Teaser Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Απαντούσα στον washcloud που μου το ζήτησε. Αν αναφέρεσαι σε μένα , σου γράφω ότι ναι σίγουρα υπάρχει και αν είχες διαβάσει το ποστ http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2741664&postcount=312 μου θα έβλεπες και τις λύσεις , που κατά την γνώμη μου , θα έλυναν το πρόβλημα αυτό . Τα 1-4 τα διάβασα. Δεν είπες όμως το 5. Τι προτείνεις για τους νέους επίδοξους λαθραίους που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα? Απεριόριστη εισροή? Ποσόστωση? Ποια είναι η άποψη σου?
elven Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 To δικαίωμα τούτο θα το λάβετε φίλτατε elven ,κατόπιν απαντήσεως της άνωθεν ερωτήσεως Ρατσιστές! Απλά ανέφερα τους 1002 λάθος λόγους για να διαχωρίσω τον ρατσιστή απο "ιδεολογία" απο αυτόν που έχει ρατσιστική συμπεριφορά λόγω κάτι που του συνέβη. Γιατί μπορεί το ποτάνα κενωνία να οδηγεί το μετανάστη στη παρανομία αλλά το κενωνία μπορεί να οδηγήσει και τον ημεδαπό σε ρατσιστικές εξάρσεις. teo μεγαλύτερο πυροτέχνημα απο το "νομιμοποίηση όλων" δεν υπάρχει απλά Το post σου δεν το κατάλαβα αλλά whatever
Teaser Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Βασικά η αιτία της παρανομίας του μετανάστη δεν είναι η ποτάνα η κενωνία όπως λες αλλά το ότι είναι πάρα πολλοί. Έρχονται 20 κάθε ώρα, από αυτούς πολλοί θα κλέψουν για να ζήσουν. Λογικό. Αν όμως έρχεται 1 κάθε ώρα νόμιμα, αυτός θα βρίσκει δουλειά και θα ζει σε ανθρώπινες συνθήκες. Δεν μπορεί να έρχονται κατά 1000άδες λαθραία και να πρέπει σε όλους αυτούς να εξασφαλιστεί ευημερία. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
@@sos@@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Τα 1-4 τα διάβασα. Δεν είπες όμως το 5. Τι προτείνεις για τους νέους επίδοξους λαθραίους που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα? Απεριόριστη εισροή? Ποσόστωση? Ποια είναι η άποψη σου?Αντε να σε πάρω χέρι χέρι μέχρι το 317 post .
Teaser Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Αντε να σε πάρω χέρι χέρι μέχρι το 317 post . -Και αν χαθεί ο έλεγχος? -Δεν υπάρχει λύση για κάτι που φαίνεται ότι είναι μονόδρομος. !!!Αυτή είναι η λύση, ότι δεν υπάρχει λύση.!!! Καλά κατάλαβα, σε παραπέμπω εδώ. Νόμιζα ότι κάτι πήγε να γίνει.
