Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε μαν, εδώ και 800 ποστ λέμε πως υπάρχει πρόβλημα.

Ούτε το κέντρο της Αθήνας λέμε πως είναι ωραίο βλέποντας ανθρώπους να κοιμούνται μέσα σε κούτες από ψυγεία ούτε τίποτα τέτοιο.

Σου είναι τόσο δύσκολο να εμπεδώσεις πως όλοι βλέπουμε το πρόβλημα, αλλά διαφωνούμε στην λύση αυτού?

Κοιτα εγω λεω οτι η λυση του προβληματος βρισκεται στις ιδιες τακτικες που εφαρμοζει η ΕΕ. Εμεις γιατι το κανουμε τοσο δυσκολο δεν μπορω να καταλαβω.

Δεν είναι λύση να τους διώξουμε λες και είναι σκυλιά.

Το να στειλεις καποιον πισω απο εκει που μπηκε δεν σημαινει οτι τον διωχνεις σαν "σκυλι". Εχεις δει μηπως τι κανουν αλλες χωρες αν πιασουν καποιον παρανομα στη χωρα τους?

Λύση είναι να διεκδικήσουμε 2 πράγματα:

Να προσαρμοστούν οι συνθήκες ώστε να ζήσουν και αυτοί σαν άνθρωποι.

Αυτο λεμε, οτι δεν υπαρχουν οι προδιαγραφες, η οικονομια οπως θες πες τα για να υποστηριξουμε ολους αυτους. Εδω περα δεν "φτανουν" (μη παμε στο αλλο θεμα τωρα περι αυτου) γι αυτους που ηδη ηταν και ειναι εδω θα φτασουν για νεους?

Να σταματήσει η εκμετάλλευσή μας στις χώρες τους, ώστε να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος μετανάστευσης (με ότι προβλήματα συνεπάγεται αυτή)..

Τι εννοεις με την εκμεταλλευση μας στις χωρες τους? Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Και για να σταματήσει κάπου αυτό το "επιχείρημα"

-'Γιατί δεν τους πάιρνεις 2-3 σπίτι σου να τους φιλοξενήσεις'

Δεν μπορει να σταματησει αυτο το "επιχειρημα" φιλε Λιοπυρ γιατι πολυ απλα ειναι κατι το οποιο "μετραει" για ολους οι οποιοι λενε απλα "μπατε σκυλοι αλλεστε" σε μια χωρα που εχει μακραν τους περισσοτερους λαθρομεταναστες σε ολοκληρη την Ευρωπη, την φτωχοτερη και γενικα ισως και την χειροτερη πολιτικη πανω στο θεμα αυτο.

Προτιμώ να τους βοηθήσω να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και να ζήσουν όπως εγώ και εσύ.

Τρόποι υπάρχουν. Θέληση από αυτούς που κινούν τα νήματα δεν υπάρχει.

Μα -μπορεις- να βοηθησεις εμπρακτα και εσυ και ολοι οσοι πιστευετε οτι θα μπορει μια χωρα των 10Μ που εχει ηδη σοβαρα προβληματα να δεχτει τουλαχιστον 1/3 αυτου του αριθμου σε ξενο κοσμο που ειναι ηδη γνωστο απο πριν οτι θα υποφερουν και θα κανουν και αυτους που ηδη υπαρχουν εδω να υπεφερουν περισσοτερο με οποιονδηποτε τροπο.

Στο δικό μου σπίτι, συγνώμη αλλά είμαι ιδιαίτερα εκλεκτικός στο ποιος θα μπει μέσα.

Μη το πάρεις προσωπικά, αλλά ούτε εσένα π.χ θα έβαζα μέσα να φιλοξενήσω. Είναι ο ιδιωτικός μου χώρος, και καμία σχέση δεν εχει με τον ευρύτερο τόπο που γεννήθηκα.

Το δικο σου σπιτι φιλε Λιοπυρ οπως λες εχεις μια εκλεκτικοτητα για το ποιος θα μπει μεσα. Αν σε πω για το ποιος θα περιβαλεται γυρω απο το σπιτι σου με -αμεσα- προβληματα που -αμεσα- παραβιαζουν τον ιδιωτικο σου χωρο (απο ολες τις αποψεις) τι θα ελεγες?

Νομίζω πως ένα παιδί του νηπιαγωγείου είναι σε θέση να καταλάβει την διαφορά μεταξύ σπιτιού και χώρας.

