sigamhsoupw Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Διάβασα πάρα πολλές (όχι όλες είναι αλήθεια!) από τις σελίδες του θέματος και κρατάω αρκετά στοιχεία από αυτά που έχουν γραφεί. Μακριά από κορώνες ακραίων ιδεολογιών λοιπόν, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: -Πέρα και πάνω από όλα, συμφωνώ 101% με τους ελάχιστους φίλους που υποστηρίζουν πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι αλήθεια πως τα ουσιαστικά και πραγματικά ανθρώπινα προβλήματα δεν είναι δίκαιο να περιορίζονται σε ερωτήσεις τύπου "προτείνετε λύσεις για την λαθρομετανάστευση". Αυτά τα ερωτήματα είναι πλασματικά και κυρίως παραπλανητικά. -Από την άλλη, η καθημερινότητα όπως την βιώνει και την αντιλαμβάνεται ένας μέσος πολίτης είναι σαφώς επιβαρυμένη από την αύξηση της εγκληματικότητας η οποία οφείλεται σε κάποιο ποσοστό και σε μερίδα των λαθρομεταναστών. Μεγάλη (μερίδα) ή μικρότερη, δεν γνωρίζω, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία στα οποία μπορεί να ανατρέξει κανείς, όμως σύμφωνοι, υπάρχουν περιοχές στη χώρα που ζούμε, που λόγω της πολυπληθούς συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και φυσικά λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους ("επιβίωσης" θα ήταν μάλλον πιο δόκιμο) είναι πλέον απρόσιτες για τους νόμιμους πολίτες αυτής της χώρας. Επίσης(άνω τελεία) βασικό στοιχείο για την πορεία του νήματος: Ασχέτως αν πρόκειται για πλασματικό ερώτημα, η αρχική ερώτηση ήταν ακριβώς για τη λαθρομετανάστευση, οπότε το να προσπαθώ να πείσω την πλειοψηφία αυτών που δεν αντιλαμβάνονται το παραπλανητικό της υπόθεσης για τα επιχείρηματά μου δεν νομίζω ότι είναι έξυπνη πρακτική... Για να το κάνω πιο λιανά, ότι και αν πώ στην γιαγιά μου π.χ., για αυτά που εγώ θεωρώ πραγματικά προβλήματα την ανθρωπότητας, θα με αποστομώσει με ευκολία όταν γυρίσει να μου απαντήσει "ναι, αλλά εγώ αγόρι μου δεν έκλεισα μάτι όλη τη νύχτα προχτές όταν άκουσα θόρυβο σαν βήματα στον κήπο, ακόμη και αν κατάλαβα ότι ήταν ο σκύλος..." -Στο σημείο αυτό, να θυμίσω σε όλους πως από τις απαρχές της επιβολής του ανθρώπου στη φύση και άρα των πρώτων οργανωμένων κοινωνικών συστημάτων, υπάρχει ένα ανίκητο όπλο ψυχολογικής κατεύθυνσης των μαζών, ο φόβος. Αυτή η συμπεριφορά, δεν έχει προτιμήσεις όσον αφορά στην κατεύθυνσή της. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε η χούντα με τη μορφή που τη ξέραμε θα ξαναέρθει όσες υπογραφές και αν δούμε με την ελληνική σημαία και το "πατρίς θρησκεία ορθοδοξία" γραμμένο πάνω, ούτε οι μουσουλμάνοι θα καταλάβουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο αν δεν απελαθούν άμεσα 1 εκατομμύριο άνθρωποι... Αυτοί είναι μη ορατοί κίνδυνοι που απευθύνονται σε ένστικτα και σε αντανακλαστικά ανθρώπων που τους αρέσει να υποστηρίζουν την άλφα ή την βήτα ομάδα, μόνο που όταν θέλει κανείς να μιλήσει για να πεί κάτι σοβαρό, καλό είναι να μην παρασύρεται σε συμπεριφορές που κατακρίνει. Είναι πολύ πιθανό να βγήκα λίγο οφ-τόπικ (σε σχέση πάντα με το αρχικό πόστ και όχι με την εξέλιξη της συζήτησης) αλλά μετά από ανάγνωση 35 και πλέον σελίδων αυτές ήταν οι σκέψεις μου.