@@sos@@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Πως χαρακτηρίζεις κάποιον που τα σπάει στη χώρα που έστω και με αυτές τις συνθήκες τον φιλοξενεί εξαιτίας ενός περιστατικού που έγινε άπο ΕΝΑ άτομο; Απελπισμένο . Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτό το περιστατικό ήταν η κορωνίδα γεγονότων που έφεραν το ξέσπασμα (βιαιοπραγίες που άλλες μαθαίνουμε και άλλες όχι , βάναυση συμπεριφορές μπάτσων που άλλες έχουμε δει και άλλες όχι και άλλες συμπεριφορές που υποβιβάζουν την υπόσταση των μεταναστών ). Επίσης πως χαρακτηρίζεις κάποιον που ενώ ζήτησε μια καλύτερη ζωή σε ξένη χώρα ΔΕΝ καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια να αφομοιωθεί(ακόμα και με τα εμπόδια που υπάρχουν,κι οι Έλληνες των ΗΠΑ δεχόντουσαν ρατσιστικές επιθέσεις ως και κρατικές αλλά δεν εγινε το 80% παράνομοι,προσπάθησαν και αφομοιώθηκαν) αλλά αντίθετα προσπαθεί να μετατρέψει τις γειτονιές όπου εγκαταστάθηκε ίδιες με αυτές τις πατρίδας του;Τότε γιατί έφυγε; Αυτό δεν συμβαίνει με τους μετανάστες στην ελλάδα, απλά η παρανομία τους κάνει να είναι κοντά,αλληλέγγυα μεταξύ τους . Μην συγκρίνεις το τότε της αμερικής με το τώρα της ελλάδας , τοτε υπήρχαν δουλειές και ευκαιρίες και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι περισσότεροι έγιναν νόμιμοι, δεν φοβόντουσαν μην τους πιάσουν ακόμα και στην δουλειά τους, αν πήγαιναν τώρα έλληνες εκεί χωρίς χαρτιά και με αυτήν την κρίση του συστήματος ...
elven Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Νομίζω ότι δεν λέμε κάτι διαφορετικό,απλά εγώ το λέω για τους Έλληνες κι εσύ για τους αλλοδαπούς. Γιατί και ο κάτοικος που τους παίρνει στο κυνήγι απελπισμένος είναι απο αυτά που τραβάει απο αυτούς καθημερινά,και τα επεισόδια στην διαδήλωση ίσως ήταν η κορωνίδα γεγονότων που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει αλληλεγγύη μόνο για την μια πλευρά. Και στην τελική,όλοι όσοι ήρθαν ήταν γ@μώ τα παιδιά και μέσα σε 1 χρόνο τους έκανε η Ελλάδα εγκληματίες; Λόγω μόρφωσης,βιοτικού επιπέδου,συνεχούς και καθημερινής βίας που βιώσαν στις χώρες τ απο όπου προέρχονται είναι έτσι, έτσι έμαθαν και στις χώρες τους να κάνουν,χωρίς να βγάζω έξω τις ευθύνες της Ελλάδας που είπα πριν. Πες μου λίγο,ένας αμόρφωτος Ελβετός-Νορβηγός-Ιάπωνας-Πορτογάλλος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα μετανάστης,που θα ζούσε σε φτωχογειτονιές που θα τραβούσε τα ίδια. Πιστεύεις ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσει εγκληματική συμπεριφορά;
