Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τήζερ[...]
-washcloud έχουμε τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης (όχι απόψεις) που ούτε "καλημέρα" δεν μπορούμε να πούμε γιατί κινδυνεύει να παρεξηγηθεί.:lol:

-Επίσης χρησιμοποιείς πολύ, ΠΑΡΑΠΟΛΥ το δεύτερο ενικό που μετακυλύει το θέμα στον συνομιλητή σου και όχι στην ουσία.

-Έχουμε διαφορετική αρχιτεκτονική. Δεν μπορώ να μπω σε τόσες λεπτομέρειες, συνεπώς δεν μπορώ να λογοτεχνίσω και δεν θα γινόμουν ποτέ ποιητής. Εσύ είσαι καλός σ'αυτό.

-Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ μαζί σου γιατί μπλέκεις όλα με τα πάντα ενώ μιλάω ξεκάθαρα και κάνω ερωτήσεις που απαιτούν μία σειρά το πολύ απάντηση. Ε τώρα μην περιμένεις να αντιπαρατεθώ ως προς τα τσουβαλιάσματα, τις σκατοφάρες, τους κορανιοφόρους κτλ για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα. Δεν έχω το κουράγιο δεν το κάνω από κακία.

-Μπορεί να είναι η 10η φορά που το λέω αλλά η θεωρία δεν λέει τίποτα. Θα ήταν πολύ καλό αν πρότεινες μια λύση συγκεκριμένη στο αναμφισβήτητα μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας που είναι η λαθρομετανάστευση. Εδώ και πολλά ποστς αποφεύγετε, οι περισσότεροι, να δώσετε απαντήσεις παρά δημιουργείτε μια "γενική ατμόσφαιρα ανθρωπισμού" που δεν βοηθάει.

-Τα παραπάνω στα λέω γιατί (τουλάχιστον σε αυτό το θέμα) δεν μπορούμε να συνενοηθούμε κινούμαστε σε τελείως διαφορετικά μήκη κύματος, χωρίς να υπονοώ ότι είμαι ο καλός και εσύ ο σκάρτος. Απλά ισχύει.

-Και δεν μιλάω κακοπροαίρετα ε, απλά είναι μια διαπίστωση. Την άποψη μου την είπα μπορεί να είμαι λάθος, μπορεί να τα απλοποιώ, αλλά έτσι σκέφτομαι αυτά λέω. Δεν θέλω να προσωποποιήσω άλλο το ζήτημα.

-Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο θέμα. Μπορεί να διαβάσει ο καθένας την όποια άποψη (σεβαστή και η δική σου) και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Φιλικά όλα.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι αντίπαλοι νομπελίστες φασίστες-νάζουλες και ρατσιστές τι πρέπει να γράψουν;

Ψάχνεις να βρεις ποιος έχει βάλει την πιο ηλίθια ταμπέλα;

Οι δικες μου ενστασεις και φωτογραφιες ηρθαν σε αντιδιαστολη σε καποιον, που μπηκε μεσα σαν ωχετος και ειπε ολες τις ταμπελες που θα μπορουσε να σκεφτει. Συγνωμη που αντεδρασα κιολας. Αλλη φορα, αν ειναι, να του πω και μπραβο.

Δημοσ.
Οι δικες μου ενστασεις και φωτογραφιες ηρθαν σε αντιδιαστολη σε καποιον, που μπηκε μεσα σαν ωχετος και ειπε ολες τις ταμπελες που θα μπορουσε να σκεφτει. Συγνωμη που αντεδρασα κιολας. Αλλη φορα, αν ειναι, να του πω και μπραβο.

Οι δικες μου ενστασεις και φωτογραφιες ήρθαν όταν εδώ και 10 σελίδες ο ένας μας λέει ότι δεν έχει γείτονες Έλληνες (στη Γερμανία :lol:),ο άλλος λέει τους πάντες φασίστες,ο άλλος ρατσιστές και όσον αφορά το θέμα έχουν πέσει 5-10 ερωτήσεις και αντί για απάντηση κοιτάμε τ άστρα

Δημοσ.

Εγώ γιατί δε τις βλέπω ρε παλικάρια τις ερωτήσεις από καμία πλευρά; =(

Α, και μιας και είπα πλευρά: με αφορμή αυτό εδώ το ποστ του τήζερ, με το οποίο συμφωνώ με μια σβέλτη ανάγνωση που του έκανα, συμπεραίνω πως γενικά έχει παρεξηγηθεί το πράμα.

1) Δεν είδα κανέναν υπέρ της άκρατης μετανάστευσης ή λαθρομετανάστευσης. Προφανώς κάτι τέτοιο δε στέκει πραγματιστικά.