(τι κάθμομαι και εξηγώ απογευματιάτικο Θεέ μου)?

Δηλαδη η χωρα σου στα παπαρια σου οσο καποιος δεν ειναι μεσα στο σπιτι σου ε?

Καιρός να καταλάβεις και εσύ πως την Ελλάδα δεν την έχεις αγοράσει, αντιθέτως είχες την τύχη (ή ατυχία) να γεννηθείς σε αυτήν, και δεν δικαιούσαι να λες διώξε αυτόν επειδή βρωμάει.

Θελουμε δεν θελουμε υπαρχουν και νομοι και θελουμε δεν θελουμε "μαθαμε" με καποιο τροπο να ζουμε οπως ακριβως και αυτοι που ερχονται. Γι καποιο λογο βγαινουν αυτοι οι νομοι και για καποιο λογο συνεχιζουν να υπαρχουν. Το αν ειναι ικανοι η οχι να διευθετησουν την κατασταση τοτε στη βραση κολαει το σιδερο. Εγω παντως εχω μαθει οτι οταν παω σε μια χωρα φροντιζω να μαθω να ζω με τους δικους τους ρυθμους και συνηθειες και οχι να επιβαλω τον δικο μου τροπο με οτι αυτο συνεπαγεται. Επισης ειναι μαλλον απιθανο να παω ως λαθραιος σε μια αλλη χωρα.

Οφείλεις απλά, να του δώσεις την δυνατότητα να φτιάξει ένα μπάνιο, και να μπει να πλυθεί, δίνοντας έτσι ουσιαστική βοήθεια να λυθεί το πρόβλημα, και όχι απλά να μεταφερθεί.

Μωρε τι μας λες? Εγω (και δεν το λεω προσωπικα για μενα) δεν εχω την δυνατοτητα να τα δωσω αυτα ουτε στον ευατο μου καλα καλα και θα τα δωσω σε αλλον? Το ειπαμε, υπαρχουν σοβαρα προβληματα οικονομιας στη χωρα, ΔΕΝ γινεται να επιβαρυνθουμε και αλλο με περισσοτερο κοσμο.

Πραγματικά έχω πιάσει μηδέν, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να θέσω το ζήτημα.

Εμεις να δεις τι εχουμε πιασει με αυτα που βλεπουμε εδω περα (και δεν εννοω στο φορουμ).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:58 ----------

Δεν είπα ότι μου αρέσει αυτή την κατάσταση. Αλλά δεν συμμερίζομαι και την άποψή σου ότι οι λαθρομετανάστες φταίνε για όλα και ότι εμείς είμαστε οι καλοί της υπόθεσης.

Αλλά βέβαια αυτοί φταίνε που τους κατέστεψαν τη χώρα, αυτοί φταίνε που τους εκμεταλεύονται, αυτοί φταίνε για οτιδήποτε κακό γίνεται.B)

Δεν ειπε κανεις οτι "φταινε" οι λαθρομεταναστες.

Δημοσ.

Λιοπύρ, δε μου λες, πως στο καλό θα γίνει η ανακατανομή του πλούτου, να ξέρω κι εγώ, τι να ζητήσω. Η αγγελοπουλου, λέει έχει ταιβανέζες μασέρ. Στη νέα σοσιαλιστική κοινωνία, πως θα τους μοιραζόμαστε? να ξέρω, μη με ρίξουν στην αναδιανομή:lol:

Omni λυπάμαι αλλά σε μία ιδανική κοινωνία η μόνη δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις είναι αυτή του διασκεδαστή.

:P

Κοιτα εγω λεω οτι η λυση του προβληματος βρισκεται στις ιδιες τακτικες που εφαρμοζει η ΕΕ. Εμεις γιατι το κανουμε τοσο δυσκολο δεν μπορω να καταλαβω.

Το να στειλεις καποιον πισω απο εκει που μπηκε δεν σημαινει οτι τον διωχνεις σαν "σκυλι". Εχεις δει μηπως τι κανουν αλλες χωρες αν πιασουν καποιον παρανομα στη χωρα τους?

Όχι, δεν έχω δει. Εσύ?

Έστω ότι τους βγάζουν τα νύχια.

Τι σημαίνει αυτό?

Αυτο λεμε, οτι δεν υπαρχουν οι προδιαγραφες, η οικονομια οπως θες πες τα για να υποστηριξουμε ολους αυτους. Εδω περα δεν "φτανουν" (μη παμε στο αλλο θεμα τωρα περι αυτου) γι αυτους που ηδη ηταν και ειναι εδω θα φτασουν για νεους?