washcloud Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Washcloud [...] παρότι θα απαντήσω γιατί σε συμπαθώ, νομίζω ότι δεν τιμάει κανένα μας να συνεχίσουμε την ανάλυση και να ψάξουμε συν και πλην για ένα άτομο, ακόμα και αν έδωσα τον όποιο χαρακτηρισμό. Όταν γράφουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα που απαιτεί συγκεκριμένες λύσεις και όχι αερολογίες και για απαντήσεις παίρνουμε μόνο λινκς από blogs, θεωρίες θεωριών, φληναφήματα και φανφάρες οι οποίες επιπλέον δεν είναι ουσιαστικές για το πρόβλημα στο οποίο επικεντρωνόμαστε, θεωρώ απόλυτα λογική την αγανάκτηση. Εντάξει, όχι με χαρακτηρισμούς αλλά βαρέθηκα τη μόνιμη επίθεση σε κάθετι ελληνικό σε οποιοδήποτε θέμα από τη συγκεκριμένη χρήστρια. Εντάξει είμαστε άχρηστοι, κάφροι, εκμεταλλευόμαστε τους αδύναμους, οι Έλληνες είναι περισσότεροι κλέφτες από τους μετανάστες, οι αστυνομίες του κόσμου δεν έπρεπε να υπάρχουν, κάτω η επιχειρηματικότητα κτλ Είμαι σίγουρος πως αν άνοιγε κάποιος thread για τη φέτα και αν είναι ελληνική ή όχι, θα πεταγόταν και θα έλεγε "ρε σεις, ποια ελληνική φέτα μην τα θέλουμε όλα δικά μας, υπάρχουν και άλλοι πέρα από εμάς". Και πολλά άλλα τέτοια ωραία. Η αντίδραση για την αντίδραση, μηδενικός σκεπτικισμός αλλά προκειμένου να φανούμε ως "κάπως" και προοδευτικοί και με IQ πάνω του 280 και υψηλή μόρφωση είμαστε μονίμως κάθετα αντίθετοι με ότι το συντηρητικό που πολύ πιθανώς να είναι και αληθές ή ορθό ως αντίληψη. Με λίγα λόγια την κατηγορώ για "απολυτότητα, αδιαλλαξία και μηδενικό σκεπτικισμό", τα οποία προέρχονται δεν ξέρω και εγώ από τι προθέσεις. Μάλλον θεωρεί ότι όσο πιο φιλεύσπλαχνος, διεθνιστής, προοδευτικός, υπέρ της άπειρης μετανάστευσης κτλ δείχνει κάποιος, τόσο περισσότερα credits παίρνει και τόσο περισσότερο μη φασίστας και άξιος συνομιλητής γίνεται. Όνειρα γλυκά... Τα αποπάνω όμως εκνευρίζουν, γιατί όταν πάει να γίνει μια συζήτηση και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα πράγματα (σημαντικό) πετάγεται ο κάθε ένας και στέλνει το θέμα στον Μπακούνιν, τον Russel και δεν ξέρω εγώ που αλλού αντί να προτείνει κάποια εφαρμόσιμη ιδέα. Γενικά θα έπρεπε τέτοιες απαντήσεις να διαγράφονται απροειδοποίητα ως offtopic, spam, προσπάθεια flame και αποπροσανατολισμό της κουβέντας. Δεν είδες τι έγραφε? Ότι και καλά δεν έχει πρόβλημα να περπατήσει για παράδειγμα στην πλατεία Θεάτρου και να κάνει συζήτηση με τους γύρω? Αυτό αν δεν είναι φτηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού και πυροτέχνημα τι είναι? Βρέθηκα τυχαία σε τέτοιο μέρος (είχα χάσει τον προσανατολισμό μου) και μόνο που δεν έπαθα καρδιακή προσβολή με αυτά που είδα. Πλάκα μας κάνει? Να βγαίνει και να λέει ότι δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί τους. Ε, δεν τους κερνάς και έναν καφέ? Μπορεί εσύ wash στην περιοχή σου να βλέπεις πολλούς Τούρκους αλλά αυτοί είναι οικογενειάρχες, έρχονται νόμιμα στη χώρα κτλ κτλ χωρίς να αμφισβητώ ότι δεν έχεις δει πράγματα. Γενικά, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και όσο ακούω ότι αυτό δεν υπάρχει θα εξοργίζομαι περισσότερο είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και προς θεού δεν είμαστε υπέρ του θανάτου ή των διωγμών κτλ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εισροή, να μπεί ποσόστωση, να υπάρχουν ελέγχοι. Χθές άκουσα ότι η Γερμανία κλείνει τα σύνορα της. Εμείς πότε θα τα κλείσουμε ουσιαστικά? Γιατί πίστεψε μπορούν να κλείσουν και να μην μπει ούτε κουνούπι μέσα...