2) Οι "κακοί" της υπόθεσης, απ' τη δική μου σκοπιά, δεν είναι οι άνθρωποι που λένε "να μην έρθουν, δε μπορούμε να ενσωματώσουμε άλλους" είναι αυτοί που λένε "η Ελλάδα είναι για τους Έλληνες, και 3 εκατομμύρια φτωχούς Ιρακινούς να μπορούσαμε να συντηρήσουμε και να αφομοιώσουμε, ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ, να ψοφήσουν στη χώρα τους ή να πάνε αλλού!".

Κανείς δε διαφωνεί με το ότι είναι απαραίτητο το ρεγουλάρισμα της εισροής μεταναστών, ανεξαρτήτως αν το λένε επειδή α) κοιτάνε την εγκληματικότητα ή β) το επίπεδο των μεταναστών παραμένει εξαθλιωμένο. Μια μικρή λαμπρή μειοψηφία δε, αναγνωρίζει και τη σχέση των 2 παραγόντων.

Αυτό το οποίο αποτελεί ζήτημα είναι το τι θα κάνουμε με όσους ήρθαν και είναι ήδη εδώ, ή μάλλον, για να το πω αλλιώς, τι θα κάνουμε με όσους ήδη προσφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κράτος, είτε τους επιτρέψαμε να έρθουν νόμιμα είτε τους επιτρέψαμε να έρθουν παράνομα.

Δημοσ.
1) Δεν είδα κανέναν υπέρ της άκρατης μετανάστευσης ή λαθρομετανάστευσης. Προφανώς κάτι τέτοιο δε στέκει πραγματιστικά.

Ναι αλλά δεν το λένε! Γιατί;

Αυτό το οποίο αποτελεί ζήτημα είναι το τι θα κάνουμε με όσους ήρθαν και είναι ήδη εδώ, ή μάλλον, για να το πω αλλιώς, τι θα κάνουμε με όσους ήδη προσφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κράτος, είτε τους επιτρέψαμε να έρθουν νόμιμα είτε τους επιτρέψαμε να έρθουν παράνομα.
Λύση στο πρόβλημα ή παραίτηση κυβερνήσεων που δημιούργησαν το αδιέξοδο. Να το ζητήσουν και οι πολίτες.

Διακομματική συμφωνία για το πόσοι από τους ήδη υπάρχοντες απορροφούνται και δεν ζουν "στα παγκάκια".

Κρατάμε όσους χρειάζονται. Για τους υπόλοιπους να αποφανθεί η ΕΕ.

Από εδώ και στο εξής, διακομματικός συντονισμός (όχι πολιτική σπέκουλα) ώστε να συμφωνηθεί το "πόσοι" θα επιτραπεί να εισέλθουν στο μέλλον ανάλογα με τις ανάγκες και τη δυνατότητα απορρόφησης τους.

Αυστηρός έλεγχος των συνόρων ώστε να μην εισέρχονται άλλοι παράνομα παρά μόνο όσοι έχουν ζητηθεί. Φυσικά συνεργασία με την ΕΕ και βοήθεια αυτής για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. (οι δικοί μας εδώ δειλιάζουν να θέσουν το θέμα)

Επίλυση του προβλήματος.

Όποιος διαφωνεί να πει το γιατί και να κάνει μια αντιπρόταση.

Δημοσ.

Εγω το βλεπω αλλιως το θεμα. Εξω απο εγκληματικοτητες, νομιμποιησεις, εργασια δικαιωματα σε αυτους, ποσοστοση, ρατσισμος, προοδευτικισμος κτλ

Ειμαστε ολοι σε ενα κλουβι και φωναζουμε στον αλλον να κανει πιο περα γιατι καθεται πανω μας. Και ρωτω, το κλουβι ποτε θα το γκρεμισουμε?

Εντιτ: Teaser, κανεις δεν διλιαζει. Μπορει αυριο να πουν "αντε ας βαλουμε ενα οριο". Τι θα πεις τοτε?

Δημοσ.

Περπατιέται.

Σημερινό ρεπορταζ:

Τους έχουνε κατεβάσει λίίίγο παρακάτω,σμπρώχνοντάς τους προς Κεραμεικό μεριά (Αγησιλάου).Παίζουνε κρυφτούλι,πότε μαζεύονται Σωκράτους+Σοφοκλέους,πότε χώνονται Γερανίου και πότε καβατζάρουν τη Πειραιώς,απέναντι.Σημασία έχει ότι οι κινήσεις είναι κινήσεις εντυπωσιασμού,γιατί αν στραβώσει π.χ. το πρεζάκι,απλά αφοπλίζει το μπουλούκο που του κάνει έλεγχο.Τόσο καλά μιλαμε.Ανεκπαίδευτοι τελείως,τόσο που μούρθε να πάω στο μπλόκο και να τους τη πω.Αλλά έλα που δεν αντέχω το ξύλο,γέρασα ο μαύρος.