Εξήγησα στο προηγούμενο ποστ μου την άποψή μου περί αυτού.

Διάβασε ξανά.

Δεν πειράζει, δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως έχεις άγνοια επί του θέματος.

Μπορείς να ανατρέξεις σε μερικά ποστ του Insomniak για να μην επαναλαμβανόμαστε.

Δεν μπορει να σταματησει αυτο το "επιχειρημα" φιλε Λιοπυρ γιατι πολυ απλα ειναι κατι το οποιο "μετραει" για ολους οι οποιοι λενε απλα "μπατε σκυλοι αλλεστε" σε μια χωρα που εχει μακραν τους περισσοτερους λαθρομεταναστες σε ολοκληρη την Ευρωπη, την φτωχοτερη και γενικα ισως και την χειροτερη πολιτικη πανω στο θεμα αυτο.

Κανένας δεν λέει μπάτε σκύλοι αλέστε.

Για την ακρίβεια, αν δούλευε σωστά το πράγμα, κανένας δεν θα χρειαζόταν να φτάσει στο σημείο να το πει.

Μα -μπορεις- να βοηθησεις εμπρακτα και εσυ και ολοι οσοι πιστευετε οτι θα μπορει μια χωρα των 10Μ που εχει ηδη σοβαρα προβληματα να δεχτει τουλαχιστον 1/3 αυτου του αριθμου σε ξενο κοσμο που ειναι ηδη γνωστο απο πριν οτι θα υποφερουν και θα κανουν και αυτους που ηδη υπαρχουν εδω να υπεφερουν περισσοτερο με οποιονδηποτε τροπο.

Πάλι νομίζω δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.

Δεν προτείνω να έρθουν άλλοι τόσοι μετανάστες με τις υπάρχουσες συνθήκες. Προτείνω να βελτιώσουμε τις συνθήκες για όσους έχουν ήδη έρθει, και να αποτρέψουμε στο μέλλον τους λόγους που προκαλούν μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις, ώστε να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα.

Το δικο σου σπιτι φιλε Λιοπυρ οπως λες εχεις μια εκλεκτικοτητα για το ποιος θα μπει μεσα. Αν σε πω για το ποιος θα περιβαλεται γυρω απο το σπιτι σου με -αμεσα- προβληματα που -αμεσα- παραβιαζουν τον ιδιωτικο σου χωρο (απο ολες τις αποψεις) τι θα ελεγες?

Γίνε συγκεκριμένος, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Δηλαδη η χωρα σου στα παπαρια σου οσο καποιος δεν ειναι μεσα στο σπιτι σου ε?

Την χώρα μου (τον τόπο που μεγάλωσα) την αγαπάω πολύ περισσότερο από κάποιους "περήφανους".

Και κάνω ότι μπορώ για να είναι ανθρώπινη.

Θελουμε δεν θελουμε υπαρχουν και νομοι και θελουμε δεν θελουμε "μαθαμε" με καποιο τροπο να ζουμε οπως ακριβως και αυτοι που ερχονται. Γι καποιο λογο βγαινουν αυτοι οι νομοι και για καποιο λογο συνεχιζουν να υπαρχουν. Το αν ειναι ικανοι η οχι να διευθετησουν την κατασταση τοτε στη βραση κολαει το σιδερο. Εγω παντως εχω μαθει οτι οταν παω σε μια χωρα φροντιζω να μαθω να ζω με τους δικους τους ρυθμους και συνηθειες και οχι να επιβαλω τον δικο μου τροπο με οτι αυτο συνεπαγεται. Επισης ειναι μαλλον απιθανο να παω ως λαθραιος σε μια αλλη χωρα.

Το νομικό θέμα νομίζω το ανέλυσε επαρκώς ο πάρε-δώσε.

Ξανα-διάβασέ τα και αυτά.

Μωρε τι μας λες? Εγω (και δεν το λεω προσωπικα για μενα) δεν εχω την δυνατοτητα να τα δωσω αυτα ουτε στον ευατο μου καλα καλα και θα τα δωσω σε αλλον? Το ειπαμε, υπαρχουν σοβαρα προβληματα οικονομιας στη χωρα, ΔΕΝ γινεται να επιβαρυνθουμε και αλλο με περισσοτερο κοσμο.