Θα φωνάζουν οι κλασικοί γραφικοί όμως. Μέχρι πότε θα μπορεί να έρχονται ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες, γιατί κάπου διάβασα ότι εισέρχονται στη χώρα μας 20 λαθρομετανάστες κάθε ώρα! Μπορείς να φανταστείς λίγο τον αριθμό? Και η γείτονας (η λεγόμενη καλή γειτονία) όχι μόνο είναι ουδέτερη αλλά προωθεί τη ροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Γιατί δεν τους κρατάει η ίδια αφού έχει οικονομικά οφέλη.......? Κάποιος είπε ότι η Ελλάδα λάμβανε επιδοτήσεις από την ΕΕ μέσω ΚΠΣ για τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που έχουμε. Και δίχως να δουλέψει λίγο το μυαλό του έκρινε αβίαστα ότι "αυτό είναι θετικό!" Άρα κατέληξε ότι θα πρέπει να έρχονται όσοι θέλουν στη χώρα αφού έχουμε κοινοτικά οφέλη. Τι μυωπική λογική... Μα φυσικά δεν είναι θετικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκουπιδότοπους, κανένας δεν θα δεχόταν να μεταφέρεις τα σκουπίδια σου σε μια άλλη χώρα χωρίς να πληρώσεις. Δεν εξισώνω σκουπίδια με μετανάστες αλλά η ίδια πολιτική ακολουθείται. Άρα αν κάποια μέρα αποφάσιζε η Τουρκία για παράδειγμα ότι δεν πάει άλλο και συμφωνούσε με το Υπουργείο μας να μεταφέρει για ένα χρόνο τα σκουπίδια της εδώ έναντι ενός χρηματικού ποσού εμείς έπρεπε να χαμογελάμε μέχρι τα αφτιά? Γιαυτό αν δεν ξέρει να κρίνει κάποιος τις καταστάσεις και δεν παρακολουθεί τι γίνεται καλό είναι να μην απαντάει ή τουλάχιστον να μην αντιδράει. Ποσόστωση και επιλογή των μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους. Όχι μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτοί που θα βρίσκονται εδώ θα ζουνε καλά. Γενικά η ποσόστωση, δεν ευνοεί τους Ελληνάρες εργοδότες γιατί έτσι δεν θα έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό να εκμεταλλεύονται. Αλλά ευνοεί όλους τους άλλους. Πάλι με ανάγκασες να γράψω κατεβατό... ...κατ' αρχάς καλύτερο είναι να διαχωρίζουμε τις συμπάθειες ή αντιπάθειές μας...και να μένουμε στην ουσία κάποιων πραγμάτων, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ... Κατά δεύτερο λόγο, όταν μαζεύονται πολλά ποστ που ΕΙΝΑΙ πλέον διακριτό, ότι περιστρέφονται γύρω από είτε ΕΝΑ άτομο, και μάλιστα έχουν συγκεκριμένη δομή (trashing μέσω αφορισμών χαρακτηρισμών και υποθέσεων), ε τότε νομίζω ότι η κατάδειξη κάτι τέτοιου δεν είναι και τόσο άστοχη. Αυτό ΦΥΣΙΚΑ και δε σημαίνει ότι είναι ευκαιρία για ν' αρχίσουν αναλύσεις επί προσωπικού. Παρακάτω τώρα, επί της ουσίας και με κάρτες : 1η κίτρινη : αερολογίες και blog quotes - θεωρίες θεωριών, φληναφήματα και φανφάρες Μόνο αερολογίες δεν έχω δει. Και το ότι έχουν παρατεθεί σημεία, ΕΣΤΩ και πολλά, από blogs ή από 'ξερω 'γω τί, τί σημασία έχει; Δεν