Οι γκρίζοι πάνε μπουλουκηδόν πια (πάνω από 20-25 μαζί) και αποφεύγουν έτσι τους ελέγχους.Αλλά και να τους μπουζουριάσουνε,στην άλλη γωνία θα τους αδειάσουνε,άντε να χώσουν και καμια ψιλή στα μουλωχτά να βγάλουν το άχτι τους (οι τσέοι).

Όπως πάει,το εφτακάτι τα εκατό είναι λίγο,θα πάρει παραπάνω,όπως πάει το πράμα...

Δημοσ.

Ρε 'συ βαλσαμωμένος γιατί δεν μπορεί η γκλάβα σου να συνειδητοποιήσει οτι δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουμε με τόσους πολούς οικονομικούς μετανάστες; Γιατί έχεις την εντύπωση οτι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι καλός και εμείς δεν είμαστε οι εντάξει; Έχεις πάρει πρέφα το γεγονός οτι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι και υποδεέστεροι από εμάς όσον αφορά το τρόπο σκέψης τους;

Ένας άνθρωπος διαμορφώνει έναν α' χαρακτήρα στη κοινωνία που ζει και μεγαλώνει. Δεν είναι λογικό λοιπόν να αυθηθεί και η εγκληματικότητα στη χώρα μας όταν τη στελεχώνουν τέτοιου είδους αποβράσματα; Γιατί να αρνείσαι να παραδεχθείς πράγματα τα οποία είναι αληθινά γεγονότα;

Πιο απλά...

γιατί να μην τσακωνόμαστε για το αν το μήλο είναι ωραίο φρούτο αλλά να τσακωνόμαστε για το τι χρώμα έχει απ' τη στιγμή που ξέρουμε!; Α;

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λέει ο Lucifer.

Το θέμα είναι πως εμείς μιλάμε για ποσόστωση ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το (ενώ ξέρουμε πως άτυπα υπάρχει αυτό, δεν παίρνουν όλοι οι αιτούντες βίζα) ανθρώπων που θα τους επιτρέψουμε να ζήσουν στη ζώνη Σενγκεν. Κι αυτή την προσέγγιση τη θεωρώ λανθασμένη. Πριν από 300-400 μηνύματα έγραψα πως θα συμφωνήσω με την ποσόστωση όταν θα θέσουμε ή θα μας θέσουν και εμάς ποσόστωση στο πόσο τους κλέβουμε.

Η Νιγηρία είναι μέσα στις 5 πρώτες χώρες εξόρυξης πετρελαίου και οι Νίγηρες τρυπούν τους πετρελαιο-αγωγούς για να κλέψουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους και μη μου πει κανείς πως η F1, τα λιαρ τζετς και τα χάμερ καλύπτουν καμία ανάγκη. Υπάρχουν πολλά παρόμοια παραδείγματα.

Επομένως, το να τους βάζουμε στη θέση του Ντίνου Ηλιόπουλου στο φωνάζει ο κλέφτης, καταδεικνύει πόσο χαμερπείς έχουμε (ευρωπαίοι και β. αμερικάνοι) καταντήσει, πόσο ανάξειοι ως άνθρωποι είμαστε, για την ακρίβεια πόσο απ-άνθρωποι είμαστε.

Με αγάπη,

Η Μαρία Αντουανέτα σας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:50 ----------

Ρε συ slygeo87, η δικιά σου γκλάβα γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει πως αυτοί γίνανε μετανάστες διότι εμείς τους κλέβουμε το ψωμί τους;

Δημοσ.
Ρε 'συ βαλσαμωμένος γιατί δεν μπορεί η γκλάβα σου να συνειδητοποιήσει οτι δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουμε με τόσους πολούς οικονομικούς μετανάστες; Γιατί έχεις την εντύπωση οτι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι καλός και εμείς δεν είμαστε οι εντάξει; Έχεις πάρει πρέφα το γεγονός οτι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι και υποδεέστεροι από εμάς όσον αφορά το τρόπο σκέψης τους;

Ένας άνθρωπος διαμορφώνει έναν α' χαρακτήρα στη κοινωνία που ζει και μεγαλώνει. Δεν είναι λογικό λοιπόν να αυθηθεί και η εγκληματικότητα στη χώρα μας όταν τη στελεχώνουν τέτοιου είδους αποβράσματα; Γιατί να αρνείσαι να παραδεχθείς πράγματα τα οποία είναι αληθινά γεγονότα;

Πιο απλά...

