@@sos@@ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 To post που δίνεις link έτσι για να υπάρχει 1)Αυτό είναι λύση ή θα γυρίσει μπούμερανγκ με τη λογική μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε και οι Μήτσοι με αποτέλεσμα να έρχονται στη χώρα μιλούνια απο όλο τον πλανήτη(αφού θα νομιμοποιηθούν) καταλήγωντας να μένουν 40 εκατομύρια σε χώρα 3χ3; 2)Τους αυτόχθονες ποιος θα τους βοθήσει για στην βελτίωση των συνθηκών,τι λε ρε,ζούμε στον παράδεισο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλους,δεν κοιτάμε να βοηθήσουμε τους ευατούς μας λέω γω,γαμάτη λύση,σαν να λέμε ο χρωστάει 5 εκατομύρια να δανείσει λεφτά στον χρωστάει 10 εκατομύρια,και ζήσαμε όλοι ζωή χαρισάμενη. Χρεωμένοι όλοι του κόσμου ενωθείτε,μαζί χρωστάτε περισσότερα 3)Τα ίδια με το 1,2 λες 4)Το εθιμοτυπικό δίκαιο πως το ορίζεις για να καταλάβω,δεν αναφέρω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν,δεν γράφω εκθέσεις,αν και ψιλοσυμφωνώ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για όλα(το γνωστότερο πρόβλημα τέτοιου είδους είναι το θέμα του Μ. Μουφτή) Mάλλον δεν τα κατάλαβες καλά. Το 3 περιλαμβάνει και την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων . Μα είναι απλούστατη η λύση παιδιά. Θα νομιμοποιήσουμε τους λαθρομετανάστες (για φακέλωμα που λέει και ο χοέφντινγκ) και θα τους δώσουμε δουλειά! Θα τους κάνουμε συνοριοφύλακες. Και κυβέρνηση. Γιατί όχι ;
washcloud Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 To λαθος σου εσενα και του καθενος που παρεξηγει τα λεγομενα μου/σου/του, ειναι οτι απομονωνει μια, δυο, το πολυ τρεις προτασεις χωρις να βλεπει ολο το υπολοιπο κειμενο που γραφω. Με λιγα λογια, η θεση μου ειναι ξεκαθαρη για οποιον διαβασε τα ποστ μου προσεκτικα, αλλα αν απομονωσεις 1-2 προτασεις και τις παρουσιασεις μονες τους, ευκολα μπορει να τις παρεξηγησεις και να οδηγηθεις σε λαθος συμπερασματα, πχ οτι εκπροσωπω ακροδεξιες αποψεις επειδη αναμεσα σε ολα ειπα οτι και η απελαση αποτελει λυση. ...δεν ξέρω τί κάνουν οι άλλοι, και ούτε με πολυαφορά στο συγκεκριμένο. Όσον αφορά τις προσεκτικές αναγνώσεις, ακριβώς επειδή το συνηθίζω, να σου τονίσω κάτι που εσύ δεν έχεις λάβει υπ' όψιν : σε ΑΛΛΑ thread (έτσι για την ιστορία δηλαδή), έχω είτε δηλώσει την σύγκλιση των απόψεών μου με τις δικές σου (αθλητικά), είτε εφιστήσει την προσοχή σε επιμέρους δίκαιά σου ("τεχνολογικά"-αν και πάντα στο μπλαμπλα), είτε επίσης εφιστήσει την προσοχή στο ότι παρεξηγείσαι ναι μεν από τους άλλους -και σ' αυτό φταίει μάλλον ο ΤΡΟΠΟΣ γραφής, κι όχι οι ιδέες σου- ΑΛΛΑ και το ότι ΓΙΝΕΣΑΙ -συνήθως προς το τέλος- φιτιλιάρης("εθνικά"). Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν χωρίς προσεκτική ανάγνωση. Τουλάχιστον όχι για 'μένα. Τουναντίον θα έλεγα, ενώ αρχίζεις ν' αναφέρεσαι σε 'μενα, τελειώνεις (στην αποπάνω παράγραφο σου που έκανα quote) ΜΑΛΛΟΝ γενικεύοντας, διότι πολύ απλά δεν σε είπα πουθενά ακροδεξιό. Ή αυτό-ή απλά τραβάς λίγο το σκοινί, αφήνοντας ενυπώσεις. Στην τελική, ανάλογα με το τί διαβάζω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, σχολιάζω. Ειναι σαν να να πω σε ενα φιλο μου "Καλημερα ρε μαλ****". Και να κρατησει απο ολη την προταση μονο το μαλ*** και να μου κανει σκηνη οτι τον εβρισα και κατοπιν μαθηματα συμπεριφορας. Ειναι τελειως λαθος να απομονωνετε φρασεις απο ενα ποστ και να απαντατε λες και δεν διαβασατε το υπολοιπο ποστ. Αυτο το λεω γενικα, γιατι συμβαινει συχνα και συμβαινει ιδιαιτερα σε συζητησεις τετοιου τυπου, οπου καποιος προσπαθει να αποδειξει οτι ειναι πιο ανοιχτομυαλος και πιο ανθρωπιστης και πιο "καλος ανθρωπος" απο τον συνομιλητη του. ...