έχουν υπάρξει μόνα τους. Έχει υπάρξει ΚΑΙ προσωπική άποψη. Τι οποία πολλοί σχεδόν αντιδραστικά, την έχουν απαξιώσει. Γιατί ; Επειδή "υπάρχουν και αναξιοπαθούντες Έλληνες" ; Και στην τελική ρε παιδιά, άντε πες ότι ο άλλος (ΠΕΣ, ΛΕΩ) δεν έχει δικό του λόγο. Μπορεί όμως και εμταφέρει αξιόλογους ΑΛΛΟΝΩΝ. Λοπόν ; Πού είναι το πρόβλημα ; Έχει χάσει στο διαγωνισμό προσωπικής έκφρασης ; Εκτός κι αν νιώθετε ότι για να "ακούσετε" (όχι ενστερνιστείτε, ακούσετε απλά) τον άλλον, θα πρέπει πρώτα να τον νιώσετε ότι σας κάθεται στον σβέρκο τόσο βαρύς...που όχι δεν έχετε κάτι να του πείτε..αλλά δεν ΜΠΟΡΕΙΤΕ πια... 2η : βαρέθηκα τη μόνιμη επίθεση σε κάθετι ελληνικό σε οποιοδήποτε θέμα από τη συγκεκριμένη χρήστρια ...ωπ;;; Για κάτσε. ΕΓΩ δεν την έχω δει "ενάντια σε κάθε τι ελληνικό". Μήπως βλέπουμε αλλιώς τα ίδια πράγματα; ΜΗΠΩΣ προτρέχεις και το βλέπεις όπως το βλέπεις ; Γιατί εγώ μπορώ να σου εγγυηθώ ότι ο,τι βλέπω, ΠΡΩΤΑ το περνάω από καμμιά 10αρια κόσκινα. Και ΑΥΤΟ που βλέπω εν προκειμένω, είναι ένα βαθύ ΜΙΣΟΣ "του συγκεκριμένου μέλους" (ξεκολλάτε με τους χρήστες )........απέναντι σε κάθε τι ΑΔΙΚΟ....ανεξάρτητα αν είναι ελληνικό ή όχι. Αν τώρα εσύ, μπορείς να δώσεις άφεση για εθνικούς λόγους....τί να σου πω. Το προηγούμενο -δυστυχώς- εξηγεί και γιατί το βλέπεις εν μέρει έτσι το ζήτημα...Αισθανόμενος μια (αδικαιολόγητη...) απειλή προς την "εθνική" σου "ταυτότητα"...το πας αλλού/προτρέχεις/υπερβάλλεις.... Εκτός κι αν ΕΣΥ είσαι υπερήφανος για το διεφθαρμένο κομμάτι του έθνους/κράτους μας. ΔΕΝ νομίζω όμως. Οπότε.....σκέψου πάνω σε αυτό που φιλικά (ούτε "πατερναλιστικά"-ούτε τίποτα)σου λέω. Στο πρίσμα των προηγούμενων, αυτό είναι υπερβολή λοιπόν : Είμαι σίγουρος πως αν άνοιγε κάποιος thread για τη φέτα και αν είναι ελληνική ή όχι, θα πεταγόταν και θα έλεγε "ρε σεις, ποια ελληνική φέτα μην τα θέλουμε όλα δικά μας, υπάρχουν και άλλοι πέρα από εμάς". Και πολλά άλλα τέτοια ωραία. γ) 3η : Με λίγα λόγια την κατηγορώ για "απολυτότητα, αδιαλλαξία και μηδενικό σκεπτικισμό", τα οποία προέρχονται δεν ξέρω και εγώ από τι προθέσεις. Μάλλον θεωρεί ότι όσο πιο φιλεύσπλαχνος, διεθνιστής, προοδευτικός, υπέρ της άπειρης μετανάστευσης κτλ δείχνει κάποιος, τόσο περισσότερα credits παίρνει και τόσο περισσότερο μη φασίστας και άξιος συνομιλητής γίνεται : ..σε ΤΙ ακριβώς θέλεις να είναι διαλλακτικός ο άλλος ; Στο αίσθημα περί δικαίου ; ΠΟΥ είναι ο μηδενισμός;! Το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο προτάσσει!!! Πρόθεση άλλη πέραν της μαχητικότητας.....γιατί να διακρίνεις ; ΠΟΙΑ "άπειρη μετανάστευση" ;!;! ...Πριν μερικές σελίδες, διατύπωσε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, τη στιγμή που πχ εγώ για τους λόγους μου είπα ότι ΔΕΝ έχουν νόημα οι προτάσεις...Τις διάβασες; Για δες ΑΝ στο σκεπτικό της περιλαμβάνεται "άπειρη μετανάστευση"... .......Συνεχίζεις να υποθέτεις για τα "κίνητρα" του άλλου.....