Προς το περιεχόμενο

The official *PES 2010* topic || Next-gen version ( X360/PS3/Wii )

polakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@pantnick

Εξομοίωση δεν είναι να μοιάζει με τη μπάλα που βλέπεις στη TV. Εξομοίωση είναι να σου μεταφέρει τη μπάλα που παίζεις ο ίδιος...

FIFA -> Τηλεοπτικό

Pro -> εξομοίωση.

Μήπως το κατάλαβες καλύτερα τώρα?

Φιλικά

Ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη της εξομοίωσης φίλε μου.. Εγω αυτό που μου μοιάζει αληθινό θεωρώ εξομοίωση... Όχι το αν είναι τόσο γρήγορο ενα ποδοσφαιράκι και πρέπει να αντιδράς το ίδιο γρήγορα με την πραγματικότητα.Anyway φυσικά είναι τι αρέσει στον καθένα.Δεν είναι θέμα ούτε αν έχεις παίξει μπάλα στη ζωή σου ούτε αν έχει πτυχίο φυσικής...Άλλωστε κ εγω μεχρι και πριν βγεί το fifa09 μόνο pro έπαιζα.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ίσως έχουμε διαφορετική αντίληψη της εξομοίωσης φίλε μου..

Η εξομοίωση δεν είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι εξομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου δεν εξομοιώνει αυτό που βλέπεις στη TV, εξομοιώνει την οδήγηση που κάνεις ο ίδιος μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

.Άλλωστε κ εγω μεχρι και πριν βγεί το fifa09 μόνο pro έπαιζα.

Όσοι τέλος πήγαν από FIFA σε Pro ή από Pro σε FIFA, απλά τόσα χρόνια δεν ήξεραν τι παίζουν ή θέλησαν να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού. Από Playstation 1 η φιλοσοφία και των δύο παιχνιδιών είναι η ίδια.

Δημοσ.
Η εξομοίωση δεν είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι εξομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου δεν εξομοιώνει αυτό που βλέπεις στη TV, εξομοιώνει την οδήγηση που κάνεις ο ίδιος μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Η εξομοίωση δεν είναι υποκειμενική η αντίληψη είναι.Μη τα μπερδεύεις. Αυτό που εσυ ή εγω θεωρούμε εξομοίωση δεν είναι για κάποιον αλλο. Ούτε επιμένω για να πείσω κάποιον να το δει ετσι.Είναι αυτό που εγώ βλέπω. Έβαλα μετά απο καιρό να παίξω ενα pro και μου φάνηκε σαν cartoon. Για διπλά είναι πολυ ωραίο αλλα μέχρι εκεί για εμένα... Για φέτος τουλάχιστον.

Δημοσ.
Θα το παρουσιάσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ, γνωρίζοντας ότι μερικοί δεν θα καταλάβουν, είτε επειδή δεν θέλουν, είτε επειδή δεν ξέρουν μπάλα, είτε ακόμα επειδή είναι μικροί.

1)

Με εντυπωσίασε πάρα πολύ και κάθε χρόνο με εντυπωσιάζει. Μία φορά δεν με εντυπωσίασε μόνο που τότε ήταν εποχές Playstation 1 και αυτό για έναν μόνο τίτλο, χωρίς να πιστεύω φυσικά ότι η παλαιότερη έκδοση ήταν καλύτερη.

2)

Επειδή ο καθένας λέει την άποψη του λίγο παράξενα εδώ και μιλάει και λίγο οπαδικά, θα προσπαθήσω να δείξω την δική μου άποψη όσο το δυνατόν γίνεται αντικειμενικά.

Κατά τη γνώμη μου ο χειρισμός του FIFA είναι πολύ κακός. Βελτιώθηκε λίγο όταν οι προγραμματιστές του FIFA αποφάσισαν να δώσουν την επιλογή στον χρήστη να διαλέγει το σχήμα των κουμπιών να είναι σαν και αυτό του Pro.

Επίσης να πω ότι οι περισσότεροι θα έχουν καταλάβει ότι ο χειρισμός του FIFA είναι ελαστικός. Με τον όρο αυτό εννοώ ότι υπάρχει κάτι σαν "video" στις κινήσεις των παιχτών. Προσπαθώντας να δώσουν πολύ φυσική κίνηση (το έχουν καταφέρει πολύ καλύτερα από το Pro), έχουν χάσει στην απόκριση του παίχτη με συνέπεια στο Gameplay.