Μάντεψε ποιος φταίει που δεν μπορείς ούτε τον ευατούλη σου να βολέψεις.

Δημοσ.

Παιδια, εφοσον δεν ειστε των ακρων(ακροδεξιοι/ακροαριστεροι) ε τοτε θα συμφωνησετε...:-)

Απο οτι βλεπω συμφωνειτε, αλλα τα λέτε ο καθενας με τον δικο του τροπο.

Δημοσ.

Όχι, δεν έχω δει. Εσύ?

Έστω ότι τους βγάζουν τα νύχια.

Τι σημαίνει αυτό?

Τους επιστρεφουν πισω απο εκει που μπηκαν. Ειναι "φασιστες" αυτοι και οι ανθρωποι οι οποιοι διωξανε ειναι "σκυλοι"? Δηλαδη ενα κρατος και μια χωρα οπως η δικη μας που ειναι βαθεια νυχτωμενη και υποαναπτυκτη σε ολα της λες να ξερει καλυτερα απο τις αλλες χωρες της ΕΕ που ειναι χρονια μπροστα σε αυτα που εφαρμοζουν? (μιλαω πανω στο θεμα και οχι γενικα).

Εξήγησα στο προηγούμενο ποστ μου την άποψή μου περί αυτού.

Διάβασε ξανά.

Το διαβασα αλλα δεν καταλαβα καλα. Χρειαζομαι καλυτερη εξηγηση.

Δεν πειράζει, δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως έχεις άγνοια επί του θέματος.

Μπορείς να ανατρέξεις σε μερικά ποστ του Insomniak για να μην επαναλαμβανόμαστε.

Πες μου νουμερο του ποστ να το δω καλυτερα μπας και μου λυθει η απορια.

Κανένας δεν λέει μπάτε σκύλοι αλέστε.

Για την ακρίβεια, αν δούλευε σωστά το πράγμα, κανένας δεν θα χρειαζόταν να φτάσει στο σημείο να το πει.

Προφανως γι αυτο εχουμε τοσους ΛΑΘΡΟμεταναστες ετσι? Γιατι κανεις δεν λεει "μπατε σκυλοι αλεστε". Εσεις ζητατε και αυτους που ηδη ειναι εδω παρανομα να τους κρατησουμε πραγμα που φανταζομαι καταλαβαινεις οτι δεν ειναι δυνατον.

Δεν προτείνω να έρθουν άλλοι τόσοι μετανάστες με τις υπάρχουσες συνθήκες. Προτείνω να βελτιώσουμε τις συνθήκες για όσους έχουν ήδη έρθει, και να αποτρέψουμε στο μέλλον τους λόγους που προκαλούν μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις, ώστε να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα.

Δεν καταλαβα, να αποτρεψουμε εμεις τους λογους αυτους που προκαλουν αυτες τις μεταναστευτικες κινησεις? Αυτο πως το εννοεις? Να παροτρυνουμε τη χωρα τους για καλυτερες συνθηκες διαβιωσης γι αυτους? Να εφαρμοσουμε ποσοστοση? Να κλεισουμε τα συνορα μας? Πως και που θελεις να επικεντρωθεις με αυτο που λες?

Γίνε συγκεκριμένος, πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Εννοω φιλε Λιοπυρ οτι εισαι μεσα στο σπιτι σου και εγω αρχιζω περικυκλωνω το σπιτι σου με βλαβερα σκουπιδια, τοξικα και αποβλητα. Γυρω, γυρω και οχι μεσα ακριβως στο σπιτι σου. Εσυ τι θα πεις? Θα γουσταρεις (μην παρεις τωρα οτι λεω σκουπιδια αυτους τους ανθρωπους γιατι θα τα παρω. Νοημων ανθρωπος εισαι και καταλαβαινουμε τι λεω φανταζομαι)?

Την χώρα μου (τον τόπο που μεγάλωσα) την αγαπάω πολύ περισσότερο από κάποιους "περήφανους".

Και κάνω ότι μπορώ για να είναι ανθρώπινη.

Εμπρακτα η στα λογια μονο?

Το νομικό θέμα νομίζω το ανέλυσε επαρκώς ο πάρε-δώσε.

Ξανα-διάβασέ τα και αυτά.

Το διαβασα γι αυτο και ειπα για τις υπολοιπες χωρες της ΕΕ.

