elven Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Εκβιάζεις εντυπώσεις... same goes here. Όχι γιατί εσύ είσαι η μειονότητα και άρα δυνητικός εγκληματίας/νταβάς και κυρίως ΑΠΛΥΤΟΣ. Ουφ, γλύτωσα το αλλόθρησκος και ειδικά το ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ. Είσαι παράνομα στη χώρα insomniaK;
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Αν εκβιαζω εντυπωσεις δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου. Λεω ομως οτι σιγουρα παρατηρω μια "αφελεια" (μιας και δεν βρισκω καλυτερη λεξη) απο πολλους εδω μεσα που δεν με ενδιαφερει και απο που ειναι αλλα βγαζω συμπερασμα απο τα λεγομενα τους οτι εμφανως απεχουν απο τετιου ειδους "δραστηριοτητες" γιατι μαλλον δεν τους αγγιζουν (ακομα). Mε την σειρά μου κι εγώ να χαρακτηρίσω τότε τουλάχιστον αφελές (μιας και δεν βρίσκω καλύτερη λέξη) το συμπέρασμά σου.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Mε την σειρά μου κι εγώ να χαρακτηρίσω τότε τουλάχιστον αφελές (μιας και δεν βρίσκω καλύτερη λέξη) το συμπέρασμά σου. Ισως. Θα δουμε (η μαλλον θα δειτε εσεις γιατι εμεις τα βλεπουμε εδω και λιγα χρονια) μετα απο καποια χρονια τι θα λεμε ολοι μας. Και εγω, και εσυ και οποιοσδηποτε.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενα αλλα επειδη μιλαω σε καθημερινη βαση με πολυ κοσμο, λογο δουλειας, και ακουω αλλα και βλεπω οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου μα καθολου καλα. Απο εδω πανω ξεκιναει το "κακο" και θα ερθει και προς τα κατω με την παροδο του χρονου. Θα το δειτε ολοι σας οπως το ειδαμε και εμεις. Μη φοβάσε ... οταν θα ερθει κατω θα την εχουν κοπανήσει καποιοι. Βεβαια κανεις δεν μπορει να ξερει πως θα εξελιχτουν τα πράγματα. Περα απο τις ολες τοποθετήσεις.Υπάρχει καποιος που αμφισβητει οτι υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα σε μερικες περιοχές της Αθήνας; Χωρις να εξατασουμε τι και πως.
insomniaK Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Είσαι παράνομα στη χώρα insomniaK; Ααα δεν μπορώ να απαντήσω, κατοικώ σε ακριβό προάστιο. Ας κάνουμε διάλογο επιχειρημάτων: Εσύ ή οικογένεια σου έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αλλοδαπό για κάποια δουλειά; Ας απαντήσει κι όποιος άλλος θέλει. Γενικά, κάποιοι έχουν την εντύπωση πως να κάνουν προσωπικές ερωτήσεις και (ψιλο) επιθέσεις μπορούν να "ρουμπώσουν" το συνομιλητή τους. Λοιπόν, έχουμε "καθρεφτάκι σε όλο μας το σώμα", μόνο που δεν πιάνει στη βλακία. Λοιπόν, μέχρι ένα σημείο απαντούσα με επιχειρήματα, αλλά ότι και να έλεγα η απάντηση ήταν κάποιο συνθήμα με κεφαλαία και bold. Ο λαϊκισμός τέτοιων απαντήσεων καλύπτει την κενότητα τους. Υπάρχει μία κατάσταση, την οποία αρνείσθε να δείτε την αιτία, αρνεισθε να διαπίστωσετε ότι είμαστε συνυπεύθυνοι, αρνείστε την ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας και εδώ και 1000 μηνύματα ζητάτε: ΒΑΝ (από τη χώρα) και ΞΥΛΟ στους αλλοδαπούς, ενώ ταυτόχρονα κρύβεστε και πίσω από τις λέξεις, τις οποίες όπως σας απέδειξε ο paredwse, δεν ξέρετε καν τι σημαίνουν. Ας δούμε πρώτα την καμπούρα μας και μετά να τα βάζουμε με τους συνανθρώπους μας. Εν κατακλείδι για να καταλάβετε τι γράφω: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ Στοιχηματίζω πως θα απαντήσετε μόνο στην προηγούμενη γραμμή. υ.γ. Το έχω τηρήσει μέχρι εδώ, απλά για να είναι κατανοητό: Τις προσωπικές ερωτήσεις ή επιθέσεις τις αγνοώ, δε με αποστομώνει η ηλιθιότητα.
