Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
τι θελεις να μου αποδειξεις? Την φωτογραφια με την μπουργκα την ποσταρε καποιος "εξυπνουλης"...

Προσπαθώ μόνο να σας δώσω να καταλάβετε οτι αυτό που λέω είναι πράγματι γεγονός.Τη μπούργκα που πόσταρε ο ''εξυπνούλης'' όπως λες δεν το έκανε για να θίξει τις πεποιθήσεις σας αλλά για να συνειδητοποιήσετε οτι πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πολλά χρόνια ακόμα για να προσπαρμοστούν στο δυτικό τρόπο ζωής.Είναι υποανάπτυκτοι, είναι ακόμα στο μηδέν.Δεν είπα οτι ΔΕΝ έχουν ίσα δικαιώματα με εμάς, ΔΕΝ είπα οτι είναι χαζοί.Να λέμε τα πράγματα τουλάχιστον με το όνομα τους.

Ποσες φορες πρεπει να το καταλαβετε οτι οι μεταναστες και εμεις, με την σειρα μας, ειμαστε απλα τα θυματα σε αυτο το παιχνιδι...

Άσχετο, δεν νομίζω να διαφώνησε κανείς με αυτό.

Εμας μας ηρθαν τωρα, 10 χρονια αργοτερα. Το ειπα ομως και σε παλιοτερο ποστ, χανουμε το δασος. Σαφως και η λυση ειναι η ποσοστοση και ενα οριο, αλλα δεν γινεται να μην τα βλεπουμε ολα τα υπολοιπα. Που ζουμε? Στον Αρη και ξαφνικα ερχεται ενα καραβι με γηινους και σκεφτομαστε "τι θελουν ολοι αυτοι εδω?"

Και ξέρεις επί ποίας κυβερνήσεως η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το χάλι έτσι;

Αφού λοιπόν η λύση είναι η ποσόστωση για ποιό λόγο διαφωνείς; Γιατί ακόμα ονειρεύεσαι ένα κόσμο όπου όλοι θα είμαστε ίσοι, όλοι θα αγαπιόμαστε, όπου γης πατρίς, μπάτε σκύλοι αλέστε; Με τα δεδομένα μας πιστεύεις οτι η Ελλάδα θα μπορούσε να φιλοξενεί όσο κόσμο γούσταρε;Δηλαδή σου αρέσει να επικρατεί αυτό που βλέπουμε σε εικόνες που έχουν δημοσιευθεί σε προηγούμενα posts; 25 νοματέοι να μοιράζονται γκαρσονιέρες και να ζητιανεύουν ή να πουλάνε γυαλιά για να επιβιώσουν; Αυτή τη ζωή θέλεις να τους προσφέρεις; Αυτά είναι τα ίσα δικαιώματα που θες να έχουν με 'σενα; Ευελπιστείς οτι κάποτε αυτοί θα έχουν βίλες στα βόρεια προάστεια;Αυτή είναι η αγάπη σου;Και στη τελική άντε να σου κάνουμε τη χάρη, άντε μπείτε όσοι γουστάρετε.Νοw what? Που πιστεύεις θα καταλήξει αυτό το μέτρο;

Οι μεγαλοι τους βλεπουν σαν εμπορευματα, εσεις σαν υπανθρωπους, εγω τι πειραζει να τους βλεπω σαν ισους?

Άντε πάλι.Ρε σύντροφε ΟΛΟΙ εδώ μέσα ίσους με εμάς τους βλέπουμε. Γιατί λυσάτε;

Οταν μιλαμε για μεταναστες και τις εγκληματικες τους ενεργεις εδω, ας σκεφτουμε λιγο τους Ελληνες. Οταν τα σπαει μπαχαλος στο κεντρο δεν βγαινουμε την αλλη μερα στα καναλια και λεμε "κοιταξτε τους Ελληνες τι κανουν". Οταν κλεβουν τα λαμογια, που ειναι και εκπροσωποι μας υποτιθεται, δεν λεμε "ετσι ειναι ολοι οι Ελληνες". Ποτε θα το παρετε χαμπαρι οτι οι μεταναστες δεν ειναι φωτοτυπιες και δεν ειναι ο καθενας υπολογος για τις μαλακιες του αλλου?