Το FIFA είναι πιο ρεαλιστικό και τηλεοπτικό βλέποντάς το. Αν για παράδειγμα βάλετε κάποιον που δεν ξέρει από κονσόλες τίποτα και ασχολείται χρόνια με ποδόσφαιρο, το FIFA φαίνεται πιο όμορφο. Πιο αληθινό σαν να βλέπεις τηλεόραση, γι'αυτό χρησιμοποιώ τη λέξη τηλεοπτικό.

Το Pro ωστόσο είναι μπάλα. Δεν έχει καλά γραφικά, δεν έχει τόσο καλή κίνηση (έχει όμως πολύ άμεση απόκριση), είναι σαν να παίζεις μπάλα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το εξηγήσεις, ή ξέρεις μπάλα ή δεν ξέρεις. Χτυπάει ίσως λίγο άσχημα έτσι όπως το λέω, αλλά θεωρώ ότι είναι έτσι. Είναι γρήγορο κάτι που δεν το καθιστά τηλεοπτικό και αληθοφανές για κάποιον που το κοιτάει και δεν παίζει, αντίθετα όμως όταν παίζει κάποιος έξω μπάλα και έχει τη μπάλα στα πόδια του, όλα είναι γρήγορα και πρέπει να γίνουν γρήγορα, αυτό μεταφέρει το Pro.

3)

Δεν έχω κανέναν εγωισμό όσον αφορά το θέμα. Τι να παίζει κάποιος Pro, τι να παίζει κάποιος FIFA εγώ τα ίδια λεφτά παίρνω από τη δουλειά μου και η ζωή μου γενικότερα κυλάει όπως κυλούσε.

Όσοι τέλος πήγαν από FIFA σε Pro ή από Pro σε FIFA, απλά τόσα χρόνια δεν ήξεραν τι παίζουν ή θέλησαν να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού. Από Playstation 1 η φιλοσοφία και των δύο παιχνιδιών είναι η ίδια. Το ένα παιχνίδι στου δίνει τηλεοπτική άποψη με καλά γραφικά και κίνηση και το άλλο σου δίνει εξομοίωση.

Αυτά...

Φιλικά.

Απαντησεις

1. εκφραζεις καθαρα προσωπικη αποψη, δεν το συμεριζεται ο κοσμος και η κοναμι αυτο που λες εσυ!

2. Μιπως σου περασε απο το μυαλο οτι ο ποδοσφαιριστης δεν ειναι ΚΕΡΣΟΡΑΣ! Μην με ρωτησεις τι ειναι κερσορας!!!!!!

3. Καθαρα προσωπικη σου αποψη, που δεν λες και τιποτα....ναι το ξερουμε!!!!Ολοι μας ετσι ειμαστε, δεν εισαι ο μοναδικος.....

Δημοσ.
1. εκφραζεις καθαρα προσωπικη αποψη, δεν το συμεριζεται ο κοσμος και η κοναμι αυτο που λες εσυ!

Σου είπα ότι είμαι ο αντιπρόσωπος κάποιων ή κάποιας εταιρίας? Ναι προσωπική άποψη εκφράζω. Και όσο για το κόσμο, ποιος είπε ότι οι περισσότεροι έχουν δίκιο?

2. Μιπως σου περασε απο το μυαλο οτι ο ποδοσφαιριστης δεν ειναι ΚΕΡΣΟΡΑΣ! Μην με ρωτησεις τι ειναι κερσορας!!!!!!

Ξέρω τι είναι κέρσορας, αλλά τι θες να πεις δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα.

3. Καθαρα προσωπικη σου αποψη, που δεν λες και τιποτα....ναι το ξερουμε!!!!Ολοι μας ετσι ειμαστε, δεν εισαι ο μοναδικος.....

Προσωπική άποψη είναι και το λέω για άλλη μια φορά.

Δεν συνεπάγεται όμως ότι η προσωπική άποψη σημαίνει και λάθος.

Και γενικότερα pscrazy λαμβάνω ένα τρόπο λίγο επιθετικό... Μιλάω σε πολύ χαλαρό επίπεδο πραγματικά.

Δημοσ.