μην το συνεχίζεις ΕΤΣΙ, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κάνω αυτό που υποστηρίζεις (την επιλεκτική απομόνωση λέξεων/προτάσεων ενώ το όλο ύφος είναι ας πούμε διαφορετικό. Αν πχ σε όλο το κείμενο υποστηρίζεις ισονομία απέναντι στους λαθρομετανάστες, και σε κάποια στιγμή πετάξεις ένα "αλλά δίνω προτεραιότητα στους αυτόχθονες", εννοείται θα επικεντρώσω στην παραφωνία, θα το κάνω όμως ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ πως για παραφωνία επρόκειτο. Όσο για το τελείωμα της παραγράφου, να με συγχωρείς αλλά το θεωρώ από κομπλεξικό έως αποπροσανατολιστικό/λαϊκίστικο/προβοκατόρικο/προπαγανδιστικό κτλ κτλ και στην τελική λυπηρό, ως "δήλωση", KAΘΕ φορά. Δηλαδή (αναρωτιέμαι), στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ΑΥΤΟ σκέφτεσαι κάθε φορά που διαβάσεις κάποιον "που σε πάει κόντρα"..........; Η θεση μου ειναι ξεκαθαρη: Δεν εχω κανενα προβλημα με κανεναν λαθρομεταναστη, δεν μου καναν ποτε κακο, δεν με ενοχλει η παρουσια τους στη χωρα μας, αλλα νομιζω πως η Ελλαδα δεν αντεχει αυτο το φορτο λαθρομεταναστων. Ναι στους νομιμους μεταναστες, ναι στη μεταναστευση, ναι ακομα και στη λαθρομεταναστευση που δεν ειναι ικανη να δημιουργησει χαοτικες καταστασεις στη χωρα που ζω. Ωστοσο η κατασταση που επικρατει τωρα στο θεμα αυτο:Α. ειναι εις βαρος της χωρας μας και εν τελει εις βαρος μας. Β. ειναι απανθρωπη και για τους ιδιους τους λαθρομεταναστες. ..ρε μαν, ειλικρινά δες που ακριβώς έγγείται ο "ρατσισμός" σου (σε εισαγωγικά, διότι όπως και σε κάθε τί σ' αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν επίπεδα, τίποτα δεν είναι μονοκόμματα και αδιαβάθμητο), διαβάζοντας ΑΠΛΑ τον ευατό σου, με χρωματιστά γράμματα (τα χρώματα είναι τυχαία ) Αν το Α δεν σας νοιαζει, νομιζω οτι πρεπει να σας νοιαξει εστω το Β ως ανθρωπιστες και ανοιχτομυαλοι ανθρωποι που ειστε. Με λιγα λογια ή πρεπει να απαιτησετε να ζησουν στη χωρα αυτη με ισα δικαιωματα και ελευθεριες με εσας (οτι λεω κι εγω) ή πρεπει να απαιτησετε να πανε σε μια χωρα για να ζησουν με ισα δικαιωματα και ελευθεριες (οτι ειπα κι εγω). Απτη στιγμη ομως που ειναι ΠΑΡΑνομοι και κρυφοι, ειναι αυτονοητο οτι θα ζησουν με λιγοτερα δικαιωματα απο εσας για οσο ζησουν εδω. Σας ικανοποιει λοιπον η συντηρηση αυτης της καταστασης? Να τους κραταμε να στιβαζονται σε οικοδομες και γκαρσονιερες, τα παιδια τους να τα εκμεταλευονται στα φαναρια διαφοροι, να εχουν μονιμως μπλεξιματα με την αστυνομια, να μενουν χωρις φαι αρκετες φορες, να μην νιωθουν ελευθεροι κλπ κλπ κλπ, ειναι καλυτερη λυση λοιπον? ...κοίτα δηλαδή πόσο "μουλωχτά" το πας : αρχίζεις την παράγραφο με μία σπόντα, που φαίνεται σποντίτσα, αλλά είναι στην ουσία εκτός από καρφάρα (σε τρίτα μάτια), σκαλοπάτι για να πατήσεις και να πας παρακάτω, και τέλος-τέλος είναι και άδικο (άρα και προκλητικό), όντας εκτός πραγματικότητας. Τί έγινε πάλι; Υπέθεσες πως "δε μας νοιάζει", το έδεσες και κόμπο; Εμάς μας ρώτησες; Όχι, δεν ρώτησες. Να υποθέσουμε ότι ρωτάς, και θα σου πω πως βεβαίως και με νοιάζει να μην πηγαίνει η χώρα στην οποία ζω κατά διαόλου. Πηγαίνει όμως ρε MiDi; ΕΝΩ ΕΣΕΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ Σ' ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ (και να υποθέσω ούτε "δικούς σου ανθρώπους", διότι αλλιώς θα τα έλεγες τώρα) ; ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΝΤΑΙ ΤΖΑΜΠΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ/ΜΑΣ; Διότι με αυτή την εντύπωση είσαι - το είπα και πριν, και είναι και άκυρη. Εν ολίγοις, για να μη μακρυγορώ, "έχεις την αίσθηση ότι η χώρα έχει πρόβλημα", ενώ στην ουσία δεν ξέρεις αν καν έχει. Εκτός κι αν πείθεσαι από "χέρι-χέρι" κουβέντες (με κατανοείς, νομίζω), κι από το κάθε καφροκάναλο που πχ κατάφερε έναν ολόκληρο λαό (Ελληνικός) να μισήσει ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΛΛΟ (Αλβανικός), με τα τρομο-δελτία της περασμένης δεκαετίας [ελπίζω να μη διαφωνείς περί τρομο-εναγρίωσης (διότι μόνο εν-ημέρωση δεν ήταν) - εκτός κι αν έχεις την αίσθηση πως ένα ποσοστό πχ ας πούμε γύρω στο 50% να σου πω; των Αλβανών είναι καθίκια από κούνια, ενώ πχ των Ελλήνων κυμαίνεται γύρω στο 3-6 ας πούμε %] πως τη χώρα τη λυμαίνονται οι (λαθρο)μετανάστες, κι ΟΧΙ τα "λαμόγια", ένα διεφθαρμένο αστικό/συγκεντρωτικό/γραφειοκρατικό/νωθρό-έως-ανίκανο δημόσιο κράτος, και οι όσοι έχουν κάνει χρυσές δουλειές στις πλάτες ακριβώς αυτές των (λαθρο)μεταναστών εδώ και ~15ετία. Στην τελική, όταν ο άλλος θέλει (λέει) να μείνει εδώ, έστω και (προσωρινά) στην ύπαιθρο, δεν είναι ζωάκι να τον στειρώσω ρε συ MiDi ή να τον πάω για ευθανασία, έχει την επιλογή του. Και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να