Μάντεψε ποιος φταίει που δεν μπορείς ούτε τον ευατούλη σου να βολέψεις.

Μαντεψε ποιος ΔΕΝ με βοηθησε, ουτε τοτε, ουτε σημερα, ουτε και ποτε οταν το "κρατος" δεν σταθηκε στο υψος του (οπως τωρα με τους Λαθρο). Μιας και υπαρχουν πολλοι "ανθρωπιστες" εκει εξω φανταστηκα οτι θα εβρισκα καποιο χερι βοηθειας οταν το ειχα αναγκη. Ουτε εσυ (και δεν μιλαω για σενα προσωπικα), ουτε κανενας με βοηθησε ποτε αλλα ουτε και καποιος βγηκε να φωναξει για μενα η να με υποστηριξει.

Θελεις μηπως να που πεις πως γινεται αυτο οταν εμφανως υπαρχουν ανθρωποι σαν και του λογου σου που λενε οτι βοηθανε τον συνανθρωπο τους οπως και να ειναι αυτος?

Δημοσ.

Θα γουσταρεις (μην παρεις τωρα οτι λεω σκουπιδια αυτους τους ανθρωπους γιατι θα τα παρω. Νοημων ανθρωπος εισαι και καταλαβαινουμε τι λεω φανταζομαι)?

Χαχα +1

Εννοει οτι στελνουμε στρατο σε αυτους κτλ κ αλλα πραγματα

Δημοσ.
Δεν είπα ότι μου αρέσει αυτή την κατάσταση. Αλλά δεν συμμερίζομαι και την άποψή σου ότι οι λαθρομετανάστες φταίνε για όλα και ότι εμείς είμαστε οι καλοί της υπόθεσης.

Αλλά βέβαια αυτοί φταίνε που τους κατέστεψαν τη χώρα, αυτοί φταίνε που τους εκμεταλεύονται, αυτοί φταίνε για οτιδήποτε κακό γίνεται.B)

Σκατά στα μούτρα μας, είμαστε κι εμείς. Τι νομίζεις, ότι αυτοί που τους δίνουν σπίτια, δεν τους εκμεταλλεύονται? Εσύ δλδ νομίζεις, ότι στα σπίτια που μένουν οι πακιστανοί πληρώνουν 300-400 ευρώ? Κανά 1000άρι, πάει συνολικά, αλλά εδώ σε θέλω κύριε υπες, να βγάλεις νόμο, όπως στην ιταλία, που να απαγορεύει στον κάθε ένα να νοικιάσει σπίτι σε μη νόμιμο.

Τώρα, κανείς δεν κατέστρεψε τη χωρα τους. Πχ στο αφγανιστάν, και πριν έρθουν οι αμερικάνοι, καλύτερα περνούσαν, νομίζεις? Στο κάτω κάτω, αν έχουν εισβολή, ας πα να κάνουν αντάρτικο, εκεί.

και να αποτρέψουμε στο μέλλον τους λόγους που προκαλούν μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις, ώστε να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα.

Καταλαβαίνεις, ότι αυτό συνιστά μεταφορά κεφαλαίων, σε τρίτες χώρες, που σημαίνει, μεταφορά πλούτου, εν ολίγοις, ξέχνα τον iCore και βολέψου με κανά Ε5200. Και το ότι είσαι εσύ (και εγώ) πρόθυμος να το κάνεις, νομίζω ότι ο πολύς ο κόσμος, δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Δημοσ.

Μόνο αυτό θα σχολιάσω. Για πες μου ρε συ Liopyr: Και πως θα αποτρέψουμε δηλαδή την Χ φυλή της Αφρικής να πολεμήσει την γειτονική Ψ φυλή δηλαδή? Ή πως θα αποτρέψουμε τους Αμερικανούς να κάνουν μπάχαλο μια χώρα, έτσι ώστε να μην μας κουβαληθούν και άλλοι εδώ? Για λύσε μου αυτό δηλαδή.. Να πατήσουμε όλoi το μαγικό κουμπί και να επιβληθεί παγκόσμια ειρήνη?

Δημοσ.
Τους επιστρεφουν πισω απο εκει που μπηκαν. Ειναι "φασιστες" αυτοι και οι ανθρωποι οι οποιοι διωξανε ειναι "σκυλοι"? Δηλαδη ενα κρατος και μια χωρα οπως η δικη μας που ειναι βαθεια νυχτωμενη και υποαναπτυκτη σε ολα της λες να ξερει καλυτερα απο τις αλλες χωρες της ΕΕ που ειναι χρονια μπροστα σε αυτα που εφαρμοζουν? (μιλαω πανω στο θεμα και οχι γενικα).