γιατί να μην τσακωνόμαστε για το αν το μήλο είναι ωραίο φρούτο αλλά να τσακωνόμαστε για το τι χρώμα έχει απ' τη στιγμή που ξέρουμε!; Α;

Για σενα μπορει η εγκληματικοτητα να οφειλεται στην ελειψη πολιτισμου, για μενα στην φτωχεια.

Δημοσ.

Teaser δε στο λέω επιθετικά, ούτε για να σου κρεμάσω ταμπέλα, ούτε για να σε "τσουβαλιάσω" αλλά για να σε προβληματίσω (ελπίζω).

Γνωρίζεις πως οι απόψεις που υιοθετείς στα τελευταία ποστ είναι αυτές οι οποίες στηρίζεται και βρίσκει πατήματα να λαϊκίζει και η σημερινή ακροδεξιά;

Αν ναι, δεν νιώθεις ότι κάπου το χάνεις το πράγμα;

Σου ξεκαθαρίζω από τώρα πως από την απάντησή σου θα εξαρτηθεί και η δική μου όσον αφορά τα "αναπάντητα" ερωτήματά σου.

Δημοσ.
Σ

Η Νιγηρία είναι μέσα στις 5 πρώτες χώρες εξόρυξης πετρελαίου και οι Νίγηρες τρυπούν τους πετρελαιο-αγωγούς για να κλέψουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους και μη μου πει κανείς πως η F1, τα λιαρ τζετς και τα χάμερ καλύπτουν καμία ανάγκη.

WOW!

Τρελή ισοπέδωση κατα κύριο λόγο γιατί η Νιγηρία ΔΕΝ είχε/μάλλον ούτε έχει την τεχνογνωσία να κάνει εξορύξεις και κατα δεύτερο λόγο γιατί χωρίς τις εξαγωγές θα ήταν ακόμα χειρότερα γιατί φαντάζομαι το να τρως πετρέλαιο δεν θεωρείται διατροφή

Για παράδειγμα για τα πετρέλαια της Κύπρου υπάρχουν μόνο 4-5 εταιρίες που μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους υποθαλάσσια εξόρυξη,άρα η Κύπρος διαλέγει:ή τ' αφήνει στον πάτο ή δίνει ποσοστά στις εταιρίες ή δεν ξέρω κάνουν μακροβούτια με στάμνες και ότι ανεβάσει ο καθένας.

Πρόβλημα οι "ανεπτυγμένες" χώρες έχουν δημιουργήσει πολλά αλλά το παράδειγμα εκτός απο γενικόλογο είναι μόνο για εντυπωσιασμό και δεν είναι τόσο απλό.

Με την ίδια "λογική" σε εισαγωγικά επειδή δεν είναι λογική,ας πάρουν τα εργοστάσια/μηχανήματα/τεχνογνωσία οι ανεπτυγμένες χώρες απο την Νιγηρία και ας κανονίσουν οι Νιηγριανοί πως θα το βγάλουν,πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα πουλήσουν(αν επιβιώσει κανείς)

Δημοσ.
Για σενα μπορει η εγκληματικοτητα να οφειλεται στην ελειψη πολιτισμου, για μενα στην φτωχεια.

Σαφώς και οφείλεται στην έλλειψη πολιτισμού και την μηδενική μόρφωση.Και 'γω φτωχός είμαι φίλε και αν δεν είχα ψωμί να φάω το πιο πιθανό είναι να ζητιάνευα, όχι να έκλεβα.

Μα θα μου πεις οι Έλληνες τι κάνουν; Είμαστε 10 Έλληνες.Οι 5 είναι μαλάκες και αλήτες.Ωραία συμφωνώ.Μα έτσι είναι όμως και οι Πακιστανοί πχ.Και όχι απ' τους 10 οι 5 αλλά οι 8.Γι' αυτό λέω και ΄γω...αν υπάρχουν 2 καλοί Πακιστανοί στο πλανήτη, φέρτους εδώ να στους κάνω ανθρώπους.Να φάνε ψωμάκι, να βρουν γυναίκα και να κάνουν παιδιά.

Όπως σωστά είπες είμαστε θύματα του συστήματος.Ε οκ το σύστημα δεν θα το διορθώσεις ποτέ και πάντα θα υπάρχουν 5 στους 10 που θα είναι καθίκια.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Δημοσ.
Και το παράδειγμα να είναι αποτυχημένο, δε μας κάνει λιγότερο κλέφτες.

Σ αυτό δεν διαφωνώ,το γραφω κιολας.

Δεν είναι τόσο απλό όμως ούτε μπορεί να γίνει εξίσωση του προβλήματος αυτού με τους λαθρομετανάστες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...