του παρέξω την στήριξή μου ως πολίτης, με όποιον τρόπο μου κόβει/μπορώ, από ένα πιάτο φαΐ, μέχρι (το ανάποδο) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μην τον δακτυλοδείχνω και να μην τον κατατρέχομαι. Στην καλύτερη, να πιέσω και την εξουσία μου για τις καλύτερές του συνθήκες. Επισης ξεκαθαρο ειναι το αλλο που ειπα: Αν στη γειτονια μου εχω εναν Α που πεθαινει απτη πεινα και εναν Β που ειναι σε καλυτερη κατασταση, αλλα χρειαζεται κι αυτος μια μικρη βοηθεια τοτε θα βοηθησω τον Α ανεξαρτητως καταγωγης και αν εχω τη δυνατοτητα θα βοηθησω και τον Β. Αν παλι και οι 2 χρειαζονται απλως φαγητο ή ενα ρουχο παραπανω (εννοω αν εχουν ακριβως ιδιες αναγκες) τοτε θα βοηθησω αυτον που γνωριζω καλυτερα και θεωρω οτι με συνδεουν περισσοτερα κοινα στοιχεια -χωρις να κατσω να αναλυσω γιατι το κανω, απλα ετσι μου βγαινει βρε αδερφε, γιατι σωνει και καλα θελετε να το βαφτισετε ρατσιστικο?-. Και αν εχω τη δυνατοτητα να βοηθησω και τον αλλον ναι θα το κανω. ...αμ' έλα που δεν είπες ΑΥΤΟ (...είναι αυτά που έλεγες ότι "απομονώνουμε"...). Αν δεν ξέρεις ΤΙ ΕΙΠΕΣ, είσαι ελεύθερος να το τσεκάρεις, και δε στην κάνω γυριστή με αυτή την κουβέντα, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΑΤΑ στο λέω : Τσέκαρέ σε. Όσον αφορά, την τάση σου να θες να βοηθήσεις τον "συμπατριώτη σου", να την καταλάβω, και είπα και σε προηγούμενο ποστ, δικαίωμά σου. Προσωπικά θεωρώ όμως αχαρακτήριστο το σκεπτικό "ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.........και μετά τους άλλους". Διότι είναι μιας πρώτης τάξεως αποφυγή του ζητήματος (επίσης κανείς δεν είπε "άστε τους Έλληνες να ψοφήσουν, σημασία έχουν οι άλλοι. Το τονίζω, αν και ΠΕΡΙΤΤΟ). Διότι όπως επίσης προείπα, η πείνα ούτε χρώμα έχει, ούτε διαβατήριο, μόνο ποσόστωση. Οσο για τη προταση που εκανες quote, δεν αναφερομουν σε εσενα, αναφερομαι σε μια γενικη κατασταση που παρατηρω οχι μονο σε αυτο το thread. Δηλαδη την αναγκη καποιων να αποδειξουν οτι ειναι πιο σωστοι ανθρωποι ενω εγω/εμεις ειμαστε γουρουνια-φασιστες-χρυσαυγιτες και οτι αλλο μπορει να κατεβασει ο νους του καθενος. Χαρακτηρισμοι και υπονοουμενα που προσωπικα εμενα δεν με αγγιζουν γιατι δεν ανηκω/ανηκα ουτε κατα διανοια σε τετοια ομαδα ανθρωπων. Αυτο που με αγγιζει ειναι η εμφανης δυσκολια καποιων να συζητησουν χωρις να περιβαλλονται απο καχυποψια για τον συνομιλητη τους. ...στο είχα γράψει και στο thread των "εθνικών εορτών" : πετάς μια ("γερή") σπόντα, και αποχωρείς. Αν το θεωρείς ΣΩΣΤΟ, τί να σου πω, καν' το. Εγώ πάντως δεν τη σέβομαι μια τέτοια κίνηση/πρακτική. Επίσης λίγο πριν ξανα-αναφέρθηκα στο πως αντιλαμβάνομαι/χαρακτηρίζω το να αντιμετωπίζεις ΕΣΥ, "όπως κάνεις", τους συνομιλητές σου : από κομπλεξικό έως κτλ κτλ. ΔΕΝ με χαροποιεί αυτή η διαπίστωση, ούτε και η διατύπωσή της, το λέω για να εξηγούμαι. midi,Η ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζεις. Λες όλοι εντελώς συμπτωματικά να έχουν την κακή συνήθεια να παρεξηγούν αυτά που γράφεις, τα οποία εντελώς τυχαία πάλι αλλάζουν ουσία και νόημα μετά την υποτιθέμενη παρεξήγηση; Κάτσε και διάβασε μόνος σου πόσο προκλητικά ήταν τα αρχικά post σου σε σύγκριση με το τελευταίο, και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Ημουν προκλητικος? Οκ Συνεχιστε παιδια, εγω αποχωρω απο ενα thread ακομα, μιας και προκαλω και παλι την κοινη γνωμη με τις ακραιες μου αποψεις. Επισης εμαθα οτι κανω κωλοτουμπες επειδη αναλυω 2 και 3 φορες πραγματα που αντιλαμβανεστε με τον τροπο που προτιματε και μου ζητατε να τα διασαφηνισω. :X/out ...όντως, βλέπω κι εγώ "διαφορές". Δεν λέω ότι αυτό που τον παρακινεί είναι τάση προς "κωλοτούμπες" (ο ίδιος μόλις τη χρησιμοποίησε, αφοριστικά, την έκφραση) - δεν παύει όμως να ισχύει αυτή η "διαφορά". Τεσπα..... Ετσι ακριβώς. Κανένας δεν πρότεινε ούτε μια λύση. Είναι εύκολο να το παίζουμε ανθρωπιστές εκ του ασφαλούς για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Το δύσκολο είναι να προτείνουμε λύσεις λογικές και βιώσιμες. Γειά σου βρε Judas ψυχολόγε κι αναλυτή
