Προς το περιεχόμενο

Λαθρομετανάστευση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου βάση και θέση είναι πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι

Και η δική μου αυτή είναι,αλλά είμαι και ρατιστής.wat? :rolleyes:

Όταν γράφεις για το σπάσιμο του καταστήματος του Μπαγκλαντέζου και καπάκι για ειρηνικές πορείες με λουλούδια των μεταναστών στο οποίο ξεχνάς; να αναφέρεις για τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα των Ελληνέζων που καταστράφηκαν στην 1η πορεία το θεωρείς στάση ίσων αποστάσεων;

το thread έχει ήδη ξεφύγει

Τα thread φίλε teo ξεφεύγει και όταν έμμεσα αποκαλείς ρατσιστή αυτόν που διαφωνεί

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα thread φίλε teo ξεφεύγει και όταν έμμεσα αποκαλείς ρατσιστή αυτόν που διαφωνεί

Φίλε elven, θα σε παρακαλέσω να κατευθυνθείς στην επιλογή Αναζήτηση στο θέμα -> Εκτενής Αναζήτηση και έπειτα να συμπληρώσεις στο πεδίο Όνομα χρήστη το αλφαριθμητικό teo64x και στο πεδίο Λέξη(εις) Κλειδί(α): οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης "ρατσιστής".

Το μόνο post που θα βρεις, πέρα από το παρόν, είναι αυτό, στο οποίο δεν αναφέρομαι σε ρατσιστές, αλλά σε μη ρατσιστές (μεταξύ των οποίων και άτομα τα οποία κάποιοι εδώ μέσα -όχι εσύ φυσικά-, καθόλου προκλητικά, αποκαλούν με διάφορα συνώνυμα του ψευτοπροοδευτικός), όπως δηλώνει η φράση "όποιος δεν είναι ρατσιστής" [όποιος (δεν είναι ρατσιστής) -> όποιος (είναι μη ρατσιστής) -> κλπ]. Το αν έχω το δικαίωμα να αποκαλέσω κάποιον ρατσιστή είναι μια κάποια συζήτηση (ανάλογη με το δικαίωμα που έχει κάποιος να αποκαλεί το συνομιλητή του υποκριτή, ψευτοπροοδευτικό, και λοιπά), αλλά είναι άσχετη εφόσον μιλάμε για κάτι που δεν έκανα. Το ότι έχω το δικαίωμα να αποκαλέσω εμένα μη ρατσιστή, όμως, δεδομένων των θέσεών μου, είναι ένα δικαίωμα που νομίζω ότι το έχω αυτονόητα.

Ελπίζω σε καλύτερη ανάγνωση των γραφομένων μου, στο εξής.

Δημοσ.

Όταν γράφεις για το σπάσιμο του καταστήματος του Μπαγκλαντέζου και καπάκι για ειρηνικές πορείες με λουλούδια των μεταναστών στο οποίο ξεχνάς; να αναφέρεις για τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα των Ελληνέζων που καταστράφηκαν στην 1η πορεία το θεωρείς στάση ίσων αποστάσεων;

Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις φίλε elven,

στην πρώτη πορεία υπήρξε φόρτιση των μεταναστών λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων αλλά και η βιαιότητα από την μεριά της κρατικής εξουσίας με καταστολή ,

χθές που οι μετανάστες διαδήλωσαν ενάντια στον ρατσισμό και υπήρχε αυτοσυγκράτηση από τις δυνάμεις καταστολής , όλα πήγαν καλά .

Δημοσ.

Το να παίζουμε με τις λέξεις δεν είναι και το καλύτερο.

Έγραψα έμμεσα,και νομίζω ανέγνωσα καλά το κείμενο

Ο φίλος λέει ότι όσοι ζουν ανάμεσα στους μετανάστες έχουν αντίθετη άποψη για αυτούς σε αντίθεση με άλλους που κάθονται σπίτι και δεν συναναστρέφονται μαζί τους.