Εγώ πάντως, μπορεί να είμαι βλάκας - αλλά δεν διακρίνω λόγους παρόμοιους με αυτούς που ανέφερες...ούτε για την @@sos@@ - ούτε για 'σενα, ούτε για άλλον.... 4η....(έχω υπομονή με τα χρώματα , βλέπεις...) : Γενικά θα έπρεπε τέτοιες απαντήσεις να διαγράφονται απροειδοποίητα ως offtopic, spam, προσπάθεια flame και αποπροσανατολισμό της κουβέντας. ...δεν...μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ η "διαγραφτική" σου άποψη. Προσωπικά, μου έχει τύχει να θέλω να πνίξω (και το εννοώ) γράφοντα-ες....αλλά τί διάλο, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΣΤ ΡΕ ΣΥ ;;;; (...) Τεσπα. Στην τελική που λες, αν δεν σ' αρέσει κάτι, ασ' το να...πλανιέται, και don't worry, θα το φάει η ανυπαρξία.... (εκτός κάρτας τώρα....) ...Προσωπικά, έχω την αίσθηση πως ναι το θάρρος (όχι τη βλακεία), το ΕΧΕΙ για να κυκλοφοράει "εκεί που λέει". Δεν βλέπω το γιατί να είναι ανάποδα απ' ο,τι λέει. Εσύ όμως το παίρνεις σχεδόν ως δεδομένο ότι πουλάει..."κάτι". Φούμαρα, ιστορίες, γαι να "δειχθεί". U dont really want me to characterise this, man.....Τεσπα. Πολύ "άμυνα" κρατάς.......και χωρίς ουσιαστικό λόγο. Κάτι σαν την ξενοφοβία που αντιμάχεται... Όσο για 'μενα : Έχω ζήσει για ένα διάστημα πριν χρόνια στην Αθήνα. Και ενώ δεν προφασίζομαι πως δεν έχει αλλάξει κάτι προς το "χειρότερο", θα πω απλά πως και τότε υπήρχε ζήτημα "μεταναστών". Υπό μία έννοια, ίσως να ήταν χειρότερο - όσον αφορά τους ξενόφοβους. Το θέμα είναι λοιπόν πως ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, υπάρχει. Και ΠΑΝΤΑ αυτό είναι ένα φίλτρο που κάνει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τα πράγματα από ότι πράγματι είναι, πίστεψέ με. Και ναι όταν άλλοι δεν τολμούσαν να "κυκλοφορήσουν" σε ορισμένα μέρη, εγώ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑ ότι ο φόβος ήταν πιο πολύς από τον λόγο....Εκτός κι αν υποθέτεις είτε ότι ΚΑΙ εγώ έχω "περίεργα κίνητρα" και το λέω...είτε ότι θέλω να πουλήσω στυλάκι "μάγκα". Ποσώς δε μ' ενδιαφέρει - ΕΙΔΙΚΑ το τελευταίο. Απλά ίσως το ότι έχω μεγαλώσει σε επαρχία, να μ' έχει κάνει λιγότερο φοβικό....... (ψιλοφάουλ το περί Τούρκων btw, δίοτι οι εδώ Τουρκογενείς, έχουν ρίζα από Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και είναι Έλληνες Πολίτες από την ανταλλαγή πληθυσμών κι εντεύθεν - δεν έχουμε "Τούρκους" που "έρχονται κατά καιρούς από Τουρκία"...) Όσον αφορά τον "έλεγχο" της ΕΙΣΡΟΗΣ, ΕΣΥ τουλάχιστον την έχεις πιάσει λάθος. Και το 'πα και πριν : ΔΙΑΒΑΣΕ τις θέσεις της.....Ούτε και η δική μου θέση διααφέρει: ΔΕΝ λέω ανοιχτά τα σύνορα, να περνάνε οι πάντες. Τουναντίον. ΑΥΤΟ όμως που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, είναι ότι είναι (επιμελώς ;;; ) ΠΑΡΑΜΕΛΛΗΜΕΝΟ το ζήτημα... Το ζόρι όσων "χτυπιούνται" για τους μετανάστες, είναι τι γίνεται ΕΦ' ΟΣΟΝ καλώς ή κακώς "καταλήγουν" εδώ..... Κατανοητό τώρα ; (...