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2009 washcloud ξαναποσταρω, οχι για να συμετεχω στη συζητηση, αλλα για να πω το εξης. (υπο κανονικες συνθηκες θα επρεπε να κανω report και να αγνοησω το ποστ σου, αλλα δεν εκανα τιποτ απτα 2). Να διαφωνησετε χωρις σχεδον υβριστικους χαρακτηρισμους δεν μπορειτε με τιποτα? Το οτι γραφεις σε εναν που δεν γνωριζεις προσωπικα, δε σε δικαιοδοτει να τον στολιζεις με προσωπικους χαρακτηρισμους. Δεν χαρακτηρισα κανεναν σας, ειτε διαφωνει μαζι μου, ειτε οχι. Επισης δεν χαρακτηρισα την αποψη κανενος με κοσμητικα επιθετα, μονο απαντησα με τη δικη μου γνωμη και με τα δικα μου επιχειρηματα. Αν εχω προσβαλει καποιον εδω μεσα, παρακαλω καντε quote την αντιστοιχη προταση. Δεν προλαβα να κανω 4-5 ποστ, και τελικως αντικρυσα χαρακτηρισμους οπως παρακατω. Αληθεια σε μια συζητηση με εναν φιλο σας ή ακομα και αγνωστο θα χρησιμοποιουσατε τους παρακατω χαρακτηρισμους μετα την 5η απαντηση του: κομπλεξικός, αποπροσανατολιστικός, λαϊκίστικος, προβοκατορας, προπαγανδιστης, λυπηρος, "ρατσιστής" (βλεπεις δεν ξεχασα τα εισαγωγικα μιας και με κατεταξες σε καποιο επιπεδο ρατσιστη, με τιμα αυτο), μουλος-μουλωχτος, αδικος, (ξανα) προκλητικος, αχαρακτηριστος, αναξιος σεβασμου και τελος κωλοτουμπας. Εχω τοσο λαθος συμπεριφορα απεναντι σου και χρησιμοποιεις τετοιους προσωπικους χαρακτηρισμους εις βαρος μου? Και εν τελει γιατι θες να συνεχισω να απαντω και να λεω τη γνωμη μου οταν προκειται να λαβω τετοιου ειδους απαντησεις? Το πιο εντυπωσιακο στην ολη υποθεση ειναι οτι με κραζεις ως προκλητικο και κομπλεξικο επειδη θεωρησες οτι ειχα καποιες ειρωνικες τοποθετησεις (ΕΣΥ τις ειδες ειρωνικες), και η τελευταια προταση σου στο απο πανω ποστ (προς αλλον χρηστη-θυμα, οχι εμενα) ειναι ακρως ειρωνικη. Και το flame εχει καποια ορια. Καληνυχτιζω
Praetorianos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Χωρίς να παίρνω την θέση κανενός και επειδή οι τελευταίες σελίδες όντως δεν έχουν κάποια λύση, μπορεί κάποιος να ξαναγράψει τις προτάσεις του εκτός από ανθρωπιστικές θεωρίες? Γιατί ας πούμε οι συγκεκριμένες: Mην ανησυχείς καθόλου , παλιννόστηση αρχικά με απώτερο στόχο την ανατροπή του διεθνοποιημένου υπάρχοντος καθεστώτος πολιτικής , κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας που υπάρχει στην χώρα μας . Η λύση για μένα πρέπει να είναι : 1)Η άμεση νομιμοποίηση χωρίς προυποθέσεις ή εξαιρέσεις των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα. 2) H κοινή παρέμβαση αυτοχθόνων και μεταναστών για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των δεύτερων . 3)Η εκχώρηση στους μετανάστες όλων των αστικών δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι νομιμοποιημένοι πολίτες της χώρας . 4)Κατοχυρωμένο πλαίσιο σεβασμού της διαφορετικότητας κάθε μετανάστη (γλώσσα-εθιμοτυπικό δίκαιο -θρησκεία κ.α.) Δεν απάντησαν σε αυτό: 1)Αυτό είναι λύση ή θα γυρίσει μπούμερανγκ με τη λογική μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε και οι Μήτσοι με αποτέλεσμα να έρχονται στη χώρα μιλούνια απο όλο τον πλανήτη(αφού θα νομιμοποιηθούν) καταλήγωντας να μένουν 40 εκατομύρια σε χώρα 3χ3; 2)Τους αυτόχθονες ποιος θα τους βοθήσει για στην βελτίωση των συνθηκών,τι λε ρε,ζούμε στον παράδεισο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλους,δεν κοιτάμε να βοηθήσουμε τους ευατούς μας λέω γω,γαμάτη λύση,σαν να λέμε ο χρωστάει 5 εκατομύρια να δανείσει λεφτά στον χρωστάει 10 εκατομύρια,και ζήσαμε όλοι ζωή χαρισάμενη. Χρεωμένοι όλοι του κόσμου ενωθείτε,μαζί χρωστάτε περισσότερα 4)Το εθιμοτυπικό δίκαιο πως το ορίζεις για να καταλάβω,δεν αναφέρω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν,δεν γράφω εκθέσεις,αν και ψιλοσυμφωνώ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για όλα(το γνωστότερο πρόβλημα τέτοιου είδους είναι το θέμα του Μ. Μουφτή)