Και λες

δεν ξέρω από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι όποιος δεν είναι ρατσιστής δεν έχει βγει από το σπίτι του

Το οποίο σημαίνει τι;

Όπως και να χει δε θα πλακωθούμε κιολας,υγεία

Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις φίλε elven,

στην πρώτη πορεία υπήρξε φόρτιση των μεταναστών λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων αλλά και η βιαιότητα από την μεριά της κρατικής εξουσίας με καταστολή ,

χθές που οι μετανάστες διαδήλωσαν ενάντια στον ρατσισμό και υπήρχε αυτοσυγκράτηση από τις δυνάμεις καταστολής , όλα πήγαν καλά .

Το πρώτο που θα πω είναι ότι υπάρχουν νόμοι,δεν γίνεται να παραλύει το σύμπαν επειδή κάποιος έσκισε το Κοράνι.

Δεύτερον πριν την άγρια καταστολή είχαν αρχίσει οι πέτρες και τα παπούτσια(πιστεύω να ξέρεις ότι είναι ίσως η μέγιστη προσβολή σύμφωνα με την κουλτούρα τους),η καταστολή ακολούθησε

Το ότι είχαν νεύρα ή δεν τους φέρθηκαν καλά ή ή ή ή δεν σημαίνει ότι κι εσύ πρέπει να προσπεράσεις το γεγονός ότι κατέστρεψαν περιουσίες

Δημοσ.

elven

Με τιμά να εντοπίζουν οι αναγνώστες 10 νοηματικά στρώματα στα γραπτά μου, αλλά αυτό ισχύει όταν γράφω κάποιο λογοτεχνικό κείμενο, όχι όταν επιχειρηματολογώ.

Επιπλέον, εφόσον υπήρχαν (αντίστοιχοι με τον υποτιθέμενο δικό μου) ευθείς χαρακτηρισμοί από την άλλη πλευρά, νομίζω πως ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που αποκαλούσα ρατσιστές τους συνομιλητές μου, τα δικά μου λεγόμενα δε θα ήταν η καταστροφή του thread (και κανείς από τους εκφραστές αυτών των χαρακτηρισμών δεν έχει δικαίωμα να μου ζητήσει το λόγο).

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο απίθανο είναι να απολογηθώ σαν να έκανα κάτι που δεν έκανα, ενώ ταυτόχρονα το έκανε η αντίθετη πλευρά χωρίς καμία διάθεση να απολογηθεί.

Αυτή η παρένθεση έληξε για μένα και νομίζω ότι δεν υπήρχε καν λόγος να ανοίξει, γι' αυτό και το spoiler.

Δημοσ.

Το ότι είχαν νεύρα ή δεν τους φέρθηκαν καλά ή ή ή ή δεν σημαίνει ότι κι εσύ πρέπει να προσπεράσεις το γεγονός ότι κατέστρεψαν περιουσίες

Ναι ρε συ elven ,αλλά μετράνε θύματα ρε elven , ανθρώπους τους σαν και εσένα και μένα , μετράνε νεκρούς φίλε elven , όταν ζουν καθημερινά στο πετσί τους τον ρατσισμό και το κυνηγητό ,πολύ θέλει νομίζεις ...

Για μπες λιγάκι στην θέση τους ...

Τι ζητάνε ; Mια ανθρώπινη μεταχείριση , το αυτονόητο.

Εχουν και αυτοί παιδιά , οικογένεια ,τρέμουν στην ιδέα να αφήσουν ανυπεράσπιστα και ορφανά τα παιδιά τους .

Μπές για λίγο στη θέση των γονιών που πάνε για μεροκάματο και δεν ξέρουν αν θα δουν τα παιδιά τους το βράδυ .

Οχι ρε συ elven , δεν πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους .

Δημοσ.
Ναι ρε συ elven ,αλλά μετράνε θύματα ρε elven , ανθρώπους τους σαν και εσένα και μένα , μετράνε νεκρούς φίλε elven , όταν ζουν καθημερινά στο πετσί τους τον ρατσισμό και το κυνηγητό ,πολύ θέλει νομίζεις ...

Για μπες λιγάκι στην θέση τους ...