revvok Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Εγώ ξέρω ότι ένα πρόβλημα για να το αντιμετωπίσεις πρέπει να καταπολεμήσεις αυτό που το προκαλεί..και δυστυχώς αυτό που προκαλεί το εν λόγω πρόβλημα είναι ο θεάρεστος,καταπληκτικός,'γαμ..κ δέρνω' δυτικός πολιτισμός μας...που έχει αποφασίσει να θερίζει κάθε γωνιά του πλανήτη που έχασε το 'τραίνο της ανάπτυξης'..για να μπορεί να προσφέρει απλόχερα ψευδαισθήσεις ευημερίας στους ηλίθιους υπηκόους του, ώστε τα αφεντικά του να συνεχίζουν να πλουτίζουν ανενόχλητα.. Αλλά αυτό γεννάει μετανάστες..και στην αρχή είναι καλά..έρχονται στη χώρα, ξυπνάμε τα ρατσιστικά ένστικτα της κοινωνίας (μας παίρνουν τις δουλειές, κλέβουνε, κάνουνε ράνουνε..), τους υποβαθμίζουμε και όλα λειτουργούν ρολόι..φθηνά εργατικά χέρια για όλους..για όλα τα εγχώρια αφεντικά μικρά ή μεγάλα φαντασμένα ή μη..και οι ρυθμοί ανάπτυξης ανεβαίνουν και το όραμα της κοινωνικής ανέλιξης γίνεται ορατό...όλα καλά!! Μια χαρά..μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια..και τη χώρα τους ρημάξαμε ή ρημάζουμε και 'βολευτήκαμε' και μια χαρά. Όμως φτάνει κάποια στιγμή που δε χρειαζόμαστε άλλους (κ αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους..)..οπότε από μετανάστες τους βαφτίζουμε λαθρο-μετανάστες..που τώρα πια δε μας παίρνουν τις δουλειές..τώρα βρομάνε, κλέβουν, κατουράνε όπου βρουν, είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι...τώρα πια αποτελούν το νο.1 και μοναδικό κίνδυνο και πρόβλημα του καθένα..τι κι αν αυτός ο καθένας χρωστάει παντού,τι κι αν μπορεί να χάσει τη δουλειά του αύριο-μεθαύριο,τι κι αν....δεν απαιτεί τίποτα γι αυτά, το μόνο που απαιτεί είναι μια 'λύση' για τους κακούς λαθρομετανάστες..γιατί οποιαδήποτε 'λύση' και να βρεθεί ξέρει ότι δεν θα είναι εις βάρος του φυσικά...και ότι θα συνεχίζει να ζει στη γλυκιά ζάλη της 'ευημερίας' και του 'πολιτισμού' (ως πότε?).. Πραγματική λύση δεν υπάρχει (ή τουλάχιστον δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον)..'Λύσεις' για μας τους βολεμένους αυτού του κόσμου υπάρχουν πολλές..στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, σφαίρες, πάτος της θάλασσας κτλ.. Έτσι δεν κάνουν οι 'πολιτισμένοι' άνθρωποι;...
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 [..]αλλά μετά από ανάγνωση 35 και πλέον σελίδων αυτές ήταν οι σκέψεις μου. Ούτε τις μισές ωρε; (συμφωνώ απόλυτα με όσα έχεις γράψει, και σε προϊδεάζω να μην απογοητευτείς αν σε quote-άρουν με ερωτήσεις τύπου: -"τα λες αυτά εκ του ασφαλούς γιατί μένεις στα βουπού ε;" - "γιατί δεν τους βάζεις σπίτι σου να τους ταΐσεις;" - "ναι δε ξέρει η ΕΕ και ξες εσύ τώρα" και άλλα τέτοια ευφυή...
sigamhsoupw Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ούτε τις μισές ωρε; Τί να κάνω, ένα διάλειμμα από διάβασμα είπα να κάνω ο άνθρωπος και πήγε 4 η ώρα!! Όσο για τα υπόλοιπα, ελεύθερο φόρουμ είναι, ο καθένας έχει δικαίωμα να μου "την πεί" όπως εκείνος νομίζει καλύτερα! Επίσης είδα με ευχαρίστηση και το ποστ του/της revvok..
ikaruga24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ούτε τις μισές ωρε; (συμφωνώ απόλυτα με όσα έχεις γράψει, και σε προϊδεάζω να μην απογοητευτείς αν σε quote-άρουν με ερωτήσεις τύπου: -"τα λες αυτά εκ του ασφαλούς γιατί μένεις στα βουπού ε;" - "γιατί δεν τους βάζεις σπίτι σου να τους ταΐσεις;" - "ναι δε ξέρει η ΕΕ και ξες εσύ τώρα" και άλλα τέτοια ευφυή... Μιας και ολα αυτα που λες ειναι απολυτα σωστα και κανεις αλλος δεν εχει δικαιωμα να πει αυτο που βλεπει και αυτο που πιστευει και νιωθει ας σας αφησουμε τοτε να τα "βρειτε" μεταξυ σας. Πολυ μπλα μπλα και λιγα εργα ομως βλεπω απο μερια σας Λιοπυρ.
insomniaK Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Με το συμπάθιο, αλλά η πρώτη τοποθέτηση του sigamhsoupw είναι το θέμα. Μην προσπαθείς να αναδείξεις off topic θέματα.