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 MiDi_MiLiZ, λυπάμαι που κάνεις αυτό ακριβώς που στο προηγούμενό σου ποστ, δακτυλόδειξες : επιλεκτική αναφορά. Κατά τ' άλλα, αν συνηθίζεις και "στην καθημερινότητά σου", στις κουβέντες δηλαδή που κάνεις με κόσμο, να λειτουργείς ΕΤΣΙ, θα το χαρακτήριζα κακό για 'σενα. Κι εννοώ βεβαίως να υποστηρίζεις πως σε γεμίζει ο άλλος με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Για να δεις βέβαια τη διαφορά, πρέπει να με (τουλάχιστον εμένα - για τους άλλους δεν ξέρω και δε με αφορά) διαβάσεις προσεκτικά, όπως και πρι υποστήριξες πως κάνεις, και αντ-υποστήριξα πως ΔΕΝ κάνεις. Εκτός δηλαδή κι αν όντως με διάβασες προσεκτικά, και ΕΠΕΛΕΞΕΣ να γράψεις ό,τι έγραψες στο τελευταίο σου ποστ. Θα μπορούσα να σου γράψω αυτά που γράφω τώρα και σε pm, για να μην περνάει απ' το μυαλό σου πως το κάνω "δημοσίως" για κανένα άλλο λόγο, γιατί πάνω απ' όλα με νοιάζει επί του παρόντος η "συννενόηση" ΜΑΖΙ σου, κι όχι για να τα βλέπουν άλλοι. Anyway, τελείως άκυρο το ότι νιώθεις πως α) σε χαρακτηρίζω ως άτομο (και δεν πα' να τόνισα πως ανάλογα με το τί γράφει ο καθ' ένας ΚΑΘΕ φορά , γράφω...) β) σου απηύθυνα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ υβριστικούς, προσβλητικούς κτλ. Για την ιστορία, όταν σκέφτεσαι/γράφεις πως "κάποιοι απλά ψοφάνε να γράφουν για να πείσουν για την ανωτερότητα των απόψεών τους την οποία νιώθουν", εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ παρά να νιώσω λύπη, και να το χαρακτηρίσω όπως είπα και πριν. Το ίδιο ακριβώς πίστεψέ με θα έκανα και face to face, και ο μόνος λόγος να μην το κάνω, ΔΕΝ θα ήταν η διάθεσή μου να παραμείνω "politically correct", αλλά να επρόκειτο πχ για κάποιον επί ετών φίλο, και να έλεγα από μέσα μου "ας δώσω τόπο στην οργή, και βλέπουμε παρακάτω" (δεν το λέω τυχαία - μου έχει συμβεί). Με λίγα λόγια, όταν εγώ (όπως και όποιος άλλος) προσβάλλομαι με το να διαβάζω εικασίες περί "των βαθύτερων κινήτρων μου όσον αφορά την έκφραση των απόψεών μου", είτε είναι σ' ένα φόρουμ, είτε οπουδήποτε αλλού. Γι' αυτό και θα χαρακτηρίσω τη συγκεκριμένη πρακτική, όπως και το έκανα, χωρίς να σκεφτώ εάν φταίει που ίσως είσαι κομμάτια απ' τη δουλειά, ή πατικωμένος στις μπύρες, και θα μετανιώσεις αυτό που έγραψες, αύριο. Οπότε, καταλήγοντας, το να νομίζεις ότι εγώ είπα "κοιτάξτε τον κομπλεξικό/προβοκάτορα/λυπηρό" MiDi_MiLiz, είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ (σου), μιας και ουδέποτε το έκανα. Τσουβάλιασμα θα ήταν, και δεν το συνηθίζΩ. Αυτά τα ολίγα. Θα μπορούσα να σταθώ λέξη προς λέξη και σε υπόλοιπα σημεία του τελευταίου σου ποστ, αλλά δε θα το κάνω, κυρίως γιατί νιώθω ΦΟΒΕΡΗ απογοήτευση : κι αφού δε φαίνεται να θέλεις να κατανοήσεις κάποια πράγματα, δε βλέπω νόημα (τί ατάκα ήταν κι αυτή περί flaming ρε συ........) στις 12:30 τη νύχτα μάλιστα, οπότε συμφωνώ με το καληνύχτισμα.
@@sos@@ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά καταχωρημένο από elven 1)Αυτό είναι λύση ή θα γυρίσει μπούμερανγκ με τη λογική μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε και οι Μήτσοι με αποτέλεσμα να έρχονται στη χώρα μιλούνια απο όλο τον πλανήτη(αφού θα νομιμοποιηθούν) καταλήγωντας να μένουν 40 εκατομύρια σε χώρα 3χ3; Tο δοκιμάσαμε και δεν πέτυχε μήπως; H ελλάδα είναι πύλη εισόδου και όχι τελικός τόπος προορισμού(βλ. πάτρα)των μεταναστών. Η χορήγηση ασύλου,η νομιμοποίηση και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων εκτός από το ότι γλιτώνουν τους μετανάστες από την εκμετάλλευση, τους δίνει και την δυνατότητα να συνεχίσουν τον δρόμο τους. 2)Τους αυτόχθονες ποιος θα τους βοθήσει για στην βελτίωση των συνθηκών,τι λε ρε,ζούμε στον παράδεισο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλους,δεν κοιτάμε να βοηθήσουμε τους ευατούς μας λέω γω,γαμάτη λύση,σαν να λέμε ο χρωστάει 5 εκατομύρια να δανείσει λεφτά στον χρωστάει 10 εκατομύρια,και ζήσαμε όλοι ζωή χαρισάμενη. Χρεωμένοι όλοι του κόσμου ενωθείτε,μαζί χρωστάτε περισσότερα Κέντρα υποδοχής υπάρχουν ;OXI.Kέντρα κράτησης μόνο .Γιατί να μην γίνουν στις περιοχές εισόδου κέντρα υποδοχής;Οι ντόπιοι μπορει να βοηθήσουν σε αυτό. Αυτό εννοώ παρέμβαση .Τόσα δημόσια κτίρια είναι κλειστά . 4)Το εθιμοτυπικό δίκαιο πως το ορίζεις για να καταλάβω,δεν αναφέρω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν,δεν γράφω εκθέσεις,αν και ψιλοσυμφωνώ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για όλα(το γνωστότερο πρόβλημα τέτοιου είδους είναι το θέμα του Μ. Μουφτή) Τον "λεγόμενο"άγραφο νόμο δικαίου που πολλές φορές ,και με κάποιες προυποθέσεις, υπερισχύει του νόμου.
pournaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά καταχωρημένο από elven 1)Αυτό είναι λύση ή θα γυρίσει μπούμερανγκ με τη λογική μάθανε ότι πηδιόμαστε πλακώσανε και οι Μήτσοι με αποτέλεσμα να έρχονται στη χώρα μιλούνια απο όλο τον πλανήτη(αφού θα νομιμοποιηθούν) καταλήγωντας να μένουν 40 εκατομύρια σε χώρα 3χ3; Tο δοκιμάσαμε και δεν πέτυχε μήπως; H ελλάδα είναι πύλη εισόδου και όχι τελικός τόπος προορισμού(βλ. πάτρα)των μεταναστών. Η χορήγηση ασύλου,η νομιμοποίηση και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων εκτός από το ότι γλιτώνουν τους μετανάστες από την εκμετάλλευση, τους δίνει και την δυνατότητα να συνεχίσουν τον δρόμο τους. 2)Τους αυτόχθονες ποιος θα τους βοθήσει για στην βελτίωση των συνθηκών,τι λε ρε,ζούμε στον παράδεισο και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλους,δεν κοιτάμε να βοηθήσουμε τους ευατούς μας λέω γω,γαμάτη λύση,σαν να λέμε ο χρωστάει 5 εκατομύρια να δανείσει λεφτά στον χρωστάει 10 εκατομύρια,και ζήσαμε όλοι ζωή χαρισάμενη. Χρεωμένοι όλοι του κόσμου ενωθείτε,μαζί χρωστάτε περισσότερα Κέντρα υποδοχής υπάρχουν ;OXI.Kέντρα κράτησης μόνο .Γιατί να μην γίνουν στις περιοχές εισόδου κέντρα υποδοχής;Οι ντόπιοι μπορει να βοηθήσουν σε αυτό. Αυτό εννοώ παρέμβαση .Τόσα δημόσια κτίρια είναι κλειστά . 4)Το εθιμοτυπικό δίκαιο πως το ορίζεις για να καταλάβω,δεν αναφέρω τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν,δεν γράφω εκθέσεις,αν και ψιλοσυμφωνώ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για όλα(το γνωστότερο πρόβλημα τέτοιου είδους είναι το θέμα του Μ. Μουφτή) Τον "λεγόμενο"άγραφο νόμο δικαίου που πολλές φορές ,και με κάποιες προυποθέσεις, υπερισχύει του νόμου. Δεν βγαινει τοσο απλα και αβιαστα ενας νομος ετσι, που να εχει αντικτυπο σε ολη την Ευρωπη. Οταν αποφασισεις να κανεις ενα νομο που θα επηρεασει και τα υπολοιπα κρατη μελη, πρεπει τουλαχιστον να το εχεις κουβεντιασει μαζι τους. Εκτος κι αν θεωρουμε οτι μπορουμε να νομοθετησουμε ως προς το να δωσουμε απειρα ταξιδιωτικα εγγραφα (δεν ξερω το κατα ποσο ισχυει ο ορος), και να μην εχουμε καμμια επιπτωση απο την υπολοιπη ΕΕ. Διοτι αν εμεις νομοθετησουμε αυθαιρετα χωρις να ρω τησουμε κανεναν, τι ειναι αυτο που θα εμποδισει τα αλλα κρατη μελη, εκαστο για τον εαυτο του να νομοθετησει, ως προς το να δεχεται μονο ατομα με βιζα απο ελλαδα, οπως μας κανει μεχρι τωρα το αμερικα. Που θα του χρειαστουνε μετα τα ταξιδιωτικα εγγραφα του Πακιστανου; Για να γυρισει στο Πακισταν νομιμα;
Höfdingadrapa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Κουφαλίτσα στο χρώσταγα και έρχονται και άλλες...έχε χάρη που πάω για νάνι. Πολύ ''potential'' φάση μου κάνει η πόζα αυτή, ψήνομαι να ανοίξω αντίστοιχο θρεντ. Θα κάνει τρελό πάταγο. λολ
elven Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Tο δοκιμάσαμε και δεν πέτυχε μήπως; H ελλάδα είναι πύλη εισόδου και όχι τελικός τόπος προορισμού(βλ. πάτρα)των μεταναστών. Η χορήγηση ασύλου,η νομιμοποίηση και η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων εκτός από το ότι γλιτώνουν τους μετανάστες από την εκμετάλλευση, τους δίνει και την δυνατότητα να συνεχίσουν τον δρόμο τους. Με λίγα λόγια νοιαζόμαστε για τον εαυτούλη μας αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες χώρες όπου τελικά θα καταλήξουν οι μετανάστες και στην τελική για τους ίδιους τους μετανάστες,αδιαφορούμε για το αν έχουν την δυνατότητα να τους δεχτούν,να τους απορροφήσουν,να τους "συντηρήσουν". Και τι καταφέρνουμε με αυτή τη μέγα λύση,να έχουμε πεινασμένους μετανάστες,που θα ζουν σε κλουβιά σε απάνθρωπες συνθήκες.Μόνο που πλέον δεν θα ζουν στην Ελλάδα αλλά σε κάποια άλλη χώρα. Στην τελική δλδ οι μετανάστες για τους οποίους κόπτεσαι θα φυτοζωούν πλέον σε μια άλλη χώρα,επίσης κάποιες απο τις ευρωπαικές χώρες που μάλλον θα αντιπαθείς θα καταρεύσουν. Νομίζω ότι μάλλον πολλαπλασιάζεις το πρόβλημα παρά το λύνεις + του ότι θα πέσει η κλωτσιά εξόδου απο την ΕΕ πριν προλάβεις να υπογράψεις κάτι τέτοιο. Κέντρα υποδοχής υπάρχουν ;OXI.Kέντρα κράτησης μόνο .