Τι ζητάνε ; Mια ανθρώπινη μεταχείριση , το αυτονόητο.

Εχουν και αυτοί παιδιά , οικογένεια ,τρέμουν στην ιδέα να αφήσουν ανυπεράσπιστα και ορφανά τα παιδιά τους .

Μπές για λίγο στη θέση των γονιών που πάνε για μεροκάματο και δεν ξέρουν αν θα δουν τα παιδιά τους το βράδυ .

Οχι ρε συ elven , δεν πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους .

Αρχικά να πω ότι η βία δεν δικαιολογείται σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται.

Κανείς δεν είναι απέναντι τους,η αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής δεν σημαίνει ότι είναι εναντίον τους.

Αντίθετα θα έλεγα ότι με το υπάρχων σύστημα ζουν και αυτοί και εμείς χειρότερα.

Δέξου 5 που μπορείς να τους δώσεις εφόδια να ζήσουν σαν άνρθωποι,όχι 50 που θα ζουν σαν τα ποντίκια,δεν είναι φασίστες αυτοί που μιλάνε για ποσοστόσεις,ούτε ρατσιστές αυτοί που λένε ότι δεν τους θέλουν στις γειτονιές τους,θα διωχναν ή θα είχαν πρόβλημα με Πακιστανό γιατρό;Όχι.

Με 35 Πακιστανούς απο κάτω να πουλάνε ούτε γω ξέρω τι και να κλέβουν έχουν,ίσως οι Πακιστανοί να αναγκάστηκαν να ζούνε έτσι,με κύριο φταίχτη αυτούς που τους έβαζαν στη χώρα με το τσουβάλι

Δημοσ.
Μα αν δει έναν Έλληνα εξαθλιωμένο δεν θα πει τίποτα γιατί έτσι δεν κάνει το κομμάτι της η κυρία και δεν προσθέτει κάτι στο θολοκουλτουριάρικο ίματζ της.

Πάντως να της αναγνωρίσουμε το ταλέντο ότι όσο περισσότερο γράφει τόσο πιο πολύ ενισχύει την άποψη που αντιμάχεται!

Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει αλλά όποτε διαβάζω ποστς της καταλήγω στο "τελικά έχω δίκιο, εντάξει everything back to normal, τίποτα νέο"

Χαχαχα

Πάντως ρε συ Τήζερ, παρ' όλο που γράφει "καιρό" εδώ η "κυρία", ΜΙΑ φορά, ΔΕΝ την έχω δει να αμολάει προσωπική χολή....Ένω άλλους (γενικώς, ανεξαρτήτως αποδέκτη)(εμού συμπεριλαμβανομένου), ουουου.....Κατά τ' άλλα, εσύ ΚΑΙ ψιλοχαρακτηρισμούς μόλις απήυθυνες, ΚΑΙ συμπέρασμα έβγαλες για το τί θα κάνει στην Χ υποθετική περίπτωση..........(...)

Ωραία, σου τη δίνει όταν σου λέει "εγώ κυκλοφοράω κέντρο Αθήνας χαλαρά" - τη στιγμή που ΕΣΥ βλέπεις ότι ΔΕΝ είναι τόσο χαλαρά τα πράμματα (και οι δυο απόψεις σηκώνουν κουβέντα πάντως, γιατί ούτε περί παιδικής χαράς πρόκειται στα "στέκια" τα περί ου ο λόγος - αλλά ούτε για Χάρλεμ του '60)....ΕΙΝΑΙ όμως ΑΥΤΟΣ λόγος για να τρασάρεις ;

Δε σου λέει κανείς να βγάλεις κανέναν σωστό, εάν δεν συμφωνείς μαζί του - αλλά όχι ΕΤΣΙ ρε συ....Για 'μενα, δε σε τιμάει ΚΑΘΟΛΟΥ το "έτσι"...