Είμαστε μαλάκες ρε, δεν είπα το αντίθετο.Ποιός σου είπε οτι επιβραβεύουμε τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν οι Έλληνες και τα σπάνε;Είναι σίγουρο όμως το οτι η εγκληματικότητα στη χώρας μας έχει αυξηθεί με όλους αυτούς τους μετανάστες.It's a fact.Ελπίζω να το χωνέψεις όσο πιο γρήγορα μπορείς για το δικό σου καλό.

Μενουμε στα μικρα και χανουμε τα μεγαλα.

Και εδώ είναι το λάθος σας και γι' αυτό δεν θα προκόψουμε ποτέ.Ακόμα και να μπορούσε να επιτευχθεί το τέλειο θέλει καιρό ακόμα και αν δε μπορούμε να λύσουμε ούτε τα μικρά (για τα εκ των έσω αναφέρομαι) μην ελπίζεις για τα ''μεγάλα'' θα ξυπνήσεις άσχημα κάποια μέρα.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, απλά θέλω να αφήσεις για λίγο τα βιβλιαράκια σου και να πας να δεις τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.Θα εκπλαγείς πραγματικά.Φιλικά στα λέω μη παρεξηγηθούμε ε.

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Mπορείς ελεύθερα να τους βλέπεις σάν ίσιους και εγώ τους βλέπω σάν ίσιους αλλά δέν έχουν καμιά δουλειά να βρίσκονται στην ελλάδα, βρίσκονται σε ξένο σπίτι στο οποίο είναι αφιλόξενοι. Οτι δημιουργούν του κόσμου τα προβλήματα είναι ένας λόγος περισσότερο να πάρουν πόδι.

οπως ηρθαν να φυγουν. να σεβαστουν τους νομους της χωρας που τους φιλοξενει.

Δημοσ.

Φιλική συμβουλή για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης: Όλοι έχουμε βγει από το σπίτι μας, μην το επαναλάβετε για πολλοστή φορά. Αυτή η καραμέλα μασήθηκε τόσο που είναι πια αηδία και μόνο να την κοιτάς, πόσο δε να τη μασήσεις κι άλλο. Φιλικά, πάντα, ε.

Δημοσ.

Ε ναι, διότι είναι "ίσιοι" κι όχι "ίσοι", τονίζουν τις μονοσύλλαβες λέξεις και βέβαια όταν βρίσκονται σε ένα ξένο σπίτι δεν προσφέρουν φιλοξενία...

Το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας σε δυο γραμμές.

Δημοσ.

washcloud καταλαβαίνω τι λες και τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι επιμένεις στο θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης πράγμα το οποίο δεν υφίσταται αλλά ακόμα και αν υπάρχει στις αντιλήψεις του Έλληνα δεν είναι αυτό το οποίο συζητάμε. Στη συνέχεια θα σου δείξω ποιοι είναι οι "ρατσιστές" Ελληνάρες.

Θα προτιμούσα βέβαια το ποστ σου να ήταν πιο σκελετώδες για να κουοτάρω και μερικά πράγματα αλλά το συμπέρασμα των λεγομένων σου είναι "δεν είναι καλό να είμαστε ρατσιστές" Εντάξει συμφωνώ και επαυξάνω.

Δεν μας λες όμως το δια ταύτα. Οκ δεν είμαστε ρατσιστές. Μετά; Επιτρέπουμε τη μισή Ασία και Αφρική να έρθει στην Ελλάδα; Βάζουμε όριο; Αν ήσουν υπουργός τι θα έκανες δηλαδή; Δεν το ξεκαθαρίζεις ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι συμμετέχοντες. Τι γίνεται μετά τον ρατσισμό και όχι πριν από αυτόν.

Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε να μείνουμε στον ρατσισμό...εδώ είμαστε.

Ειδικά όταν του φέρονται σα ζώο και τον εκβιάζουν να δουλεύει για ψίχουλα αλλιώς θα τον δώσουν για απέλαση. Σε αυτή την περίπτωση ας πούμε και με το μπαρδόν, δε θεωρώ τον πεινασμένο μαυρούκο υπεύθυνο, αλλά τον απόγονο του Περικλή που τον ωθεί στο έγκλημα. Ναι; Ναι.[...].