Γιατί να μην γίνουν στις περιοχές εισόδου κέντρα υποδοχής;Οι ντόπιοι μπορει να βοηθήσουν σε αυτό. Αυτό εννοώ παρέμβαση .Τόσα δημόσια κτίρια είναι κλειστά . Οικονομολόγος δεν θα λεγα ότι είμαι αλλά νομίζω ότι η χώρα δεν τα πάει και τόσο καλά οικονομικά,ή για να το πω αλλιώς πάει για φούντο. Τώρα πες μου πως στο καλό θα βρεθούν κονδύλια για κέντρα υποδοχής(εκτός αν τα φτιάξουμε σαν τα κέντρα κράτησης,Low budget Κι έτσι),τα οποία θα θέλουν συντήρηση,τα οποία θα πρέπει να σητίζουν τους μετανάστες,στα οποία θα πρέπει να εργάζονται άνθρωποι aka δημόσιοι υπάλληλοι μάλλον(σε αυτό το σημείο να θυμήσω ότι παίζει να έχουμε τους περισσότερους δημόσιους στον πλανήτη κι ας έιμαστε 10 εκ. ενώ παίνονται μέτρα για τη μείωση τους μπας και ανασάνει οικονομικά λιγάκι η χώρα πχ 1 πρόσληψη ανα 3 αποχωρήσεις κτλ κτλ) ή μήπως εθελοντές; Κι εδώ πάει αυτό που είπα πριν,1/3 των Ελλήνων ζει κάτω απο το όριο της φτώχιας,οι περισσότεροι δουλεύουν 12ωρα για 700 ευρώ,με το ζόρι ψάχνουν 2 ώρες ύπνου και με το ζόρι συντηρούν τον εαυτό τους,μαντεύω:Αυτοί θα πάνε ε; Τον "λεγόμενο"άγραφο νόμο δικαίου που πολλές φορές ,και με κάποιες προυποθέσεις, υπερισχύει του νόμου. Μάλιστα και αυτό υποθέτω δεν είναι πρόβλημα,το να έχεις δύο εξουσίες.Δλδ τι να πω,αν είμαι του Χ θρησκεύματος όπου ο βιασμός συζήγου συγχωρείται απο τον "δικαστή" της θρησκείας αλλά το Δίκαιο το απαγορεύει,τι ακριβώς θα ισχύσει; Συμφωνώ με την ιδέα σου,δεν θα οδηγήσει σε χάος,με τίποτα όμως
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Κουφαλίτσα στο χρώσταγα και έρχονται και άλλες...έχε χάρη που πάω για νάνι. Πολύ ''potential'' φάση μου κάνει η πόζα αυτή, ψήνομαι να ανοίξω αντίστοιχο θρεντ. Θα κάνει τρελό πάταγο. λολ ελεύθερα συνκουφαλίτσα........μόνο που "αυτό ήταν όλο κι όλο;" όσο για την πόζα...δεν υπάρχει παράπονο νομίζω, ό,τι "καλύτερο" είχα...τ' ανέβασα (τώρα οποιανού δεν του βαριούνται τα ΧΜ ας...το εκμεταλλευτεί ) (σαν...πολύ ποτένσιαλ να βλέπεις......ξέρω 'γω; μακάρι. κάνε Ο,ΤΙ σε φωτίσει.....είπαμε, ελεύθερα! )
afentiko7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 άσχετο αλλά έγινε μια συνάντηση με τον οηε και είπαν πάνω κάτω αυτά που προτείνει η άσσος. Τι στο καλό, και αυτοί αντιεξουσιαστές είναι? Πάντως εμένα θα με έβαζε σε σκέψεις αν οι απόψεις μου συνέπιπταν με το στέιτ ντιπαρτμεντ. Το θέμα είναι οι μετανάστες να αποκτήσουν ταξική συνείδηση, να γραφούν σε ταξικά σωματεία και απο κει να πολεμήσουν τις επιταγές του κεφαλαίου. Συναυλίες και συμμορίτες στον αγ. παντελεημονα δεν λύνουν τα προβλήματα.
pournaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 άσχετο αλλά έγινε μια συνάντηση με τον οηε και είπαν πάνω κάτω αυτά που προτείνει η άσσος. Τι στο καλό, και αυτοί αντιεξουσιαστές είναι? Πάντως εμένα θα με έβαζε σε σκέψεις αν οι απόψεις μου συνέπιπταν με το στέιτ ντιπαρτμεντ. Το θέμα είναι οι μετανάστες να αποκτήσουν ταξική συνείδηση, να γραφούν σε ταξικά σωματεία και απο κει να πολεμήσουν τις επιταγές του κεφαλαίου. Συναυλίες και συμμορίτες στον αγ. παντελεημονα δεν λύνουν τα προβλήματα. Ο ΟΗΕ μια χαρα τα λεει εξω απο το χορο, ουτε λεφτα θα βγαλει απο την τσεπη του να συντηρησει κανεναν, ουτε την οποια (μικρη εστω) αυξηση της εγκληματικοτητας λογω ανεχειας ειναι υποχρεωμενος να μειωσει ουτε τιποτε. Για να ρωτησει καθε χωρα της ΕΕ ξεχωριστα να δουμε τι απαντησεις θα παρει. Κι εγω απο εδω που ειμαι μια χαρα μπορω να σου δωσω 100 λυσεις για ολα τα προβληματα του κοσμου, το κατα ποσο ομως θα ειναι εφικτα, και το κατα ποσο δεν εχω υπολογισει ξεχωριστες, τοπικες και ειδικες παραμετρους καθε χωρας, καθε κοινωνιας, αυτο ειναι αλλο καπελο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Πριν συζητήσουμε για τον ΟΗΕ και αν καλά πράττει ή όχι, μήπως να είχαμε ένα link με την απόφαση, πότε ελήφθη και από ποια επιτροπή;