Ρε μαν άποψη έχεις?

Προσωπική? Βαρέθηκα να ακούω "η ΕΕ ξέρει", "αυτοί είναι μπροστά" κλπ.

Δεν μου φτάνει σαν επιχείρημα, ούτε θα μπω στο τρυπάκι ξανά μανά με το ποιος είναι φασίστας και ποιος όχι.

Κουράστηκα.

Το διαβασα αλλα δεν καταλαβα καλα. Χρειαζομαι καλυτερη εξηγηση.

Λυπάμαι, αλλά μέχρι εκεί φτάνει η υπομονή μου και ο χρόνος μου.

Δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω αναλυτικότερα τους τρόπους σωστής εκμετάλλευσης (με την καλή έννοια) εργατικού δυναμικού σε ένα ποστ.

Πες μου νουμερο του ποστ να το δω καλυτερα μπας και μου λυθει η απορια.

Use search. Δεν είναι πολλά. ;)

Προφανως γι αυτο εχουμε τοσους ΛΑΘΡΟμεταναστες ετσι? Γιατι κανεις δεν λεει "μπατε σκυλοι αλεστε". Εσεις ζητατε και αυτους που ηδη ειναι εδω παρανομα να τους κρατησουμε πραγμα που φανταζομαι καταλαβαινεις οτι δεν ειναι δυνατον.

Σαν να γράφω τσάμπα τόση ώρα.

Όχι, καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν.

Αυτό δε συζητάμε τόση ώρα?

Δεν καταλαβα, να αποτρεψουμε εμεις τους λογους αυτους που προκαλουν αυτες τις μεταναστευτικες κινησεις? Αυτο πως το εννοεις? Να παροτρυνουμε τη χωρα τους για καλυτερες συνθηκες διαβιωσης γι αυτους? Να εφαρμοσουμε ποσοστοση? Να κλεισουμε τα συνορα μας? Πως και που θελεις να επικεντρωθεις με αυτο που λες?

Σε πρώτη φάση σκέφτηκα να μην ξανά απαντήσω, και να πατήσω το μαγικό κουμπάκι "διακοπή συνδρομής".

Μετά λέω, "λες να το κάνει επίτηδες";

Πραγματικά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους λόγους που προκαλούν μεταναστευτικά ρεύματα από τους τρόπους που μπορείς να τα σταματήσεις αφού είναι ήδη γεγονός?

Εννοω φιλε Λιοπυρ οτι εισαι μεσα στο σπιτι σου και εγω αρχιζω περικυκλωνω το σπιτι σου με βλαβερα σκουπιδια, τοξικα και αποβλητα. Γυρω, γυρω και οχι μεσα ακριβως στο σπιτι σου. Εσυ τι θα πεις? Θα γουσταρεις (μην παρεις τωρα οτι λεω σκουπιδια αυτους τους ανθρωπους γιατι θα τα παρω. Νοημων ανθρωπος εισαι και καταλαβαινουμε τι λεω φανταζομαι)?

Ίσως η νοητικές σου ικανότητες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Παραδέχομαι λοιπόν πως είμαι χαζούλης και σε ρωτάω:

Αν δεν παραλληλίζεις στο παράδειγμά σου τους μετανάστες με τα σκουπίδια, τι διάολο κάνεις?

Εμπρακτα η στα λογια μονο?

Αυτό άσε να το γνωρίζω εγώ.

Ούτε βραβείο "ο ανθρωπιστής του Insomnia διεκδικώ" , ούτε υπάρχει λόγος να δώσω λογαριασμό σε κανένα από την στιγμή που δεν ωφελεί σε κανένα τομέα την κουβέντα.

Μαντεψε ποιος ΔΕΝ με βοηθησε, ουτε τοτε, ουτε σημερα, ουτε και ποτε οταν το "κρατος" δεν σταθηκε στο υψος του (οπως τωρα με τους Λαθρο). Μιας και υπαρχουν πολλοι "ανθρωπιστες" εκει εξω φανταστηκα οτι θα εβρισκα καποιο χερι βοηθειας οταν το ειχα αναγκη. Ουτε εσυ (και δεν μιλαω για σενα προσωπικα), ουτε κανενας με βοηθησε ποτε αλλα ουτε και καποιος βγηκε να φωναξει για μενα η να με υποστηριξει.