Και μια απορία : το τελευταίο της ποστ, που σχολίασες ως "ικανό να σε κάνει να ενισχύσεις τη δική σου-αντίθετη- γνώμη.....ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ; Οκ - ΕΙΝΑΙ μεταφορά από αλλού. So ; Σημαίνει αυτό ότι είναι το μόνο που ξέρει να κάνει; Highlight-Δεξί-Copy-Aριστερό-Δεξί-Paste ; ( Άσε που το έχει δείξει πως όχι....) Eπίσης, το ΔΙΑΒΑΣΕΣ ; Λέει κάτι στραβό ; Την γνώμη κάποιου που δεν είναι υπέρ της...αυθόρμητης δίωξης και αποπομπής των μεταναστών εν γένει λέει, μια άποψη κόντρα στις υπερβολές του τύπου κυνηγιού-γκετοποίησης-στοχοποίησης - απάνθρωπης στην τελική συμπεριφοράς σαν στάση ζωής λέει. Σου φαίνεται κακό κάτι τέτοιο ; Και οι 4-5 δικές της γραμμές, το ζουμί της παράθεσης δώσανε...

Εκτός κι αν νιώθεις πως αν "συμφωνήσεις", της δίνεις κάποια credits........τί να πω

Δημοσ.
Αρχικά να πω ότι η βία δεν δικαιολογείται σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται.
Διαφωνώ αλλά το προσπερνώ.

Κανείς δεν είναι απέναντι τους,η αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής δεν σημαίνει ότι είναι εναντίον τους.
Συμφωνούμε λοιπόν σε αυτό . Οτι κάτι πρέπει να αλλάξει .

Και πώς θα χαρακτήριζες αυτούς που κυνηγούν , χτυπούν ,βρίζουν και κακομεταχειρίζονται μετανάστες που απλά περπατουν στον δρόμο ;

Αντίθετα θα έλεγα ότι με το υπάρχων σύστημα ζουν και αυτοί και εμείς χειρότερα.
Oι περισσότεροι από εμάς και οι περισσότεροι από τους μετανάστες , θα διόρθωνα ....αν μου το επέτρεπες :-)
Δημοσ.
Δέξου 5 που μπορείς να τους δώσεις εφόδια να ζήσουν σαν άνρθωποι,όχι 50 που θα ζουν σαν τα ποντίκια

Αυτό είναι το ζουμάκι και αυτό είναι άξιο σχολιασμού.Παρακαλώ...

Δημοσ.
Διαφωνώ αλλά το προσπερνώ.

Και πώς θα χαρακτήριζες αυτούς που κυνηγούν , χτυπούν ,βρίζουν και κακομεταχειρίζονται μετανάστες που απλά περπατουν στον δρόμο ;

Θα μπορούσα να συνδιάσω τα δύο quotes σου;

Αν δικαιολογείται η βία λόγω εξαθλίωσης πως κρίνεις και δεν δικαιολογείς τον τύπο που ασκεί βία στους μετανάστες επειδή πιστεύει ότι για τη δικιά του εξαθλίωση φταίνε αυτοί;

Δεν είμαι της παραπάνω άποψης αλλά θέλω να δείξω ότι η διαφωνία σου μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ σαν αντεπιχείρημα.

Δεν μπορώ να ξέρω ΤΙ σχέσεις με τους μετανάστες έχει αυτός που όπου βρει τους χτυπάει,υπάρχουν 1002 λάθος λόγοι για να το κάνεις.

Να ρωτήσω κι εγώ,

Πως χαρακτηρίζεις κάποιον που τα σπάει στη χώρα που έστω και με αυτές τις συνθήκες τον φιλοξενεί εξαιτίας ενός περιστατικού που έγινε άπο ΕΝΑ άτομο;

Επίσης πως χαρακτηρίζεις κάποιον που ενώ ζήτησε μια καλύτερη ζωή σε ξένη χώρα ΔΕΝ καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια να αφομοιωθεί(ακόμα και με τα εμπόδια που υπάρχουν,κι οι Έλληνες των ΗΠΑ δεχόντουσαν ρατσιστικές επιθέσεις ως και κρατικές αλλά δεν εγινε το 80% παράνομοι,προσπάθησαν και αφομοιώθηκαν) αλλά αντίθετα προσπαθεί να μετατρέψει τις γειτονιές όπου εγκαταστάθηκε ίδιες με αυτές τις πατρίδας του;Τότε γιατί έφυγε;