Lucifer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Και να πεις πως δεν το είχε και στην υπογραφή ε.
ikaruga24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Με το συμπάθιο, αλλά η πρώτη τοποθέτηση του sigamhsoupw είναι το θέμα. Μην προσπαθείς να αναδείξεις off topic θέματα. Σε εμενα μιλας? Αν μιλας σε εμενα δεν προσπαθω να αναδειξω τιποτα. Συμφωνω απολυτα με το πρωτο ποστ του sigamhsoupw γιατι βαζει μεσα στο νερο και ανθρωπους σαν την γιαγια του (παραδειγμα) που καλυπτει εμενα, καποιους φιλους και συνεργατες και συναδελφους που ειμαστε στην ιδια κατασταση σε αντιθεση με ανθρωπους οπως ο Λιοπυρ που μας αποκλειει εντελως λεγοντας μας κιολας με τον τροπο του οτι "εχουμε και λαθος και ζουμε και στο μικροκοσμο μας". Εγω δεν λεω οτι δεν υπαρχουν αλλοι παραγοντες και οτι δεν ειναι αλλα τα αιτια της τωρινης καταστασης, το μονο που ειπα ειναι οτι δεν με ενδιαφερει γιατι καλουμαι εγω (και οχι μονο φυσικα οπως βλεπετε) να τα τρωω στη μαπα καθημερινα. Αυτο που λεω μονο off-topic δεν ειναι.
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 [..]Συμφωνω απολυτα με το πρωτο ποστ του sigamhsoupw γιατι βαζει μεσα στο νερο και ανθρωπους σαν την γιαγια του (παραδειγμα) που καλυπτει εμενα [..] Κρατάω αυτό και πάω να φτιάξω καφέ. Εσύ εν τω μεταξύ ikaruga24, ξαναδιάβασε ολόκλορο το ποστ του sigamhsoupw, και πες μου πόσο σε τιμά να ανήκεις στην κατηγορία που δικαιολογημένα ανήκει μια γιαγιά.
ikaruga24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Κρατάω αυτό και πάω να φτιάξω καφέ. Εσύ εν τω μεταξύ ikaruga24, ξαναδιάβασε ολόκλορο το ποστ του sigamhsoupw, και πες μου πόσο σε τιμά να ανήκεις στην κατηγορία που δικαιολογημένα ανήκει μια γιαγιά. Μην φοβασαι το εχω διαβασει ολοκληρο. Δεν με νοιαζει αν με τιμα η οχι και δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα μιας γιαγιας απο τον υπολοιπο κοσμο. Ειναι η αληθεια. Το οτι καποιοι εδω στην Ελλαδα την εχουνε δει σωστες του κοσμου ολου και θελουν να τους βοηθησουν ολους ΚΑΙ με δικα μας εξοδα (αληθεια εμας ποιος μας ρωτησε) δεν υποβιβαζει τα καθημερινα μας προβληματα με πολλους απο αυτους. Το οτι δεν μπορουμε να τους ταισουμε ολους ειναι απολυτα λογικο και αφου δεν προκειτε να μπορεσουν ποτε να πανε σε αλλη ευρωπαικη χωρα (για πρωφανεις λογους) τοτε ειναι σιγουρο οτι θα τους "λουστουμε" εμεις, ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλο. Η διαφορα ειναι οτι εγω ΔΕΝ ΘΕΛΩ και δεν θελω να μου παιρνουν με το ζορι λεφτα για να καλυψουν μιζες και project "διασωσης" αυτων. Δεν με ενδιαφερει πως θα με χαρακτηρισει καποιος, εξαλου και γω μπορω να κανω το ιδιο. Απλα λεω αυτο που πιστευω.
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δεν με νοιαζει αν με τιμα η οχι και δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα μιας γιαγιας απο τον υπολοιπο κοσμο. Γι'αυτό ακριβώς σου είπα να το ξαναδιαβάσεις. Αλλά απ'ότι φαίνεται δεν μπήκες στον κόπο. Ειναι η αληθεια. Το οτι καποιοι εδω στην Ελλαδα την εχουνε δει σωστες του κοσμου ολου και θελουν να τους βοηθησουν ολους ΚΑΙ με δικα μας εξοδα (αληθεια εμας ποιος μας ρωτησε) δεν υποβιβαζει τα καθημερινα μας προβληματα με πολλους απο αυτους. Το οτι δεν μπορουμε να τους ταισουμε ολους ειναι απολυτα λογικο και αφου δεν προκειτε να μπορεσουν ποτε να πανε σε αλλη ευρωπαικη χωρα (για πρωφανεις λογους) τοτε ειναι σιγουρο οτι θα τους "λουστουμε" εμεις, ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλο. Η διαφορα ειναι οτι εγω ΔΕΝ ΘΕΛΩ και δεν θελω να μου παιρνουν με το ζορι λεφτα για να καλυψουν μιζες και project "διασωσης" αυτων. Δεν με ενδιαφερει πως θα με χαρακτηρισει καποιος, εξαλου και γω μπορω να κανω το ιδιο. Απλα λεω αυτο που πιστευω. Στα παρακάτω δεν θα μπω στον πειρασμό σου απαντήσω απλά για να μη σου κάνω την χάρη να κατευθύνεις την κουβέντα όπου λάχει.
