσα χρόνια νοίκιαζα,ποτέ δεν μου ζητήθηκε να συνεισφέρω στο βάψιμο. Τόσα χρόνια που είμαι μισθωτής,ποτέ δεν ζήτησα να μου βάψουν το σπίτι οι ενοικιαστές. Συνεπώς το θεωρώ θεσμό. Όσο κοιτούσα για σπίτι εδώ πάντως και λίγο που 'χα βοηθήσει μια κοπελιά κάτω Αθήνα, δεν είναι τόσο σπάνιο. Απλά συνήθως σου λένε κοίτα, στο δώσαμε άσπρο και παχύ, αν το κάνεις γκρι, το βάφεις, αν πάλι απλώς "γεράσει" λίγο λόγω χρόνου, δεν τρέχει κάστανο. Στο σπίτι που νοίκιασα τώρα μου είπανε πως αν καπνίζουμε πολύ και προκληθούν αποχρωματισμοί, μιας και το βάψανε πριν μπούμε φάση, ε, του πετάς και ένα. Γενικά είναι χαλαρός θεσμός και απ' όσο ξέρω, σπάνια εκτιμάται πως όντως το σπίτι "λερώθηκε".
Teaser Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Το βάψιμο δεν το πληρώνει ο ενοικιαστής. Είναι μέσα στη φυσική φθορά ενός σπιτιού. Αυτό το υπολογίζει ο μισθωτής στα ενοίκια... Συνεπώς, αν σου ζητήσει χρήματα για βάψιμο μη δώσεις τίποτα.
o_magazatoras Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Όταν ο Ουκρανός (πλήρωνε τακτικά,συνήθως...) μου ζήτησε να του το φρεσκάρω (το είχε πιάσει βαμμένο) αφού είχε μείνει τέσσερα χρόνια,του πλήρωσα τα χρώματα και τόβαψε μόνος του.Όταν μετά από κανα εξάμηνο άλλαξε σπίτι (έφερε γυναίκα και παιδί και ήθελε μεγαλύτερο),το ξανάβαψα γιατί τόχε κάνει σαν το κώλο του. Προσοχή εδώ,οι Ουκρανές είναι γκομενάρες,οι Ουκρανοί είναι σαν τον αντίχρηστό μου μέσα...
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Τι να πω, έχεις σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία. Στο συμβόλαιο δεν υποτίθεται ότι αναγράφονται όλοι οι σχετικοί όροι;
bomberb17 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Το σπίτι παιδιά είναι σε άριστη κατάσταση, ούτε καπνιστής είμαι ούτε πάρτυ έκανα ούτε λέρωσα με χεριές τους τοίχους. Το μόνο που έχει είναι τις τρύπες που έχω κάνει. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο τα λεφτά για το βάψιμο, παρά το αν μπορεί να με κυνηγήσει νομικά αυτό τον μήνα που δεν του έχω πληρώσει το νοίκι. Και στο τέλος πως να το κάνω; Θα ζητήσω απόδειξη ότι πλήρωσα το νοίκι και θα δώσω απόδειξη ότι πήρα την εγγύηση; (το ποσό της εγγύησης = 1 ενοίκιο ακριβώς). Και τι μορφή θα έχουν; Ένα πρόχειρο χαρτί;
o_magazatoras Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 @Lucifer:Ναι,λέει στην κατάσταση που το παρέλαβε,αλλά υπάρχει και η ανθρωπιά στη μέση.Σου είπα,κανένας δεν μου είχε ζητήσει να του το βάψω φεύγοντας (όταν ήμουν ενοικιαστής) και μ' αυτή την άποψη μεγάλωσα... @bomberb17:Νομικά δεν προλαβαίνει να κινηθεί,ακόμη κι αν σου κάνει αστικά μέτρα (ή όπως τέλοςπάντων τα λένε),θα έχεις φύγει.Επίσης,ποιός καλός δικαστής θα κάνει αποδεκτή μια τόσο ηλίθια μήνυση,τη στιγμή που ουσιαστικά έχει ξωφληθεί το ενοικιοστάσιο; Εκτός κι αν μας τα "μπερδεύεις" φιλαράκο.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μη του πληρώνεις το μήνα,άστον να τα πάρει από την εγγύηση,γιατί αλλιώς θα βρεθείς κορόιδο.Πρέπει να είσαι εσύ σε πλεονεκτική θέση και όχι αυτός που από ότι κατάλαβα είναι πονηρός.Όχι δε μπορεί να σου κάνει κάτι νομικά γιατί ο δικηγόρος θα του στοιχήσει ένα ακόμα ενοίκιο και τρέξιμο.
bomberb17 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 @o_magazatoras: Και εγώ αυτό πιστεύω, δε μπερδεύω τίποτα, στην ουσία τα λεφτά του τα έχει ήδη. @De@th L0rd:Αυτή ακριβώς είναι η σκέψη μου.Και δε θα το πάει νομικά επειδή δεν τον συμφέρει οικονομικά, όμως καθαρά από νομικής απόψεως μπορεί να κάνει κάτι; Και πως θα γίνει η "αλληλοεξόφληση";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.