Ρατσιστής είναι αυτός που γουστάρει άπειρη εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού και να μπορεί να εκμεταλλεύεται τη φτώχεια και την εξαθλίωση παράγοντας ακόμη περισσότερη για να έχει ο ίδιος οικονομικά οφέλη. Ρατσιστής δεν είναι αυτός που λέει "παιδιά θέλω να έρχεται ένας Α αριθμός ανθρώπων να δουλεύουν αξιοπρεπώς να ζουν με την οικογένεια τους και όχι σε καθεστώς φόβου απέλασης" αλλά αυτός που λέει "αποδοχή όλων των μεταναστών, ακόμη και αν ζουν σαν ζώα, χωρίς δικαιώματα (γιατί προφανώς δικαιώματα και απεριόριστη εισροή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ) υπό τον φόβο της απέλασης κτλ"

Ο δεύτερος είναι ο αυτοθεωρούμενος ως "απόγονος του Περικλή" και όχι ο πρώτος. Ο δεύτερος είναι ο εκμεταλλευτής που έχει πορτοκαλιές, "λατομεία" σε νησιά και μαγαζάκια θανάτου. Όχι ο πρώτος.

Όταν θα καταλάβετε ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν οφελεί κανέναν εκτός από την ανωτέρω σιχαμερή κατηγορία "Ελληνάρων" θα μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά.

Είναι απλό.

Θα ήμουν υπέρ της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης μόνο αν:

• Εκανα εμπόριο ναρκωτικών.
  • Είχα χωράφια καλλιεργήσιμα.
  • Δεν με ενδιέφερε η κατάσταση και το επίπεδο διαβίωσης ενός ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα μου.
  • Είχα πολιτικά οφέλη.
  • Είχα τραγικά ετοιμόρροπα διαμερίσματα σε υποβαθμισμένη περιοχή και ήθελα να στοιβάξω καμιά εκατοσταριά "ποντίκια" μέσα.
  • Ήθελα εργάτες/σκλάβους με 300€ μισθό.

Θέλω όριο και έλεγχο μεταναστευτικής ροής διότι:

• Δεν έχω τίποτα από τα παρά πάνω.
  • Δεν είμαι ρατσιστής αφού δεν εκμεταλλεύομαι ανθρώπους για να βγάλω κέρδος.
  • Δεν θέλω να υπάρχουν αδήλωτοι άνθρωποι που μπορεί να είναι από τον πιο καλό μέχρι τον χειρότερο εγκληματία χωρίς να το γνωρίζω.
  • Όσοι θα βρίσκονται εδώ θα πρέπει να ζουν "καλά" και αξιοπρεπώς. Οι υπόλοιποι αναζητούν την τύχη τους αλλού.

Ο ρατσισμός δεν βρίσκεται σε αυτό που λέω αλλά ψάξτε καλύτερα στις δικές σας ιδέες μήπως κρύβεται κάπου και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Δημοσ.
Φιλική συμβουλή για την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης: Όλοι έχουμε βγει από το σπίτι μας, μην το επαναλάβετε για πολλοστή φορά. Αυτή η καραμέλα μασήθηκε τόσο που είναι πια αηδία και μόνο να την κοιτάς, πόσο δε να τη μασήσεις κι άλλο. Φιλικά, πάντα, ε.

Γιατί αρπάζεσαι γλυκέ μου; Κάποιοι δεν έχουν δει τι σημαίνει να έχεις γείτονα αλλοδαπό.Δυσκολοχώνευτο ;

Δημοσ.

Το ποιος ακριβώς βρίσκει "δυσκολοχώνευτο" το γεγονός ότι κάποιοι γύρω του σκέφτονται αλλιώς, χωρίς να υστερούν σε γνώσεις και εμπειρίες από τον ίδιο, το έχει καταλάβει κάθε νοήμων άνθρωπος που παρακολουθεί τη συζήτηση. Κάθε μη νοήμων άνθρωπος, από την άλλη, είναι περιττό να μας απασχολεί.

Άλλωστε, δεν είπα αλλάξτε τη γνώμη σας. Είπα παρατήστε μία συγκεκριμένη καραμέλα που δεν αποτελεί ούτε επιχείρημα, ούτε καν πρωτόγονη μορφή επιχειρήματος.

Δημοσ.
Γιατί αρπάζεσαι γλυκέ μου; Κάποιοι δεν έχουν δει τι σημαίνει να έχεις γείτονα αλλοδαπό.Δυσκολοχώνευτο ;

Πως με καταλαβαίνεις! Ούτε έναν Έλληνα για γείτονα δεν έχω...

Δημοσ.