Oι περισσότεροι από εμάς και οι περισσότεροι από τους μετανάστες , θα διόρθωνα ....αν μου το επέτρεπες :-)

Σχεδ'ον όλοι ;

Δημοσ.
Θα μπορούσα να συνδιάσω τα δύο quotes σου;

Αν δικαιολογείται η βία λόγω εξαθλίωσης πως κρίνεις και δεν δικαιολογείς τον τύπο που ασκεί βία στους μετανάστες επειδή πιστεύει ότι για τη δικιά του εξαθλίωση φταίνε αυτοί;

Δεν είμαι της παραπάνω άποψης αλλά θέλω να δείξω ότι η διαφωνία σου μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ σαν αντεπιχείρημα.

Προσπέρασα μια κοινωνική έκρηξη που προέρχεται από σαφέστατη καταπίεση ανθρώπου σε άνθρωπο .

Μου απαντάς για μια αντίδραση ανθρώπων βασισμένη σε μια άποψη λανθασμένη, κατά την γνώμη μου, και χιλιοειπωμένη .

Ο συνδυασμός τους δεν είναι πετυχημένος .

Δεν μπορώ να ξέρω ΤΙ σχέσεις με τους μετανάστες έχει αυτός που όπου βρει τους χτυπάει,υπάρχουν 1002 λάθος λόγοι για να το κάνεις.
Δεν μου απάντησες όμως ,

πως τους χαρακτηρίζεις ;

Να ρωτήσω κι εγώ,
To δικαίωμα τούτο θα το λάβετε φίλτατε elven ,κατόπιν απαντήσεως της άνωθεν ερωτήσεως :P

Σχεδ'ον όλοι ;
Γιατί πιστεύεις ότι κάποια λαμόγια δικά μας ( από απλούς ιδιοκτήτες σπιτιών μέχρι και πολιτικούς ) δεν έχουν μετανάστες αντίστοιχους ;
Δημοσ.

Δέξου 5 που μπορείς να τους δώσεις εφόδια να ζήσουν σαν άνρθωποι,όχι 50 που θα ζουν σαν τα ποντίκια,δεν είναι φασίστες αυτοί που μιλάνε για ποσοστόσεις,ούτε ρατσιστές αυτοί που λένε ότι δεν τους θέλουν στις γειτονιές τους,θα διωχναν ή θα είχαν πρόβλημα με Πακιστανό γιατρό;Όχι.

Με 35 Πακιστανούς απο κάτω να πουλάνε ούτε γω ξέρω τι και να κλέβουν έχουν,ίσως οι Πακιστανοί να αναγκάστηκαν να ζούνε έτσι,με κύριο φταίχτη αυτούς που τους έβαζαν στη χώρα με το τσουβάλι

Αυτό νομίζω ότι συνοψίζει την άποψη πολλών για το θέμα, με λίγα λόγια και περιεκτικά δίνει λύση.

Πάντως ρε συ Τήζερ, παρ' όλο που γράφει "καιρό" εδώ η "κυρία", ΜΙΑ φορά, ΔΕΝ την έχω δει να αμολάει προσωπική χολή....Ένω άλλους (γενικώς, ανεξαρτήτως αποδέκτη)(εμού συμπεριλαμβανομένου), ουουου.....Κατά τ' άλλα, εσύ ΚΑΙ ψιλοχαρακτηρισμούς μόλις απήυθυνες, ΚΑΙ συμπέρασμα έβγαλες για το τί θα κάνει στην Χ υποθετική περίπτωση..........(...)