washcloud Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 pournaras, τί "λεφτά" έχεις την εντύπωση ότι χρειάζονται, για την δημιουργία κέντρων υποδοχής, βασική έως επιφανειακή περίθαλψη, και συσσίτια; Το ότι προβλέπονται "λεφτά" από την ΕΕ, ακριβώς για την συνδρομή των παραπάνω, το γνωρίζεις; Και στην τελική δε νομίζω τα F16, τα Μirage, οι φρεγάτες ή οι διηπειρωτικοί μας να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα (μιας και κινδυνεύουμε από γείτονες πάντα), ένα να πουλήσεις/να μην πάρεις, φτάνει (μη πω ότι και ΜΟΝΟ η μίζα από την πώληση φτάνει). Γιατί σου κόλλησε (ΚΑΙ 'σενα)(που είσαι και μεγάλος άνθρωπος γαμώτ στην τελική) ότι θα υιοθητήσει η χώρα κάτι εκατομμύρια; Εσύ θα πήγαινες να αράξεις σε μια χώρα που δεν θα είχε δουλειές (έτσι επειδή μερικά αστέρια προφασίζονται πως "δεν μπορούμε να θρέψουμε όλους τους πεινασμένους του πλανήτη") μόνο και μόνο επειδή θα έπαιρνες άδεια παραμονής και δε θα σε τουλουμιάζανε στα τμήματα; Κανένας δε λέει ότι το να πεις να διατηρήσεις μια ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική είναι εύκολο. Και πάνω απ' όλα, αυτό που νοιάζει και ενδιαφέρει, είναι η συμπεριφορά. Και το θέμα είναι σε τί βάση πατάς και ξεκινάς, από που το πιάνεις δηλαδή, πώς το βλέπεις ευθύς εξ' αρχής. Άμα σε ΝΟΙΑΖΕΙ, άκρη θα βρεις. Αν από την άλλη ΔΕ σε νοιάζει, και επιχειρήματα (ου...) θα βρεις, και πρακτικές κόντρα. "'Όποιος δε θέλει να νομιμοποιήσει, δέκα μέρες καταστέλνει κι απελαύνει" κι έτσι. Κατά τ' άλλα, γενικά παίζει πολύ (στο φόρουμ) το "αν δεν αλλάξουμε πρώτα οι ίδιοι και τα ρίχνουμε στους άλλους (πολιτικοί) αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει". Ε πού είναι αυτή η ρημάδα η θεώρηση, ΤΩΡΑ; Διότι αν δεν αρχίσεις από την παραδοχή ότι κι οι μετανάστες (ακόμα κι οι λαθραίοι) άνθρωποι είναι, και ΕΤΣΙ πρέπει να τους αντιμετωπίσεις, δεν πας πουθενά, απλά τους γκετοποιείς (υπό κάθε έννοια), και καταλήγεις να έχεις προβλήματα τα οποία λύνονται μόνο με βούρδουλα και τουφέκι. Τέλος-τέλος, τραβάνε ό,τι τραβάνε (δεν λαμβάνω υπ' όψιν λόγια όσων τους βιάσαν' τη γιαγιά τους, τον παππού τους κλπ - άσχετα αν ποτέ δεν γνώρισαν παππού), ας τα τραβάνε, σκατά και στο Πακιστάν, σκατά και στο Ελλαδιστάν από συνθήκες, επιλογή τους θα είναι τί θα κάνουν, πού θα παν. Τουλάχιστον ρε γαμώτ, κι είναι αυτό που με νοιάζει προσωπικά, να μην κυκλοφοράνε και ακούνε από τους (όποιους) ΠΟΛΙΤΕΣ "ου, ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ". Δεν ζούνε που δε ζούνε σαν άνθρωποι, τουλάχιστον να μην τ' ακούνε κι όλας. Υπάρχει βέβαια και η άποψη του "συμφέροντος", που έχει γραφτεί πολλάκις στο παρόν θρεντ αλλά και άλλού : "Δε μας συμφέρει (οτιδήποτε), οπότε ουστ. Όλος ο κόσμος έτσι κάνει, γιατί να κάνω εγώ τον ήρωα;". Κατά τ' άλλα, μας χαλάνε πχ οι Αμερικάνοι, που και για χέσιμο ακόμα όταν πάνε, κοιτάνε πού τους συμφέρει να χέσουν, κι έχουν ρημάξει τον πλανήτη, και ΚΥΡΙΩΣ τις ανθρώπινες συνειδήσεις, με τα σκατά τους. Νομίζω ότι όπως ΛΕΤΕ για τους πολιτικούς σας (μας), έτσι "έχετε και τους Αμερικάνους που σας αξίζουν", όταν λειτουργείτε με τα ίδια μυαλά.
Lucifer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2009 Κατά τ' άλλα, γενικά παίζει πολύ (στο φόρουμ) το "αν δεν αλλάξουμε πρώτα οι ίδιοι και τα ρίχνουμε στους άλλους (πολιτικοί) αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει". Ε πού είναι αυτή η ρημάδα η θεώρηση, ΤΩΡΑ; Διότι αν δεν αρχίσεις από την παραδοχή ότι κι οι μετανάστες (ακόμα κι οι λαθραίοι) άνθρωποι είναι, και ΕΤΣΙ πρέπει να τους αντιμετωπίσεις, δεν πας πουθενά, απλά τους γκετοποιείς (υπό κάθε έννοια), και καταλήγεις να έχεις προβλήματα τα οποία λύνονται μόνο με βούρδουλα και τουφέκι. Τέλος-τέλος, τραβάνε ό,τι τραβάνε (δεν λαμβάνω υπ' όψιν λόγια όσων τους βιάσαν' τη γιαγιά τους, τον παππού τους κλπ - άσχετα αν ποτέ δεν γνώρισαν παππού), ας τα τραβάνε, σκατά και στο Πακιστάν, σκατά και στο Ελλαδιστάν από συνθήκες, επιλογή τους θα είναι τί θα κάνουν, πού θα παν. Τουλάχιστον ρε γαμώτ, κι είναι αυτό που με νοιάζει προσωπικά, να μην κυκλοφοράνε και ακούνε από τους (όποιους) ΠΟΛΙΤΕΣ "ου, ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ". Δεν ζούνε που δε ζούνε σαν άνθρωποι, τουλάχιστον να μην τ' ακούνε κι όλας. Αυτό ακριβώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.