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν προσωπική εμπειρία. Η πρόταση του slygeo87 ήταν "όσοι δεν ξέρετε ... πρώτα ζήστε, δείτε, μάθετε και μετά αναπαράγετε τις θεωρίες που κάπου διαβάσατε"

Δεν αναφερόταν αποκλειστικά στους έχοντες αντίθετη άποψη αλλά σε όποιον τυχόν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.

Και απ'ότι κατάλαβα δεν το είπε ως μπηχτή η ως ειρωνία αλλά ειλικρινά. Ακολουθεί και ένα "φιλικά" στο ποστ του.

Και ναι, το αν κάποιος έχει προσωπική άποψη για κάτι είναι ένα μεγάλο επιχείρημα. Δεν μπορεί να λέει ότι όλα βαίνουν καλώς ο κάτοικος της Εκάλης που τυγχάνει να μην έχει πατήσει ποτέ σε προβληματικά μέρη.

Με το google είμαστε όλοι παντογνώστες...

Δημοσ.

54 σελίδες θέμα τίγκα στο παραλογισμό και την ασχετοσύνη.Παροτρύνω αυτούς που διαφωνούν με το τελευταίο post της 53ης σελίδας να απαντήσουν με επιχειρήματα στον Teaser.Άϊντα να δούμε.

Δημοσ.

Μπορεί, βρε Teaser, αλλά θα συμφωνήσεις νομίζω μαζί μου ότι είναι άκρως κουραστικό να πρέπει κάθε άτομο που συμμετέχει στη συζήτηση, να δώσει "πιστοποιητικά" δικαίωματος συμμετοχής στους διαφωνούντες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή, το βρίσκω ανούσιο και γελοίο να πρέπει οι μεν να μιλάμε με τους δε ξεκινώντας την επιχειρηματολόγια μας ως "εγώ που περπατάω κάθε μέρα από τα στέκια των μεταναστών, το μεσημέρι πάμε για φραπεδάκι σε παρέα των 5 ατόμων και το βράδυ φέρνω τρεις να αράξουμε σπίτι μου, θα σας πω τη γνώμη μου τώρα αν, μετά από όλα αυτά, μου το επιτρέπετε".

Παράλογο;

Δημοσ.
washcloud καταλαβαίνω τι λες και τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι επιμένεις στο θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης πράγμα το οποίο δεν υφίσταται αλλά ακόμα και αν υπάρχει στις αντιλήψεις του Έλληνα δεν είναι αυτό το οποίο συζητάμε. Στη συνέχεια θα σου δείξω ποιοι είναι οι "ρατσιστές" Ελληνάρες.

Θα προτιμούσα βέβαια το ποστ σου να ήταν πιο σκελετώδες για να κουοτάρω και μερικά πράγματα αλλά το συμπέρασμα των λεγομένων σου είναι "δεν είναι καλό να είμαστε ρατσιστές" Εντάξει συμφωνώ και επαυξάνω.

Δεν μας λες όμως το δια ταύτα. Οκ δεν είμαστε ρατσιστές. Μετά; Επιτρέπουμε τη μισή Ασία και Αφρική να έρθει στην Ελλάδα; Βάζουμε όριο; Αν ήσουν υπουργός τι θα έκανες δηλαδή; Δεν το ξεκαθαρίζεις ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι συμμετέχοντες. Τι γίνεται μετά τον ρατσισμό και όχι πριν από αυτόν.

Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε να μείνουμε στον ρατσισμό...εδώ είμαστε.

Ρατσιστής είναι αυτός που γουστάρει άπειρη εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού και να μπορεί να εκμεταλλεύεται τη φτώχεια και την εξαθλίωση παράγοντας ακόμη περισσότερη για να έχει ο ίδιος οικονομικά οφέλη. Ρατσιστής δεν είναι αυτός που λέει "παιδιά θέλω να έρχεται ένας Α αριθμός ανθρώπων να δουλεύουν αξιοπρεπώς να ζουν με την οικογένεια τους και όχι σε καθεστώς φόβου απέλασης" αλλά αυτός που λέει "αποδοχή όλων των μεταναστών, ακόμη και αν ζουν σαν ζώα, χωρίς δικαιώματα (γιατί προφανώς δικαιώματα και απεριόριστη εισροή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ) υπό τον φόβο της απέλασης κτλ"

Ο δεύτερος είναι ο αυτοθεωρούμενος ως "απόγονος του Περικλή" και όχι ο πρώτος. Ο δεύτερος είναι ο εκμεταλλευτής που έχει πορτοκαλιές, "λατομεία" σε νησιά και μαγαζάκια θανάτου. Όχι ο πρώτος.