Ceridwen Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Οκ όλοι έχουν δίκιο (μάλλον οι περισσότεροι) και όλοι υπερβάλουν. Και η ειρωνεία δεν βοήθησε ποτέ κανένα. Καταλαβαίνω πως μπορεί να αισθάνονται κάποιοι που βλέπουν τις περιοχές τους να αλλάζουν μέρα με την μέρα. Κι εγώ μένω σε περιοχή που μένουν πολλοί μετανάστες, δεν ενοχλούμαι, δεν φοβάμαι να κυκλοφορήσω και δεν νοιώθω να απειλούμαι αλλά δεν μένω και στον Αγ. Παντελεήμονα. Δεν ξέρω αν έμενα εκεί μπορεί και να δυσανασχετούσα. Αν και νομίζω ότι πέραν λίγων εξαιρέσεων, δεν υπάρχουν περιοχές πια που δεν έχουν καθόλου μετανάστες. Το θέμα είναι ότι έτσι έχει η κατάσταση πια. Δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν τόσοι άνθρωποι στα ξαφνικά. Εκτός αν κάνουμε κανένα πογκρόμ κι αρχίσουμε να τους πετάμε στη θάλασσα. (το έχουμε πάθει εμείς παλιότερα και ξέρουμε πως γίνεται) Αυτό που γίνεται, από την άλλη, έιναι να φυλάσσονται καλύτερα τα σύνορα και κυνηγηθούν όσοι βγάζουν χρήματα από αυτή την κατάσταση. Να νομιμοποιηθούν όσοι μένουν εδώ, να ελεγχθούν και να ζούνε σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Να γίνει το ρημάδι το τζαμί για είναι ντροπή να προσεύχονται στα αυτοσχέδια τζαμιά και έτσι δημιουργείται και συντηρείται ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και από τις δυο πλευρές και δεν μας φτάνουν όσα έχουμε είναι κρίμα να αποκτήσουμε και άλλα θέματα. Όλα αυτά και άλλα τόσα θα γίνονταν αν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα.
Chris_85 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Οτι η αστυνομία, οδηγεί στην εξαθλίωση τους πακιστανούς, πρώτη φορά το ακούω. Aπο εμενα δεν το ακουσες. Παρερμηνευεις αυτα που γραφω, εκτος κ αν δεν τα διαβαζεις καν και απαντας με οτι σου κατεβει. Πάντως στο εξτρα, ο αρχιπακιστανός της χωρας, είπε ξεκάθαρα, πως χρυσαυγίτες δεν μας έχουν επιτεθεί. Επίσης, chris-85, θεωρείς ότι το μείζον πρόβλημα αυτής της χώρας, το αποτελούν οι ανύπαρκτοι, ναζί? Οχι. Αλλα βεβαιως και ουτε και οι μεταναστες.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Εγω παντως δεν εχω βρει κανεναν που να λεει "εγω γουσταρω να μενω και να κυκλοφορω στο κεντρο της Αθηνας (Ομονοια κτλ) και δεν εχω προβλημα να παρω καμια 2-3 ατομα απο αυτους στο σπιτι μου να τους φιλοξενω". Γιατι ολοι αποφευγουν το κεντρο οπως ο διαολος το λιβανι? Γιατι ολοι μιλανε για "καθαρισμο" του κεντρου? Γιατι σε οσους και να μιλησεις στο κεντρο ολοι θα σου απαντησουν με πολυ "ξινησμενη" φατσα για την κατασταση που επικρατει? Σημειωστε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ χειροτερα απο το κεντρο της Αθηνας. Απλα το κεντρο της Αθηνας ειναι το χειροτερο μερος εκει στα Νοτια.
Chris_85 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Ίσως δεν κατάλαβες την ερώτηση-απορία μου, οπότε θα πρέπει να την επαναλάβω: Στο εργασιακό επίπεδο, έχει ιδιαίτερη σημασία εάν είναι "νόμιμος" ή "παράνομος" κάποιος αλλοδαπός; Δηλαδή τον "νόμιμο" αλλοδαπό πρέπει να τον μεταχειριζόμαστε καλά και τον "μη νόμιμο" να τον βαράμε ή να τον κλέβουμε; Είναι λογικό και νόμιμο να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση "νόμιμου" και "μη νόμιμου" αλλοδαπού στην εργασία; Με ολο το σεβασμο..πριν μερικα ποστς καποιοι επιχειρηματολογουσαν υπερ της ασκησης βιας, για οσους ανθρωπους δεν εχουν χαρτια, ωστε να τους διωξουμε απο δω και να ησυχασουμε. Υπερ λοιπον του να βγαζει το περιστροφο ο μπατσος/ασφαλιτης/στρατιωτικος/... , να σερνει τον κοσμο σε βαγονια και να τους στελνει απο κει που ρθαν (στην καλυτερη). Πιστευεις οτι καποιος που επικροτει την παραπανω τακτικη, θα εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα αν ο ''μη νομιμος'' αλλοδαπος υφισταται εκμεταλλευση στην εργασια του? Μαλλον για ψιλα γραμματα μου ακουγεται..