εκτός κι αν η άποψή σου είναι "κακώς....οπότε...ουστ με κάθε τρόπο".....) 5η ( ; ) (...μ' επιφύλαξη αυτή...) : Κάποιος είπε ότι η Ελλάδα λάμβανε επιδοτήσεις από την ΕΕ μέσω ΚΠΣ για τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που έχουμε. Και δίχως να δουλέψει λίγο το μυαλό του έκρινε αβίαστα ότι "αυτό είναι θετικό!" Άρα κατέληξε ότι θα πρέπει να έρχονται όσοι θέλουν στη χώρα αφού έχουμε κοινοτικά οφέλη. Τι μυωπική λογική... ....ΝΟΜΙΖΩ αναφέρεσαι σε ποστ της @@sos@@, και η γνώμη της ήταν "ΤΙ ΣΚΑΤΑ γίνονται με αυτές τις επιδοτήσεις τότε;;;;;;;" - και ΟΧΙ "α ωραία, ας έρχονται μετανάστες λοιπόν" ....Μου την έχεις βγάλει καθαρή με...4.5 κίτρινες...Δεν μπορείς να πεις...καλός είμαι.... Εν κατακλείδι : Μην προτρέχεις-ετε Διαβάστε και λίγο περισσότερο τα γραφόμενα του άλλου Μην....προκαταβάλλεσαι-στε Μην τρασάρεις-ετε...... Κι αυτά όλα έχουν γενική χρήση για άπαντες, για άπαντα τα θρεντ... Όχι μόνο εδώ, για ένα άτομο.
@@sos@@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Και στην τελική,όλοι όσοι ήρθαν ήταν γ@μώ τα παιδιά και μέσα σε 1 χρόνο τους έκανε η Ελλάδα εγκληματίες; Λόγω μόρφωσης,βιοτικού επιπέδου,συνεχούς και καθημερινής βίας που βιώσαν στις χώρες τ απο όπου προέρχονται είναι έτσι, έτσι έμαθαν και στις χώρες τους να κάνουν,χωρίς να βγάζω έξω τις ευθύνες της Ελλάδας που είπα πριν. Elven δεν ήταν-είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες .Οπως είμαστε και εμείς εδώ ήταν και αυτοί εκεί , και εδώ έχουμε μπογιατζήδες,δικηγόρους,γιατρούς ,εμπόρους, δασκάλους ,παπατζήδες ,γυρολόγους ,αεριτζήδες κ.α. και αυτοί εκεί έτσι ήταν και ήρθαν εδώ λόγω τόσων καταστάσεων που έχουν χιλιοειπωθεί . Εχουν όμως όλοι ,όπως και εμείς , διαφορετικές προσωπικότητες με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντοχή σε τόσες "τρικλοποδιές" που δέχονται καθημερινά . Ολοι έχουμε μια προσωπικότητα και προσπαθούμε να την διαμορφώσουμε για την δική μας ευτυχία για αυτό και βλέπουμε παιδιά μεταναστών που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά τους σε αυτό το απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα να αριστεύουν άλλα παιδιά όμως να έχουν κλίση προς την εγκληματικότητα . Πες μου λίγο,ένας αμόρφωτος Ελβετός-Νορβηγός-Ιάπωνας-Πορτογάλλος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα μετανάστης,που θα ζούσε σε φτωχογειτονιές που θα τραβούσε τα ίδια.Πιστεύεις ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες να εμφανίσει εγκληματική συμπεριφορά; Εχεις δει την ταινία με τον ζητιάνο Εντυ Μέρφυ ;
insomniaK Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Η φτώχεια δεν έχει εθνικότητα. Ο εκ των προτέρων αποκλεισμός του οποιοδήποτε από το δικαίωμα να βελτιώσει τη ζωή του δείχνει φόβο για την κατωτερότητα, αυτού που επιφέρει τον αποκλεισμό. ala Century21, διότι θα ξαναρχίσουν οι επικλήσεις στα θεία και δεν εννοώ από την πλευρά μου.