Όταν θα καταλάβετε ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν οφελεί κανέναν εκτός από την ανωτέρω σιχαμερή κατηγορία "Ελληνάρων" θα μπορέσουμε να μιλήσουμε σοβαρά.

Είναι απλό.

• Δεν με ενδιέφερε η κατάσταση και το επίπεδο διαβίωσης ενός ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα μου.
  • Είχα πολιτικά οφέλη.
  • Είχα τραγικά ετοιμόρροπα διαμερίσματα σε υποβαθμισμένη περιοχή και ήθελα να στοιβάξω καμιά εκατοσταριά "ποντίκια" μέσα.

• Δεν θέλω να υπάρχουν αδήλωτοι άνθρωποι που μπορεί να είναι από τον πιο καλό μέχρι τον χειρότερο εγκληματία χωρίς να το γνωρίζω.
  • Όσοι θα βρίσκονται εδώ θα πρέπει να ζουν "καλά" και αξιοπρεπώς. Οι υπόλοιποι αναζητούν την τύχη τους αλλού.

Ο ρατσισμός δεν βρίσκεται σε αυτό που λέω αλλά ψάξτε καλύτερα στις δικές σας ιδέες μήπως κρύβεται κάπου και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Ετσι ακριβως. Δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος εδω μεσα που θα διαφωνησει με το συγκεκριμενο ποστ.

Δημοσ.
αλλά θα συμφωνήσεις νομίζω μαζί μου ότι είναι άκρως κουραστικό να πρέπει κάθε άτομο που συμμετέχει στη συζήτηση, να δώσει "πιστοποιητικά" δικαίωματος συμμετοχής στους διαφωνούντες.

Sorry ρε συ teo αλλά και ο της άλλης άποψης πρέπει να δώσει πιστοποιητικά ότι δεν είναι "ένας Νομπελίστας που δεν ξέρει καλά-καλά ορθογραφία" όπως ειπώθηκε.

7000 φορές απο τον καθένα έχει ειπωθεί(8.000 απο τον Teaser που έχει το ρεκόρ) ότι ούτε φασίστες είναι αυτοί που θέλουν λιγότερους μετανάστες ή τέλος πάντων να αλλάξξει επειγόντως κάτι,ούτε ρατσιστές και μετά απο 5 ποστ πέφτει κάτι σαν το παραπάνω.

Επίσης ακόμα περιμένω απάντησις σε αυτό που ρώτησα,κανείς δεν ξέρει;

Επίσης ο Teaser έκανε ένα πολύ ωραίο ποστ,απάντηση απο κάποιον;

Δημοσ.

• Είχα πολιτικά οφέλη.

Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά η εκμετάλευση ανθρώπων με σκοπό το κέρδος δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα των ρατσιστών.

Δημοσ.

teo64 δεν είναι παράλογο αυτό που λες αλλά η "υπενθύμιση" αυτή μερικές φορές προέρχεται από το τι λέει ο άλλος. Δεν ξεκινάει έτσι η συζήτηση αλλά μερικές φορές είναι αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί πρώτα και μετά να ξεκινήσει η ανταλλαγή απόψεων.

Αν εγώ είμαι πχ δάσκαλος δεν μπορώ να επιχειρηματολογώ και να αμφισβητώ τον πληροφορικό σε ένα ταμπού θέμα πληροφορικής, όπως δεν μπορώ να βγάζω "ρατσιστή" τον κάτοικο του Αγ. Παντελεήμονα αν ζω στην Εκάλη και δεν έχω περάσει ποτέ από εκεί.

Να πάω πρώτα να ζήσω εκεί να δω τι ισχύει και τι όχι και μετά μπορώ να εκφέρω άποψη που να μηδενίζει αυτή του συνομιλητή μου. Αλλιώς αυτό που κάνω είναι ανυπόστατη προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζω.

Ενοείται ότι δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά. Γενικά μιλάω για αυτό που με ρώτησες.

Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά η εκμετάλευση ανθρώπων με σκοπό το κέρδος δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα των ρατσιστών.

Σωστό, υπάρχουν και οι κερδοσκόποι. Αλλά αν θεωρούσα κάποιον ρατσιστή θα ήταν αυτός που εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο του λόγω της αδυναμίας του να αντιδράσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...