Teaser Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Είπαμε, οι εξουσιαστές, δυτικοί εκμεταλλευτές καταπατούν τα δικαιώματα υποανάπτυκτων-αναπτυσσόμενων κρατών. Συμφωνώ γιατί στον άνθρωπο αλλά και σε κάθε είδος ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου και ο θάνατος σου η ζωή μου. Σύμφωνα με την ανθρωπιστική λογική, εφόσον αυτοί οι άνθρωποι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι λόγω της δικής μας αντιμετώπισης θα πρέπει να επιτρέπεται η μετανάστευση τους στις "δυτικές" χώρες και κυρίως Ελλάδα - Ιταλία - Ευρώπη. Αυτό με κάποιου είδους ανθρωπιστική λογική θα λύσει τα προβλήματα του τρίτου κόσμου.(θεωρητικά) Πως; Ερημόνωντας όλα τα μέρη όπου τώρα γίνεται η εκμετάλλευση (Ασία Αφρική) και μετακινώντας όλες τις μάζες στην Ευρώπη "για ένα καλύτερο μέλλον". Ωραία. Λύθηκε το πρόβλημα τους. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Ποιος εγγυάται ότι η εκμετάλλευση δεν θα μεταφερθεί από την Ασία στην Ευρώπη; Ποιος μας λέει ότι η νέα Ευρώπη δεν θα γίνει η Αφρική του παρελθόντος την οποία θα αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο οι δυτικοί φίλοι μας; Γιατί, αν δεν υπάρχει το Σουδάν για να σπέρνεται ο πόλεμος τότε αυτό θα γίνει στο Ελλαδιστάν και το Ιταλιστάν. Ποιος μας λέει ότι η εκμετάλλευση θα σταματήσει να υπάρχει; Και ποια εγγύηση δίνεται ότι δεν θα αναγκαζόμαστε εμείς ύστερα να μεταναστεύουμε; Το point μου είναι ότι αφού η εκμετάλλευση και η διχόνια δίνει κέρδη τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αν σταματήσει να υφίσταται στο Σουδάν δεν θα μεταφερθεί στο Ελλάδα - Τουρκία για παράδειγμα; (που ήδη υπάρχει και αντλούνται μεγάλα κέρδη από αυτή την κατάσταση) Νομίζετε ότι το βλέπετε από τη ρίζα του το πρόβλημα κάποιοι αλλά απλά βλέπετε τις συνέπειες την ανθρώπινης φύσης, η οποία δεν αλλάζει. Η εκμετάλλευση του αδυνάμου θα συνεχίσει να υφίσταται είτε αυτό γίνεται από Αμερική προς Μπαγκλαντές είτε προς Γερμανία. Και φυσικά τότε πιθανώς θα γίνει και ο Γ ΠΠ που θα είναι η απόδειξη ότι άνθρωπος με άνθρωπο δεν μπορεί να συζήσει αρμονικά. Μη γελάτε
BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ουτε αυτοι θελουν να τους περνει το πετρελαιο η Shell και η Chevron, ουτε αυτοι θελουν οι πολυεθνικες να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις στις χωρες τους και να ρουφανε τον φυσικο τους πλουτο. Ειναι φυσικο οταν δεν θελεις εσυ κατι και δεν θελουν και εκεινοι κατι να υπαρχει μια ισορροποια. Για ποιον ειναι πιο αδικος ο κοσμος? Ξερω, στα αρχιδια σου εσενα. Υ.Γ Παλι καναν επιθεσεις οι ανταρτες στο Δελτα του Νιγηρα. Εχει πεσει η παραγωγη 25% λογω τετοιων "εξτρεμιστικων" κινησεων. Σκατοαρπηδες, μας περνετε το πετρελαιο σας.
elven Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Τι έγινε ρε παιδιά,γιατί τα βλέπω 5απλα; Και ξαναματαλέμε ότι αν δεν ήταν η Shell πετρέλαιο δεν θα βλέπανε και τα πράγματα θα ήταν χειρότερα πολιτισμος http://www.cosmo.gr/News/Palestine/241940.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.