Ωραία, σου τη δίνει όταν σου λέει "εγώ κυκλοφοράω κέντρο Αθήνας χαλαρά" - τη στιγμή που ΕΣΥ βλέπεις ότι ΔΕΝ είναι τόσο χαλαρά τα πράμματα (και οι δυο απόψεις σηκώνουν κουβέντα πάντως, γιατί ούτε περί παιδικής χαράς πρόκειται στα "στέκια" τα περί ου ο λόγος - αλλά ούτε για Χάρλεμ του '60)....ΕΙΝΑΙ όμως ΑΥΤΟΣ λόγος για να τρασάρεις ;

Δε σου λέει κανείς να βγάλεις κανέναν σωστό, εάν δεν συμφωνείς μαζί του - αλλά όχι ΕΤΣΙ ρε συ....Για 'μενα, δε σε τιμάει ΚΑΘΟΛΟΥ το "έτσι"...

Και μια απορία : το τελευταίο της ποστ, που σχολίασες ως "ικανό να σε κάνει να ενισχύσεις τη δική σου-αντίθετη- γνώμη.....ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ; Οκ - ΕΙΝΑΙ μεταφορά από αλλού. So ; Σημαίνει αυτό ότι είναι το μόνο που ξέρει να κάνει; Highlight-Δεξί-Copy-Aριστερό-Δεξί-Paste ; ( Άσε που το έχει δείξει πως όχι....) Eπίσης, το ΔΙΑΒΑΣΕΣ ; Λέει κάτι στραβό ; Την γνώμη κάποιου που δεν είναι υπέρ της...αυθόρμητης δίωξης και αποπομπής των μεταναστών εν γένει λέει, μια άποψη κόντρα στις υπερβολές του τύπου κυνηγιού-γκετοποίησης-στοχοποίησης - απάνθρωπης στην τελική συμπεριφοράς σαν στάση ζωής λέει. Σου φαίνεται κακό κάτι τέτοιο ; Και οι 4-5 δικές της γραμμές, το ζουμί της παράθεσης δώσανε...

Εκτός κι αν νιώθεις πως αν "συμφωνήσεις", της δίνεις κάποια credits........τί να πω

Washcloud παρότι θα απαντήσω γιατί σε συμπαθώ:-D, νομίζω ότι δεν τιμάει κανένα μας να συνεχίσουμε την ανάλυση και να ψάξουμε συν και πλην για ένα άτομο, ακόμα και αν έδωσα τον όποιο χαρακτηρισμό.

Όταν γράφουμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα που απαιτεί συγκεκριμένες λύσεις και όχι αερολογίες και για απαντήσεις παίρνουμε μόνο λινκς από blogs, θεωρίες θεωριών, φληναφήματα και φανφάρες οι οποίες επιπλέον δεν είναι ουσιαστικές για το πρόβλημα στο οποίο επικεντρωνόμαστε, θεωρώ απόλυτα λογική την αγανάκτηση. Εντάξει, όχι με χαρακτηρισμούς αλλά βαρέθηκα τη μόνιμη επίθεση σε κάθετι ελληνικό σε οποιοδήποτε θέμα από τη συγκεκριμένη χρήστρια. Εντάξει είμαστε άχρηστοι, κάφροι, εκμεταλλευόμαστε τους αδύναμους, οι Έλληνες είναι περισσότεροι κλέφτες από τους μετανάστες, οι αστυνομίες του κόσμου δεν έπρεπε να υπάρχουν, κάτω η επιχειρηματικότητα κτλ Είμαι σίγουρος πως αν άνοιγε κάποιος thread για τη φέτα και αν είναι ελληνική ή όχι, θα πεταγόταν και θα έλεγε "ρε σεις, ποια ελληνική φέτα μην τα θέλουμε όλα δικά μας, υπάρχουν και άλλοι πέρα από εμάς". Και πολλά άλλα τέτοια ωραία.

Η αντίδραση για την αντίδραση, μηδενικός σκεπτικισμός αλλά προκειμένου να φανούμε ως "κάπως" και προοδευτικοί και με IQ πάνω του 280 και υψηλή μόρφωση είμαστε μονίμως κάθετα αντίθετοι με ότι το συντηρητικό που πολύ πιθανώς να είναι και αληθές ή ορθό ως αντίληψη.