Ceridwen Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Εγω παντως δεν εχω βρει κανεναν που να λεει "εγω γουσταρω να μενω και να κυκλοφορω στο κεντρο της Αθηνας (Ομονοια κτλ) και δεν εχω προβλημα να παρω καμια 2-3 ατομα απο αυτους στο σπιτι μου να τους φιλοξενω". Να μένω όχι αλλά μέχρι πρόσφατα η περιοχή γύρω από την πλατεία Θεάτρου ήταν από τις αγαπημένες μου για βόλτα. Να αγοράζω αραβικές πίτες από το Νείλο στη Σοφοκλέους, ή φαλάφελ στο όρθιο, μπαχαρικά από την Ευριπίδου ή φαγητό στο Πακ-ίντιαν. Τρελαινόμουν για την περιοχή λέμε! Παραδέχομαι ότι πήγαινα λίγο τουριστικά αλλά μου άρεσε αυτή η νέα Αθήνα. Βέβαια έχει αφεθεί στη μοίρα της. Είναι επικίνδυνη πια και όλη την ώρα ακούω τρομακτικές ιστορίες, σε καμία από τις οποίες πρωταγωνιστές να είναι μετανάστες.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Μα δεν καταλαβαίνεις κέριντβεν, και αθώοι να είναι, βρωμάνε.
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Εγω παντως δεν εχω βρει κανεναν που να λεει "εγω γουσταρω να μενω και να κυκλοφορω στο κεντρο της Αθηνας (Ομονοια κτλ) και δεν εχω προβλημα να παρω καμια 2-3 ατομα απο αυτους στο σπιτι μου να τους φιλοξενω". Ρε μαν, εδώ και 800 ποστ λέμε πως υπάρχει πρόβλημα. Ούτε το κέντρο της Αθήνας λέμε πως είναι ωραίο βλέποντας ανθρώπους να κοιμούνται μέσα σε κούτες από ψυγεία ούτε τίποτα τέτοιο. Σου είναι τόσο δύσκολο να εμπεδώσεις πως όλοι βλέπουμε το πρόβλημα, αλλά διαφωνούμε στην λύση αυτού? Δεν είναι λύση να τους διώξουμε λες και είναι σκυλιά. Λύση είναι να διεκδικήσουμε 2 πράγματα: Να προσαρμοστούν οι συνθήκες ώστε να ζήσουν και αυτοί σαν άνθρωποι. Να σταματήσει η εκμετάλλευσή μας στις χώρες τους, ώστε να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος μετανάστευσης (με ότι προβλήματα συνεπάγεται αυτή).. Και για να σταματήσει κάπου αυτό το "επιχείρημα" -'Γιατί δεν τους πάιρνεις 2-3 σπίτι σου να τους φιλοξενήσεις' Προτιμώ να τους βοηθήσω να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και να ζήσουν όπως εγώ και εσύ. Τρόποι υπάρχουν. Θέληση από αυτούς που κινούν τα νήματα δεν υπάρχει. Στο δικό μου σπίτι, συγνώμη αλλά είμαι ιδιαίτερα εκλεκτικός στο ποιος θα μπει μέσα. Μη το πάρεις προσωπικά, αλλά ούτε εσένα π.χ θα έβαζα μέσα να φιλοξενήσω. Είναι ο ιδιωτικός μου χώρος, και καμία σχέση δεν εχει με τον ευρύτερο τόπο που γεννήθηκα. Νομίζω πως ένα παιδί του νηπιαγωγείου είναι σε θέση να καταλάβει την διαφορά μεταξύ σπιτιού και χώρας. (τι κάθμομαι και εξηγώ απογευματιάτικο Θεέ μου)? Καιρός να καταλάβεις και εσύ πως την Ελλάδα δεν την έχεις αγοράσει, αντιθέτως είχες την τύχη (ή ατυχία) να γεννηθείς σε αυτήν, και δεν δικαιούσαι να λες διώξε αυτόν επειδή βρωμάει. Οφείλεις απλά, να του δώσεις την δυνατότητα να φτιάξει ένα μπάνιο, και να μπει να πλυθεί, δίνοντας έτσι ουσιαστική βοήθεια να λυθεί το πρόβλημα, και όχι απλά να μεταφερθεί. Πραγματικά έχω πιάσει μηδέν, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να θέσω το ζήτημα.
teo64x Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Πραγματικά έχω πιάσει μηδέν, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να θέσω το ζήτημα. Πάντα υπάρχει και το "πιο χαμηλά". Έχω εμπειρία. Μην τολμήσετε να κάνετε fix, σας έσκισα.
elven Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2009 Ντάξει το θέμα έχει αρχίσει να περιστρέφεται γύρω απο ένα ηλίθιο-άστοχο-ντιπ για ντιπ σχόλιο σχετικά με την μυρωδιά των ξένων/μη Ελλήνων. Δεν είναι ανάγκη να απαξιώνονται όλες οι απόψεις με αυτό Να η λύση, ας πάμε παρακάτω δηλαδή να εξοργίσουμε τον teo Και που λες είναι άλλο ένα κόμμα που....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.