elven Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δεν είπα ότι είναι όλοι εγκληματίες,απλά το ποσοστό είναι ανησυχιτικά υψηλό. Η φτώχεια και η εγκληματικότητα δεν έχει εθνικότητα,προφανώς ο Πακιστανός δεν γεννιέται εγκληματίας,η χώρα του όμως όπου ζει μέσα στη βία,τη μιζέρια και τη φτώχεια του δίνει πολλάααααααα εφόδια να αποκτήσει τέτοια συμπεριφορά. Εξού και περισσότεροι εγκληματίες μετανάστες απο τέτοιες χώρες,δεν το λέω σαν θέμα γονιδίων ή χρώματος
washcloud Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Εχεις δει την ταινία με τον ζητιάνο Εντυ Μέρφυ ; ωραία πράγματα...
Teaser Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 ...κατ' αρχάς[...] washcloud, απ'ό,τι κατάλαβα, ό,τι είπες δεν το πες κακοπροαίρετα. Είχες όρεξη φαίνεται! Εντάξει με ρώτησες σου απάντησα. Μην κάτσουμε μέχρι αύριο να σχολιάζουμε άτομα τώρα. Σας δίνω την άδεια να τα πείτε μεταξύ σας με πμ μετά την αλληλοσυμπαράσταση, αφού συμπαθιέστε τόσο... Έχω ράμματα για τη γούνα σου! Συνέχισε.. Μια εξήγηση για τους Οθωμανούς σας. Ξέρω ότι είναι νόμιμοι και μόνιμοι αλλά νομίζω ότι έρχονται και νέοι. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:05 ---------- Η φτώχεια δεν έχει εθνικότητα. Ο εκ των προτέρων αποκλεισμός του οποιοδήποτε από το δικαίωμα να βελτιώσει τη ζωή του δείχνει φόβο για την κατωτερότητα, αυτού που επιφέρει τον αποκλεισμό. ala Century21, διότι θα ξαναρχίσουν οι επικλήσεις στα θεία και δεν εννοώ από την πλευρά μου. Ήταν πολύ καλό για να προέρχεται από ένα bot!
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Η φτώχεια δεν έχει εθνικότητα. Ο εκ των προτέρων αποκλεισμός του οποιοδήποτε από το δικαίωμα να βελτιώσει τη ζωή του δείχνει φόβο για την κατωτερότητα, αυτού που επιφέρει τον αποκλεισμό....μονο που δεν ειναι η ελλαδα που επιφερει τον αποκλεισμο αλλα ολη η ΕΕ, οι 9 στους 10 λαθρομεταναστες δεν ειχαν σκοπο να μεινουν στην Ελλαδα αλλα ειτε παγιδευτηκαν στην Πατρα ή στα συνορα ειτε τους επιασαν σε καποια αλλη ευρ. χωρα και τους εστειλαν εδω.
@@sos@@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Σας δίνω την άδεια να τα πείτε μεταξύ σας με πμ μετά την αλληλοσυμπαράσταση, αφού συμπαθιέστε τόσο... Θα μου δώσεις και μένα άδεια να ποστάρω δικό σου pm ; @elven Eνας λόγος παραπάνω στο να είμαστε φερόμαστε πιο ανθρώπινα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.