Αφού δεν τους βλέπεις ρε φίλε Ηeatspreader? Λιώνουν στο Pro αλλά γουστάρουν να κράζουν ειδικά ο pscrazy το έχει βάλει σκοπό να μην ασχολούμαστε καθόλου με το θέμα του topic. Βοηθάω, γράφω τα τελευταία νέα και είναι έτοιμος κράξει, δεν πα να του πεις οτι η Konami θα κάνει δώρο με κάθε Pro 2010 και ένα αυτοκίνητο? Αυτός θα χαλαστεί με το χρώμα που θα του δώσουν. Πάμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και μας το βγάζει ξινό. 'Ετσι για σπάσιμο... Τέσπα θα πρότεινα φίλε pscrazy γιατί δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου να μην είσαι τόσο επιθετικός γενικά στα forum, δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε το θέμα του τοπικ.

Και να επανέλθω στη φωτό του Messi. Μπορεί όντως να είναι ανάλυση 10000p, εμένα ούτε έτσι με πείθει, πρόσεξε το σήμα της Barca και θα καταλάβεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιτέλους εκεί στην Κονάμι άρχισαν να παίρνουν στροφές!

Mocap με κινήσεις που πήραν από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτή την στιγμή! Lionel Messi! Ορίστε και το βίντεο απόδειξη:

http://www.youtube.com/watch?v=HHQg727s4mM&eurl=http%3A%2F%2Fwinningelevenblog%2Ecom%2Fblog%2Fmessi%2Dmo%2Dcap%2Dvideo%2F&feature=player_embedded

Ελπίζω να μην τρέχουν όλοι οι παίκτες σαν τον messi στο παιχνίδι όμως έτσι?

Άντε να δούμε...

Δημοσ.

Ρε παιδια ,κανω λαθος ή ειναι η 1η φορα στην ιστορια της κοναμι που κανει motion capturing με αληθινους παικτες?

Δημοσ.

Συμφωνω με pscrazy αλλα απλως σκεφτομαι οτι μεχρι τωρα χωρις motion capturing κλπ και ακομη ο τροπος που πασαρουν και σουταρουν οι παικτες ειναι πιο φυσιολογικος σε κηνηση απο το φιφα ,οπως και σε γενικες γραμμες πανω κατω ειναι ισαξια τα ποδοσφαιρακια και δεδομενου εστω οτι το cpu ΑΙ και το παιξιμο του παιχνιδιου γενικοτερα ειναι καλυτερο στο pes ακομα και με καποια περιεργα και αποτομα animations που ειχε σκεφτομαι οτι με το motion capturing που πανε να βαλουνε τωρα ,τοτε κατι πολυ καλο θα δουμε...

Δημοσ.

Εγώ το φοβάμαι πολύ από την άλλη μεριά. Το FIFA το χρησιμοποιεί χρόνια αυτό και είναι σαν Video η κίνηση. Αν γίνει έτσι και το PES, τη βάψαμε...

Δημοσ.

Heatspreader θα μας τρελανεις ρε συ!!! Σου αρεσει το θεαμα του pro τα 2-3 τελευταια χρονια....Σαν να εβλεπα την ταινια IROBOT ηταν το παιχνιδι!

Ειναι ενα βημα μπροστα για την ξεθωριασμενηKONAMI το να κανει motion capture, το θεμα ειναι πως θα το χρησιμοποιησει ....Στο fifa 09 ειναι χιλιομετρα μπροστασε αυτο τον τομεα!

Δημοσ.

Μια διευκρίνιση μόνο, γιατί βλέπω πως ίσως έχουν παρεξηγηθεί κάποια πράγματα...

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται motion-capturing στο PES. Απλώς μέχρι τώρα γινόταν από ηθοποιούς (ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ίσως???) ενώ τώρα θα γίνει από τον Messi.

Δεν νοείται στη σημερινή εποχή αθλητικό παιχνίδι (τέτοιου επιπέδου, τουλάχιστον) χωρίς MC...

Δημοσ.

@pscrazy

Αν δεν είσαι σε θέση να μιλάς όμορφα στο Forum και να έχεις όρεξη για ήρεμη κουβέντα, τότε πάτα Log Out... Μιλάς άσχημα και λες το δικό, προσβάλλοντας... Ακριβώς όπως το είπε ο DeareN.

Ο Olorin με μία απάντησή του το έλυσε το θέμα... Εσύ συνέχισε τα αρνητικά - παιδικά σχόλια του τύπου, το δικό μου αυτοκινητάκι είναι πιο ωραίο... Άντε...!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...