Κάπως υποκριτικό νομίζω να ζητάς την βοήθεια των ανθρωπιστών, όταν βάση των γραφόμενών σου ο τελευταίος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να σου αποδοθεί είναι "ανθρωπιστής".

Εν πάση περιπτώσει, ας μη το αναλύσουμε περισσότερο αυτό, θα ξεφύγουμε εντελώς.

Μόνο αυτό θα σχολιάσω. Για πες μου ρε συ Liopyr: Και πως θα αποτρέψουμε δηλαδή την Χ φυλή της Αφρικής να πολεμήσει την γειτονική Ψ φυλή δηλαδή? Ή πως θα αποτρέψουμε τους Αμερικανούς να κάνουν μπάχαλο μια χώρα, έτσι ώστε να μην μας κουβαληθούν και άλλοι εδώ? Για λύσε μου αυτό δηλαδή.. Να πατήσουμε όλoi το μαγικό κουμπί και να επιβληθεί παγκόσμια ειρήνη?

Προφανώς AzaZyL και το πρόβλημα είναι πολύ ποιο σύνθετο από όσο μπορούμε να το παρουσιάσουμε εδώ.

Όχι δεν μπορείς εσύ κι εγώ σε μια μέρα να αλλάξουμε τον κόσμο.

Δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί.

Όσοι διαδηλώνουν εναντίων της παγκοσμιοποίησης ή της χώρας τους που στέλνει στρατό στην άλλη άκρη της γης πιστεύεις πως το κάνουν έτσι για "την φάση"?

Κάπου δεν αποσκοπούν αυτές οι διαμαρτυρίες?

Εκμεταλλεύσου κι εσύ ότι καλό έχει μείνει σε αυτήν την δημοκρατία που ζούμε, και συμβιβάσου με τα αρνητικά της ώσπου ο Αμερικάνος που ψηφίζει καθίκια να καταλάβει τι μαλακία κάνει.

Μέχρι τότε, δείξε ένα επίπεδο παραπάνω από αυτούς και προσπάθησε να διορθώσεις τα λάθη τους, και όχι απλά να τα διώξεις από μπροστά σου.

over and out.

Δημοσ.

Τώρα, κανείς δεν κατέστρεψε τη χωρα τους. Πχ στο αφγανιστάν, και πριν έρθουν οι αμερικάνοι, καλύτερα περνούσαν, νομίζεις? Στο κάτω κάτω, αν έχουν εισβολή, ας πα να κάνουν αντάρτικο, εκεί.

Ωραία λογική! Αφού είναι ήδη σκ@τα η χώρα τους, κανένας δεν θα ενοχληθεί αν πάμε και την καταστρέψουμε τελείως...

Δημοσ.

εξω ολοι τους. η αρχη εγινε χτες με επιχειρησεις σε κεντρο ομονοια μεταξουργειο και πανορμου αμπελοκηπους.

εδω οι νομιμοι μεταναστες αλβανοι και αλλοι ΕΚΡΑΖΑΝ τους λαθρομεταναστες που τα εχουν κανει ΟΛΑ μπαχαλο.. και εδω εχουμε τους προοδευτικους που προσπαθουν να μας πεισουν να κρατησουμε 1 εκατομμυριο πακιστανο-σομαλους αφρικανους και λοιπους τελειωμενους. δε πατε καλα.

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Δημοσ.

Λοιπόν η μία πλευρά (στην οποία ανήκω κι εγώ) υποστηρίζει αυτό:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

Συμφωνούμε όλοι νομίζω ως προς τα κίνητρα λαθρομετανάστευσης. Έρχονται είτε για να ξεφύγουν από την πείνα, ή για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, ή από κάποιο καταπιεστικό και αναχρονιστικό καθεστώς.

ΑΝΑΓΚΗ

Το πρόβλημα είναι για εσάς πως διαπράττουν εγκλήματα, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγιεινή, παίρνουν θέσεις εργασίας που θα έπαιρνε πιθανώς κάποιος από εσάς και "δεν χωράνε".