Με λίγα λόγια την κατηγορώ για "απολυτότητα, αδιαλλαξία και μηδενικό σκεπτικισμό", τα οποία προέρχονται δεν ξέρω και εγώ από τι προθέσεις. Μάλλον θεωρεί ότι όσο πιο φιλεύσπλαχνος, διεθνιστής, προοδευτικός, υπέρ της άπειρης μετανάστευσης κτλ δείχνει κάποιος, τόσο περισσότερα credits παίρνει και τόσο περισσότερο μη φασίστας και άξιος συνομιλητής γίνεται. Όνειρα γλυκά...

Τα αποπάνω όμως εκνευρίζουν, γιατί όταν πάει να γίνει μια συζήτηση και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα πράγματα (σημαντικό) πετάγεται ο κάθε ένας και στέλνει το θέμα στον Μπακούνιν, τον Russel και δεν ξέρω εγώ που αλλού αντί να προτείνει κάποια εφαρμόσιμη ιδέα.

Γενικά θα έπρεπε τέτοιες απαντήσεις να διαγράφονται απροειδοποίητα ως offtopic, spam, προσπάθεια flame και αποπροσανατολισμό της κουβέντας.

Δεν είδες τι έγραφε? Ότι και καλά δεν έχει πρόβλημα να περπατήσει για παράδειγμα στην πλατεία Θεάτρου και να κάνει συζήτηση με τους γύρω? Αυτό αν δεν είναι φτηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού και πυροτέχνημα τι είναι? Βρέθηκα τυχαία σε τέτοιο μέρος (είχα χάσει τον προσανατολισμό μου) και μόνο που δεν έπαθα καρδιακή προσβολή με αυτά που είδα. Πλάκα μας κάνει? Να βγαίνει και να λέει ότι δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί τους. Ε, δεν τους κερνάς και έναν καφέ?

Μπορεί εσύ wash στην περιοχή σου να βλέπεις πολλούς Τούρκους αλλά αυτοί είναι οικογενειάρχες, έρχονται νόμιμα στη χώρα κτλ κτλ χωρίς να αμφισβητώ ότι δεν έχεις δει πράγματα.

Γενικά, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και όσο ακούω ότι αυτό δεν υπάρχει θα εξοργίζομαι περισσότερο είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Και προς θεού δεν είμαστε υπέρ του θανάτου ή των διωγμών κτλ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εισροή, να μπεί ποσόστωση, να υπάρχουν ελέγχοι. Χθές άκουσα ότι η Γερμανία κλείνει τα σύνορα της. Εμείς πότε θα τα κλείσουμε ουσιαστικά? Γιατί πίστεψε μπορούν να κλείσουν και να μην μπει ούτε κουνούπι μέσα...Θα φωνάζουν οι κλασικοί γραφικοί όμως. Μέχρι πότε θα μπορεί να έρχονται ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες, γιατί κάπου διάβασα ότι εισέρχονται στη χώρα μας 20 λαθρομετανάστες κάθε ώρα! Μπορείς να φανταστείς λίγο τον αριθμό? Και η γείτονας (η λεγόμενη καλή γειτονία) όχι μόνο είναι ουδέτερη αλλά προωθεί τη ροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Γιατί δεν τους κρατάει η ίδια αφού έχει οικονομικά οφέλη.......?

Κάποιος είπε ότι η Ελλάδα λάμβανε επιδοτήσεις από την ΕΕ μέσω ΚΠΣ για τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που έχουμε. Και δίχως να δουλέψει λίγο το μυαλό του έκρινε αβίαστα ότι "αυτό είναι θετικό!" Άρα κατέληξε ότι θα πρέπει να έρχονται όσοι θέλουν στη χώρα αφού έχουμε κοινοτικά οφέλη. Τι μυωπική λογική...

