Προς το περιεχόμενο

προβλημα με firefox

nikosk22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,

Εχω βαλει ubuntu 8.10 κ ενω τρεχει μια χαρα σε περιβαλλον εργασιας χωρις κανενα προβλημα,στο firefox εχω προβλημα γιατι μου καθυστερει παρα πολυ κ γενικα σερνεται οταν ανοιγω πανω απο 3 καρτελες,ισως ειναι προβλημα κ με τους driveres της καρτας γραφικων(ATI RANDEON 4850HD).Να σημειωσω οτι εχω κ windows xp σε αλλο partitions κ απο εκει ολα τρεχουν μια χαρα!Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως ειναι λογω χαμηλου σηματος..??..βσκ με ποιον τροπο συνδεεσε στο ιντερνετ?..γτ κι εγω εχω παρομοιο προβλημα και εμενα ειναι λογω χαμηλου σηματος γτ συνδεομαι στο ιντερνετ με wireless usb..

προσωπικα θεωρω οτι ο firefox στο ubuntu δεν ανταποκρινετε καλα.

για αυτο εβαλα opera και ηρεμησα

//(δε ξερω αλλα στα windows μου φαινεται συμβαινει το αναποδο!!λειτουργει καλα ο firefox και οχι ο opera...)

οι drivers που εχω τωρα ειναι οι randeonhd τους εβαλα με εντολες απο το τερματικο ( sudo apt-get install xserver-xorg-video-randeon και sudo apt-get install xserver-xorg-video-randeonhd) ειναι οι εντολες που χρεισιμοποιησα για να τους βαλω.Ειχα βαλει πρωτα κατι με fglrx αλλα δεν εκανε boot κ ειχα συνεχεια μαυρη οθονη οποτε εβαλα αυτους.

Ειναι αυτοι σε χρηση ή μηπως χρησιμοποιει τους vesa?

Θα το δεις στο "lspci -k", κατω απο τα στοιχεια της καρτας σου πχ

>01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV670PRO [Radeon HD 3850]
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 0228
Kernel driver in use: fglrx_pci
Kernel modules: [b]fglrx[/b]

3d acceleration εχεις κανονικα?

>glxinfo | grep direct

3d acceleration εχω κανονικα, ομως αυτο που λες με το vesa δεν το βρισκω.εβαλα αλλον browser(opera) κ τρεχει μια χαρα δεν κολλαει καθολου κ ολα πηγαινουν καλα εκτος που ειχα ενα μικρο προβλημα με τις γραμματοσειρες αλλα το διορθωσα κ αυτο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:18 ----------

Αυτο μου εβγαλε οταν εδωσα την εντολη 'lspci -k'

VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV770 [Radeon HD 4850]

Audio device: ATI Technologies Inc HD48x0 audio

Kernel driver in use: HDA Intel

Kernel modules: snd-hda-intel

Αυτο μου εβγαλε οταν εδωσα την εντολη 'lspci -k'

VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV770 [Radeon HD 4850]

Audio device: ATI Technologies Inc HD48x0 audio

Kernel driver in use: HDA Intel

Kernel modules: snd-hda-intel

To υπογραμμισμενο κομματι εχει να κανει με την εξοδο ηχου οταν ειναι συνδεδεμενη μεσω hdmi σε καποια οθονη.

Περιεργο παντως που δεν αναγραφει καποιο module για την καρτα γραφικων.

Μπορω να βαλω καποιον αλλον driver για υην καρτα γραφικων κ να μην εχω μαυρη οθονη?Ειχα βαλει πρωτα κατι με fglrx αλλα δεν εκανε boot κ ειχα συνεχεια μαυρη οθονη

Αν το θες τοσο πολυ να βαλεις fglrx, μπορεις να βαλεις μεσω του envy

>sudo apt-get install envy-gtk

ΑΛΛΑ...

Σε καθε αναβαθμιση του πυρηνα (πακετο linux-image-οτιδηποτε) θα πρεπει να ξαναπερνας τον driver απο το envy υποχρεωτικα. Αυτο σημαινει οτι θα σε βγαζει σε low graphics mode (ή σε μαυρη οθονη στην χειροτερη περιπτωση) και θα πρεπει να κανεις παλι την ιδια διαδικασια οπως την 1η φορα.

Προαιρετικα, χρειαζεται να κανεις την ιδια διαδικασια οταν βγαινει νεος driver απο την ati.

Για να μην σου φαινεται περιεργο, στο debian κανω με παρομοιο τροπο το ιδιο πραγμα 3-4 φορες το χρονο, αλλα δεν κρεμομαι απο την ati αλλα μονο απο οτι εχω στα repo.

Με αυτους τους drivers (envy) θα εχω καλυτερα αποτελεσματα στα γραφικα απο οτι ειχα πριν με τους randeonhd??Και για να καταλαβω πρεπει καθε φορα που βγαινουν καινουργοι drivers απο την ati θα πρεπει να κανω παλι την ιδια διαδικασια αλλιως θα εχω παλι μαυρη οθονη η low graphics mode???Δηλαδη θα πρεπει να περναω παλι τους drivers της envy???

Δεν ειναι drivers οι envy. TO envy ειναι ενα "εργαλειο" (συνολο απο scripts ειναι για την ακριβεια) το οποιο τραβαει το αναλογο .run (πακετο drivers ανεξαρτητο διανομης) απο την ati ή την nvidia και με αυτο φτιαχνει και εγκαταστει το αντιστοιχο πακετο του επισημου driver.

Το καθε πακετο ομως γινεται με βαση τον πυρηνα που τρεχεις εκεινη τη στιγμη. Μπηκε νεος πυρηνας => πρεπει να γινει και νεο πακετο. Και μιας αυτο το πακετο δεν στο παρεχει το repo, πρεπει να κανεις απο την αρχη την διαδικασια με το envy.

οκ εβαλα αυτους απο το envy κ ολα ειναι μια χαρα εχω τωρα κ fglrx κ ο opera τρεχει μια χαρα εκτος απο λιγα προβληματακια σε μερικες σελιδες με την γραμματοσειρα.thanks σε ολους

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:34 ----------

Το μονο προβλημα τωρα που εβαλα τους drivers fglrx ειναι οτι δεν μου παιζει καλα τα video μου τρεμοσβηνει η οθονη με οποιον media player κ αν χρησιμοποιησα.Υπαρχει τροπος να το διορθωσω αυτο????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...