Να τα δούμε λίγο ένα-ένα στο σύνολό τους με ψυχραιμία;

Γιατί διαπράττουν εγκλήματα και ποιά εγκλήματα διαπράττουν;

Προφανώς και η απάντηση δεν είναι "έχουν το διάολο μέσα τους". Το κάνουν από ανάγκη, καθώς δεν βρίσκουν εργασία. Και δεν είναι καριερίστες εγκληματίες, εγκλήματα ευκαιρίας διαπράττουν. Ποιά εργασία παίρνουν; Καθαρίστριες, καμαριέρες, οικοδομές κι εργάτες σε καλλιέργειες. Κανείς από εδώ δεν ονειρεύεται να κάνει μια τέτοια δουλειά ας είμαστε ειλικρινείς.

Ενσωμάτωση. Παιδεία, εργασία, φόροι, ρουτίνα καθημερινότητας.

Όσον αφορά στην υγιεινή, μήπως θα έπρεπε να κάνει το κράτος κάποιους ελέγχους; Ας πούμε κάποιος που νοικιάζει μια γκαρσονιέρα σε 15 ανθρώπους δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί; Ο αγρότης που στοιβάζει 50 ανθρώπους σε μια αποθήκη με ελλενίτ δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί;

Και να δούμε λίγο και το "δε χωράνε". Γκρινιάζουμε για την υπογεννητικότητα. Γκρινιάζουμε για το ασφαλιστικό. Μήπως αυτοί θα ήταν μια λύση; Ας δούμε λίγο τις εργατικές δυνάμεις της Αμερικής, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Μετανάστες δεν ήταν αυτοί που τις μετέτρεψαν σε παραγωγικούς κολοσσούς; Θέλουμε καλύτερες δουλειές; Σύμφωνοι, αλλά ποιός θα κάνει τις χειρότερες;

Δεν θεωρώ πως πρέπει να τους βοηθήσουμε επειδή η ΕΕ τους κυνηγάει. Δεν θεωρώ πως πρέπει να τους βοηθήσουμε επειδή οι ΗΠΑ έμμεσα ή άμεσα τους έχουν ξεριζώσει.

Πρέπει να τους βοηθήσουμε επειδή είμαστε έλληνες (ναι με μικρό ε). Επειδή η ανατολή εδώ συναντάει τη δύση και δεν μιλώ γεωγραφικά. Επειδή οι δικοί μας μετανάστες το '20 το '30 ή το '50 ήταν ακριβώς έτσι. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι να σε εκμεταλλεύονται οι υπερδυνάμεις. Και επειδή γεννήσαμε διάολε τα ιδανικά που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί για να γαμούν και να δέρνουν. Δεν θα κοιτάξω την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να δω τι θα κάνω. Μπορώ πολύ καλά (αν βγω ποτέ από τη μιζέρια της Ανοησίας) να κάνω κάτι που θα διδάξει και αυτούς πως γράφεται η πολιτική για τους λαθρομετανάστες. Παραπονιούνται ειδικά οι ακροδεξιοί πως έχει χαθεί το αρχαίο πνεύμα, η αίγλη και η ουσία. Η ουσία βρίσκεται στις πράξεις. Ας αγνοήσουμε/εξορίσουμε την Frontex και ας δημιουργήσουμε μία πολιτική που να περιλαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Οι καθηγητές των σχολείων κάθονται 3 μήνες το χρόνο. Ας δουλεύουν για την διδασκαλία της ελληνικής τα καλοκαίρια. Ας μπουν κάποια στάνταρ στις οικοδομές κι ας δοθεί κάποιου είδους επάρκεια στους μαστόρους και τους εργολάβους για να διδάσκουν τους ξένους ως μαθητευόμενους. Ας δημιουργηθούν υποδομές υποδοχής λαθρομεταναστών. Δεν μιλώ για άνοιγμα συνόρων, αυτά ας μείνουν ως έχουν έτσι κι αλλιώς όταν ο άλλος έχει ανάγκη θα βρει τον τρόπο ή θα πεθάνει, έχει αποδειχθεί αυτό. Ας μπει η ποσόστωση και στην εργασία: Χ% άνδρες Υ%γυναίκες Ζ%μετανάστες. Ας είμαστε ψύχραιμοι. ΟΚ υπάρχουν συμμορίες, κάνουν αίσχη κι εγκλήματα. Όταν έχεις ένα παραβατικό παιδί έχεις 3 επιλογές. Να το δείρεις (ενισχύεις την παραβατικότητα), να το αγνοήσεις (αφήνεις την παραβατικότητα ως έχει), ή να του δώσεις υποχρεώσεις και αυτοεκτίμηση. Τόσο απλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...