Μα φυσικά δεν είναι θετικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκουπιδότοπους, κανένας δεν θα δεχόταν να μεταφέρεις τα σκουπίδια σου σε μια άλλη χώρα χωρίς να πληρώσεις. Δεν εξισώνω σκουπίδια με μετανάστες αλλά η ίδια πολιτική ακολουθείται. Άρα αν κάποια μέρα αποφάσιζε η Τουρκία για παράδειγμα ότι δεν πάει άλλο και συμφωνούσε με το Υπουργείο μας να μεταφέρει για ένα χρόνο τα σκουπίδια της εδώ έναντι ενός χρηματικού ποσού εμείς έπρεπε να χαμογελάμε μέχρι τα αφτιά? Δηλαδή η επίσημη γκετοποίηση της Ελλάδας έναντι κάποιων επιδοτήσεων πρέπει να χαίρει της συμπαράστασης μας? Η Ιταλία είχε και αυτή πρόβλημα (το επιβεβαιώνω) με την παράνομη μετανάστευση ως χώρα κοντά στην Αφρική αλλά λήφθηκαν μέτρα και υπάρχει κάποια μεταναστευτική πολιτική. Εμείς εδώ ούτε να παραδειγματιστούμε δεν λέμε.

Γιαυτό αν δεν ξέρει να κρίνει κάποιος τις καταστάσεις και δεν παρακολουθεί τι γίνεται καλό είναι να μην απαντάει ή τουλάχιστον να μην αντιδράει άσκοπα.

Ποσόστωση και επιλογή των μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους. Όχι μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτοί που θα βρίσκονται εδώ θα ζουνε καλά. Αν μπορούν να έρθουν και άλλοι να έρχοναι αλλά επειδή θα απορροφηθούν και όχι για να μαζέυουν πορτοκάλια με 2 ευρώ την ώρα...

Γενικά η ποσόστωση, δεν ευνοεί τους Ελληνάρες εργοδότες γιατί έτσι δεν θα έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό να εκμεταλλεύονται.

Αλλά ευνοεί όλους τους άλλους.

Πάλι με ανάγκασες να γράψω κατεβατό...:-D

Δημοσ.

Γενικώς δηλαδή (ψευτοπροοδευτικοί, εσάς κοιτάω) όσοι διαφωνείτε με εμένα, αποκλείεται να πιστεύετε αυτά που λέτε. Απλά κάνετε πυροτεχνήματα για να φαίνεστε πιο προχωρημένοι στο σχολείο, στην παρέα, στην καφετέρια. Γιατί, φυσικά, ούτε οι άλλοι με τους οποίους κάνετε παρέα τα πιστεύουν αυτά που λέτε, αλλά για όνομα του Θεού, δίνει credits αυτό. Ε; Λογικό ε;

Βασικά όχι απλά αποκλείεται να διαφωνείτε μαζί μου, αλλά πραγματικά διαβάζετε τι γράφετε; Ότι δε φοβάστε τους μετανάστες; Είναι δυνατόν; Θα πάθω καρδιακή προσβολή. Ε, όσοι λένε ότι δε φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Αθήνα, να διαγράφονται τα ποστ τους ως offtopic, spam, κλπ. Εγώ λέω να τρώνε ban κιόλας, ε. Άκου εκεί, διαφώνησαν.

Και επιπλέον, τους ταΐζουμε. Ποιος αυτώνει τη συμβολή τους στην οικονομία, τα οικονομικά μεγέθη στα οποία συμβάλλουν, δε με νοιάζει, με μπερδεύουν οι χαρακτήρες ASCII 37,44,48-57 (read: ποσοστά), οι μετανάστες βρωμάνε.

Ε, μα ναι, θα τσαντίζομαι και θα τσαντίζομαι και δε μετανιώνω ό,τι χαρακτηρισμούς κι αν έκανα. Άκου να διαφωνεί μαζί μου. Η γυναίκα.

(Breathing out.)

Δημοσ.

Γενικά, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό και όσο ακούω ότι αυτό δεν υπάρχει θα εξοργίζομαι περισσότερο είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Αν αναφέρεσαι σε μένα , σου γράφω ότι ναι σίγουρα υπάρχει και αν είχες διαβάσει το ποστ http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2741664&postcount=312 μου θα έβλεπες και τις λύσεις , που κατά την γνώμη μου , θα έλυναν το πρόβλημα αυτό .

Κατά τα άλλα ,συγγνώμη αλλα δεν θέλω να απαντήσω στις δικές σου απόψεις για μένα γιατί θα είμαι off topic .:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...